Alla inlägg under juli 2018

Av Sofia - 22 juli 2018 19:49

Idag satte vi oss på tåget söderöver. På mindre än två timmar når vi Malmö. Smidigt! Biljetterna har varit bokade sedan länge, plus hotell o valet av destination har onekligen känts lite tveksamt efter alla skjutningar som inträffat. ?Skottsäker väst på? har jag lite skämtsamt sagt även om det finns en risk att gå på gatorna här. Å andra sidan finns väl den risken lite överallt? Om man skulle hamna på fel plats vid fel tillfälle. Kan inte gå runt o vara rädd. När man väl är här tänker jag inte på det ett dugg.

Vi har käkat god taco-lunch och analyserade ganska snabbt att många rätter innehöll koriander. Tog en utan! David tog en nachostallrik o som tillbehör var det -koriandercreme... Han har numera samma inställning till denna krydda som jag - UNDVIK!

Vi har strosat runt i området kring Västra hamnen, tittat på alla fina balkonger översållade med grönt och växter. Vi har fotat Turning Torso i alla möjliga vinklar och funderar på hur i all sin dar det är byggt... Snett är det hursomhelst men ändå rakt.

Varma blev vi och tog ett svalkande bad mitt i stan, häftigt med gångavstånd till havsbad från hotellet. Det kan säkert diskuteras, tycker Stella o Henry, men några extra steg skadar inte.

Härligt att utflykta med barnen, tacksamhet o gott humör har de tagit med!

Från Nässjö till Malmö på mindre än två timmar

Vi väntar på tortillas och nachos, med och utan koriander

Turning Torso

Vi fyller på vätskebalansen - kan ju inte bara dricka vatten

Av Sofia - 21 juli 2018 16:34

Det är så härligt att resa runt i Sverige, se västkust och östkust, se backar i Brösarp och platta åkrar i Skåne. Gott att se solnedgång vid Blå Rör och människomyller i Borgholm. Alla dessa intryck och godbitar av vårt vackra land ger kontraster till det man alltid har tillgång till hemma. Å visst är det skönt att komma hem. Ljudet av tvättmaskinen och att ställa sig i sin egen dusch (med vatten, ha, ha) - det är fint. Sitta på baksidan i skuggan är ännu finare. Det gör vi nu. Med en kall GT. Det är semester.

Dagen som har passerat har varit aktiv. Har uppfunnit en ny motionsform. Springgå följt av bad. På med bikini, linne, shorts o löpardojor o extra vatten PLUS keps. Kan ju inte helt lägga ned löpningen bara för att det är varmt. Hälla lite vatten på huvudet då o då, dricka mycket o springa drygt halva rundan o gå resten - det funkar bra! Att sedan avsluta rundan vid Adela udde o kasta sig i vattnet. Så gudomligt gott.

Att känna talldoft mellan Vallbohaga o Spexhult där sjön syns som bäst, linddoft lite då och då, se vyn över sjön från högsta punkten i Spexhult o springa in i skuggan o få lite extra svalka är så skönt. Allt utan stress o tidspress. Det är minnen jag tar med mig när hösten kommer o vardagen blir jobb o jobb o jobb.

Extra glada blev vi igår kväll när regnet öste ned. Stod o bara tittade o önskade att det bara fortsatte. Det var en rejäl rotblöta även om det behövs oändligt mycket mer. Fick en bild av min glada bondebror Pelle. Såklart alla som fick blött i går var glada!!

Ha en fortsatt go lördag!

Norra Sandsjö fick härligt regn

Det bästa med att komma hem är att få se dessa fina

Av Sofia - 19 juli 2018 16:34

Nu har vi fått många steg. Vandrat till Solliden och kostade på oss ett inträde till den vackra parken. Så mysigt att se allt vackert därinne. Välskött som bara den, läggs nog en o annan timme på att rensa ogräs och beskära rosor. Himmelsk doft överallt! Hur hinner han med allt, vår kung? Skämt o sido såg vi mycket personal som håller parken fin. Byggnaden Solliden är så fin och vi utan blått blod i ådrorna får faktiskt gå riktigt nära. Skulle man råka ta ett snesteg kommer nog vakterna snabbt.

Vi intog jättegod sallad på Slottcaféet o vandrade vidare förbi Borgholms slottsruin ned till Borgholm. Ett myller av människor och överallt på fik o restauranger sitter folk för att släcka törst eller mätta magen. Idag har temperaturen varit behaglig, en sval bris utan steksol - helt lagom.

Idag firar vi Alfred 22 år, han passar på att fylla precis när vi hälsade på. Grillmat o tårta är inlöpt och vi avnjuter den senare i fam Roos underbara uterum med vy över havet. Vi har det bra!!

Kenneth, Lotta o jag

Lotta o jag

Jag o Jonas framför ?sessornas? lekstuga

God lunch

Promenad förbi ruinen o hemåt igen

Av Sofia - 18 juli 2018 13:20

Nu har vi åkt från Skåne till Karlskrona i konstant ösregn o jag har nog aldrig varit så glad för regnet. Hoppas det kunde komma lika mkt överallt. Sommarens ihärdiga torkande har varit förödande. Det känns som hela Sverige brinner o landets räddningstjänster har det tufft. Bönderna ser sina skördar gå om intet, hästar o kor får inte mat. Vattnet sinar o tar slut, bevattningsförbud nästan överallt. Sädesfälten i Skåne är som min far förr brukade säga om det varit något dåligt år: ?Säden är så låg så sparvarna får stå på knäna o äta?. Allt får konsekvenser för oss. I går kväll fick vi ytterligare en dimension på, av vilket behov vi har av vatten.

Fanns inte någon personal på vårt Bed&Breakfast Farmors lycka på kvällen. Vi betalade vid incheckningen eftersom ansvarig inte skulle vara där idag, när vi åkte. Vi var svettiga o trötta o skulle duscha. Dålig stråle ur duschen o till slut sinade den helt. Fanns inte en vattendroppe. När vi skulle borsta tänderna fick vi ta vår medhavda vattenflaska (som tack-o-lov inte var riktigt slut). Snacka om att få panik. Låg o var nervös för att toan inte skulle funka eftersom enda övriga toaletten fanns på undervåningen och utan lås...

I morse funkade allt igen o när vi påtalade problemet var detta känt. Riktigt illa om de vetat om det igår utan att tala om det. Vi hade lagt en extra peng här eftersom det fanns toa på rummet - alla B&B har inte det. I-landsproblem - visst men för 1600 kr vill man ha vatten!!

Ovan har varit enda fadäsen denna resa. Jag skriver ofta ord som härligt, mysigt, fantastiskt och underbart. Det är det alltid när Jonas o jag reser tillsammans men igår var jag inte helglad. Kommer skratta åt det här om ett tag.

Nu börjar vi så smått närma oss Kalmar. Regnet är borta o graderna stiger uppåt. Våra vänner Kenneth o Lotta Roos väntar på oss i deras fina hus vid Blå Rör för två härliga dagar tillsammans. Hoppas inte vattnet är slut på Öland!

Ha en fin dag! Å ni alla som fått regn. Var tacksamma!!

Detta kortet togs i Tryde utanför Tomelilla för att visa lite hur låg säden är. Såg dock inga knäböjande sparvar som åt...

Av Sofia - 17 juli 2018 19:21

Ravlunda Gård tillika Farmors lycka är vårt ställe för natten. Ytterligare ett sånt där mysigt ställe i vackra omgivningar. Brösarps backar ligger en bit bort o även Kivik. Hoppar marknaden BTW.

Det har varit en dag full med intryck, upplevelser, minnen o starka känslor. Startade med befriande regn o Ale stenar. Kanske var 40 år sedan jag var där men som mamma sa: De har säkert inte flyttar på stenarna. Så vackert de ligger - helt otroligt!

Vidare mot Skillinge, tog en fika o därefter körde vi mot Kivik. Det var visst nån marknad.... Jisses vad folk! Vi körde snabbt förbi - har nog med krimskrams.

När vi ändå var så nära letade vi upp mina gamla grannar som bor här nere i Olseröd (Degeberga). Jag lekte med deras barn och framförallt deras dotter Sara 24/7 i många år. Vi hängde kan man milt uttrycka det o vi sov i ett gammalt förråd på somrarna som vi gjort om till ett Carola-hus. Ja jösses. Tursamt var Carl-Henrik o Kristina hemma o även deras dotter Anna med barn. Så oroligt kul att träffa dem efter så många år. Senast jag såg dem var för drygt 6 år sedan, på Saras begravning. Hon blev ängel alldeles alldeles för tidigt. Kände att idag var hon med! Calle visades oss graven på Maglehems kyrkogård. Kändes så skönt att se! Starka känslor!

Vi har nu ?tagit kväll? efter att ha gått oss lite trötta i Brösarps backar. Tack!!!! för soldis denna varma dag. Vi har oxå besökt Fritjof Andersons ?piratens? grav på Ravlunda kyrkogård som vi förövrigt ser från vårt bo. En sevärdhet. Se bild.

Roligast idag är Jonas kommentar när vi traskar i Brösarps backar. ?Jag skulle kunna göra en turistattraktion av Kulla-backen i Landsbro?. Varje ställe har sitt - så sant!!

Gårdagskväll

Gårdagsmat

Frukost i Tryde i morse - snudd på överdos av ekologiskt ;)

Ale stenar i uppfriskande regn

Grymma vyer - inte konstigt att ögonen sluts - man tror man drömmer

Fika i Skillinge

Kärt hälsa-på hos fd prästfamiljen i Norra Sandsjö

Annas minsting ville inte va med på storbilden.

Skönt att se Saras grav i Maglehem. Starka känslor.

Skön paus

Piratens grav

Brösarps backar

Av Sofia - 16 juli 2018 18:39

Vi har landat på ett fint Bed&Breakfast någon km utanför Tomelilla. En sån där mysig skånelänga med en innegård värd namnet. Hängmattor o gungor, bord under träden. Idag vill man inte vara i solen om man uttrycker sig milt. 30 grader i skuggan. Vi blev tipsade om ett naturreservat en bit bort o luftade våra bilsittande kroppar. Slingor i underbar bokskog o skugga. Kan möjligtvis bli en löpartur tidigt i morgon om vi orkar upp i tid innan värmen slår till.

Igår besökte vi ett annat paradis - Vejbystrand. Hälsade på Anders ?Lillis? Johansson - en gammal barndomsvän från Landsbro tillika hockeykompis till Jonas. Han jobbar med sin dröm - hockey o hans uppdrag är att hitta nya talanger till Vegas lag i NHL. Häftigt! En sån jättemysig eftermiddag o kväll. Jag fick bada i havet (killarna bangade) och det var bara så gott! Godaste grillade köttet från en gårdsbutik i närheten.

Även om jag inte förstår och kan så mkt hockey är det verkligen trevligt att höra dessa två prata gamla minnen och hockey från förr, nu och i framtiden. Jag glömde min trogne följeslagare hos Anders, nej, inte Jonas, men min tunna kofta. Ingen fara - jag har fler. Å jag tror att vi träffar honom snart igen!

I morgon drar vi vidare mot Österlen o Kivik. Skåne är platt och jag får en sån frihetskänsla av att vistas här. Värmen har satt sina spår överallt och det bekymrar mig.

Höken o Lillis under pergolan på deras fina hus i Vejbystrand

På väg mot Vejbystranden :)

Så skönt i solen och vackert

På plats i Tomelilla

Barn på nytt

Selfies framför fina Bed&Breakfast i Tomelilla

Av Sofia - 14 juli 2018 15:35

Vi lämnar Västervik med många härliga upplevelser o sköna minnen. Gårdagens musikaliska timmar på slottsruinen var en upplevelse. Halva grejen var nog vädret, stämningen o allt runt i kring. Vissa artister var bara bäst - andra var inte bäst.

Fröken Elvis var kvällens höjdpunkt - ett gäng duktiga tjejer som översätter och tolkar Elvislåtar. Å som de gjorde det. Fick tårar i ögonen vilket inte är så ovanligt iofs men deras sång och spel berörde verkligen. Ärligen hade jag inte förväntat mig så mkt av Babben Larsson i forumet visfestival men hon sjunger riktigt bra. Dessutom är hon vääääldigt rolig och fyndig. Hon kåserade lite lagom om politik, både nationell och internationell. Fällde förövrigt rubriken. Vred mig av skratt. Hon sjöng ihop med Göran Fristorp och till slut sjöng han sin dunderhit om häckande svalor - ni vet nog vilken låt jag menar.

Dan Hylander showade loss och fick verkligen igång publiken, särskilt när han drar de gamla hitsen. Sabina Ddumba avslutade men en mäktig ljusshow vilket ganska ofta betydde att man inte såg henne alls på scenen.

Idag åkte vi nedcabbat med Pelle o Inger till Gränsö - gick en mysig vandringsled och badade vid ett par fina klippor. Jag bangade idag, hala stenar o jag ville absolut inte nudda algerna (havsväxterna) med fötterna. Men Jonas dök i o detta ska kommas ihåg - att han badar o inte jag.

Ha en fortsatt fin lördag!

Mysig middag med Pelle o Inger

Magisk kväll

Härliga vandringsstråk

Av Sofia - 13 juli 2018 14:36

Go semestertid i Västervik! Ljuvlig Toast Skagen på en båt i hamnen igår kväll. Vi avslutade kvällen med att leta upp vänner som tog ett stort o modigt kliv i livet för tio år sedan o flyttade från Nässjö till denna stad. Det blev mer än en ?titt? o gick lagom hemåt medan Uno Svenningsson sjöng sina sista låtar i Slottsruinen. Tusen tack för er gästfrihet Bodil o Kaji!! Så kul att träffa er. Nu får ni titta förbi oss nästa gång!

På vägen hem träffade vi på vårt resesällskap - helt otroligt bland allt folk. Jonas ropade högt o tydligt Pelle Ragnar o så var de tio meter framför. Oddsen på det?

Idag har vi traskat vägen ut till Gränsö slott, badat i havet o fikat gott. Så härligt! Vårt lilla hotell är mysigt. Enda minuset ät toa i korridoren. Bara tanken får mig att bli kissnödig - men det går bra!! Nu laddar vi för kvällens visfestival! 6 timmar musik - det blir en höjdare!!

Ha det gott!

Vilken stad!!!!

Att bara ligga o titta är helt fantastiskt

Smörjeri smörjera

Gofika!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14
15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards