Alla inlägg under april 2019

Av Sofia - 7 april 2019 18:14

Grillpremiär! Efter att i flera år grillat med gasol och insett smidigheten skulle vi i dag premiärgrilla med kol. Vi köpte grillen av förra husets ägare och slapp köpa nytt. Bra deal! Det gick bra. Mat på bordet och köttet blev färdigt typ ungefär samma tidpunkt som den ugnsstekta potatisen. Grillen är stor o det var lite si o så med glöden men vi fick god hjälp av kolgrillsexperten Pelle, Jonas son.

Bjöd alla på middag idag. Miccan och Johan, Jonas mamma Birgit, Pelle, Lina, lille William o ännu mindre lilla Molly. En så. Härlig dag. Så härligt väder. Maten blev god och vi njöt av vår och sol.

Innan dess plockade vi grenar i trädgården - fick ihop till ett rejält bål. Alla vinterns hårda vindar har gjort tomten gren- och kvistrik. Upptäckte nya blåsippor på tomten. Ljuvligt! Tog några riktigt fina kort på farfar o Molly. Så söt(a).

Ny vecka väntar och jag ska genomföra ytterligare en premiär i morgon bitti. Springa till jobbet. Jag återkommer väl och berättar om mitt mål infriades och hur det gick. Om jag kan göra det några gånger i veckan så har jag tid till annat på kvällen. 8 km på morgonen är väl rätt lagom. Känns det bra kan jag alltid förlänga med nåt varv runt Ingsbergssjön. Dusch finns på jobbet. Perfekt!!

Söt(a)

Jonas o Pelle jobbar med glöden. Johan och Birgit och jag tittar på

Mysmiddag

Fler underbara blåsippor på tomten

Av Sofia - 5 april 2019 16:31

Det är något med blåsippor. Det för mina tankar bakåt i tiden och mina barndomsminnen blir så tydliga. Har ett kort i mammas album där jag och min grannbästis sitter i ett hav av blåsippor. På ett speciellt ställe i skogen hemmavid fanns det så otroligt många. Ville så gärna plocka men mamma sa att de var fridlysta så jag vågade nog aldrig. Hade nu min mamma läst sin telefon ordentligt hade jag visat det i dagens inlägg.

Igår skulle vi ut och vattna törstiga penséer i Solbacka. Plockade fram några utemöbler och gick och strosade i trädgården. Helt plötsligt hittade jag en oerhört värdefull skatt. Helt otroligt. Blåsippor på vår egen tomt. Nu är tomtgränserna väldigt nära skogsmark och de trivs ju där. Kan inte beskriva den lycka jag kände. SOLEN i nacken och sippor på BACKEN. Ville inte lämna SOLBACKA i går, ville stanna kvar.

Idag gick jag hem - från stan till paradiset. När jag gått förbi Vallbohaga o tittade på sjön tänkte jag: Tusentals gånger har jag gått o sprungit den där vägen och älskar den. Nu är det ?vägen hem?. Vilken känsla!

Nu sitter jag här utomhus i solen, i utemöblerna och bara njuter. Våren är här på riktigt och fredagskänslan är upphöjd till 10. Så härligt. Känner helgfrid.

Ha en fortsatt fin fredag!

Barndomsminne

Kvällsbild - godnatt - vi ses i morgon

Vägen hem

Fredagskänsla

Av Sofia - 3 april 2019 19:41

Dagens inlägg får avhandla det negativa först. Sedan avslutar jag med det positiva!

Igår var INGEN rolig dag. Förvisso en bra arbetsdag men slutet av dagen blev väl sådär. Kl 15 skulle vi träffas - några i politiken och ledningen för barn- och utbildningsnämden. Prata besparingar i solidarisk anda. En förvaltning har gått megaminus. Alla får hjälpa till nu, för att få Nässjös ekonomi på fötter. Rättvist eller inte? Jag är kluven. Visst - man ska bidra alla men i mina ögon har BU stenkoll på sina slantar, Tekniska likaså. Ja, det är sååå sorgligt. Sedan VET jag att det går att effektivisera om man försöker se vissa saker med andra ögon. Man behöver inte alltid vara bäst i klassen. Sänkt ambitionsnivå. Du kan uttrycka det hur du vill. Tekniska har fått nya tunga uppdrag - vi ska oxå skära ned personal. Hej o hå! Jag kanske skulle funderar på att gå ned till heltid...

Min sambo brukar bre mina mackor jag ska ha med till jobbet. Urgulligt! Idag var de ännu gulligare. Tog ut paketen ur kylskåpet o såg fina ritade hjärtan på folket. Kärlek i hela kroppen. Kärlek i paket. De var mycket goda vid nio.

Avslutade dagen med en löparrunda. Till skillnad från i söndags sprang jag längre och snabbare o det kändes helbra. Det är en typ av lycka. En annan typ av lycka är grill på gång och både Henry o David är hemma. Stella är på väg.

Ha en fortsatt go kväll!!!

Kärlek i paket

Av Sofia - 1 april 2019 20:42

Fick en fin present tidigt i morse. En påse full med nyplockad Ramslök. Å det är inget aprilskämt. Helt sant!! Min kollega Pelle o hans Inger hade varit o plockat i nejderna kring Huskvarna. Helt underbar krydda som växer vilt på sina ställe. Dock mest på andras ställe - inte så mycket på våra. Jonas och jag har letat och luktat men inte hittar vi några godingar. Å när man tror att man kanske kanske hittat.....då är det blad av Liljekonvalj vilka är snarlika. Dessutom är Liljekonvalj trots sin vackra syn och underbara doft mycket giftig. Alltså förväxla ej!

Gick hem på lunchen och bredde ut de späda bladen på två plåtar. Tog några färska blad till äggröra o jisses så gott. En mild smak av vitlök.

Efter jobbet torkade vi bladen i ugnen på svag värme och då kan vi snacka doft av vitlök. Nu har vi en liten burk med god krydda som räcker ett bra tag. Ljuvligt att gnida in köttet före grill eller strö lite över efteråt.

Tusen tack Pelle o Inger för guldet!

Mums

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26 27 28
29 30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards