Alla inlägg under mars 2017

Av Sofia - 18 mars 2017 16:49

Lördag den 18 mars. Vaknade tidigt och gjorde ordentlig frukost, havregrynsgröt och kokt ägg, till pojk som skulle iväg på SM-finalresa. Det gäller att ladda väl. Laget och ledare åkte redan idag (matchen är i morgon) till Örebro. Så kul för grabbarna i P16 att få göra denna resan. Jonas skjutsade upp David till Vallen för avfärd och jag joddlade upp mig här hemma. Kl. 11 var det dax för mig och mor samt pappa att sjunga på Frälsningsarméns lördagscafé. Som alltid lite anspänning.


Det blev en riktigt bra stund. Många härliga människor kom för att titta (lyssna). Mamma inledde med att berätta lite om de sånger vi skulle sjunga, lite vår, lite fred, lite miljö, lite andligt, lite annat, alltså en salig blandning. Pappas nummer "Ja e fattig bonddräng" var för dagen den allra bästa sången enligt mig och jag märkte verkligen hur han tände till när han sjöng. Vi blev applåderade många gånger och folkket där är så otroligt vänliga och framförallt tacksamma. Är så glad och tacksam att jag får genomföra detta med mina föräldrar. Om ni bara visste! Suveränt god fika bjöds vi på efteråt.


Tidningen köpte vi oxå, dagen till ära. Efter mina egna påtryckningar i tisdags kom det en lite blänkare om att NIF's P16-lag gått hela vägen till SM-final i Örebro men jag hade hoppades på ett lite större reportage inför morgondagen. Det går ju väldigt bra att skriva fetstora rubriker om NIF's A-lags kvalfiasko men att det händer lite positivt i ungdomslagen är ju tydligen svårt att lyfta fram. Ja, ja - hursomhelst är jag redan nervös inför morgondagens match och jag hoppas så det värker att NIF segrar över Hammarby.


Nu sitter vi rätt möra i soffan. Den tänkta två-timmarspromenaden blev till tre timmar, efter lite vilse...eller ska man kanske skriva utforskning av nya vägar. Tacos väntar i kväll och solen lyser från en fin himmel. Njuta!!!


 

Sång med mor och far



Nu grönskar det!!
 

Av Sofia - 16 mars 2017 20:41

Idag fick jag ägna mig några timmar åt min bisyssla – att sjunga. Öva inför lördag. På lördag förmiddag har mamma,  jag  och faktiskt också pappa den äran att vara inbjudna till Frälsningsarméns café för att underhålla med sång och musik.  Senast vi var där var en solig vårdag 2013 och som vanligt ska det bli jättekul. Så tacksamma och vänliga människor som uppskattar det man gör. Efter att vi har sjungit smakar det extra gott med en kopp kaffe och gott tilltugg.


Det var lika skönt att få kaffe med gott tilltugg hos mor och far i Torset denna eftermiddag. Det händer alltför sällan att man sitter ned en vanlig vardag och umgås, alla har sitt och framförallt har mamma och pappa sitt. Detta var den enda tiden de kunde denna vecka. SPF-möte, boule och mängder med grejer finns i deras kalender. Å det är ju toppen att pensionärer har fullt upp. Jag flexade ut lite tidigare från jobbet och fick några goa timmar med mina fina föräldrar.


Efteråt blev det naturligt att åka till Landsbro – en riktigt god pizza från Landsbro enda matställe har intagits och de är sååå goda. Nu sitter vi framför brasan och njuter. Det är ju lite synd att man inte kan flytta en kamin…lite smidigt..


Natti, natti!


 

Mor o far i ett trivsamt kök

Av Sofia - 14 mars 2017 20:56

Vilken dag!!! Maaaasssor på jobbet, ena stunden grotta i externa hyreskontrakt o vilka kryss som gäller gör vad.... Ansvarar hyresvärd eller hyresgäst för värme, VA, el, sophämtning, underhåll? Ett knyppleri av olika värden precis överallt. Det är mycket enklare med våra interna kontrakt. Där ingår allt - all inclusive.

En underbar lunchpromenad inkl en km lugn jogg (så jag hinner runt på en timme utan att bli svett). Alltså när dagarna är fulla med jobb o eftermiddag/kväll är fyllda med annat blir det nada tid över för träningstid.

Efter jobbet - till Landsbro o flytta första lasset. En ny stor säng. Jag har haft lite ont i magen för min råstyrka ligger långt under det normala. Det gick dock hur bra som helst. På släpkärra - täcka med plast, surra väl o så till Nässjö. Det är en go o skön känsla att åka bakom Jonas bil med släp o vara på väg till en ny fas i vårt liv. Tillsammans! Vi fick oxå med hans coola fina vinställ inkl flaskor.... Det viktigaste är nu här med andra ord hör. Säng o dryck, ha, ha..

Väl hemma gällde det att få ned Davids säng nedför trappen. En tung säng där tyvärr elhissfunktionen inte längre funkar. Den utgår från hemmet. David får Henrys 140-säng. Henry får min 160-säng o vi får en 180-säng. Stella vill byta sin 90 till en bredare (för upplysnings skull) i denna sängrokad.

Helt matt här i soffan väntar snart sängen...

Det fina stället passade så bra!!!

Sängar är sköna att ligga i men tunga att bära...

Av Sofia - 12 mars 2017 13:26

Med två sköna segrar för NIF P16 i slutspelet igår väntade match mot Sirius idag kl 9.30 i Sparbankens arena i Lidköping. Vilken pärs!!! Hjärtat får ett riktigt motionslopp även om kroppen sitter hyfsat still. Det såg illa ut ett tag. Underläge med 1-4 och med vetskapen att det hade räckt med oavgjort fick det alltså inte bli förlust. I andra halvlek taggade di blåe till (eller så slappnade Sirius av) och det hände grejor. Hela tre blåa hörnor small in i målburen vilket är ganska unikt för att vara NIF.

Med några minuter kvar av matchen stod det 5-5 och då hade föräldrar o andra nära o kära på läktaren sjungit (skrikit) om blommor i morsans hatt fem gånger.... Å vi fick skrika en gång till! SEEEEGER!!!! Så skönt när slutsignalen från visselpipan ljuder o se de duktiga grabbarna göra segersälen på isen! Så häftigt. Nässjö spenar SM-final nästa helg i Örebro! Starkt jobbat hela säsongen. Stolt och tårögd kramade jag om David vid iskanten - magisk känsla!! Att se euforin i hans ögon där o då - mäktigt!!

När hjärtat återfått sin mer normala rytm åkte vi ut till Läckö slott och tittade på historisk och vacker omgivning. Ett fantastiskt ställe som jag verkligen skulle vilja återbesöka när slottet är öppet.

På hemvägen stannade vi till vid Hornborgarsjön men inte heller idag ville tranorna dansa. Men det finns ju affischer...

Mellokvällen grottar jag inte så mkt i. Jag (å de flesta av det svenska folket) ville ju att Nano med "Hold on" skulle vinna så ja - fel låt vann. Detta är ju Sveriges fest - varför låta Europa va med o tycka överhuvudtaget. De får ju säga sitt i maj? Ja ja -vinnarlåten bar inte dålig men den berör mig inte.

En härlig helg med stor dramatik är snart till ända! Minnesvärt!

Segerglad målvakt - David Storme

Segersälen

SM-final väntar nästa helg

Läckö slott o vi

Tyvärr var det mesta stängt men slottet ligger ju kvar....

Mellokväll

Hotellrummets toalett - Här gjorde jag en risk- och konsekvensanalys....

Av Sofia - 11 mars 2017 12:23

Har precis åkt förbi Hornborgasjön, detta omtalade paradis för ornitologer så här i trandansande tider. Vi såg många parkerade bilar men inte så många tranor som rörde sig.

En underbart solig dag o det vårvintriga landskapet är vackert så det gör ont. För det är väl nu det snart börja göra lite ont - när knopparna börjar brista.

Det gjorde inte så ont att sätta sig i bilen för några timmar sen, kaffetermos med och resultatet från målservice som visade att NIF P16 vann första matchen med 6-4. Mot just Lidköping eller Lischöping som de säger själva. Kl 14.30 är det dax för andra matchen i detta slutspel mot Tillberga. Då är Jonas o jag på plats. Hoppas såklart på seger. Det är duktiga o bra lag som spelar denna helg - annars hade de ju inte varit i slutspel. I morgon spelas match mot Sirius. David sa i torsdags kväll: "Åhhhh, jag är så taggad". Härligt att höra. Sport när den är som bäst!

I kväll checkar vi in på hotell Rådhuset (f.ö samma hotell som bandykillarna o övrig inblandad stab). Är dock lite tveksam till om grabbarna kollar på Mello som som vi ska göra! En riktigt kul helg! Jag tippar Nano, Wiktoria eller Jon-Henrik som segrare i denna tävling. I cupen tippar jag på Di Blåe...

Ha en fortsatt solig lördag!

Ps. Grattis till Alexander i Sandrydet som fyller 17 år dagen till ära! Vilken fin dag du fick!

Vackra Sverige - Hornborgarsjön men inte så många dansande tranor

Sände bilden på sjön till min fågeltokiga mamma, hon sönde denna. Snödroppar som kämpar mot Kung Bores förhoppningsvis sista attack.

Gött att se detta resultatet på målservice! Heja NIF

Av Sofia - 9 mars 2017 20:15

Medan snötäckt skog susade förbi utanför fönstret igår när jag åkte tåg funderar jag på livet. Jag funderar bra när jag åker tåg.


Man måste hela tiden vara stark för att orka med allt. Jag har fött barn som har mer eller mindre av den varan - orken. Min minsta Stella är tuff och jag tror att hon är bra rustad inför livet. Hon föddes till denna världen med två pappor enkelt förklarat. Jag kunde gjort annorlunda och egoistiskt sett mycket mycket enklare för mig. För att slippa bekymmer och uppslitande konflikter kunde jag utestängt personer i vårt liv. För hennes skull gjorde jag som man ska och borde. Alla barn har rätt till sina rötter men alla barn har också rätt till allas kärlek. Vem kan med gott samvete påverka någon att inte få ta del av kärlek? Jag kan inte förstå det. Jag kommer aldrig att kunna förstå det.


Min kärlek till Stella är kravlös o gummibanden mellan oss är starka men väldigt töjbara. Jag hoppas att hon förstår mina beslut en gång i livet och kommer att tacka mig. Med hela sitt hjärta!!



Lys upp min himmel i natt!

 

Min egen stjärna, min Stella

Du fanns inom bara mig

länge, länge

Du var min

Jag valde att föda dig

Ett självklart beslut

Men vad jag inte visste

Var hur svårt det skulle bli

att dela dig med någon annan

 

För jag måste just dela

med mig av dig för att

du ska älska mig

 

Du lilla stjärna

Jag vill att du ska lysa

hos mig av din egna kraft och vilja

 

Nu är jag helt ensam

Lys upp min himmel

med ditt milda sken

så jag kan sova utan dig i natt


Sigrid maj 2005

 

 

 

 

 

 




Av Sofia - 8 mars 2017 16:37

Sitter på tåget till Jönköping o dagen ska tillbringas i Rådhuset. Kurs/genomgång av Kolada, ett system för nyckeltalsberäkningar där man i min roll kan jämföra driftskostnader för t.ex skollokaler i Nässjö med andra kommuner. Vet inte så mkt om det men det jag vet är att man inte kan blanda äpple o päron. Alltså man måste ju putta in samma information i alla kommuner om det ska vara till någon nytta.

Ja nu är jag på hemväg och dagen har varit över förväntan. Vi har grottat i jämförelser och nyckeltalsuppföljningssystemet Kolada är super. Synd bara att man inte jobbar inom BU eller omsorgen - där finns miljoner användbara jämförelsetal, inte alls mkt för fastighetssidan. Jättesynd!!! Ska undersöka detta vidare. Kolada finns på nätet så man köper inget nytt system. Gratis är bra!

Vi diskuterade även arbetssätt i kommunen. Mycket fokus läggs på planering o alltför snabba åtgärder. För att verkligen göra rätt åtgärder och insatser bör man lägga minst lika mycket tid på analyser.... Det känns alltför ofta som om man inte har tid till just detta. Intressant diskussion. Trevligt att också träffa personer i andra kommuner som jobbar med liknande uppgifter.

Ha en fortsatt fin kväll!!


Av Sofia - 7 mars 2017 21:02

Idag har jag varit politiker, hela dagen. Förutom en timme före 8 o en timme efter 5. Barn- och utbildningsnämnden har suttit på Pigalle tillsammans med ledningsgrupp/tjänstemän o dragit upp riktlinjer för kommunens styrkort Pilen. Denna pil som ska vägleda oss framåt och hjälpa oss från koncernmål ned till nämndmål och indikatorer så vi går (arbetar) i rätt riktning. Visioner och mål bör finnas i alla verksamheter och lägger man lite extra krut på detta och tydliggör hur man ska jobba mot målen blir det enklare att nå dem. En mycket bra o spännande dag även om jag i skrivande stund är dödens trött. Intressanta diskussioner och trots att jag inte har skolan som profession kände jag mig lite värdefull idag. Jag har ju definitivt erfarenheter som får mig att både tycka och tänka till.

Förvaltningschefen Gun-Ann visade i början av dagen en bild som satte sig i mitt huvud o därefter inte lämnade det. Traditionella organisationsträd börjar uppifrån där "toppen" är högst. Alltså chefen o därefter olika nivåer eller avdelningar. Idag såg vi en omvänd bild. Trädet - där rötterna är politiken, vidare uppåt den starka stammen med förvaltningsledningen och rektorer. Därefter kommer alla lärare som står för grenverket och längst ut lövverket med alla elever. Allt tillsammans ger ett starkt träd med grönskande blad. Fin symbolik!!

I morgon väntar Kolada - låter som en orm - men det är ett system för nyckeltalsjämförelse i bl.a kommuner. Förmodligen bra dag men ytterligare en heldag borta från skrivbordsstolen.

Ha en bra kväll!!! Jag lägger mig!!!

Trädet tvärtom

Dagens utsikt från Pigalle - vackra Nässjö

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards