Alla inlägg under januari 2017

Av Sofia - 7 januari 2017 20:46

Vi tog sovmorgon idag till kl 8.00 Det kunde vi unna oss. Många muskler kändes idag - såna jag inte brukar veta om. Förmodligen eller med säkerhet beroende på all montering av köksskåp igår. Jag förstår att fenomenet gym är en senare uppfinning. Tänk förr när de flesta kroppar fick slita och jobba varje dag, då behövdes inga maskiner att bygga muskler. Tänk om, jag som idag, skulle knacka ned kakel varje dag, då skulle nog mina armar vara grymt mycket mer muskliga. Jisses vad kakel det var när man började på - å det satt som berget. Men med stämjärn o hammare så lyckades det fint. T o m David fick prova och han lär ju få testa igen om det nu blir bygg- och anläggning på gymnasiet till hösten.

Tre vändor till tippen och så var nästan hela gamla köket borta. Där det finns vatten och ström får vi avvakta med tills behörig snickare kommer. Så nöjda och glada för dagens arbete har gått så bra. Barnen har hållit till godo med Thai-rester från igår och de väntar precis som vi med spänning på fortsättningen.

Jag började dagen med att skotta snö när Jonas for fram med kofoten. Tårarna rann medan jag avlägsnade snön. Mamma ringde berättade att min fina moster Maggan nu hade fått frid. Jag har tänkt på henne så mkt senaste tiden. Hon fyllde 80 år i höstas - hur pigg som helst. Jag och mamma sjöng på hennes fest. Det är så fruktansvärt sorgligt. På så kort tid tog sjukdomen allt liv hon hade. Att få leva så länge är fint men när det går så fort till slutet - inte rättvist - så sorgligt ledsamt.

Alla tankar till morbror Gösta idag o mina kusiner Kalle, Nicke, Boel o Tidde med familjer.

Krama varandra ikväll! Ingen vet hur morgondagen blir!!

Lite märkligt med solglasögon mitt i vintern men jättebra mot kakelflisor..

Klart David ska testa!!!

Det kök som idag åkte på tippen kom från Kalmar - april 1975

Av Sofia - 6 januari 2017 18:39

MONTERA, m o n t e r a...... Å så lite montering till. Hela gårdagskvällen och hela denna dag har vi sysselsatt oss med detta. Vill nästan påstå att jag känner mig som ett proffs på att montera kökslådor från IKEA. Ca 30 lådor o alla stommar till över- och underskåp är klara o fyller nu vackert upp huset... Vi fick ta övervåningen till hjälp för att få plats.

Det har gått bra förutom att en lådfront saknades och en kökslåda var av fel sort. Ja, ja - det löser sig. IKEA ligger ju inte så fasligt långt bort...

Nu är både jag och Jonas väldigt trötta och väldigt ledbrutna, det är ju inte den bästa arbetsställningen direkt - att ligga på knä o kravla o skruva och "klicka". Väldigt mycket handlar faktiskt om självklara "klick" när det gäller dessa kök, skönt! En stor känsla av stolthet infinner sig oxå. Detta har vi gjort tillsammans - skapat och byggt fram ett helt nytt kök. I morgon ska vi riva ut det gamla och hurra för Bodatippen som är öppen!! Vi lär gå upp i ottan!!

Ha en fortsatt fin trettondag!!

Kommer drömma om kökslådor från IKEA!!!

Av Sofia - 4 januari 2017 20:32

Idag var jag nog hyfsat ensam om beslutet att promenera på lunchen (om man inte var alldeles tvungen att ta sig från A till B). Trots att det var väldigt kallt, blåsigt och mycket halt var det skönt (mest efteråt när jag satte mig på min kontorsstol). Det gick också snabbare än vanligt att gå Träsländarundan idag – allt för att hålla värmen. Hursomhelst ger de där stegen obeskrivlig energi för resten av dagen.


Hemma nu och har just avnjutit sista delen av dokumentären om bandet KENT. Den sista skivan förgyllde min lunchpromenad och jag tycker det är nördigt sorligt att de lägger av. Nästan så sorgligt att tårarna kommer. Kanske oxå för att jag relaterar refrängens första strofer till en händelse i vår släkt just nu när en underbar människa plötsligt har blivit mycket mycket sjuk... "Den sista gången, sista gången vi sågs - sista sången, sista sången du får....


Nu finns ju låtarna kvar och man kan lyssna på dem om och om igen men ändå. Det är en stor förlust för musik-Sverige att de inte finns längre. Har lyssnat mycket just på deras texter de senaste dagarna och det är så otroligt bra skrivet. Detta ihop med vissa tonslingor och trumslagen – det är magiskt vilket sound de skapade för nu är det verkligen imperfekt på deras verk.


En av de största - Utan dina andetag - är så på pricken jag. Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor. Jag kan inte ens stå när du inte ser på, genomskinlig, grå blir jag utan dina andetag. Kanske jag måste lära mig att jag är färgstark utan någon och att det går att leva så...  Kanske är det så att mitt nyårslöfte att "sluta oroa mig för allt" måste börja hanteras på allvar. Livet kan inte bestå av oro, oro för sådan som kanske inte inträffar. Så lätt att skriva - så svårt att efterleva...


Utan dina andetag


Av Sofia - 3 januari 2017 20:52

Hela huset fullt av platta paket. Å vardagsrummet kommer att bli fullt av icke platta över- och underskåp á la kök. Det insåg jag rätt snabbt när den stora bilen hade backat in vid min entré, öppnat upp flaket o släppt ut allt till vårt kök. Hur ska allt få plats? Om vi har fått alla delar o grejor lär visa sig vid montering. En km-lång plocklista (med mer eller mindre obegripliga beteckningar) - det är ju inte så lätt att pricka av direkt. Inget verkade dock leveransskadat vilket är så skönt. Det var fyra olika kök som fanns i lastbilen. Jag hade en stillsam fundering. Tänk om det var nån mer som hette "Sofia" av dessa kökskunder...då kan det ha blivit lite fel.

Vi har efter lite om o men monterat ett högskåp + en av alla dessa lådor. Detta ska bli det så kallade skafferiet. Ett sånt där skafferi med utdragbara lådor, jag drömt om att ha, där man SER ALLT man har på en gång. Det gick bra men det blev fyra skruvar över.... Det kan möjligtvis vara lite oroväckande men men, vi får se hur det går. Hela torsdagkvällen, hela helgen kommer att vigas åt montering och åka till Bodatippen med allt emballage.

David är iväg till Åtvidaberg o spelar en bandymatch med NIF P16. Trots att jag är dödens trött kommer jag inte kunna somna förrän jag fått SMS'et "Nu är jag hemma". Då är resultatet ganska oviktigt, huvudsaken är att de kommer hem. Jag hatar verkligen när de är iväg på vintervägar och särskilt när det är klass 2-varning....

Godnatt!

Skicklig förare måste jag tillstå, att backa mellan hus o gatlampor...

Huset fullt av platta paket

Så var vi igång...

Ett skafferi...

En låda klar men fyra skruvar över..? Jag drog ut lådan flera gånger o njuuuuter när den bromsar...

Av Sofia - 2 januari 2017 18:26

Igår åkte julen ut. Tidigt tycker många, inte en dag för tidigt tycker jag. Det tog inte särskilt lång tid att plocka ihop tomtarna och lägga i lådorna. Knepigare med ljusslingor som trasslar sig. Har ångrat lite att jag inte fixade en gran i år men just när julen ska städas undan är jag i det ögonblicket väldigt glad. Det blev så knasigt med helgerna i år före jul och eftersom vi knappt var hemma under de rödaste och juligaste dagarna så struntade jag i granen. Jag ska dock bättra mig till nästa år för visst är det mysigt när den lyser och dessutom doften….


I morgon kommer köket. Eller rättare sagt en mängd kolli med köksskåp, lådor, skenor som bara väntar på att få bli sammansatta och monterade. Det är med skräckblandad förtjusning vi ska sätta tänderna i detta projekt. En riktig utmaning. Den stora uppgiften i morgon (för mig) blir att kolla så det inte är några leveransskador – helst medan chauffören väntar. Att komma sedan till IKEA och påstå att något var skadat under leveransen går nog inget vidare bra. De var väldigt noga med att påtala just denna detaljen när vi beställde för några veckor sedan.


Spännande och arbetsamma dagar följer och jag kan tänka mig att det blir några hämtpizzor och plocksallader under tiden då de gamla vitvarorna ska ersättas av nya.


Ikväll är det även utdansning av julen i Landsbro. Jonas har fokuserat på gran, inte en enda tomte har jag sett på Borovägen. Dansen blir därmed inte så långvarig. Faktum är att det går att fira jul utan en enda tomte och jag överlevde min jul utan gran. Traditioner är trevliga men man kan ändra dem…


Ha en fortsatt fin kväll!!!


Av Sofia - 1 januari 2017 20:00

Årets första dag blev inte så lång. En välbehövlig sovmorgon. Det känns som om det är standard just denna dagen. Vi kunde ju aldrig sluta spela igår med våra gäster så timmen blev sen. Vilken kväll!! En sån toppenkul och trevlig afton. Uttrycket gästen gör festen stämmer verkligen. Goa vänner och goa ungar och go mat. Värmen finns kvar i kroppen även idag. Vi lät gänget träna hjärncellerna i några lekar och som alltid går tiden så otroligt fort. Vips så är klockan kvart i 12 och det nya året ska firas in. Vi tog våra glas med oss ned till sjökanten och såg stadens fyverkeri. Härligt trots att regnet duggade hårt.


Vi kom i säng vid tre-halvfyra och jag var inte ens trött. Då är det kul! Desto tröttare idag men det är det värt. Dagen har vi bl.a ägnat åt promenad. 3 timmar!!!! Vindstilla och skönt väder. Helt underbart att gå i skogen och vidare ut mot Spexhult och tillbaka. Resterna (jo i vanlig ordning blev det ju mat över till 10 matlådor) var goda i dag oxå.


Tack fina Susanne och P-A, Tina och Henrik o alla fina kidz som ville komma och fira in 2016 års slut och 2017 års början med oss!!


Ha en fortsatt fin söndagskväll!!


 

Jonas pysslar. Namnlappar på champagneglasen. Vi använde dem vid två olika tillfällen o namnen eliminerade en diskning.

 

Välkomstsnacks tillreds

 

Jonas fixar salladen

 

Sådär ja, alla filéer är uppbundna och brynta. Goda blev dem med smaskig fyllning. Dock gick inte allt åt...

 

Susanne grejar

 

En helt sagolik laxtårta hade Susanne och P-A med sig. Tina och Henke bjöd på härlig parfâit men där var jag tyvärr inte redo med kameran.

 

Gästerna verkade trivas

 

Gott Nytt år från oss!! Plastbunken på bordet ser onekligen lite märkligt ut. Ostbågar var innehållet...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards