Alla inlägg under maj 2017

Av Sofia - 10 maj 2017 18:32

Arbetslust!!! Den ena dagen efter den andra går i sakta mak, rent fysiskt. Dock inte när det gäller hjärnverksamheten. Är glad för att arbetslusten är så stor som den är. Det är så skönt att vara tillbaka på jobbet och beta av det ena efter det andra. Tillfredsställelsen är stor. En go känsla.

När jag kommer hem på dagarna är jag tröttare än trött. Igår skulle vi tittat på programmet ?det stora äventyret? där norska laget tävlar mot det svenska laget. Spännande utmaningar där de förutom kluriga uppgifter ska vandra mot civilisationen genom snårig och svår terräng i olika världsdelar (Afrika och Asien). Igår var det bara en som tittade och det var inte jag, slocknade så fint kl. 20.00 i soffan. Trots detta kunde jag sova hela natten så kroppen behöver antagligen sömnen. Då missade jag också nattens spännande match mellan Ottawa och New York Rangers. Vaknade inte av sambons tittande på datorn bredvid mig även om jag borde hört Jonas glädjevrål då Ottawa gick till SEMIFINAL i NHL?s slutspel. Nu brukar inte Jonas vråla särskilt mycket, varken vid förluster eller vinster men inatt var han extra stolt och bara myste?. Tror jag det. Extra kul att vara EK65?s pappa. Jisses vilket slutspel han och hans lag har gjort (gör). De har inte varit i semifinal sedan 2007 så visst är det extra stor glädje. All lycka i nästa runda!!!!!

En god utelunch på Café Rangen fick vi till idag, jag och min kollega Cissi. Jo, jag hade matlåda med mig men den kan sparas till i morgon. En havets Wallenbergare satt som en smäck och denna restaurangs goda salladsbord är otroligt bra. Så goda smaker rakt igenom och det känns verkligen nyttigt.

Till kvällen blir det lugnt så när som på en veckohandling ? det kan ta på krafterna. Barnen kommer åter i helgen och då gäller det att ha ett fulladdat kylskåp. David äter numera som en riktigt tonåring och det finns ingen botten. Kul att se. Min egen matlust börjar återkomma förutom att kaffe och sötsaker INTE smakar. Lite tråkigt ? i varje fall när det gäller kaffet. Socker behöver vi som bekant inte.

Det enda jag kan gnälla lite på just nu är vädret??. Hallå! Ska det vara såhär. Inte för att jag tycker Trump har rätt på en fläck men det här med klimatförändringar. Ja, ja.. (OBS! Skämt) Såg något kul på Facebook för några dagar sedan. En vän hade lagt ut en annons på sina sommardäck. ?De var till salu ? de lär aldrig mer behövas?? Ha, ha!!!

Att man kan bli så glad för en räkning som kommer. Första brevet adresserat till Jonas på rätt ;) adress!!

Av Sofia - 8 maj 2017 19:07

Första arbetsdagen på mycket länge. Den startade tiiiiidigt. En ombokad klipp- och slingtid (för att jag var sjuk) gjorde att jag fick infinna mig i frisörstolen kl 06.00 Lägg till att bästa frissan "Systrarna Sax" finns i Sävsjö så betyder det att jag gick upp 04.40 En sån mysig stund med goa samtal med fina Mia och hon gjorde mig så fin så fin. Ljusa slingor och slingor i guld och så kapat en dm. Supernöjd!!!

Var på jobbet strax innan halv nio och det var så himla skönt att komma tillbaka till arbetet. Så trevligt att träffa kollegorna igen och det blev bl a mycket sjukdomsprat och hockeyprat. Medan jag var hemma vann ju HV SM-guld och Ottawa Senators ångar ju på over there. Riktigt kul att diskutera matcherna med vissa som är mer intresserade.

Lunch med bästa Lotta på Hotell Högland och det var god och närande torsk. Aptiten är tillbaka sånär som på sötsaker och kaffe. Grejer som kroppen kanske inte behöver, he he..

Jag fick MASSOR gjort på jobbet och jag har jobbat mig ned i de högar som låg tillfredställande bra. Trodde inte jag skulle stanna till klockan fem men jag höll ihop. Nu däremot ligger jag i soffan och ska snart inta lite föda. Därefter kudden - så jag orkar en dag till!!!

Må väl!!

Av Sofia - 7 maj 2017 19:17

...idag är det Johannas födelsedag!! Min förstfödda. En dotter. Det är 21 år sedan du kom till vår värld och gjorde den bättre på alla sätt och vis. Meningen med livet kände jag i samma stund jag fick dig i min famn. Första gången mamma är stort och ibland kommer både känslor av tvivel och osäkerhet. Klarar jag det här? Men som alltid i efterhand - det gjorde jag ju och även att du flyttat ifrån mina vingar och klarar dig helt på egen hand är du med mig i tanken dag in och dag ut samt nätter...

Du har alltid varit lite Pippi Långstrump och din energi till allt du vill är obeskrivligt stor. Du kommer förmodligen aldrig gå in i väggen - du har inte fått genen kontrollbehov eller prestationsångest. Du är en omtänksam person med stor empati och världens bästa storasyster. Du är så bäst Johanna och jag älskar dig så!!!

Denna helgen har du firat ihop med Depeche Mode i Stockholm o modern är så avis. Nästa helg får vi gratta dig! Längtar!!

Kraaaaam

Älskar dig till månen och tillbaka!!

Av Sofia - 6 maj 2017 15:32

6 maj! Dagen inleddes med lång och go frukost på altanen. Första gången i år. Ingen kall vind, bara behagligt och mycket skönt. Jag placerade mig därefter i hängmattan med en god bok medan Jonas och hans dotter for vidare mot Landsbro för fix och tömning garage för senare färd mot tippen. När jag ansåg att min hud fått nog med sol tog jag på mig gympaskorna och tog sikte på stan. Sakta men säkert kom jag fram - det finns en bänk strax efter Brogatans krön - det blev en vilopaus där. Har nog aldrig i hela mitt liv suttit ned här. Har iofs inte suttit på så många parkbänkar överhuvudtaget i mitt liv. Jag går förbi dem.

Hann in en sväng på HM innan det stängde. Ska definitivt inte köpa några kläder nu - zero size är nära kan jag säga. Muskler försvinner fort på några veckor och det i kombination med dålig matlust är ganska förödande för en kropp som min (för alla kroppar för den delen). Det kommer återställas inom en snar framtid dock. Ett par mjukisbyxor (ett par förstördes av målarfärg) fick jag med mig hem. Ganska osexigt men nödvändigt!

Sitter på Espressohouse och vilar inför promenaden hem. Har inget på dagens schema - bara återhämtning - och allt känns lite bättre med en Cappuccino o en Ingefärsshot!

Go lördag!!

Gott och stärkande!!!

Av Sofia - 5 maj 2017 11:29

Den orkester som nu underhållit huset en tid framåt kvällar o nätter i form av hosta i tre olika stämmor har så sakteliga slutat att spela. Den har inte avtagit helt men vi är ljudlösare. Henry, jag o Jonas - som stått för tonerna (lätena) är bättre. Jonas har ju inte haft lunginflammation men man kan hosta o vara förkyld ändå.

Min egen sjukdomsperiod har nu varat över två veckor vilket betyder att "jobbet" (min chef) var här med en krya-på-dig-blomma igår. En helt underbar pelargon - årets pelargon 2017 - Princess Mary. Den ska placeras ute på altan då jag har en känsla av att den där kommer att trivas bättre. Härlig gest från arbetsgivaren. Bars det gör mig piggare. Saknar jobb, saknar kollegor, saknar fika kl 09.00 och social samvaro!!

Stella förgyllde gårdagen med bakning. Hon ville baka cheesecake o när mamma inte orkade vara med löste hon det galant på egen hand. Det blev ju 40 frågor men jag svarade i vertikalt läge o hon kom till mig t.ex o visade om äggvitan var tillräckligt hårt vispad. När hon till slut vågade vända skålen upp och ned över huvudet - check!

Vi kollade på "Det stora tårtslaget" i går kväll (Stellas önskan) och här snackar vi tårtor. När de igår presenterade sina konstverk kan jag bara konstatera... Vackra och otroligt fina skapelser men jag blir inte ett dugg sugen på att smaka. De ser inte goda ut med alla sina grälla färger, all sin sockerpasta och krusiduller. Å det är väl lite meningen...att man ska bli sugen?

Tröttheten ligger som en blöt filt över mig men nu är det fredag och det kryper i kroppen. Den vill upp och röra på sig. Jag rör mig runt i huset i sakta mak och jag behöver inte lika ofta bara sätta mig o pusta ut. Hoppas helgen gör snabba framsteg och att orken är tillbaka hyfsat till nästa vecka!!

Ha en fortsatt fin fredag!

Ps. Idag håller jag tummarna för mor och far som kvalar till SM i boule i Anneberg. I år äger SM rum i Vetlanda så jag vet att mina tävlingsinriktade vinnarskallar till föräldrar vill dit!!

Vacker krya-på-dig-pelargon

Fina Stella bakar cheesecake - så god!

Av Sofia - 3 maj 2017 18:05

Nu har jag sett den starka filmen "The boy in the striped pyjamas" gång nr tre. Även att jag vet hur det går berör den mig in i varje cell jag har. Det är en film som alla borde se och den borde visas i skolan i utbildningssyfte. Filmen utspelar sig i början av andra världskriget, där nazismen var stark, där judar hade stämpeln "inte riktiga människor".

En film som på ett sorgligt och träffsäkert sätt tar upp barns ärliga sätt och blåögda seende på livet. På ett lika sorgligt sätt skildrar filmen vuxnas smutsiga lögner som döljer den ännu mer avskyvärda sanningen. Den fruktansvärda verklighet som blev historia. Förintelsen av miljoner människor. Hur kunde det ske? Hur kunde det hända? Hut kunde friska och intelligenta hjärnor bli så sjuka och tro på det som pågick, som att det vore rätt? Alla visste säkert inte, precis som pojken (pojkarna), att den illaluktande röken från skorstenarna var rök av brända kroppar. Mycket av det hemska kom inte fram förrän efter krigsslutet. Det var dock alltför många som visste och lät det ske.

Det värsta är att det inte är så längesen, att vindar i vår nutid blåser åt liknande håll. Det är sorgligt att inse att vi trots historiens skamfläckar inte fattar tillräckligt mycket, hur allt kan återupprepa sig om vi inte sätter stopp för högerextrema och nationalsocialistiska värderingar. Att låta grupper med denna ideologi och tro få demonstrera på våra gator på 1:a maj är inget annat än fel. Fel, fel, fel... Dessa grupper skulle inte få en kvadratcentimeter av marken och inte en sekund att demonstrera sina åsikter. Feghet och trams att låta nazistiska symboler få vaja i vinden.

Alla människor har ett värde. Ett lika värde! Alltid!

Se filmen!!!

Av Sofia - 2 maj 2017 11:35

Kroppen är en fantastisk maskin. Alla små delar måste vara intakta för att hela maskinen ska fungera. Ett samspel där varje funktion är unik men fyller just sin funktion. När man är frisk tänker man inte särskilt mycket på det - man tar det för givet. När man blir sjuk blir fenomenet så mycket tydligare.

Att få lunginflammation betyder att ett mycket stort organ har fått sig en smäll och det är inte så konstigt att hela kroppen blir nedgången. Förutom feber, huvudvärk, hosta kan jag även säga hej till irriterade ögon och munblåsor som gör att den lilla aptiten jag hade blivit ännu mindre.

Jag ligger och drömmer om Spexhult, de där promenaderna där benen trummar på och kroppen bara njuter (hela kroppen). När nästan varje sinne får sitt i form av doft, ljud, utsikt. Jag drömmer om vandring på Höglandsleden - där okända stigar blir kända. Just nu känns det högst overkligt att jag någonsin har gått en lång runda. Jag drömmer om att ha orken till att tvätta och laga mat åt min familj. Att ha en frisk o stark kropp är lycka!

Lycka är också att höra far, mor och moster Karin tvätta mina fönster. En helt fantastiskt tråkig syssla som tydligen generationen före mig verkar ha en annan inställning till. Så otroligt glad och tacksam för denna hjälp. Pappa skakar potatis och det ser ut som att det blir fisksoppa till middag. Jag vet hur gott det är. Så håll er lugna nu - skitblåsor i munnen, så jag kan äta ordentligt!

Ha en fortsatt fin tisdag!

Fina mamma Gunilla och fina moster Karin

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6 7
8
9
10 11
12
13 14
15 16
17
18 19 20 21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards