Alla inlägg under juni 2017

Av Sofia - 14 juni 2017 10:25

Har nyss varit på Davids skolavslutning. Nian i Norråsa. Grundskoleavslutning. Solsken på himlen! Glada ungdomar!

Det märks att det är fler elever på skolan nu jämfört med för fem år sedan när Johanna slutade nian. Vi fick ingen plats utan fick stå hela tiden längst bak i kyrkan. Jag har under åren saknar mina egna föräldrar på barnens skolavslutningar men idag var jag glad att de inte var där. Det kanske i första hand är mamma och pappa som ska få sitta och se sina barns avslutning i kyrkan?

Otroligt duktiga elever sjöng och spelade och jag fick använda mitt hår som servett till tårarna då och då. Allt blir så laddat. Kan för det första inte fatta att David är så stor - allt har gått så fort. Dessutom allt slit, prov o läxor som jag vet att han har klarat med bravur plus all bandyträning. Är så stolt!! Samtidigt har han trivts i skolan och tyckt det har varit roligt - det är det viktigaste.

Rektorn höll ett mycket fint tal med tänkvärda ord. Regler att hålla sig till samt känna att lärarna tror på förmågan att lyckas. Sammanfattningsvis - elever vill ha ramar och kramar. Bra där!! David vann 200 kr i ingen-tobak-lotteriet! Härligt med lite extra klirr i kassan. De fick skriva på i sjuan att de inte skulle nyttja tobak under åren - sedan lottas det ut pengar med hjälp av olika sponsorer.

Nu - hemma med Stella så hon får göra sig iordning till sin avslutning i Sporthallen kl 12.00 Fler tal, flera sånger, fler tårar. Idag får hon sin röda ros efter 7 år på Åkersskolan! Stor dag i livet!!!

Ha en fortsatt fin dag!

Fin kille!!!

Stämningsfull lokal - svenska kyrkan

Stolt mor till glad son!!

ANNONS
Av Sofia - 12 juni 2017 21:45

En full dag, en lång dag, en intressant dag, en rolig dag! Trevligt när länge kan vara bra!
Arbetsdag till kl 17.00 Möte med BU en timme. Köpte fika för två, på Princess o sprang vidare till Stadsparken i takt med regndropparna. Avslutningsfest för Stellas klass 6C för lärare, föräldrar och barn såklart. Jag kom lite sent men lagom till fikat. Tur att det fanns tak över huvudet för de vuxna. Barnen brydde sig inte det minsta om regnet. Vidare hem o handla inkl återvinning o pantning. Jonas fixade grillade hamburgare och jag började stryka. Nyss kom David från sin avslutningsfest för niorna på Norråsaskolan. Han fick skjuts av en annan hygglig föräldrar (TACK) så nu parkerar jag mig i soffan.

Ja, en vardag i livet har åter passerat i rasande fart.

Å så har klänningen med stort "K" kommit. Färgen var som jag föreställde mig. Dessutom passade den!! Nja, den var två dm för lång (vet inte hur vi mätte....) och eftersom jag inte vill ha släp runtom så får jag lägga upp den. Inte jag direkt men en vänlig och kunnig kvinna i Landsbro. Å bild på den? Nej, det är och förblir en hemlighet till bröllopet går av stapeln den 5 augusti i Ottawa. Längtar ännu mer nu när stassen passade.

Godnatt

ANNONS
Av Sofia - 11 juni 2017 10:39

Sitter på tåget mot Småland, Nässjö. Efter ett par fantastiska dagar i Stockholm är det skönt att lämna asfalt och människomyller och återvända till hemstaden. Är glad att man bor i en lagom stor stad utan att behöva trängas för varje litet ärende. Det enorma utbudet av allt i huvudstaden är iofs häftigt men man hittar ju ändå inte det man ska (skor). Å andra sidan fick vi de flesta saker på listan med oss hem, gott!

Idag skriver jag inte om konsertförlusten igår - det har jag kommit över (nästan). Idag skriver jag om den mkt speciella middagen i fredags kväll. Vikingarestaurangen Aifur i gamla stan. Att kliva ned i den källaren var som att förflytta sig långt bak i tiden. Alla gäster blir under stort jubel presenterade och det var både lite pinsamt och roligt när man hörde "Please welcome Jonas and Sofia from Smalland". Jonas gjorde ännu en bejublad entré när han skulle kliva över bordet för att nå sin plats (på servitörens order). Han uppmärksammade inte ljusstakens järnrör (skulle likna udden på ett vikingaskepp) och ljusstaken välte det mesta som stod på bordet samt en dusch av stearin (dock inte på någon mänsklig varelse). Som sagt - jubel!!!

Maten var god, svårt att äta med en gaffel som såg ut som en djävulsgrep. Jag åt med sked. En härligt mysig stämning kvällen igenom med mycket tidstypisk livemusik. Vi sammanfattade kvällen: Vill inte ha det ogjort men det räcker nog med ett besök.

Ha en fortsatt go söndag!!

Vid entrén

Presentation

Livemusik

Förrätt för två, viltplanka - älg, hjort, ren.

Gös med betor

Vad säger Miljö- o byggnadsnämnden samt arbetsmiljölagen om dessa platser??? :)

Härlig kväll och annorlunda!!

Promenad hemåt i natten

Av Sofia - 10 juni 2017 21:59

Rullande åska! Så heter Håkan Hellströms sommarturné. Ironiskt nog! Jag har sett fram mot denna konsert. Håkan Hellström live. Han har inte den kanske vackraste sångrösten men han har ett mkt speciellt uttryck och jag gillar det. Vissa låtar är helt outstanding. Jag hade en liten oro i magen... Hela stadion full med folk och terrorister som tydligen lägger hela sin energi på att ha ihjäl andra! Terroristerna vill att vi ska ängslas så vi gör motsatsen. Vi går på konsert!

På nåt sätt djävlades hela kvällen. Biljetten jag lagt i min jeansbakficka TAPPADE jag på väg mot stadion. Vi gick vägen tillbaka o HUR stora är oddsen att en sån ligger kvar på gatan? MEN det gjorde den. Tillbaks till stadion o vänta på HH. När oljudet (rappandet) från förbandet försvunnit kommer han då äntligen. Håkan! Han är så bra på scen, han äger den och publiken. Varmt o gott väder - en perfekt kväll.

Efter fem låtar blev himlen mörk, väldigt mörk. Regnet började vräka ned. Blixt o knall rakt över stadion. Det är svårt att skydda sig mot terrorister men det är inte lättare att skydda sig mot åskoväder på Stadion. Ett öppet fält med ca 27 000 människor. Jag är åskrädd till max, genomblöta bestämde vi oss för att gå därifrån. Lättare sagt än gjort. När idioter söker skydd i in- och utgångarna samtidigt som folk (som ger upp) bara vill ut - då blir det panik. Jag sa till mig själv - håll dig på benen, håll dig på benen. Att falla där hade inneburit att ha blivit nedtrampad. Medan vi stod och försökte ta oss ut hörde vi högtalarna "vi avbryter konserten av säkerhetsskäl".

Känns såklart tråkigt att inte få höra de bästa låtarna när jag längtat efter denna stund. Stackars Håkan! I skrivande stund spelar han klart men ändå. Att komma tillbaks efter ett uppehåll är ju inte så lätt.

Nu ligger vi i hotellsängen och har torkat till. Vi lyssnar på Spotify och naturligtvis HÅKAN HELLSTRÖM!!!

Förväntansfull inför konsert och.....innan regn och dunder

Stadion

Han får stå ut med mkt den här mannen. Rappande, trängsel, regn, blixt och åska... ;)

Av Sofia - 9 juni 2017 18:49

Stockholm i mitt hjärta!! Det är faktiskt så. Dock....i små doser (typ två dagar) och dessa doser blir i regel intensiva. Att bo här för jämnan o trängas med folk överallt - det skulle ta lång tid att vänja sig.

Dagen började inte kanon. Tåget försenat en timme pga "olycka". Man vill inte ens veta vad som hände... Vi tog en god Cappuccino på Sveriges bästa Espresso house (Nässjö station) och det mättade gott. När tåget väl kom gick vi på FEL tåg. Det där med tågnr är ju lätt men tydligen inte idag. Ja, vi kom ju till Stockholm hur som helst (utan frukost) så allt löste sig.

Det är förunderligt. När man väl börjar gå i affärer inser man hur MÅNGA affärer det faktiskt finns här. Jag försäkrade mig hela tiden om mitt resesällskap hade det bra. Att shoppa runt hör kanske i vissa fall (nästan i alla fall) inte till männens älsklingssyssla.. Han verkade trivas och hjälpte mig att jaga rosa festskor för kommande event. Utan lycka! Det finns många rosa skor men inte så många som passar mina fötter. En rosa väska är införskaffad hursomhelst - har aldrig ägt en märkesväska - nu gör jag det!

Stockholms stadshus är magnifikt! Vi har gått ALLA trappor upp o fått se hela Stockholm ovan! Så fint!

Snart dax för middag på vikingarestaurang i gamla stan. E-typer place! Spännande ska det bli och förhoppningsvis gott!

Jag har världens bästa födelsedag och jag tackar för alla underbara hälsningar på Fejjan och Insta. Gladast blev jag för SMS'en från mina barn. Jag känner mig, som de skriver, som 25 år och är världens bästa mamma!!!

Love and hugs!

Stadshuset och annat mys

25.....eller jag menar 47-åringen

Hur snygg som helst!!

Av Sofia - 8 juni 2017 21:26

Ömsom regn, ömsom sol! Dagens väder speglar livet i allmänhet - i bland går det upp och ibland går det ned. För tillfället känns det upp. Återigen en löparrunda (här var det sol och inte regn). Dock blev ingen bra runda - ingen ork över huvud taget och idag var pannbenet mjukt som bomull, kunde inte tvinga mig att tugga på. Såååå tråkigt!!! 4 sprungna av 11 km är bättre än inga alls. 7 härliga promenadkm är var hursomhelst härliga!!!

Mer upp ? i morgon är jag ledig. Semester! Resa till Stockholm med Jonas. Tåg t/r fredag till söndag. En s k födelsedagspresent för det är MIN dag i morgon. Jag fyller 47 år till siffran, 25 till sinnet och jag fyller på Börjedagen. På programmet står i första hand konsert på Stockholms Stadion med Håkan Hellström men även middag på E-types vikingarestaurang i Gamla stan. Johanna och hennes Alexander var där för någon månad sedan och rekommenderade det varmt. Naturligtvis blir det lite travande i affärer så det är sköna promenadskor som gäller. Å sedan vill jag (vi) bara vara - njuta av sommarStockholm ? denna underbara stad när grönskan är som bäst. Hoppas, hoppas vädret är med oss ? ser dock inte ut så enligt mobilen.

Om jag spinner vidare på ?ibland går det upp, ibland går det ned" så gäller det även Stella dagen till ära. Hon är på klassresa för sexorna på Liseberg. Som hon har längtat! Jag har fått SMS om att hon har det bra och jag hoppas att hon hunnit åka (upp, ned, uppochned, runt) så mycket hon har haft lust till. Om det har regnat har det nog inte bekommit varken henne eller hennes klasskompisar det minsta. Liseberg är helt klart paradiset enligt denna lilla tös!

Ha en fortsatt fin kväll! Nu ska jag packa!!

En dag i förväg - de vackraste rosor har jag fått!

Av Sofia - 6 juni 2017 13:15

Flaggorna vajar fint i vinden idag. Den svenska fina flaggan. Gult som i sol, blått som i sjö eller himmel. Jag har känt på elementen väl idag. Jag firade dagen med en löpartur till Spexhult. Inte riktigt ända fram dock, det orkar jag inte riktigt än eller rättare sagt - jag vill inte fresta kroppen för hårt och ta ut mig för mycket. Är helt enkelt lite rädd. Å fixar jag 8--9 km två eller tre ggr hela sommaren - det är mer än bra. Det är hursomhelst underbart att vara igång igen. Promenader i all ära men flåset mina vänner, flåset!

Även om vårt firande av nationaldag inte är alls lika stort som t.ex grannlandet Norge känns det ändå som det har ökat med åren. David hade i varje fall koll på varför vi firar dagen, jag frågade igår. Gustav Vasa blev utnämnd till kung 1523 men vi började fira den först 1893.

Har precis avnjutit en god brunch med Jonas o Henry på vår altan. Så underbart gott att kunna sitta ute i sommarsverige. Nu ska jag snart åka till Pålskog utanför Skillingaryd för att träffa RH-tjejerna, mina fd jobbarkompisar och goooooda vänner. En av dem bor där och jag tror det var 1999 jag senast var där. Ska bli så trevligt.

Ha en härlig nationaldag alla!!!

Ljuvliga Sverige, Nässjö, på väg ut mot Spexhult

Flaggan vajar på Fridhem 14

Av Sofia - 4 juni 2017 16:05

En sväng till Sveriges framsida i går och idag. Hälsa på Jonas dotter. Kvalitetstid och mystid. Hon hade bokat bord på Burgesson som levererade på hög nivå. Ekologiskt och närproducerat kött och allt var toppengott. Vi avslutade kvällen på Clarion Post Hotel med flädermojito. Friskt!!

Idag har jag handlat (eller investerat - det låter bättre) i ett par nya promenadskor. Det ska bli en fröjd att slänga de gamla och utgångna. Bra rabatt på Stadion. Dessutom har jag gjort något jag aldrig gjort förut. Manikyr. När jag målar naglarna själv blir det ett lager färg vilket håller typ max en dag. Nu blev det filning, förstärkning, underlack, lack, lack, överlack, överlack! Miccan tipsade och det håller lääänge. Tack för förslaget! Så nöjd. Det var inte lätt att välja färg men mitt val var mycket bra!

Vi tog sedan en pastalunch på Nonnas - en underbar italiensk restaurang där vi ätit förut. Många härliga timmar på Sveriges västkust - framsidan!

Nu återvänder vi till Höglandet med regnet smattrande på taket!!!

Supernöjd

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se