Alla inlägg under februari 2018

Av Sofia - 6 februari 2018 20:09

Lyckan är att hitta ett par termobrallor i bra skick. Ärvegrejor knappt använda. Det händer ju nåt där i tonåren med barnen, när barn blir lite halvt vuxna o helt plötsligt heter tonåring. Då tvingar man inte längre på dem mössa, bra vantar och rejäla vinterkläder. Den pondusen har åtminstone inte jag som moder haft. Det är mest håliga jeans (eller rättare sagt de hänger knappt ihop) och icke halsduk som gäller. Å man får bara blunda o låtsas som att det regnar och hoppas på att de inte bli förkylda. Nej, regna gör det INTE för tillfället.

På torsdag är det friluftsdag för Stella o övriga från Norråsaskolan. I Lövhult. Hon och ett gäng ska åka pulka o nu helt plötsligt var det oerhört viktigt med termobyxor o rejäla vantar. Det verkar som hon ser fram emot det rejält och visst är pulka kul. Även för vuxna. Särskilt om man har varm choklad med sig.

Å en rad om jobbet som är en stor del av vardagen o livet. Vissa dagar känns verkligen som ett rejält kliv framåt. Vanligtvis. Vissa dagar känns som två steg bakåt och steget framåt kommer liksom inte.. Idag var en sån dag. I morgon är en ny dag - då kommer säkert framsteget. Ligger under filten o känner mig inte hurk. Hoppas att det blir ett steg ur sängen i mon. Jonas har precis hämtat sig från sin förkylning och jag har hoppats på att klara mig undan.

Go kväll!

Av Sofia - 4 februari 2018 20:44

Så var den helgen slut. Nästan... Vi kramar ut den sista via TV?n. Å förutom en frisk lång promenad och middagsfix har det blivit lite filmtittande idag. Pelikanfallet med Julia Roberts och Denzel Washington - kan inte bli så mycket bättre. Riktigt bra rulle!

En god potatisgratäng och rostbiff på älg - vintermat. Vinterkäk och vintersport. Skulle ju haft skidor nu. I åtta minus blir till och med jag mer sams med mitt löparband. Skulle ljuga om jag säger att den investeringen hade gått ihop sig men som i Triss-reklamen: Plötsligt händer det! Å när man är färdig känns det faktiskt riktigt bra. Dock inte alls den sköna upplevelse som att kuta ute.

Mello är i gång och hade det inte varit för låt nr 2 i går - My Turn med John Lundvik - hade det varit en skräpkväll. Edward Blom var ungefär så dålig som jag trodde och så vidare. Jag hoppas på My Turn - sååå bra!!! Heja heja i finalen (trots att jag ännu inte hört alla bidrag).

Ny vecka, ny kall vecka, en vecka närmare våren!!

Bra låt! Bra röst! Ödmjuk kille!

Av Sofia - 3 februari 2018 17:47

Tråkväder! Börjar bli trött på minus sex som enligt telefonen känns som minus elva. Idag dessutom snö som yr och far. Så lessamt. Hade det inte varit för Jonas förkylning och Iprenintag hade vi nog ändå gått en långgrunda - trots vädret. Men inte idag. Det blev en kort runda ned till stan och köpa semlor. Elsies variant smakade mycket gott till nybryggt kaffe när vi kom hem. Rätt så mysigt att sitta innanför fönstret och kika ut på allt det vita när man är i varmt förvar.

En sån här dag kan man ju också passa på att göra annat tråkigt som man annars inte riktigt tycker man hinner (prioriterar oftast roligare sysslor). Rensa avlopp i duschen, skura duschväggar, damma sovrummet.... Jonas bytte sängkläder och jag dammsög. Känns onekligen underbart när huset är rent!!

Å så blev det drygt en timme på min käre vän - inomhuscykeln. Härligt! Jag laddade med gamla mellolåtar dagen till ära. Ikväll är det första deltävlingen i årets spektakel. Jag ser med skräckblandad förtjusning fram emot kvällens program. Edward Blom ska sjunga om dill o sill o spädgrisar..

Har precis skickat iväg Stella o Henry för att köpa mellogodis på Willys. Lite rörelse är ju bra även för dem o en seg råtta kan nog sitta fint till bidragen!!

Ha en fin kväll!!

Mums på riktigt!!

Av Sofia - 2 februari 2018 18:49

Jag betonar och poängterar - fredagskväll o med ett utropstecken! Eller två!!

Vilken vecka! Helt slut. Mentalt utpumpad efter arbetsdagarna. Nya medarbetare som ska börja jobba och inte kommer. Protokollförare på möte - strategiskt fastighetsgrupp och att skriva i fyra timmar o vara på helspänn i alla diskussioner är sannerligen energikrävande. Reflektion - Lokaler är åtråvärd vara när det inte finns så många att tillgå. Sedan ska man försöka få ett vettigt protokoll som slutprodukt. Tycker ändå att jag lyckades hyfsat bra. 7 sidor!!

Är det ont om lokaler i Nässjö kommun är det ännu mer ont om lägenheter. Kände mig som en ?vitskjorta? från filmen En man som hette Ove när jag o två kollegor skulle besöka två familjer som inte kan bo kvar i ett hus som ska rivas. Känns fruktansvärt eftersom dessa individer har varit med om saker man inte ens kan drömma om. Hur kan man förstå hur det är att fly från krig o elände när vi myser ned oss i soffan på kvällarna? Dock ska våra regler gälla för alla och att särbehandla vissa blir bara fel i slutändan.

Jag drömde i natt om det här besöket - att vi blev kidnappade o aldrig mer kom hem. Svettig i morse o jag ville helst inte åka dit. Med tolk via telefon gick faktiskt mötet riktigt bra o jag kom hem till mitt hus öven denna dag!

Härliga idrottsliga prestationer har genomförts i veckan - tänk att ha en juniorvärldsmästarinna i släkten. Så häftigt!!!

Go mysig fredagskväll!!

Av Sofia - 1 februari 2018 18:00

Gårdagens kvällsmatch i Stinsen Arena slutade 12-1 till Nässjö IF’s P18. Gött mos! Lite märklig och turbulent match – i slutet satt det tre grabbar från Nässjö i utvisningsbåset. Det var trångt…fick inte plats fler.. Domaren hutade åt tränaren och ville inte se ”höjda armar en enda gång till” – ganska underhållande faktiskt. David fick två ass i matchen. Hör inte till vanligheterna att målvakterna i bandy får det.. Grattis till vinsten NIF's duktiga P18-luar.


Var lite pirrig i kroppen i morse. Lite som inför julafton, förväntansfull. Vi har sökt länge efter ny fastighetsförvaltare och några veckor före jul hittade vi en bra och driven person som i intervjun gjorde ett mycket gott intryck på oss alla som grillade med frågor. Innan julledigheten tackade han ja till jobbet och jobbstart skulle ske förste februari. Minns hur glad jag var då – att nu skulle vi få lite mer resurser och muskler för att klara ut jobbet på Tekniska Serviceförvaltningen och utveckla vår avdelning.


Personen i fråga dök aldrig upp idag. Min chef fick ett SMS (ett ÄSSÄMÄSS!!!) i går eftermiddag att nytt jobb hade erbjudits och han valde det, trots påskrivet kontrakt! Inte klokt hur besviken man kan bli. Luften gick liksom ur……


Det bästa idag var att mitt kusinebarn Frida Karlsson blev JUNIORVÄRLDSMÄSTARINNA i längdskidor, skiathlon i Goms, Schweiz. Så fantastiskt roligt! Stort grattis till Frida och hela familjen! Hon vann brons i sprint i söndags - vilka prestationer. Gener finns samt pannben och stor dos av talang. HÄÄÄÄÄÄRLIGT! Stora kramar från Småland till dig Frida och hela familjen!! Jag har haft förmånen att vara stolt kusin för mamma Mias historiska framgångar och även moster Eva-Lena. Det bara fortsätter!!!!


Ha en fortsatt go kväll!


 

Frida Karlsson tog guldet efter utklassning!


 

12-1 slutade matchen igår till NIF's fördel. Grymma grabbar! 

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7
8
9 10
11
12 13 14
15
16 17 18
19
20 21
22
23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards