Alla inlägg under september 2018

Av Sofia - 7 september 2018 18:36

Igår fick jag min dikt publicerad i Smålandstidningen. Blev väldigt glad för det. Å stolt. Att få inspiration o skriva av sig på några få minuter ger sån energi och effekt! Tack alla! Dikten var också med i sammanställning av centerpartiets nyheter under gånga veckan. Extremt roligt.

Det skrivna ordet är mitt redskap för att uttrycka vad jag känner, upplever och vad jag vill. Notera att jag inte skriver ?att det är mitt vapen? för politik är inte krig även om det kan uppfattas så och framförallt i media. Det gick rätt hett till på partiledardebatten igår på TV4. Även att jag är hur intresserad som helst av att lyssna på alla så tröttnade både jag och Jonas. Vi stängde av. Det kan ha att göra med att jag gick upp vid 5 för att stå några timmar på stationen och dela ut gröna kassar med muffins och broschyrmaterial. Att sedan jobba en hektiskt dag ? det suger lite musten ur mig. Jag var väldigt trött. Jag blev också lite trött på alla dessa siffror som presenteras. En partiledare med övertygande stämma rabblar siffror som multiplikationstabellen och motståndarna säger emot med en ny multiplikationstabell. Absolut lika övertygande. Vem i hela friden ska man lita på?

Tyckte Annie var kanon när hon tog upp alla de brott som begås i hemmet, de låga straffen för sexualbrott, pedofili etc. Nog är bilbränder otäckt och absolut vedervärdigt men de får extremt mycket fokus i debatten jämfört med brott mot kvinnor och barn. Ebba var också skön när hon frågade Jonas Sjöstedt varför kvinnor blir dumförklarade och inte själva får bestämma hur de vill dela upp föräldraledigheten. Där fick hon till det. Jag skriver som jag alltid gjort. Det där skulle aldrig vara ett propblem om kvinnor hade lika lön som männen. Där har vi den stora nöten att knäcka i jämställdhetsfrågan. Glädjande nog har det blivit mer accepterat att papporna är hemma (en längre tid) med sina barn. Bra. Barn växer om bekant upp och papporna behövs en lång tid framöver även om det viktigt att få vardag och mycket tid med bebisen.

Som lite kul kuriosa kan jag berätta vad en kollega sa i debatten tidigare idag. Han hade en bekant som jobbat i Korea en längre tid. Han hade gått till sin chef och sagt att han skulle vara hemma och vara pappaledig. Chefen blev förskräckt och svarade ?Is your wife dead?? Vi har kommit väldigt långt i Sverige.

Två dagar kvar till valet. Med skräckblandad förtjusning ser jag fram emot söndagskvällen.

Ha en go fredag

Stolt o glad

Av Sofia - 4 september 2018 18:54

Nu är det valtider
Nu är det bråttom att välja
Var ska kryssen sättas
Hur många åsikter kan vi ta åt oss och svälja

Allt som kan hittas kan med rubriker säljas
En del av vår skatt går till taxi och charter
De finns på varje sida, i varje block
Nån som inte trodde det skulle märkas tog med sig sin partner

Där finns jag själv på ett valplakat
Lite overkligt att se medan jag sitter i bilkön
Vissa får stå kvar medan andra sparkas omkull
Nån körde ned dem ? är detta säkert, i trafikmiljön?

Undra om någon enda människa
Väljer någon där, när de sitter just i bilen
Funderar på om någon väljer vårt parti
när de fick en muffins på stationen efter frukostfilen

Många är missnöjda med etablissemanget
Då röstar man på de som vill returnera mångkultur
På det parti som vill avfärda medmänsklighet
Blir Sverige bättre om vi bygger en symbolisk mur?

Jag tror vi kan lösa de problem som finns
I stället för att stänga ute allt som är annorlunda
Att vi diskuterar de utmaningar vi har
Vi ska inte vägra se och blunda

Engagemang från folket
kanske är viktigare än att ha alla svar
Om ingen längre bryr sig om politiska frågor
Vad finns då av vår demokrati kvar?

På söndag är en ödesdag
Alla vi ska hänga med på framtidsfärden
Att ändå rösta är en förmån, vår rätt
Välj något klokt, välj ett parti med många värden

Sigrid 2018-09-04

Av Sofia - 3 september 2018 15:50

Vilken höstdag! Inte ett moln på himlen och härlig klar luft. Dimman över Runnerydssjön i morse när jag gick till jobbet var en vacker vy. Kallt om benen när jag gick iväg kl. 06.30 - varmare när jag gick hem. Så härligt att se att naturen verkar ha återhämtat sig gott, i varje fall när det gäller gräsmattorna. De flesta är nu frodiga och gröna. Hur det är med grundvattnet är jag mindre inläst på.

Idag säger jag stort grattis till mor och far. Idag, den 3 sep, för 58 år sedan gifte de sig i Vallsjö kyrka. Härligt och långt äktenskap. Innerligt tacksam att de har livet kvar, pigga och fulla med energi för väldigt mycket. Mitt ständigt dåliga samvete att jag besöker dem för sällan (kan liksom aldrig bli för ofta) dämpas åtminstone av att de har varandra. Ödmjukt tacksam att jag får ha dem kvar i mitt liv. Det är ändå i min ålder få förunnat. 3 barn har de uppfostrat och 9 superfina barnbarn har de berikats med. Förhoppningsvis följer det ytterligare en generation och jag hoppas att de även får uppleva barnbarnsbarn.

Jag smet hem tidigare idag. Många flextimmar plus och inget möte inbokat. Resten av veckan ser det annorlunda ut. Barnen är hos mig denna veckan och det är väldigt trevligt att då och då finnas i huset tidigare än halv sex. En god bok i solstolen i lagom värme plus en kopp kaffe ? ja, det är vardagslyx.

Ha en fortsatt fin måndagskväll!

Grattis mamma o pappa

Av Sofia - 2 september 2018 16:48

En go helg har snart passerat. En lugn helg. En helg utan större aktiviteter förutom några timmars kampanjande i grön jacka på stan igår. Alla partier var representerade runt torget och gågatan i Nässjö stad. Jag var nog lite naiv och tog bara grön Center-T-Shirt under gröna Centerjackan. Det blev väldigt kallt efter ett tag. Fingarna vitnade och jag höll mig varm genom att hålla en mugg varmt kaffe i händerna.  Men kaffet kallar som bekant rätt fort. Det var trevliga timmar. Förutom en hel del prat med människor som faktiskt kommer fram blir det naturligt mycket prat med de gröna kollegorna. Det blir en slags samhörighet - en go gemenskap när vi står samlade. Otroligt härligt att höra att de flesta som kommer och snackar är helt överens om att vi måste rösta på ett parti som står för att värna demokrati, att alla är lika värda. Det är ett viktig val. Nästa söndag blir en ödesdag, för Sverige och för våra kommuner.  När jag kom hem från stan tog jag en varm och kanske lite för lång dusch. Det behövdes. Inte för att jag var så speciellt smutsig men värmen var gudomlig.


Idag var det varmare. Klädde mig alldeles för varmt på min löpartur. Det var sommarväre. 4,4 mil har jag kämpat ihop denna veckan. Riktigt stolt över mig själv. Den bästa runden genomfördes i hällande regn. Den sämsta rundan gjorde jag idag - i ett otroligt härligt väder. Ibland svarar verkligen inte kroppen. Idag talade hjärnan och kroppen inte ens samma språk. Helt slut - fanns ingen kräm alls. Jag tog ett kort över Spexhultasjön och idag var det extra vackert. Spegelblankt!


Jonas och jag besökte oxå MIO idag - har varit helgnöjet den senaste tiden. Hade en ganska fet värdecheck som såklart ska användas. Ett soffbord till nya huset - check. Sedan blev det en runda till förrådet för att hämta en massa köksprylar som det finns dubbelt av när Jonas flyttade hit. Mycket bra att ha nu. Diskmaskinen går för fullt.


Ha en fortsatt go söndag!


 

Spegelblank Spexhultasjö

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18 19
20
21 22 23
24
25 26
27
28 29 30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards