Alla inlägg under november 2016

Av Sofia - 9 november 2016 18:20

Att vakna upp idag var ungefär som att, för att utnyttja ett relativt missbrukat ord, försättas i chock. Ville sova vidare och inte vara vaken och befinna sig i en verklig mardröm. Allt pekade på att Trump vinner valet i USA och blir president. Att han är dum är solklart men jag trodde faktiskt inte att större delen av det amerikanska folket var så korkade. 


Eleven nine. 11/9 och nu 9/11.... Say no more! Det MÅSTE bero på ett gigantiskt missnöje. Missnöje mot etablissemanget, mot makten, mot hela landets styrning… Hela landet USA verkar ju lite skumt i sammanhang som dessa och ordet demokrati mister lite sin status i hela den här soppan. Endast två partier att räkna med i ett sådant här jätteland….? Hur märkligt är inte det? Inte för att det behöver vara 38 st olika (som det tenderar åt i vårt eget land…). Den med mest pengar blir de vinnande kandidaterna. Ingen verkar ju gilla Hillary heller. Kan ju lika väl erkänna min egen okunskap när jag för några månader sedan funderade i banorna att ”den där Hillary…lite häftigt att makan till f.d president är så duktig politiskt och blir vald av folket….” Ko ko - hallå.... Det handlar ju bara om vem som har störst plånbok och har de förnämsta kontakterna med stora företag. Äckligt! Minst sagt! Dock har nu folket sagt sitt och vi får väl se vad som händer.


Förhoppningsvis får Trump inte med sig kongressen på en enda av sina korkade idéer men jag är hyfsat övertygad om att han kommer ställa till med ganska stor skada ändå. Med sina rasistiska och sexistiska uttalandanden, sin avsky för minoritetsgrupper ger han inget direkt sympatiskt intryck för att uttrycka det milt. Ordet moral kan han förmodligen inte stava till och dessutom igonerar han klimathotet.... Att en pajas med mycket pengar kunde få ta hem detta o flytta in i vita huset. Helt obegripligt.


Stora förändringar och förändringar som ingen riktigt trodde på ger effekter i övriga världen. Börserna rasar, valutor åker likt Lisbergs Helix rätt ned i avgrunden… Förhoppningsvis stabiliserar det sig. Jag hörde för ett tag sedan på radion ”snart får vi se om USA får en gris till president eller en korrupt jävel”. De fick en gris! Även Hitler valdes på demokratiskt vis. Do not forget!


Hela valkampanjen har från början till slut varit smutsig. Vem har någon gång hört någon av kandidaterna prata om vad de vill göra för USA - alltså ren politik? Det mesta har tyvärr handlat om personangrepp. Ovan är skrivet utifrån mediers sätt att skildra detta. Jag har inte följt eller synat deras kampanjer i sömmarna men med facit i hand borde jag kanske gjort det och framförallt det amerikanska folket. Uttrycket "God bless America" får en större betydelse idag. De lär behöva det.


Jag glömmer dagens elände för ett tag och vrider klockan tillbaka ett år. Exakt den 9 november förra året steg Jonas och jag i land på Haiti. En helt sagolik vacker ö och det var mycket varmt. Mot dagens temp var det cirkus 37--40 grader. Fina vyer i bakgrunden och vi simmade i varmt karibiskt vatten, åt lunch under palmer och drack det amerikanska blaskölet Budwiser. Härliga minnen att värma upp sig med en dag som denna. För tillfället är det dock rejält varmt. Ett varmt hjärta på platsen mittemot och strax intill brinner brasan. Denna eld är dock harmlöst underbar jämfört med den eld som pyr over there…..


Ha en fortsatt fin kväll!!


 

Vad händer nu??


 

Jonas framför Haitis vackra vy

 

Något varmare än i dag...

 

Jag framför det stooooora kryssningsfartyget


  

Av Sofia - 7 november 2016 21:01

Hemkommen efter två timmars köksplanering på IKEA. Alltså vi har diskuterat våra önskemål och planer med ett köksproffs. Förberedelserna var att plocka fram mått och var t.ex vattnet kommer och så skulle vi ju vara hyfsat säkra på hur köket ska se ut. Vi hade bra knas på det mesta (har ju varit en gång förut och ritat upp det). Vi fick en mängd tips och idéer från proffset vad man ytterligare kunde tänka på. Nu har vi färdiga ritningar och en gigantisk inhandlingslista med oss hem samt en prislapp!! Ett stort jobb väntar os när vi snart sätter igång. Nu känns det extremt lockande att genast dra igång köksbytet men vi avvaktar till efter jul. Det ska bli så otroligt kul att få bättre skåp, hyllor och lådor, fräscha och fungerande samt energisnåla vitvaror (eller rostfria som vi valt). Allt annat är tämligen vitt så det är ju trevligt att bryta av lite. Det finns en mängd val att göra och hade man haft fria ramar (läs obegränsat med pengar) hade man kanske valt annorlunda men det slutliga resultatet kommer att bli sååå fint. Längtar! Snart är slöa plattor, lådor som kärvar och luckor som hänger på trekvart ett minne blott. Å ja, jag har skruvat åt gångjärnen ett x antal gånger ? tillslut finns det liksom inget att skruva i längre? Köket är väl en av de platser man är mest och att ha ett funktionellt kök som inspirerar till mat och bak är väl verkligen en bra investering. Till största delen en bra investering på den personliga planet men förhoppningsvis också en bra investering för eventuell försäljning.

Henry var med under planeringen o fick verkligen tycka.... Å inget besök på IKEA utan att det kostar. Jag passade på att köpa lite nytt grönt. Jag har lyckats ta död på det mesta, känns det som och faktum är att IKEA har mkt bra växter. Satsade på kaktusar idag. De kanske lever lite längre än murgröna i mitt hem då mina fingrar har total avsaknad av en grön nyans. Jo, faktum är att en av de orkidéer som står som skelett hemma (alltså utan blommor) har fått en ny stängel. Jippie och hurra! Sedan var vi ju hungriga också. Hann och ta en matbit innan restaurangen stängde.

I Sandviken har David idag provspelat för bandygymnasiet. Det har tydligen gått riktigt bra. Måste ju vara enormt kul att ha med sig en färsk cupvinst i bagaget när man har denna typen av uppdrag. Hoppas också att det gått riktigt riktigt bra för hans lagkamrater Oskar och Hampus. Heja Nässjös fina killar!!!

Go kväll!!

Av Sofia - 6 november 2016 16:51

En urmysig lördagskväll hade vi igår. Innan min kusin Elisabeth o Micke anlände småsprang vi hem i snö, regn o blåst från hockeymatchen i Borohallen. Boro Vetlanda HC åkte på däng i derbyt mot HA 74. Över 800 personer i hallen o det var lördagsstämning. Say no more...

Maten blev god. Räkröra med smak av pepparrot på macka. Potatisgratäng, rostbiff på älgkalv o vinsås. Cupcakes till kaffet. Det är fantastiskt roligt att göra festmat!!!! Trevligt om det smakar bra! Timmarna går i vanlig ordning alldeles för fort när man har roligt, så även igår. Det känns som om vi har hur mycket som helst att prata om och vi har ju känt varann sedan vi bli medvetna om en kompis bredvid. Våra mammor är ju då systrar o har umgåtts mycket nära o flitigt! Kvällen (natten) avslutades med en stund framför TVn innan de for hemåt i snön mot Vaggeryd. Ottawa förlorade sorgligt nog.

Idag blev det dock vinst och GULD för grabbarna NIF P16 på bandycupen i Rättvik. Helt nyligen fick jag det sista rapporteringsmesset från Ulf. Finalen slutade 8-2 mot Västerås. Så otroligt bra jobbat!!! Stort grattis till samtliga inblandade o en superbamsecyberkram till bästa målvakten David Storme!!!!

Jo vi letade fram de bra kläderna (vinterstassen) o trotsade det mindre bra vädret. Det var verkligen inte skönt en enda sekund. Småspik i luften o hårdvind i ansiktet. Dock!!!!! Nu är soffan ÄNNU skönare!

Ha en go kväll!!

En sån häftig höstbukett fick vi. Bomull!!!


Kusinerna Tullan o Bettan <3


Våra respektive goa män, Micke och Jonas

Snön överraskar tydligen alla.....

 

Målvakten David med pokalen!!! Guld!!! Vinst mot Västerås!!

Av Sofia - 5 november 2016 12:19

Inte en rad ska jag skriva om vädret. Punkt. Det räcker med att beskriva min starka olust inför eventuella uteaktiviteter..... Därför stannar vi inomhus idag. Å intalar oss att bra kläder inte finns....just idag.

Har fått tre glada SMS av David beträffande bandycupen i Rättvik. 14-1 mot Helenelund, 12-1 mot Sandviken o 10-0 nu på morgonen. NIF P16 är starka. Kul!

Startade dagen med det tredje avsnittet av Svartsjön - en svensk mkt bra serie otäck... En sån där historia jag inte vill se på ensam. Sån tur att jag hade sällskap. Efter havregrynsgröt o kokt ägg har vi nu handlat till kvällens middag. Finaste kusin Elisabeth o Micke kommer på besök. Det blir garanterat trevligt o vi ska göra vårt bästa för att det ska bli gott!!!

Ha en fortsatt fin lördag!!

En vägg på Henrys rum av Henry <3

Av Sofia - 4 november 2016 16:39

En härlig dag börjar skrida in i helgen. Ytterligare en skön semesterdag, den tidiga starten till trots. David skulle vara på Skogsvallen 04:45 för samling o vidare färd för bandycup i Rättvik. Jag fick ju återgå till sängvärmen o en skön kudde när jag sagt adjö till Jonas som åkte till jobbet. Jag kunde somna om trots nyheternas varningar för hala vägar.... Har konstant en klump i magen när mina käraste befinner sig på vintervägar.

Stella o jag hade bestämt att vi skulle baka idag. Får nästan alltid lust och energi till denna roliga syssla när man är lite ledig. Receptet med cupcakes med salt kolakräm föll vi för o det klart.....med facit i hand var det inte så enkelt. Tänk er knäcksmet som stelnar o det ska på något sätt bli slät kräm. Men det finns knep (å maskiner till allt). Tog mixern o fick till en slät bas som sedan tillsammans med smör o kyla fick rätt konstisens. Smeten lades i spritspåsen o den första lilla bakelsen blev mycket vacker. Sedan var det stopp. Fullständigt. Några små stenjävl....eller jag menar hårda knäckbitar fastnade i spritsen o det vackra var slut. Ja, de blev hyfsat fina till slut med chokladhjärtan o sockerpärlor. Jag försöker att tänka på mitt språk när jag umgås med barnen men idag fick jag verkligen anstränga mig. Goda blev de hur som helst!!

Ps 1. Min klocka är lagad. Nytt urverk o lite fix av urmakare Palm - 500 kr! Check!!
Ps 2. Ibland är det extra roligt med wordfeud... Det tycker nog inte min motspelare...

Det tog en bra stund att få till dessa...

Wooahahaha!!!!

Av Sofia - 3 november 2016 15:46

Semester! Höstlovslediga barn berättigar denna ynnest. Skön sovmorgon även om jag var orolig för hur hala vägarna var när Jonas skulle till jobbet med sommardäck. Vägarna var saltade så det var ingen fara!

Frukost o därefter promenad ned till stationen. Henry, Stella o jag tog tåget in till Jönköping för att hjälpa upp handeln nere i city. Inte ett enda steg på A6. Skulle inte ha nåt särskilt men det blir ju som det blir. Ungarnas favoritaffärer TGR o Lagerhaus vill ju sälja på en absolut allt man inte trodde man behöver. Hittade skedar med sugrör - såna där man bara måste ha när man dricker Irish Coffee. Man kan klara sig utan denna uppfinning men eftersom de inte tarvade några större hål i plånboken så slog jag till. Å så hittade jag min favoritdoftljus.... Åhléns har börjat sälja Voluspa! Tack o bock!

Vi åt på Rosegarden..... Såå gott o såå mycket folk. Sushi, dumplings o andra asiatiska läckerheter. Stella gillade nog mest mjukglassen till efterrätt.

Nu bär det av hemåt, tågen gick precis som de skulle trots att det brann i ett igår och trots att det har snöat. Förnämligt!!!!

Underbar dag! Å den är inte slut!! Gott!!

På tåg mot Jönköping

Mätta o goa efter asiatisk buffé.

Vackra Vättern o fina kidz

Av Sofia - 1 november 2016 18:58

Idag vaknade jag av mig själv. Alltså utan klockhjälp. Min iPhone har nyligen fyllt två år och det är som om nån liten rackare sitter inuti telefonen och tycker att två år nog?inte mer? Nu börjar den krångla. Mitt alarm ringer random, det vill säga ? jag kan inte lite på funktionen. Idag startade larmet men utan ljud trots att den inte är inställd på ljudlös samt att volymen på medel. Ingen trevlig känsla att man inte kan lite på att det ringer. Har en gång för alla fimpat klockradio och väckarklocka och tänker inte köpa något nytt i den vägen?. Tur att man har flextid på jobbet, inte hela världen om man kommer efter åtta (om man inte har inbokade möte förstås).

Såg ett inlägg på Instagram i morse (Tack Malena!!!) vilket stämde in till 110% på mig. Om man ändå vore en björn och fick gå i ide. De två kommande månaderna är verkligen inte de bästa på året och TROTS att julen ingår där känns det ofantligt länge till våren. Vissa dagar kan jag verkligen låta bli att tänka negativt kring snö, is och kyla inkl. regn och snålblåst men vissa dagar går det bara inte?. Idag är en sådan dag. Glädjande nog fick jag inte en droppe regn på mig under promenaden till jobbet och rundan på lunchen.... Inte heller när jag gick hem. Jag utmanar förvisso hela tiden eländet när jag inte tar bilen men jag inbillar mig ändå på något sätt att jag blir stärkt av att hela tiden trotsa vädret även om det tar emot. Vet hur pigg jag blir när jag får frisk luft.

Väck mig till våren! Det är lite synd att man känner så. Regniga, gråa och kalla dagar är också livet. I allra högsta grad. Har bara så svårt att njuta av just dem ibland? Allt blir lite lättare av bra sällskap. Höstlov för barnen denna veckan. På torsdag planerar jag att åka med tåg till Jönköping och gå på stan (inte A6). Har hört att McDonald?s, Stadium och Intersport ska lägga ned i City. Det är helt enkelt lika bra att jag åker in och försöka hjälpa upp det lite?

Kvällen inleddes med premiär. 1:a november o vi har avsmakat Blossa 16. God god! Kråkbär i år!

Go kväll!!!

Tack Malena - min gamla barndomsvän o granne!!

God!!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards