Alla inlägg under juni 2018

Av Sofia - 21 juni 2018 19:01

I går var en bra dag. Underbar sushi på Saluhalv till lunch, tårta på sommarfika och kväll i Landsbro med HELA Jonas familj. Det sistnämnda händer inte särskilt ofta. Så kul när alla kan samlas. Äntligen fick vi träffa Erik och Melinda efter allt som hänt. Skönt att få krama om dem, umgås och prata en stund. Vi grillade gott och Jonas och jag hade fixat tårta (köpt på Thimons) som vi smaskade i oss. Kladdkakebotten, vit choklad och passionsfruktsmousse – det smakade lika bra som det låter.


På sommarfikat på eftermiddagen kom Mejer Andersson – en välkänd profil i Nässjö – och berättade historien om den byggnad vi arbetar i. Huset RANG, där en mycket välkänd och framstående herrekiperingsfabrik höll till med sin verksamhet ända fram till slutet av 60-talet. Vi fick se bilder hur det såg ut förr och även hur reklamen för kostymerna och överrockarna såg ut. Det jobbade som mest 300 pers här, merparten var kvinnor. De år företaget gick som bäst tillverkades 75 000 st kostymer!! Wow!! Mejer berättade om det "goda" 60-talet då både konfektionsindustrin och bandyn gick väldigt bra i Nässjö. Hela laget Nässjö IF fick varje år gå längst upp i huset och ta mått och alla i laget fick en skräddarsydd kostym. Det var tider det!


Idag är det dagen före röd dag. Jag passade på att flexa ut tidigare och hade tänkt att ta en löpartur. Kände verkligen inte för att springa ut i hällregn så den ersattes av en cykeltur inomhus. Kan spara löpningen till i morgon. Kanske det är uppehåll. Allt blött som kommer ned från himlen behövs och jag önskar ännu mer regn. Dock inte på självaste midsommarafton men enligt erfarenhet kan vi varken välja eller bestämma. Kläder på och värme inuti eller hur ska man uttrycka det? Glögg kanske passar bättre än bubbel. Penséerna i krukorna utomhus har ranglat iväg och blåsten har gjort dem fula. Jag får verkligen se om jag orkar åtgärda detta innan midsommar. Har inte så mkt tid på mig men kanske lusten ramlar på mig.


Ha en fortsatt fin eftermiddag!

 

Här visar Mejer upp en bild hur vår byggnad såg ut förr. Notera reklamskylten till höger!


 

Vår förvaltningschef tackar för Mejers intressanta ord på fikat innan semester.

 

God grill med HELA Jonas familj

 

  

 

Fina bröder o lika

  

   

Godistårta

Av Sofia - 20 juni 2018 17:10

Läste veckans citat i kalendern på jobbet. Ibland är det vassa och väldigt bra. Vecka 25 var en sådan.

?Målet med feminism var aldrig att få in några kvinnliga schackpjäser på det patriarkala brädet. Målet var att rita om hela spelplanen.?

Skrivet av Susan Faludi, en amerikansk feministisk författare. En av hennes böcker har titeln ?Backlash - Kriget mot kvinnorna?. Hon har även skrivit en bok om sin far som genomgått en könskorriegering och på nätet står att läsa lite om denna eftersom allt detta med könsidentitet av förklarliga orsaker ligger mig mycket varmt om hjärtat.

Mörkrummet - Susan Faludi
Sommaren 2004 började jag utforska en person jag inte kände särskilt väl: min pappa. Projektet tog avstamp i bitterhet, i vreden hos en dotter vars förälder hade försvunnit från hennes liv. Jag var på jakt efter en ful fisk, en slug slingrare som hade smitit från så många saker ? ansvar, kärlek, skuld, ånger. Jag förberedde ett åtal, samlade bevis inför en rättegång. Men någonstans på vägen omvandlades åklagaren till vittne.
Så inleder Susan Faludi sin djupgående och berörande undersökninn fullständig kvinna? i det land fadern en gång flydde ifrån?
Faludis kamp för att förstå sin fars förvandling tar henne över flera gränser ? historiska, politiska, religiösa och sexuella ? och ställer henne inför vår tids största fråga: är identitet något du kan välja, eller det enda du inte kan undkomma?

Jag såg en intervju med Susan i Skavlan för nåt år sedan. Otroligt spännande där hon berättade om sin pappa och sin bok. Tror jag ska läsa hennes böcker, kanske i sommar när jag får mer tid. Dessa fyra efterlängtade veckor där vi förvisso har en del planerat men det kommer finnas tid för lata hängmattedagar där man kan plöja några goda verk.

Samtidigt som jag ligger där i hängmattan lär jag fundera vidare på jämlikhetens stora gåta. Rent fysiskt ser vi olika ut men varför ska det vara så svårt att värdera varandra lika? Respektera varandra trots våra olikheter? Jag lär inte ha svaren o pennan för att rita om spelplanen men jag skulle vilja kladda lite åtminstone....

Ha en fin kväll

Av Sofia - 19 juni 2018 20:32

Skulle äta lunch idag - med barnen. Passa på när jag fortfarande jobbar o Johanna inte börjar förrän eftermiddag på sitt jobb. David har fullt upp på sitt sommarjobb så han kunde tyvärr inte komma loss.

Det var verkligen ingen trevlig promenix dit. Full storm o regn på tvären. Paraply gjorde ingen vidare nytta. Minns när den låååånga värmeböljan pågick hela maj o en bit in i juni. När vi vissa dagar önskade lite svalare temperatur o regn. Då sa vi skämtsamt att ?till midsommar blir det nog 10 grader o regn?. Tänk så rätt vi hade. Väderappen visar på fredag just regn. Det kvittar (även om det är trevligare med sitta-ute-väder) - vi ska få det trevligt ändå såklart!!

Lunchen var hursomhelst underbar. Jag känner mig så rik och lycklig när jag umgås med mina barn. Finns inga pengar i världen som går upp mot den skatt man har i form av barn o tid med dem. Kvittar hur stora de blir. Sedan underlättar det i ärlighetens namn att man har pengar till fyra, fem lunch lite då o då. Dessutom väldigt god lunch. Fisk fylld med spenat - fräscht o lätt. Å sötpotatisaioli på salladsbordet. Kanske inte så fräscht o lätt men wow så gott. Det fanns enchiladas med kyckling för kidz som inte äter firre.

Om man inte vill se fotboll mellan Ryssland o Egypten (?) finns det absolut inget att titta på. Nån bra repris har vi nog alltid.

God kväll!

Å så fjantade vi oss lite...

Av Sofia - 18 juni 2018 21:19

Ahhhhhhhh den satt fint! Den där straffen! Idag. Jag hade faktiskt tänkt att stämpla ut och titta på hela fotbollsmatchen, som många andra gjorde på jobbet, men jag fick lite oplanerat strul med typ allt - så jag jobbade snällt på. Men när straffen skulle läggas kallade tack-o-lov en kollega på mig - så jag fick titta. Å jag tittade hela tiden!!! Kan ju förekomma att jag inte bevittnar stora idrottsögonblick när det gäller. Sätter händerna över ögonen (som om det skulle spela roll)... Det har hänt utan att överdriva! Ahhh vilket jubel. Gött mos!!! Sedan var det ju svettiga minuter som följde. Sverige klarade det! Att vinna premiärmatchen.

Å nu skruvas såklart förväntningarna upp. För mig räcker det. Det räcker egentligen med att Sverige tog sig till VM o det räcker fullständigt att de vann denna match. Visst o såklart att det skulle vara otrooooligt kul om de tar fler poäng! Vi får se. Fotbollsfebern lär fortsätta!

Sprang en runda efter jobbet. Det tog inte emot ett dugg att ge sig ut. Sprang lite på målet hur konstigt det än låter. Så glad! Å glad för att Henry var hemma o städade huset till midsommar. Vi kan kalla det för lite sommarjobb - så det kostar (mig). Jag köper mig tid o han får lite välbehövlig kosing. När vi sprungit klippte Jonas häcken o vi rensade ihop all bröte. Härligt att få det riktigt fint till midsommar nu när vi ska fira hos oss med goda vänner.

Nu sitter vi inne o njuter - av målrepris på TV o häck utanför fönstret.

Ha en fortsatt fin kväll.

Av Sofia - 17 juni 2018 13:48

Gårdagens studentfirande var så trevligt. Å gott! Det var så gott så vi backade om på buffén senare på kvällen. De gäster som var kvar vill säga.

Det var verkligen ett lyckat koncept att ha studentmottagning dagen efter själva utspringet. Emma Roos har gått sina tre år på natur på Sanda i Jönköping o kombinerat detta med mängder av sim. Nu var hon ju hemma på festen mycket mer tid o det varv lugn o ro på ett bra sätt.

Vädret var helt perfekt - lagom varmt o vi satt ute ända till fotbollsmatchen mellan Kroatien o Nigeria började. Då tog vi om på buffén o intog den i gillestugan och hejade på.....? Vi kom kl 14 o cyklade hem kl halv tolv. Det kallar jag att fira!!!

Tusen tack Emma för att vi fick vara med o fira din student och naturligtvis tack till dina härliga föräldrar Lotta o Kenneth samt bror Alfred som fixat o donat allt så toppen.

I fredags kväll åt vi middag på Vita Amandi. En sån underbar och allt igenom välsmakande meny. Dessutom är ju personalen så roliga o presenterar maten på ett förträffligt sätt!

Ha en fortsatt go söndag!

Emma student o bror Alfred

Fina Emma

Grattis Emma till studenten! Å lycka till med framtiden!!

Räkor med 64-gradig äggula. Mums

En perfekt bit oxfilé o goda tillbehör

Rabarberpaj o vaniljsås, lite glass, lite fudge med smak av lakrits

Av Sofia - 14 juni 2018 22:38

Vilken vecka!
Gruppmöte Centern - måndag
Härligt lång löpartur - tisdag
Handledarutbildning - onsdag
Tandläkaren med Stella - torsdag

Efter jobbardagarna! Rätt slut nu!

Om vi tar en blick bakåt till gårdagens 3,5 h handledarutbildning var jag ärligen inte glad åt detta. Behöva sitta där igen o så missade jag cykelloppet eller cykelfesten igår genom Nässjö eller runt runt runt Nässjö på några gator. Nu visade det sig att timmarna på Nässjö trafikskola blev helt otroligt bra. En sådan suverän kursledare. Han var verkligen engagerad och älskade det han pratade om. Å hade jag vetat att det var just han som fotograferat alla bilder till böckerna Eksjö o Nässjö lite från ovan hade jag gått fram o tackat för det. Har spenderat många stunder i vårt café på jobbet o bläddrat i den fina boken om Nässjö. Tagna med drönare - helt suveränt fina. Hela vår arbetsplats är dessutom fullproppad med planscher från denna bok (Nässjöboken) Att se sin stad i det perspektivet är alltid kul.

Å visst är det nyttigt att få en uppfräschning av körkunskap, trafikregler o vägmärken. Timmarna gick så fort o go fina fick vi oxå. Sedan får jag kämpa o leva med min fobi. Nu ska David ut på vägarna, lära sig köra o framföra ett fordon i all denna hemska trafik o tuffa tempo. Må alla fartidioter o rattonyktra inkl de som leker med mobilen bara poff paff försvinna från Sveriges yta för alltid. När jag ser krockfilmerna i olika hastigheter o vad som händer med bilarna - då mår jag nästan lite illa. Unga människor tror de är odödliga - de är tyvärr inte det. Tyvärr... Ställde frågan högt under kursen vad ett dubbelkommando kostar. Några skrattade (förstås).

Å tandläkaren med Stella gick kanon. Hennes döda framtand (som hon har slått i och rotfyllt) är nu vit o fin igen. Världens vackraste leende o hon är såååå duktig. Suveränt bra tandläkare! Å så går vi därifrån utan att betala en krona. Man fattar inte hur bra man har det!

Sov gott!

Presenttips!!!

Av Sofia - 12 juni 2018 19:20

Har inte gjort något blogginlägg eller elektronisk dagboksberättelse om den underbara kvällen i Norra Sandsjö i lördags kväll. Å det måste jag ju. Min födelsedag och som grädde på moset var vi bjudna till min bror Pelle och Monica på grill. Kusinerna Lukas och Kristin var hemma och för första gången fick vi förmånen att träffa deras respektive, Vilma och Erik. Vi fick med oss David och Stella. Alltså ett helt gäng mycket trevliga ungdomar. Så härligt när släkten växer och det faller sig så att man kan träffas.

Som alltid fantastiskt god mat och allt smakar så mycket godare borta. Eller ?hemma? för det är ju så med just detta hemmet. Där är jag uppvuxen och spenderade mina första 20 år. En riktig lyx att få möjlighet att återse detta då och då. Vädret var mer än ljummet och vi åt vid dukade bord på baksidan av huset. Ljuvligt. Anledningen att vi träffades var inte min dag men jag fick ett doftljus av Pelle och Monica. Så gulligt och det doftar så gott. Mormor levererade jordgubbstårta ? himmelsk som vanligt. Tack Pelle och Monica, Kristin och Lukas för att vi fick komma. Ella var i utlandet med sin kille så tyvärr fick vi inte träffa henne denna gång.

Dagen har varit svalare. Även igår var temperaturen lägre och jag njöt faktiskt lite när jag gick till jobbet och frös en aning. Längesedan jag kände den känslan. Å regnet. Har varit vaken några gånger i natt och lyssnat och varit tacksam. All väta behövs.

I går kväll var det gruppmöte Centern. Vi startade i Pigalle och fick information om vad som händer och ska hända med kv. Ärlan (Centralskolan). Medborgardialog. Förslaget är att hus 1 (den gamla huvudbyggnaden) ska behållas och renoveras. Den övriga marken kan exploateras av andra externa aktörer för t.ex bostadsändamål. Det var till 98% politiker i salen. Jag hade föreställt mig att halva Nässjö skulle vara där med tanke på alla diskussioner som varit om denna plats. Spännande idéskisser och inspirationsbilder att begrunda. Efteråt gick vi till vår Center-lokal och hade före-valet-diskussioner samt glassfest. Många goda smaker från Ryssbyglass. Såååå gott! Jag gick hemåt vid halv-tio-tiden och njöt ? av regnet!!!

Ha en fortsatt go kväll!

Sandsjö i sommarskrud

Idag fick jag ett vackert kort på posten - tack fina vännen Susanne!

Av Sofia - 11 juni 2018 17:25

Vart du än går


Jag tror ärligt talat jag aldrig blivit lyckligare för ett regn, regnet som kom i natt. Vaknade framåt två-tiden av det där speciella ljudet när dropparna når altantaket och det kom en helt underbar regndoft in i sovrummet. Så välbehövligt men såklart en alldeles för liten mängd. Skulle behöva regna dag ut och dag in länge, för att återställa en törstande och torkande natur. I går åkte vi till badet i Grimstorp för att svalka oss. Jag njuter verkligen när jag inte ens behöver anstränga mig för att doppa mig. Längesedan jag kände ett sådan behov av svalka. Som livet lite återvänder när man blivit nedkyld. Så mycket mer blev det inte gjort igår. Vi cyklade en bra runda - fick i varje fall lite endorfiner.


Annars hade jag nog en efter-födelsedag rent allmänt. Ibland känns det som man kan hålla all oro för allting ifrån sig. Sedan går det inte. Den där tunga blöta filten är som ett gissel när jag funderar och funderar och verkligen inte kommer till en lösning. Tänk om man som mamma kunde bära sina barns bekymmer. Det gör man ju mer eller mindre alltid, på sätt och vis och då kunde ju barnen i rimlighetens namn få slippa dem.


Svalare dag och jag avslutar den i grönt. Gruppmöte med Centern. Information om kvarteret Ärlan till att börja med, i Pigalle. Därefter inför-valet-diskussion i vår möteslokal. Nu är det inte långt kvar till den 9 september och mycket ska hända innan dess.


Godnatt!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards