Senaste inläggen

Av Sofia - Lördag 25 feb 18:06

Brunch är sannerligen en bra grej. Man äter både frukost, lunch och middag (inkl. dessert) och sedan är man mätt hela dagen - absolut HELA dagen. Bra va? Det kostar iofs 145 kr per skalle men det är väldigt väldigt prisvärt. Det var andra gången Jonas och jag åt denna delikata buffé på Caférangen och det finns både kallt och varmt och välja på. Innan vi satte oss till bords gick vi Nässjö runt i strålande sol - ett helt underbart väder. Medan jag gick hoppades jag att samtliga Vasaloppstjejer hade dito väder under sina tre mil i fädernas spår uppåt landet. Min bästa vän Susanne kämpade på i spåren och enligt sedan kommande Face-books-meddelande såg det ut att ha gått riktigt bra!


Nu ikväll har vi landat i Landsbro, en fika hos farmor Birgit och nu laddar vi inför Mello nr 4 med Jonas barn Miccan, Pelle och hans Lina. Låtarna har läckt ut på radion och jisses vilket rabalder. Världsproblem verkligen.


Igår bloggade jag om det tragiska nedläggningsbeskedet av Sollefteå BB. Det engagerade många med mig och bloggen fick respons även uppe i Sollefteå då min fina kusin Mia Karlsson taggat mig (hon bor och verkar där med familj samt är en härlig ambassadör för staden och regionen.) Genom Facebook krymper onekligen Sverige och världen - rejält! Jag förstår verkligen deras frustration. I skrivande stund diskuterar jag saken med min bonussvärdotter som tillsammans med Jonas son Pelle väntar sin förstfödda i slutet av april. Att bli bonusfarmor är så spännande och eftersom de för tillfället bor i Nybro har de "bara" drygt 3 mil till BB i Kalmar.


Jag avslutar dagens inlägg med fina och kloka ord från min vän och tillika BU-nämndskompis Sue. Hon kommenterade min blogg igår med följande - så sant!!!!


Among other things, we can make and sell expensive complex weapons and send people into space, but we cannot afford to give a child a safe and decent entry into the world and a new mother peace of mind and proper care. Is this the world we want? 

ANNONS
Av Sofia - Fredag 24 feb 20:46

Jag minns när vattnet gick. Den 25 augusti 2004. Tre barn o tre förlossningar i backspegel. Nej - detta hade jag inte varit med om. Vattnet gick! Bilsätet i vår Opel Zafira var genomblött och jag minns hur förbaskat ont varje värk gjorde. Jag kände mig så hjälplös o ville bara vara på plats. På BB i Eksjö. Knappt en halvtimme senare födde jag Stella. Vi hann!

Ikväll kunde jag inte hålla tårarna tillbaka....när jag hörde mamman på nyheterna beskriva den oro o otrygghet hon kände när insåg att hennes första barn skulle födas i bilen. Hon ville verkligen inte.. Åh tacksamt inser man att det gick bra. Ingen navelsträng runt halsen, inga komplikationer. Har kompisar dom har grymma erfarenheter av att barnmorskan springer ut med blåfärgade barn - kritiskt läge!!! Det gick bra. Bebisen låg så rofyllt i famnen. Historiskt kan jag uppleva fyra okomplicerade förlossningar med BB 2 mil bort. Å det klart - Stella kom ut en kvart efter att vi kom in, snabbt gick det. Hade jag bott i Sollefteå med omnejd hade jag definitivt gjort en bilfödsel.. Nu kan ju (och jag vet) att bilfödslar kan ske i bilen ändå men om BB ligger inom ett hyfsat räckhåll känner man sig onekligen mer trygg...

Jag hoppas verkligen att beslutet att lägga ned BB i Sollefteå kan revideras. Vår välfärd måste innebära möjligheten att föda på lite närmre håll. Man borde!!! kunna dra ned på nåt annat. En parallell med tanke på mitt förtroendeuppdrag kan man ju föreslå att utbilda föräldrar att vara lite lärare i hemmet...så sparar man in både några lärare o lite lokaler, mat, läromedel.. Det kan ju gå bra i många fall men i vissa fall går det nog käpprätt åt andra hållet...

Ha en fortsatt fin fredagskväll!

ANNONS
Av Sofia - Torsdag 23 feb 20:16

Tandläkartid med Stella 07:50. Glömde att ta ledigt för henne från skolan (skickade mess till läraren igår kväll vilket var noterat – check). Åkte efter en bil hela brogatan med oskrapade rutor som körde i 10—20 km/h. Min stresstålighet fick bekänna färg... Ett 30-tal meter före Lidl-rondellen stannade dito bil och jag funderade på att ringa polisen så de kunde varna andra förare.... Hade föraren lika dålig sikt framåt som bakåt var det verkligen fara och färde.


Vi fick vänta ca en halvtimme innan Stella blev uppropad och jag hann att undra både en och två gånger om jag åkt dit på fel dag. Alla dessa datum....ni vet...ibland prickar man ju inte in rätt. Att tandläkarna halkar efter i schemat bör kanske inte inträffa så tidigt på dagen… De hade haft datorstrul och ursäktade det hela. Datorer = ”djävulens verk” som min käre vän brukar säga. Mmmm, till röntgenbilderna behöver de såklart datorer men för att kika och gå igenom tänderna krävs det nog bara lite verktyg i stål?? Både Stella och hennes tänder fick beröm mycket väl godkänt. Jämna, fina och mycket bra borstat. Att de är jämna och fina behövs ju ingen tandläkare för att konstatera…man SER det. Världens gladaste och finaste leende!


Å så den där bilen..... När jag lämnat av Stella på Åkersskolan körde en piketpolisbil förbi mig mot Eksjö till och jag funderade på om det hänt nåt med bilen vi hamnade bakom någon halvtimme före....


Fick under dagen en bild av mor. En bild av vår! Det börjar krypa i marken nu. Trots snön som föll under gårdagen går det åt rätt håll. Så otroligt skönt. Vädret idag har varit helt underbart. Man blir ju så glad!! Ett möte beträffande investeringar i Stadshuset med en del andra ekonomer på våra olika förvaltningar fick avsluta dagen. Vad är en investering? Det är bra (nödvändigt) om alla tänker lika och helst tänker som man ska. Att t.ex hyra moduler för klassrum (som är nödvändigt i vissa byggprojekt) – ska denna kostnad ingå i investeringsrojektet? Å ena sidan kan aldrig en tillfällig hyra vara en investering enligt ”ekonomibilbeln”, det är ju inget stadigvarande och inget värdehöjande. Å andra sidan hade man inte behövt hyra dessa moduler om man inte byggt om... Japp, det ÄR kluriga frågor och behöver venileras.....


En lång härlig vårvinterpromenad är just avverkad och det blir något mycket enkelt till kvällsmat. Hämtpizza. Det var extremt längesen och extremt längesen i detta fallet är extremt gott!


Ha en fortsatt fin torsdagskväll!!


 

Vårbild från Torset

Av Sofia - Tisdag 21 feb 21:46

Mozzarellamackorna ligger och väntar. Väntar på mig, Henry, Stella, David och Jonas. Egentligen skulle han bara fått två salladsblad nu när han kommer hem efter resan med tanke på de matbilder han har försett mig med, men jag ska va snäll. Ikväll firar vi att ordningen är återställd. Nu är han åter hemma och jag längtar efter att få höra i detalj hur resan har varit, se fler kort och bilder. Signade Ottawa-tröjor har han med sig och jag läste en rad om inköp av Grey Goose päronsmak - farligt gott. Flaskan från förra resan exploderade ju i resväskan så hade man velat smaka kunde man ju vridit ur kläderna?.

Har hämtat Stella från sin Cheerleadningträning och nu har vi käkat. Nu har tjejerna i truppen fått ett uppdrag ? att sälja NewBody - för att finansiera inköp av redskap till NAGK. (Så om någon av någon outgrundlig anledning saknar bra strumpor, trosor, linnen, tröjor, träningsunderställ eller kalsipper ? kontakta mig så fyller jag GÄRNA i era önskemål i Stellas lista.) Själv har jag fortfarande ouppackade produkter från alla de gånger jag stöttat kompisar och kollegors barns säljuppdrag?.. Till mig själv ska jag inte köpa ett smack, men mina barn tycks äta strumpor (eller så är det tvättmaskinen) så några paket ska ändå inhandlas.

Dagen i övrigt har varit full. Full med möten. Tre stycken och väldigt viktiga. En dag med nästan bara möten kan tyckas ineffektivt men denna tisdag blev precis tvärtom - otroligt bra. När man kan knyta ihop säcken och få beslut på papperet - då känns möten onekligen som en bra aktivitet! Det hänger lite på deltagarnas engagemang (förstås) och man kan tycka att man mötar bort många timmar per år men vissa är nödvändiga och bra!!

Hade velat promenera runt Träslända idag men pga av ovan så hann jag inte med det. Å jag orkade inte upp i morse för att besöka min vän inomhuscykeln. Med en löpartur i benen som fick avsluta gårdagen var det onekligen mycket skönare och mer behövligt att sova.... Eller så håller tant på att bli lite förståndigare eller bara.....äldre....

Ha en fortsatt underbar tidagskväll - det har jag och alla andra i mitt hus!

Stora o små tröjor...

Såhär starka drycker är väl inget jag föredrar men just denna vodka är len som sammet och dyr som guld.. Fina snapsglas!

Mozzarella, bacon, tomat, rödlök o basilika på rostat surdegsbröd - Ahhhhh!!!

Av Sofia - Måndag 20 feb 20:08

Textur är ett ord som är hyfsat inne.... I varje fall om man tittar på programmet Mästerkocken. Jag vet inte hur många gånger kvinnan i juryn säger just ordet "textur" och jag har fattat det som att det är typ utseende/konsistens på födan. På nätet står det (å då är det ju sant)  

 


"Textuʹr (latin textuʹra ’väv(nad)’, av teʹxo ’väva’), i vidare mening form eller utseende hos ett material, oftast på ytan."

 

Jag fick nog inte till nån särskilt bra textur i kvällens kycklinggryta (den såg inte så aptitlig ut) men jag blev lovordad av mina barn att den var awesome och mycket god. Jag är specialist på att göra mat av ingenting. Nu var det ju mer än ingenting i grytan, en halv påse wookgrönsaker och en halv påse frysta ärtor, lök, kycklingbuljong, kokosmmölk, honung och sambal oelek, + kyckling då förstås, ingick. Det blev gott och både syra, sötma, sälta,  syra som är så viktigt fanns med i smakerna. Jasminris till och hokus pokus blev det en ypperlig vardagsrätt. Å så hann jag spinga en dryg timme innan dess, å jobba drygt 8 timmar innan dess, å jag hann oxå titta på NIF's A-lagsträningen en liten stund.....enda problemet var att David inte tränade där idag... He, he - kände mig lite dum att morsan kom och ingen son var där. Det var tydligen softträning och David hade fått fritt. Ja, det var ju inte så långt kvar av löparturen och jag hann inte bli kall heller.

 

Kan denna plötsliga inspiration och lust till allt bero på att någon som finns djupt i mitt hjärta är på väg hem. Högt upp i luften befinner han sig nu och förhoppningsvis kan han ligga ned skönt i sin flygplansstol (de vet de där som man sneglar lite efterlängtat pår när man stiger in i ett plan och man får snällt gå förbi för man ska sitta i de stolarna som har minimalt med benutrymme för person med längd 1,79 cm.... Njut Jonas, njut...

 

Textur har det även varit på jobbardagen. Bra internmöte och mycket har blivit uträttat. Min guldbruna Honda Civic har fått sin första service och det känns rätt gött!!!!! att bara hämta nyckeln o köra iväg UTAN att betala 4 till 5 lakan. Jo, förvisso kostar den lilla pärlan mig en slant per månad men det var ett bra beslut jag tog. Personer med oro och ångest för allt ska helt klart ha privatleasade bilar. Nöjd!!

 

Ha en fin kväll alla!

Av Sofia - Söndag 19 feb 09:06

Morgonstund har guld i mun. Njae, det stämmer väl inte med vädret, grått o mjölkvit himmel. Plusgrader gläder mig, inte de som åker skidor och tränar inför Vasaloppet, antar jag.

Natten gick dock i guldets tecken för Ottawa Senators som spelade en viktig match mot Toronto i just Toronto. Enligt Jonas som ju är på plats var det en av de bästa matcherna han sett (å han har ju sett en del.....), det var bra hockey med fart - krig på isen. En målrik föreställning fick han o de andra papporna bevittna och resultatet blev 6-3 till Ottawa (inkl 2 ass av Erik). Härligt!!!! Följde matchen med hjälp av NHL' målservice o det är också mycket spännande. Tidtagarklockan stannar helt plötsligt o sekunden innan sidan uppdateras med ett nytt mål plingar det till med en uppdatering från Jonas. Hela tiden lite fördröjning.

Efter matchen flög de tillbaka till Ottawa o kl 5 i eftermiddag väntar en ny fight. (Hur orkar de???) Matchen spelas kl 11 ikväll (svensk tid) - en något mer human tid men med tanke på jobbardag i morgon så får jag nog nöja mig med plingen från Jonas. Att ha en alldeles egen matchreferator på plats är ju lite fantastiskt i sig! Han känns närmare då....

Jonas skickade en sån fin bild till mig på honom o sin son igår natt, tagen i Canada Air Center när de just anlänt till hallen. Jonas är inte så aktiv på sitt Instagramkonto som undertecknad men denna fick en given plats!! Han ser såååå stolt ut!

#GoSensGo

Å när vi ändå pratar vintersporter - STORT LYCKA TILL idag NIF P16 och David som spelar mot Villa i Lidköping. Håller mina tummar!

Far o son. Likheterna är slående. Även händerna...

Av Sofia - Lördag 18 feb 19:14

En hyfsat fullspäckad lördag. Fylld med roliga saker. Fylla på energin som varit konstant låg denna veckan MEN jag har fungerat!!!!!! Startade dagen med en underbar morgonpromenad runt Träslända. Efter två timmar av steg mötte jag upp en gammal gymnasieklasskompis på Thimons. Camilla, som bor i Linköping, var på genomresa så vi hade 1,5 h till vårt förfogande. Hon ville testa "Nässjös gröna semla", denna nyhet som spridit sig även till slätta'. Å jag tog en smarrig "vanlig" semla, dock mini. Det var inte fikat i sig som gav mig energi, det var samtalet med dig Camilla. Jag verkligen njöt när du berättade om din U-sväng i livet. Härligt! Modigt! Jag kan bara konstatera att U-svängar kan man alltid göra, bara man inte gör dem på motorvägar. Att ta ett stort beslut är modigt men att sedan ångra sig är ännu modigare. Tack fina du för stunden å hoppas dagens efterföljande festligheter blev till belåtenhet.


Vidare till mor och far i Torset på middag med Henry och Stella. Johanna och Alexander kom oxå dit, gott (om än lite sent...hrm...) David fattades - han skidar utför i Säfsen. Favoritförrätten osttarteletter smalt i munnen och mammas biffar går inte av för hackor. Den i måndags utlovade råmjölkspannkakan (som jag natuligtvis inte kunde hålla klaffen om till kidzen) uteblev. Mamma fick nämligen ingen mjölk. Men i mars.....då kommer det kalvar och då kommer vi tillbaka till bordet. Nu var dagens efterrätt visserligen mycket mycket god den med. Päron med toscatäcke.


Mamma och jag övade på sånger till vårt lilla gig på Frälsningsarméns lördagscafé den 18 mars. Ska bli roligt! Å sedan hade mamma plockat fram min mormors gamla berättelser, typ 102 år gamla. Hon var 14 år när hon skrev dem. Skrivstil så fin så fin.... Gårdagens skola lärde ju ut det och hyfs fanns på betyget. I dag ligger väl inte välskrivning högt upp på listan utav målen, man måste snacka, prata och "va med" för att få A. Mmmmm, Camilla och jag pratade om detta vid vårt fika och de elever som är duktiga i sin tysthet - de har helt klart sämre chanser i dagens utvärderingar.


Jag avslutade eftermiddagen (eller startade kvällen) med en löparrunda. Helt gudomligt skönt. Å nu är det bara Mello kvar av dagen och häng med Henry och Stella. Med andra ord - en toppenlördag fråns start till slut!!


Ps. Det var riktigt roligt att se dig oxå i dag Malin på fiket, å din syster! Stor varm kram!!


 

Träslända - en favoritrunda i morgondiset

 

Vårvinter = vackert

 

Mor och far passar upp!!

 

Alexander och Johanna!

 

Inte så mycket råmjölkspannkaka men väldigt gott.....

 

Berättelsebok skriven av min mormor Sigrid, 14 år. Född 1901. Kul att de har bevarats.

 

Underbara historier! Fina teckningar och vacker skrift.

 

Suddigum funkar inte så bra på bläck så man "infogar" eller "strök" bokstäver när man skrev fel....

Av Sofia - Fredag 17 feb 22:22

Jag memorerar dina ögon när jag somnar…… Saknad! Längtan! Tänk om man bara hade förmågan att stänga av. Stänga av känslorna. Som en av- och påknapp….. Vakna på morgonen, göra sig i ordning, äta, borsta tänderna, ta sig till jobbet, jobba, fika, jobba, äta lunch, jobba, ta sig hem, tvätta, städa, cykla eller gå en runda, äta, TV, borsta tänderna, somna….UTAN att tänka. Utan att känna och sakna. Att sakna är nyttigt, sägs det. Men jag skulle vilja vara lite mer onyttig nu känner jag. Å andra sidan vore det ju inte jag. Jag har mer känslor i kroppen än blod och vatten!

De bästa eller kanske de ”värsta” låtarna orkar jag knappt inte lyssna på. Där texten stämmer…alltför väl....


Arizona – Ocenas away

” Few thousand miles and an ocean away
But I see the sunrise, oh, just like the other day
Picture your eyes as I fall asleep
Tell myself it's alright, oh-oh, as the tears roll by

Ooh, I wish I could feel your face
Ooh, I'm helpless when I'm oceans away”

 

John Denver – Leaving on a Jet Plane

So kiss me and smile for me

Tell me that you’ll wait for me

Hold me like you’ll never let me go

I’m leaving on a Jet Plane

Don’t know when I’ll be back again

Oh, babe I hate to go

 

Zayn – I don’t wanna live forever

I just wanna keep callin' your name
Until you come back home
I just wanna keep callin' your name
Until you come back home
I just wanna keep callin' your name
Until you come back home

 

Att vara ifrån en person som betyder allt är jobbigt och för oss som tänker är det värre. Kärlek är sådan. Att han får spendera en kort och intensiv vecka med sin son, som han träffar alltför sällan, gör mig glad. Såklart! Glädjen i det gör min saknad något lättare. För jag vet att han mår bra av det. Pappahockeyresor då och då ingår i paketet.  Å så alla plan som ska lyfta och landa.... Jag vet att saker och ting kan hända och det gör allt lite extra jobbigt.


Sådär ja, dagens gnäll och tyck-synd-om-mig! Att skriva några rader om det hjälpte…lite för stunden…


Ottawa Senators vann gårnattens match mot New Yersey och Erik gjorde dessutom ett av målen. Då plingade det bra i min telefon, kunde känna Jonas glädje ända hit. Wow, vilken känsla att få sitta där live på läktaren o titta!! 3-0 slutade matchen. #GoSensGo

Själv sov jag knappt nåt...följde hela matchen och därför är jag dödens trött nu. Natti! Natti!!Å så en kanske lite löjlig dikt i min ändlösa längtan.....men ja, det hjälper lite ändå...


En förlamande saknad i ord


Jag vill inte sakna dig....inte så mycket

Men ändå är det så

Som om hjärtat vill gå sönder

Har så svårt att förstå


Att det skulle vara nyttigt att ifrån varann

Att vara isär

En sanning för många

Idioti om du min åsikt begär


Minuterna känns som timmar

Å dagarna som en evighet

Prickar av i kalendern

Snart är det tisdag - jag vet!!!!!


Det är det enda som ger mig glädje

är vetskapen om att du har det bra

Att få träffa sin son är

ju något man faktiskt ska


Detta ingår i paketet

så här blir det då och då

Tänk på mig, ge mig styrkan att

hantera saknaden, att just förstå


Jag saknar dig, saknar allt

Saknar din värme, dina ord, din röst

Ta med dig våren hem

Utan dig känns allt som höst


Love you!


Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se