Alla inlägg under september 2017

Av Sofia - 9 september 2017 13:18

Igår var det extra skönt att rensa hjärnan med en löparrunda. Trots ihållande regn. Att sortera alla intryck och liksom bearbeta veckan som gått. Ny chef, långt möte med nämnd BU samt lite andra krångliga och mindre bekväma arbetsuppgifter. Det är inte roligt att ringa samtal till en ung människa och meddela att, nej - vi kan inte ta in dig som hyresgäst med tanke på informationen enligt kreditupplysning. Känner sig som en stor bov som slår undan benen men jag har regler att följa o jag kan inte frångå dem. Men det är jobbigt.

Det knepigaste i veckan var nog familjen som bott i Anneberg i över sex år med barn både i skolan och förskolan. Migrationsverket har nu hittat nån ny paragraf och kallar familjen "rättslös". Utkastade på tre dagar och ansvaret går direkt över till kommunen. Jag gjorde vad jag kunde, ringde till Migrationsverket och vädjade - inget gehör. Alltså man GÖR inte såhär med människor. Hur illa kan man behandla individer när de har etablerat sig i samhället, pratar vårt språk och dessutom hjälper andra nyanlända. Har vi råd att inte försöka hjälpa de som hjälper till med integration?

Jag har legat sömnlös för detta i veckan o har fått höra att jag blir för emotionellt berörd. Å det vet jag men den egenskapen hade verkligen inte Migrationsverket....

Lazy day - sovmorgon, gick till stan, fixa små ärende, fika på Thimons. Skön lördag! Nu är vi på väg till Borohallen för att se första träningsmatch för Boro mot Värnamo. Trevligt!!

Ha en fortsatt fin dag!

ANNONS
Av Sofia - 7 september 2017 19:08

Igår var vi på Bio. I Nässjö. Jag, Jonas och David och 9 pers till (alltså inte så många i salongen). Just igår släppte tidningen nyheten att Saga-biografen ska bygga som till hösten. Vi ska få TRE salongen med brantare lutning så alla ser, skönare stolar och ny utrustning. Känns riktigt riktigt roligt! Eftersom Tulpanfeber med Alicia Vikander inte gick i Nässjö fick jag släppa tankarna på ett romantiskt drama och inrikta mig på krigsfilmen som skulle visas. Inte min favoritkategori av filmer men nu ville Jonas väldigt gärna se den här och bio är alltid mysigt. Filmen vi skulle se hette Dunkirk. Frågan är varför eftersom platsen i verkligheten heter Dunkerque. Filmen baseras på en verkligheten - andra världskriget och utspelades sig på franska kusten nära Calais.


Wikipedia – ”Slaget vid Dunkerque var ett viktigt slag under andra världskriget mellan de allierade och Nazityskland. Som en del av slaget om Frankrike på västfronten var slaget ett försvar och evakuering av brittiska och allierade styrkorna i Europa från 26 maj till 4 juni 1940.” Man kan nog säga att i ovan mening sammanfattades hela filmen. Mycket pang pang (alldeles för högt ljud). Satt på helspänn hela tiden, ljudet kändes i magen och ja, överallt. Borde haft öronproppar. På något sätt var det ändå en bra film, inte mycket prat, mer en skildring om hur det var. Filmen innebar mycket bombplan, gevär, döda kroppar, stora båtar sjönk vid varje besök att rädda 350 000 man från den franska kusten. En gång fick jag tårar i ögonen – när mängder av privata småbåtar kom för att hjälpa soldaterna i iväg från Dunkerque. Det kanske berodde på att befälhavaren Lord Gort grät när han såg att folk som ägde småbåtar hade gått man ur huse för att göra vad de kunde. Hursomhelst var det en bra historielektion. Inte minst för David. När vi gick hemåt i duggregn efteråt förstod jag att herrarna tyckte den var bra. Nästa biobesök blir ett romantiskt drama… När vi kom hem frågade Stella och Henry om filmen var bra…eller rättare sagt om Harry Styles (f.d. One Direction-medlemmen) var bra. Ja, han  var bra i sin roll!


Hela eftermiddagen har det varit nämnd BU. Dessutom öppen för allmänheten inklusive pressen. Idag var det fokus på besparingar och neddragningar och det är absolut inte roligt att sitta i majoriteten i ett läge som detta. Jag är övertygad om att all verksam personal inom skolan gör sitt allra bästa för att lösa situationen efter förutsättningarna. När det inte finns pengar måste man helt enkelt göra vad man kan för att spara. Så är det överallt! Det man kan hoppas på är att staten skjuter till medel till de viktigaste vi har. Barnen! Att spara in på deras bekostnad känns oerhört surt. Ökat barnantal och mindre kompensation – det rimmar dåligt. Vi kan dock inte trolla och det förstår säkert oppositionen också även om de nu ser ett gyllene läge att ifrågasätta alla beslut.


Ha en fin kväll!!

ANNONS
Av Sofia - 5 september 2017 20:09

I går fick jag en riktigt riktigt trevlig inbjudan. Från Nässjö kommun. Öppnade det i tron om att det var något massutskick men blev lite glatt förundrad över innehållet. Jag är inbjuden till ”ett framtidsinriktat idémöte kring platsvarumärket Nässjö”. Jag förstod efter att ha läs ytterligare ett par rader att jag faktiskt var lite utvald. ”Vi har noterat att du är aktiv i sociala medier och utifrån ditt perspektiv sprider vetskap i positiv anda om bygden och vad som händer här. Det tycker vi är väldigt trevligt och vill därför bjuda in dig särskilt till idémöte då vi tycker oss ana att du har ett perspektiv vi saknar”.


Känns ju onekligen spännande och jag känner att jag vill gå dit trots att jag verkligen inte känner mig som en idéspruta. För det handlade just om det. Hur vi ska marknadsföra Nässjö och vad är våra styrkor? Det jag gör är att alltid försöka prata (skriva) gott om Nässjö och plocka fram det vi faktiskt har och försöka se det lilla och enkla i livet. (Lite Ernst-varning där kanske….) Alltså att inte gnälla över sådant vi inte har. Trots att jag är uppvuxen på landet, på en prästgård i Norra Sandsjös stortrivs jag i Nässjö. Man kan kanske säga att jag har lärt mig att älska Nässjö. Närheten till naturen finns bara några km bort åt varje håll. Med barn som har aktiviteter finns det i mitt tycke inget bättre ställe att bo på. Bra skola, en stad som har det mesta, inte särskilt långt till något – Nässjö är helt enkelt LAGOM. Sedan gäller det ju att ”se” saker från olika perspektiv. Jag blir så trött på folk som inte tycks vilja ”se” någonting. Slentrianmässiga uttryck som att Nässjö är en ful stad, Nässjö är en tråkig stad…. Det är bara tröttsamt!


Gå ett varv runt Ingsbergssjön – kan någon säga att det inte är vackert? En sjö ett stenkast från city. Hur många städer är förärade med det? Lövhult – ett paradis för de som vill träna och utöva diverse aktiviteter i vackraste natur. Vår väggmålningar – hur fina som helst (får gärna bli fler – som ett signum för vår stad). Området kring Sim- och Sporthallen utvecklas ständigt, snart har vi en häftig skatepark där. Rådhusgatan har förvandlats (och nu bygger de om resten) från lessam genomfartsled till en jättefin gata. Restaurangutbudet är inte dåligt – det är lagom. Vita Amandi är en riktig pärla om man vill unna sig något lyxigt och väldigt gott. Å fiken! Vi har många och jättebra fik i stan. Gallerian Loket lockar fler och fler butiker och jag längtar till att nya delikatessaffären öppnar. Jag lovar!!!! att jag ska göra mycket för att handla hem godsaker till fredagsmyset. Ja, jag känner ju att jag kan hålla på i evigheter. Det gäller ju som sagt att marknadsföra det vi har och kanske vi är lite dåliga på det. Att skriva gott om platsen man bor på och faktiskt argumentera mot dem som hävdar tråkigheter är ett sätt.


Igår på Centermötet hade vi Tommy Friman från Tekniska Serviceförvaltningen som gäst. Han är bl.a ansvarig för tätortsnära skog och dess skötsel och avverkning. Han pratade om Lövhult och alla de aktiviteter som har gjorts och görs där. Det är spännande att höra sin kollega prata om allt som händer. När man jobbar dagligen i förvaltning blir man ju lite fartblind. Stannar man upp och tänker till är det helt fantastiskt hur mycket vi faktiskt gör. Precis som med Nässjö. Reflektera en stund och fundera. Det finns hur mycket som helst att göra i vår stad, om man bara tänker till. Sen är jag ju en person som inte alltid kräver full gas. En promenad ut till Spexhult eller runt Västra vägen förbi stan funkar alldeles utmärkt! Det är LAGOM!


     

Några sköna lunchpromenadbilder från Nässjö

Av Sofia - 4 september 2017 23:15

Vissa kvällar är det svårt att somna. Vissa dagar är så fullproppade med intryck så kroppen går på högvarv och då särskilt hjärnan. Var glad hela morgonen då jag tog adjö av Henry. En rejäl förkylning med halsont, feber och hosta har inneburit en helg i sängen.... Det är förstås inte kul men glädjande sa han: "Det är nog första gången jag tycker det är tråkigt att va sjuk för jag vill till skolan". Att få höra just de orden från honom - det värmer hela dan.

Måndag och ny vecka. Hur mkt som helst att göra! Dagen gick i 120 knyck o jag fick mkt gjort. Jag o kollegan Pelle åkte efter jobbet till vår kollega som är sjukskriven för att hälsa på. Trots ett jobbigt sjukdomstillstånd var det så skönt att få träffa henne. Så gott att bara få sitta ner o prata. Livet är ibland så fruktansvärt brutalt, så otroligt orättvist. Det ger perspektiv åt annat. Alla skitproblem är ju då absolut ingenting.

När jag en timme senare satt på gruppmöte Centern och hör om alla besparingar inom kommunen känns det med ens så oviktigt. Det ÄR det ju förstås inte men om man jämför...
Gick från mötet i regn och jag ville omfamna höstrusket och bara skrika rätt ut i den mörka Nässjökvällen. Var tacksam för varje minut vi får på jorden! Gör det bästa av varje stund!

Det finns andra som kanske inte sover i natt. Världens varmaste kram till dig - du fixar det här!!!

Av Sofia - 3 september 2017 16:19

En helg med social samvaro och känn i benen. Igår gick vi Västra vägen och runt stan - kändes som det räckte fullständigt och var lagom. En fika på Espressohouse och inköp av gå-bort-blomma till kvällen. Vi spenderade kvällen i Sandrydet hos familjen Pettersson. Att sitta i deras mysiga uterum är alltid lika rofyllt. Godaste bearnaisesåsen ever och dessutom hemgjord. Riktigt god Susanne!!

Idag har vi firat mor och far som dagen till ära varit gifta i 57 år. Helt fantastiskt att få ha varann så länge - härligt att få uppleva det!
Vi fick gofika och det smakade som vanligt så gott! Jonas och jag fick en fin present som de köpt på en resa till Gamla Linköping i veckan som gick. En sån fin kylskåpsmagnet - ett hjärta - ett pussel! Två bitar som passar precis!!! Uttänkt! Tack!!!

Ha en fortsatt fin söndag!!

På väg mot Sandrydet

Mina fina föräldrar firar 57 år

Jonas och jag fick en fin present.
Två bitar som passar!

Av Sofia - 1 september 2017 19:51

Idag "var det ingen stor dag för mänskligheten" som han sa vår nya förvaltningschef men det var en stor dag för honom. Å det var ju naturligtvis en stor dag för Tekniska Serviceförvaltningen eftersom vår nye chef började sitt jobb idag. Vi hade förvaltningsmöte i Stora salen i Stadshuset för oss anställda och Ronnie Nilsson som han heter presenterade sig själv, vad han jobbat med, hans intresse och lite om hans privata liv. Summa summarum - han gjorde ett lugnt och stabilt intryck. Det blir nog bra det här. Såklart det har känts lite i magen när John lämnade oss. Ronnie, som han sa, brann för sitt nya uppdrag och jobb och det låter ju helt klart väldigt bra.


Dagen idag var en fin dag. Med facit i hand känns det lite komiskt att just gårdagen var så grå och mulen - när vi gick vår långa promenad. Idag hade vi sett alla utsiktsplatser mycket bättre. Men som jag skrev i går - det var en fantastiskt härlig semesterdag. Jag åkte hem och käkade lunch idag. Inte för att jag var så hungrig efter en god hotellfrukost med kollegorna på Hotell Högland men det var onekligen mysigt och sitta hemma vid köksbordet och se på när Jonas står vid diskhon och rensar kantareller (från igår). När jobbet var avverkat sprang vi en runda. Trodde att benen skulle säga lite ifrån efter gårdagen men det gick finfint. Känner mig stark i kroppen och det är en väldigt skön känsla.


Nu håller vi på att installera Jonas nya iPhone. Efter ett antal turer till Telenorbutiken på A6 och två inlämningar på verkstaden så flaggade de vitt. Han fick en ny enhet. För ett år sedan fick han ett måndagsexemplar och ballade ur strax innan sommaren. Allt hände som inte skulle hända och om han ville att något skulle hända, hände det inte. Kort sammanfattning av det hela. Man är beroende av en bra telefon. Även killar som inte tror att de är det. Innerst inne är det kul att "skiten fungerar" för att uttrycka hans önskan.


Barnen är åter och grillad kyckling står på menyn. Gott! Fredag! Mys!


Ha en fin kväll!!!


 

Nödvändig pryl.....

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15 16 17
18 19 20
21
22 23
24
25 26 27 28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se