Alla inlägg under juni 2017

Av Sofia - 2 juni 2017 18:16

Idag har jag anmält oss. Till Göteborgsvarvet nästa år. Lördagen den 19 maj ligger långt fram men målet är satt. I och med det finns det några delmål att nå innan dess. Många och framförallt längre löparrundor ska genomföras. I går var jag dock mycket glad då 6 km kändes bra – första turen efter pärsen lunginflammation. Det är på dagen två år sedan vi anmälde oss till loppet förra året vilket var en enormt kul upplevelse. Idag är det också på dagen ett år sedan jag fick meddelandet att Jonas hade brutit benet som innebar en väldigt lugn och stillsam sommar (för honom). Därav inget lopp i år. Jag kunde ju kutat själv – visst, men det är bara hälften så roligt - mycket trevligare om projektet är gemensamt. Nu är benet läkt och löpningen kan återigen tas upp, bara pannbenet vill.  Har ju alltid hävdat att jag inte ”behöver” ett mål för att motivera mig, dock har något uppenbarligen hänt (svagare pannben?) så nu gläder jag mig åt att just ha ett mål. Att jag kommer ihåg allt på dagen är inte svårt med en 5-årskalender BTW (om ni nu undrar över min nördighet).


Igår skulle jag övningsköra med Henry för andra gången. Magnetskylt till bilens bakdel införskaffad då den skylten med sugproppar inte sitter så bra inne i bilen samt att min bils tonade rutor inte är optimala. Det var ju jättelätt!!! att sätta en magnetskylt på bilen – allt är ju i plast på bakdelen. Ja, Henry klurade ju ut en brilliant idé och vände på sugpropparna så vi kunde fästa den andra skylten utanpå istället. Magnetskylten satt jag på sidan – dubbla säkerheter med andra ord. Henry är lugn och fin i trafiken – en perfekt blivande bilkörare. Efter bara några gånger blir det inga motorstopp, han blinkar och saktar ned som han ska, tittar åt de håll jag vill. MEN jag kan ändå inte hjälpa det… Jag ogillar å det skarparste att övningsköra. När jag själv inte har kontrollen och jag vet att trafikvärden är full av knäppgökar som både kör illa och för fort samt inte visar hänsyn till gröna övningskörningsskyltar. Nästan så jag vill montera dubbelkommando i bilen. En av mina kollegor som har en bakgrund som uppkörningsman (heter det så?) trodde det kunde kosta typ 15 lappar. Skojar bara – ska inte investera i detta men som sagt, jag är helt slut efter en halvtimme. Nästan så jag funderar på om min kollega är mutbar för extraknäck någon helg. Tänk att få köra med en kille som gjort mängder med beslut huruvida ungdomar ska få sitt körkort eller inte…


Snart kommer Johanna och Alexander på besök. Det händer inte så ofta en fredag och grillen är på G samt lite goda tillbehör. Mellan klockan ett och två i natt ska jag hämta David på Norråsaskolan efter en heldag med klass 9 i Stockholm. Jag skjutsade dit honom kl halv sju så dagen har varit och blir låååång. Det kan bli så att Jonas och jag tar en nattpromenad och hämtar honom. Man ska ju enligt godare hälsa ”låta bilen stå”…..


Go kväll!


 

I väntan på Johanna och Alexander


Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards