Alla inlägg under maj 2019

Av Sofia - 8 maj 2019 18:11

Sitter framför brasan i Solbacka. Det behövdes en eld idag. Vinterrusk ute. Ovanligt kallt för perioden. Lite lessamt kanske men ändå ganska härligt. När våren är lite försiktig. Löven på träden kryper sakta ut och allt tar lite tid - inte bara en explosion med tusen nyanser av grönt. Nyutslagen björk är bland det vackraste som finns. Å vi har turen att se en hel äng med björkar som granne. Det är lyx.

Det har varit en fanatisk bra dag. Två inställda möten som vi numera kallar trissvinst i tid. Man får helt plötsligt mer timmar! Försov mig på morgonen. Stella kom in kl lite över sju o sa godmorgon - nu går jag till skolan. Somnade om på sekunden o vaknade tio över åtta. Då är man djupt tacksam för flex. Har så många timmar så jag kan gödsla o varför inte bruka dem när de verkligen behövs. Jetlagen hänger i än för att uttrycka det milt.

Tidigt i morgon, kl 03.00 spelare Sharks sjunde matchen - då avgörs det om de går till semi eller om resan mot Stanely Cup-bucklan är slut! Hejjjjja hajarna!

Ha en fortsatt fin kväll!!

Element av lycka, ro och frid. Brasa, värme, vatten och nyutslagen björk

Av Sofia - 7 maj 2019 20:26

...för idag är det Johannas födelsedag. För 23 år sedan blev jag mamma för första gången. Det var kallt när vi åkte in på natten mellan 6 och 7 maj - ungefär som dagens iskalla vindar. Dock blev världen enormt mycket varmare c a kl. halv åtta på morgonen när du anlände. Inget blev sig mera likt. En ny liten människa att rå om och ta ansvar för. All glädje du har skänkt mig och ständigt skänker. Din livslust smittar av sig och hela ditt väsen sprider ljus och värme. Jag är så glad att det var just du som kom den där kalla morgonen för 23 år sedan. Enda nackdelen med dig är att du bor för långt borta. Fulla scheman och kalendrar - ja, livet - gör att vi ses alldeles för sällan. Men inom mig är du alltid nära och jag finns alltid för dig när och om du behöver mig. Stort grattis älskade du. Hoppas att din dag har varit perfekt, precis som du.

Back on track. Tillbaka på jobbet. När jag igår såg skylten vid mitt kontorsrum slog det mig att det kändes mycket overkligt att vi faktiskt varit borta så långt hemifrån. Känns redan så länge sedan. Natten till måndagen var ok. 5 h sömn och hyfsat sammanhängande. Gruppmöte Centern i går kväll. Jag klippte med ögonen länge innan jag kl. strax över åtta tog bilen hem. En övermäktigt trötthet hängde över mig. Natten till idag blev mycket värre, jetlag-mässigt sett. Somnade vid 22 och vaknade midnatt. Sedan dess har jag inte sovit en blund. Ikväll skulle samtliga grannar komma hem till oss för samfälligheten skulle ha årsmöte. Kaffe och krans köptes in på vägen hem.

Nu är det kväll igen och jag hoppas på en bättre natt! Sängen väntar. Har längtat.

God natt!!

Nattamat kl 03.00

Av Sofia - 5 maj 2019 16:35

Tuff natt som gick. Matt och övertrött elimerade sömn på bänkarna på Köpenhamns flygplats. Inte en blund kunde vi sova. Vi var inte ensamma om att ligga utspridda på bänkarna runtomkring. Vi rörde oss runt i hallarna och slog ihjäl tiden fram till fyra. Sen kollade vi match 5 mellan Sharks och Colorado på mobilen. Väldigt spännande och Sharks vann! Härligt! En vinst närmare semifinal. Klockan 06.02 tog Öresundståget oss till Malmö.

Det finns ingen härligare fras än att höra: ?Nästa stopp Nässjö? ur tågets högtalarsystem. Att se den bekanta stadsvyn, att känna hemma. Kl 09.30 steg vi av tåget - även det en halvtimme för senat. I natt hade en tågvagn på bangården i Malmö börjat brinna och hindrade just vårt X2000 att komma fram på spåret.

Packade upp väskorna, tog en mycket välbehövlig dusch och tvättade av tonvis med resdamm. Så skönt. Kylskåp i båda husen som var tomma, kände mig som en robot när vi plockade ned det som behövdes för veckan. Hämtade Stella och åkte till paradiset på jorden. Solbacka, Spexhult. Underbart att återse henne. Underbart att återse vårt hem.

Björkbladen har inte riktigt slagit ut men allt har en grönare och mjukare form. Våra tulpanlökar har kommit upp. Vackert! Det lilla japanska körsbärsträdet som står på baksidan på tomten har blommar över medan vi var borta. Vemodigt att missa men det kommer fler vårar.

Lite röset och kallt så vi tände en eld. Då kom all ackumulerad trötthet som ett klubbslag och ögonen gick bara inte att hålla öppna. Två timmar nödvändig sömn har inte hjort mig piggare, snarare tvärtom. Känner mig lite som en Zombie.

Om en stund grillar vi och äter god klyftpotatis. Samtidigt längtar jsg bara till kudden.

Godnatt så småningom

Himmel nånstans mellan England och Danmark från planet igår.

Gjorde tappra försök att sova. Gick inte så bra.

Lite annorlunda matchkänsla mot SAP Center

Tulips

De underbara björkarna är nästan fullt utslagna

Av Sofia - 4 maj 2019 17:03

 

Jonas fick en fin bild på klippiga bergen!



Jag älskar inte att flyga. Om vi nu bortser från flygskam och miljöförstöring är det ett fullständigt obegripligt sätt att transportera sig. Jag förstår inte hur dess plåtschabrak kan lyfta och förflytta sig långt upp bland molnen och sedan dessutom landa. Inte för att jag begriper hur en bil fungerar men den har ju åtminstone kontakt med marken. Förvisso är flyget ett snabbt och mycket effektivt sätt att forsla många människor på kort tid och att ta båten skulle nolla mina semesterdagar.

Det absolut värsta som finns är att inte få sitta tillsammans. Som nu. SAS har djävlats tillräckligt mycket med oss och våra rutter hem. Inte nog med det. Nu sitter jag i mitten av flygplanet, i en rad av fyra. Inklämd mellan främlingar. Känner paniken börjar komma och de har inte ens startat motorerna. Jag menar, ska jag nu dö vill jag åtminstone knäcka ett ben i Jonas hand (av för hårt kramande). Låter i skrift lite dramatiskt men det känns så.

Återkommer. Kanske.

Det gick bra även denna gång. Jag lever. Hello London! Praktiska saker som att gå på toa och väcka herren till vänster var ett måste. Nog för att jag är hyfsat vig men det finns gränser (för att hoppa över). Bara en start o landning kvar. Nu har vi fyra timmars väntetid här på Heathrow. Sen ska vi boarda för flyg till vårt kära grannland, vänta där i sex h på första söndagståget till Nässjö. Summa summarum mer än 48 h restid inkl tidsskillnaden. Åkte från hotellet i Denver kl sju fredag morgon.

Men vad gör det när vår resa har varit såå underbar. Helt amazing från början till slut. Härlig hockey, galet fina hotell och fantastisk mat och dryck. Har aldrig druckit godare rödvin eller åtminstone inte något dyrare... Mycket trevligt att få umgås med Erik och Mel och hennes familj. Å så mitt resesällskap - alltid roligt, varje sekund är ett äventyr och ordet njuta är för litet och klent.

Många härliga reseminnen av det blekta leendets land har vi med oss i bagaget. Nu längtar jag bara hem. Till att få se barnen - mor och far - och Solbacka!

En sista go promenad i Sunny San José efter macklunch på IKE?s med Erik.

Framför hotellet vi bodde på. Hoel Valencia, Santa Row

Djounas vid vackra dörrar



Provade o ville ha. Inte en mm över i baget för en hatt. Köpte inte.



Behöver inte kyssa nån groda. Siggrid har fått sin prins - Djounas : )



Av Sofia - 3 maj 2019 08:12

Morgondagen var vacker. Soligt med fräsch vårluft. Vi gick ut för att leta vyer av klippiga berg samt frukost. Kan inte varje dag lägga 550 kr på Ägg Benedict o kaffe på hotellet. Vi gick en runda till Denver Zoo - en mycket fin stadspark. Två sjöar varav en så stor som Ingsbergssjön. Vi höll ögonen öppna efter frukosthak och när blodsockret började dala såg jag skylten. Starbucks! Varsin latte o go macka. Kunde ana bergskanten i horisonten men inte mer. Underbart att gå i villakvarter och se hur husen är utformade, hur trädgårdarna ser ut här.

Tog en lätt liten lunch och följde Frölundas match mot SM-seger på mobilen. Stort grattis Frölunda. Vet en grabb hemma som är så glad så glad.

En ny sväng till fots och Jonas kom på den geniala idén att ta trapporna upp till högsta våningen på ett parkeringshus. Där kunde vi äntligen se dem - Rocky Mountain. Nu är vi en engelsk mil (1600 möh) i höjd från havet och Denver kallas mkt riktgt High Mile City.

Nyss hemkommen från match. SMÄRTSAM förlust! Öronbedövande galet tjut som blir jobbigt när laget man håller på inte leder och vinner. Idag var Colorado hungrigare. 2-2 i matcher. Vi hade planerat att titta på söndagsmorgonens femte match i Solbacka. Nu vet vi att vi sitter o väntar på Köpenhamns flygplats - på tåg hem till Nässjö. Strejken har minst sagt sabbat vår rutt hem. Via London med många timmars väntan på flyg till Köpenhamn. Tack SAS! Hoppas piloterna är glada och nöjda.

Godnatt!

Frukost

Såg denna lilla fiffiga lösning vid en trottoar med tanke på diskussioner om bibliotek Malmbäck...

Lätt lunch

Grattis FRÖLUNDA till SM-silver

Klippiga bergen

Av Sofia - 2 maj 2019 06:54

En skön dag är till ända. En dag med inget på schemat. För dåligt och grått väder för att ta sig till berg som är klippiga. I morgon är det matchdag så då hinner vi inte. Hoppas på en bra bild på bergen när vi lyfter med flygplanet.

Första natten jag sov fler än fem timmar. Bra jobbat Sofia! Startade med hotellfrukost - ingen buffé utan en sån där du beställer vid bord, vad man ska ha. Det blev ägg Benedict med rökt lax. Potatis eller frukt som tillbehör. Hur gott som helst. Å änglapink till det (som mamma kallar svagt kaffe). Efter det testade vi hotellets gym. Supergym med ordentlig svalka. Så skönt och bra med ork (efter den frukosten).

Fick en beställning på snap på löpardojor från David så det blev projektet när vi kom till ett närliggande Macy?s. Hittade bra skor och det ÄR billigare med sånt här. Good! Lägre tax än i California. Tog en milkshake till lunch. Nåt riktigt onyttig måste man väl ändå testa over here. Efter det träffade vi några legender på lunch. Jonas arrade ett foto och fick verkligen ihop texten. Förstafemman är spikad inför morgondagens match. Ha, ha!

Slappa på hotellrummet är helt underbart när tid finns. Jag tog ett bad och lyssnade på Rob Thomas. En countrypop singer med underbara låtar. Jonas kollade en annan slutspelsmatch i hockey på TV.

Nu har vi varit o ätit på Elways. Har inte ätit mkt kött på denna resan men ikväll blev det så eftersom detta ställe har de bästa stekarna. Den minsta rib eye-biten (entrecote) jag kunde hitta låg på 8 oz (typ 200 gram). Orkade inte allt. Det fanns på 18 oz oxå kan tilläggas... En av de godaste måltiderna jag ätit och gott sällskap! Mätt, glad och trött!

Natti natti!

Frukostmums

Mellanmålsmums

Som Jonas skrev på sin Insta - förstafemman i morgondagens match. Gustav Nykuist - nybliven pappa (för två dar sedan) och spelade igår igen, jag, Jonas, legenden Thornton (Jumbo Joe) spelat 1566 NHL-matcher - född 79. Längst till höger världens bäste Karlsson

Hotellrumsslappa

Rib eye - såååå gott

Crème brulée

Härligt sällskap - härlig mat

Mel?s far och Jonas. Snygga skjortor

Av Sofia - 1 maj 2019 16:17

När vi tog vår morgonpromenad igår morse njöt jag varje steg. Sista rundan på kalifornisk mark och jag kände redan saknad av detta underbara ställe. Vilket klimat! Nu är jag glad och stolt att jag är svensk men här hade jag inte haft någon vinterångest. Snacka om mersmak. Vill se så mycket mer av underbara California. Jag blev kär i Los Gatos - de minnena kommer jag att stoppa in i en burk och öppna ofta, väl hemma!

Vi lyfte från ett sommarvarmt San Jose kl 12.30 och landade två timmar senare i ett fyragradigt Denver och snöblasket slog emot oss. Dimman var tät när vi landade så några fina bilder på Rocky mountain fick jag inte.

Förlorade en timme pga tidsskillnaden, snigelfärd i rusningstrafik till det underbara hotellet. Snabb uppfräschning och klädbyte och så åt vi god pizza med Melinda o hennes far innan match i Pepsi Center. 10 minuter till godo innan pucknedsläpo. Bra jobbat!

Mycket finare arena än San José. Bättre hemmapublik. Mer ös. Men vad hjälper det när Sharks var övergrymma. De vann skotten med det dubbla. Hälften så många tacklingar - det säger lite om lagen. Lägg till att hajarna spelar lite i motvind, eller kanske undervattensströmmar (för de är ju hajar). Det buas hela tiden när bortalaget anfaller eller gör nåt bra - men de är vana. En otroligt spännande match och härlig vinst!

Somnade helt ovaggad efter en mäktig och lång dag! Idag är det en ny dag! Första maj! Hemma helgdag. Här firar man inte det (konstigt va....).

Kram Sverige

Sista rundan tidigt på morgonen i San José.

Goodbye California

Supportrar på plats - jag o Jonas, Melinda och hennes far Michael

Pepsi Center

En mycket spännande match och SKÖN vinst!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8
9
10 11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards