Senaste inläggen

Av Sofia - Fredag 26 maj 08:52

Natten gick i hockeyns tecken. Jag upprepar mitt nattliga Facebook-inlägg "Läktaren ser ut som ett maskrosfält. Ett ett och tjugo minuter kvar. I tredje perran avgörs allt. Starkt kaffe lugnar hjärtat."

Medan det stod lika mellan lagen levde hoppet och jag såg mig själv på planet till Ottawa på söndag. Vi planerade att åka för två hemmamatcher i finalen mot Nashville.
Skulle bara fixa ledigt från jobbet...

Nu avgjordes inte allt i period tre utan i femte (!) perioden, dvs förlängning x 2. Då satt den där. Det hårda svarta gummiföremålet i FEL kasse. De gula pingvinsupportrarna jublade i hemmahallen. Sport är inte rättvist, inte livet i allmänhet MEN inatt kändes det orättvist att Ottawa Senators förlorade. I natt var de bättre o det kunde likaväl slutat med vinst. Nu gjorde det inte det.

De har varit underdogs och sportreportrar har tippat att de inte skulle ta sig så här långt. På något häftigt vis har de mer än någonsin bekräftat symbolen på sina tröjor. Krigare!!!! De har kämpat som djur o fått till det (utom möjligen i match 5 då de blev överkörda).

I natt gällde det allt. "Do or die" som Erik sagt till pressen. Själv var han grym som vanligt. I natt hade jag samma känslor för honom som jag har för David när han står i bandymålet. Han var såååå värd att få denna seger och föra sitt lag till NHL-final. Han är inte min son men enormt mycket bonus!

Grattis Senators! RESPEKT!! En fantastisk säsong är över och laget får ta lite fritt. Idag är det sol och fredag "surt sa räven" men jag slipper be om ledigt.

Ha en fin dag!

King Karl

ANNONS
Av Sofia - Torsdag 25 maj 18:20

Idag har dagen varit super. Hela dagen! Att vara i nuet, att känna Carpe Diem är svårt när schemat och vardagens kalender känns som ett fullproppat frysskåp. Jag har lättare för att uppleva stunden och fånga nuet när jag sitter med mina barn i soffan en vardagskväll och när jag t.ex promenerar i skogen med Jonas.

Idag packade vi kaffe och mackor och tog en runda på Höglandsleden. Från Paradis utanför Stensjön till Skedhult utanför Eksjö. En underbar sträcka i sol och lagom varmt. I tusen nyanser av grönt känner varje cell i kroppen glädje och tacksamhet. Vilket vackert land vi lever i. Sverige i sin försommarskrud! Så vackert så det gör ont! Fikat vid Norra Vixens strand var ljuvlig både när det gäller kaffe o mackan o den fina utsikten.

När vi kom fram till Skedhult hade vi gått 11 km - inte så långt när det gäller oss men sträckan Lövhult - Eksjö (3 mil) får vi ta en annan gång - när min ork är helt återställd. Vi avslutade med en glass i solen på golfbanan. Jag kände Jonas abstinens efter att få spela golf och det resulterade i att vi i eftermiddags tog en runda på Nässjös korthålsbana. Jag har inte haft nån större förhoppning om att jag ska ta upp mina försök att bli en golfare men jag är inte sämre än att jag kan ändra mig. Efter några hål flöt det på riktigt bra. Alltså jag fick iväg bollen och dessutom åt rätt håll. Det slutade faktiskt med att jag vann sista hålet över Jonas. Vi slog ut tre bollar var och jag fick en birdie och två par. Blev så glad så jag faktiskt snart vill dit igen. Inte illa!

Till natten blir det hockey. Sjunde och avgörande matchen mellan Ottawa och Penguins. Jag håller både tummar och tår av många anledningar....

Ha en fortsatt fin Kristi Himmelsfärdsdag!

En skön promenad en skön dag!

ANNONS
Av Sofia - Onsdag 24 maj 18:47

Jag måste medge att jag hade lite fjärilar i magen inför dagens uppgift. Låg o grunnade i tidig morgon (efter Ottawas VINST mot Penguins i match nr 6 - YES!!!!) vad jag kunde tillföra idag. Ångrade nästan att jag sa JA till förfrågan. I rollen som politiker skulle jag vara med och intervjua olika människor för en ny tjänst inom BU. Har ingen erfarenhet av detta inom denna förvaltning - bara varit delaktig i vissa rekryteringsprocesser när det gäller avdelningen där jag själv jobbar.

Efter första intervjun flög fjärilarna iväg och jag kände mig bekväm i situationen. Å det var nog inte min förtjänst utan alla de fantastiska människor man fick förmånen stt träffa. Det var mycket bra samtal och gav även mig inspiration i mitt uppdrag som fritidspolitiker inom BU-förvaltningen. En fantastisk förmån att få vara med om denna dagen och att få ta del av andras människors erfarenheter och engagemang inför eventuella kommande uppdrag. Att som lekman ställa frågor specifikt för denna förvaltning är ju inte helt lätt kan tilläggas men jag har ju själv varit på intervju och fått lite kniviga frågor. De ställde jag idag!

Helt slut i skallen är jag och jag har fått älta ur mig till en mycket tålmodig Jonas. Det är skönt att samla ihop tankarna o prata lite om det.

Nu tar jag helg och snart lägger vi en köttbit på grillen. Köttet kommer från Sverige o det får vi tro på!

Go helg på er!!!

Av Sofia - Måndag 22 maj 21:01

Idag har jag har haft om två praoelever, Stella och hennes bästa kompis Danni. I två dagar ska eleverna i årskurs sex besöka en arbetsplats och denna gången blev det Tekniska Serivceförvaltningen. Med viss risk för att skrämt töserna så de aldrig vill jobba här, har jag ändå gjort mitt yttersta för att underhålla dem. Vissa av mina kollegor har också hjälpt till med uppgiften på bästa sätt. I morse gick jag runt med dem hos alla på samtliga avdelningar och de fick berätta kort om vad de gjorde. Det finns många yrken här, projektledare och ingenjörer inom bygg och samhällsbyggnad, områdeschefer inom kost- och städ, trafikingenjörer, elektriker, målare, snickare och dessutom sedan ansvariga (chefer för dessa).

På förmiddagen fick de uppdraget att göra ett förslag på färgsättning på två nya förskolor, räkna restaurangkvitto på Parkgården och skriva adresser på kuvert. Fika i caféet och lunch på Coco Thai fick också någon timma att gå. Nu har vi en dag till att fylla med hyfsat värdefulla uppgifter. Great att jag ska på nämnd i morgon förmiddag (eller inte) men jag hoppas att de får lite hjälp på förmiddagen efter att jag släppt in dem genom Vipans portar. Även att det tarvar lite tid är det extremt nödvändigt att elever även i unga år får se hur arbetslivet ser ut och fungerar. Frågan är bara om jag lyckades locka dem till denna bransch?

Efter jobbet var det dags för majoritetsmöte i Lövhult. Ett studiebesök i de nya fina campingstugorna som vår förvaltning projekterat. Därefter var det korvgrillning och sedan efterföljande gruppmöte Centern.

Ja, jag får för full dag i dag och kudden känns onekligen väldigt lockande. Efter den minst sagt lessama matchen mellan Ottawa och Penguins igår (förlust med 7-0) fick vi ändå gläjda oss åt att Sverige knep VM-guldet och besegrade tuffingarna Kanada genom straffar. Kung Henke! Jisses vad spännande.
GRATTIS TILL SVERIGE!

Höjdaren var när vår fastighetsförvaltare Susanne tog med tjejerna på en runda i Vipan. Få se teknikrummen o utsikten på taket....

Av Sofia - Söndag 21 maj 07:55

Igår spenderade jag dagen med mamma o pappa. En mycket varm och pollenrik dag kan tilläggas. Vi startade med 11-kaffe på altanen i Torset, detta underbara ställe. Allén av lönnar är i full gång med sin lövsprickning och trädgårdens körsbärsträd är som allra vitast. Tog några kort och stod på laggårsbacken o njöt - av just den stunden. Hur länge ska detta få vara såhär? Hur länge ska jag få komma hem till pigga föräldrar och just bara få njuta? För visst måste jag oroa mig lite samtidigt för att just livet har sin gång...

Vi tog sedan bilen till Nydala café, ett ställe som mamma pratat mycket om och att vi nån gång måste åka till. Den nån gången blev igår. Ett jättemysigt ställe beläget ca en mil utanför Vrigstad. Vi åt en fenomenalt vacker och mycket god räksallad och den var värd att vänta på... Ett tips - gör ett besök i sommar!

Sedan körde inte pappa raka vägen hem utan styrde mot Svensbygd. En by i Värnamo kommun och ingår i Nydala socken. Kanske en av de absolut vackraste vägavsnitten som finns så pass nära. Påminde lite om alla fina Facebook-bilder som min kusin Mia Karlsson delar med sig av från området Höga kusten. Milsvid utsikt över sjön Rusken. Måste upplevas, bilderna från mobilen gjorde inte vyn riktigt rättvis. Dessutom hade jag nog pollen på linsen. Hade även pollen i mina ögon igår - sved som om jag skurit lök. En underbar liten bilfärd och en mycket skön lördag!

Ikväll kommer äntligen världens bästa hockeypappa hem. Jag ska försöka fylla även denna dag med bra saker, precis så som jag gjort med de andra dagarna han har varit borta! Att försöka tänka bort min saknad och längtan är lönlöst. Det gäller bara att tygla den. Med barnen, goda vänner och föräldrar har jag lyckats hyfsat!

Ha en fin söndag!

Torsets trädgård

Laggårsbacken o pappas veahög

Far o jag på Nydala café

Fina mor

Gott!!!

Äppel i full blom

Så fina omgivningar

Svensbygd - magnifika vyer

Här ligger det!

Av Sofia - Lördag 20 maj 10:14

Idag är det ett år sedan Jonas o jag vaknade på Post Hotell i Göteborg, åt en underbar frukost o därefter hämtade våra nummerlappar! Göteborgsvarvet!!! Jag var vältränad och mycket taggad! Ett härligt minne att ha! Idag är jag inte ett dugg avundsjuk och det är enbart beroende på värmen. Hua!!! I övrigt hade det naturligtvis varit enormt kul.

Jag är dock mycket glad att vi inte anmälde oss. Min löparträning har av naturliga skäl stannat av och ibland undrar jag hur många veckor det kommer ta innan jag kan börja springa igen. Hade vi anmält oss hade jag fått åka o kuta själv med tanke på att Jonas är på slutspelshockey i Ottawa. Vi behåller ju våra tider till nästa år så vi får väl se 2018 om vi står i leden o väntar på startskottet. Bara Jonas inte bryter några fler ben, det sabbade ju säsongen för honom.

Igår var en fantastisk eftermiddag. Grannen Tina o Sus kom o vi njöt under de blommande körsbärsträden och svalkade oss med god dryck! Därefter gick Sus o jag ned till Caférangen och åt AW-buffé. Timmarna rann på o vi pratade om allt mellan himmel o jord! Sitta utomhus på torget o se gatljuset tändas. Vi konstaterade att det blir inte många sådana kvällar på en sommar. Vi gick hemåt i skymningen UTAN jacka. Magisk kväll!!!

Tittade inatt på fjärde matchen mellan Ottawa o Penguins. Pingvinerna var starkare o de vann med 3-2. Synd, synd, synd!! Vi får hoppas på nästa match. Söndag kväll!!!

Snart beger jag mig till mina älskade föräldrar. Vi ska åka till Nydala café o njuta av mat o svensk underbar försommar!!!

Ha en fin lördag!

Ett år sedan! Göteborgsvarvet! Härlig känsla!!

Tina o Sus - skön eftermiddag

I år firar vi 40 år! Vi träffades när vi gick i första klass.

Av Sofia - Fredag 19 maj 15:58

Solen skiner och värmen är ljuvlig. Fredagen är här och den är hett efterlängtad. Igår kände jag mig inte pigg och flexade ut tidigare för att bara vila (i solen). När jag sovit en stund kändes det bättre. I morse var jag pigg men allteftersom timmarna går känner jag den där jobbiga tröttheten. "Det kommer att sitta i länge" har läkare och folk runt om kring mig sagt och det visar sig stämma. Jag vill vara pigg och stark men det är inte riktigt signum för mitt jag just nu. Senare i eftermiddag ska jag "leka" med min bästa kompis Susanne, ta en AW-buffé på Caférangen men vi får väl se om jag orkar hänga i flera timmar än några. Jag ser fram emot lite social vuxenkontakt hursomhelst! Kom på det häromdagen, i år firar Sus och jag 40 år. Vänskap i vårt och torrt! Vi träffades i första klass 1977 och sedan dess = BFF (best friends forever).

Världen kunde vara så perfekt men denna vecka (den senaste tiden) har två saker gjort mig så ledsen och heligt förbannad.

Kevin-mordet! Har följt dokumentärerna på TV och vi förstår ju alla att det ligger en stor hund begraven....i denna s k utredning. Omänskliga förhör med de stackars bröderna som till slut ledde till att de dömdes. Nej, de dömdes inte i juridisk mening, de var ju barn, men de fick sin dom och har levt med detta i 19 år. Helt obegripligt hur rättssamhället fungerade (eller inte fungerade) i detta fall och det ändå i hyfsad närtid. Det är inte speciellt länge sedan. Så många fel har begåtts så man inte tror varken sina öron eller ögon. Inget kan väl egentligen reparera den skada som skett men jag hoppas att de nu vuxna pojkarna blir helt rentvådda och att samhället ger dem samt deras familj ett riktigt fett skadestånd. Tragiskt att något sånt här får förekomma!

Å så har det hänt igen. En ung tjej har mördats. 19-åriga Tova. Jag blir så in i själen ledsen, arg och förtvivlad. En ung människas liv....bara borta. Någon har tagit sig rätten att avsluta det alldeles alldeles för tidigt. Dessutom framkommer det att hon misshandlats en gång tidigare av samma kille. Nu är ju inte han heller dömd rent juridiskt men de verkar vara säkra på att han är skyldig. Varför detta våld? Varför kan inte bara människor vara snälla mot människor. Det finns statistik som visar en tydlighet ? i mycket högre grad slår män kvinnor. Att som man ha ihjäl en kvinna. Obegripligt! Bara sluta!!

Ett dystert blogginlägg. Ett inlägg som tyvärr skildrar vårt samhälle!

Jag bjuder på lite blomsterprakt från Öland för att lätta upp avslutningen. Mor o far har gjort en mysig endagstur dit idag.

Orkidé - nån nyckel :)

Inga blommor men vackert

En murken stam - inte så grön men fin ändå.

Av Sofia - Torsdag 18 maj 20:29

Det blev ju en liten, typ cliffhanger i natt när jag skrev. Fantastiska 4-0 till Ottawa efter första perioden o sen somnade jag. Å ni som är intresserade av hockey o slutspel NHL vet ju hur det gick och ni andra som inte är hockeynördar struntar ju i den uppgiften. Men det gör inte jag. Shit vad kuuuuul med brakvinsten 5-1. Nästa match i morgon kväll är superviktig och den ska jag se eftersom efterföljande lördag betyder sovmorgon.

Dagen har varit SOMMAR. Klänning o solglasögon, ljumna vindar i håret o sol absolut hela dagen. Dagens höjdpunkt var en lunch på Elsie's med de goa kollegorna Pelle o Cissi. Första utelunchen o det smakade så gott med en fräsch räksallad. Höjdpunkt nr två innebar att jag äntligen fick iväg dokumentet preliminära hyror för 2018 till samtliga förvaltningar. Budgeten för 2018 ska egentligen vara klar och mitt dokument blev rejält försenat. 2,5 veckas frånvaro pga lunginflammation samt lite tidsbrist hos andra men nu är det sänt utifrån vad vi vet just nu. Det händer så mkt hela tiden, nya förskolor ska byggas, när blir de klara, hur mycket kommer de att kosta... Tusen frågor och allt vet man inte drygt 1,5 år före saker o ting sker. Budget i allmänhet är en klurig gissningslek.

Nu ligger jag framför kvartsfinal i hockey-VM. Det är inte alls lika kul att titta på hockey utan Jonas men hursomhelst - Heja Sverige!!!!

Ha en fortsatt fin o ljummen svensk försommarkväll!

Nu har grannens körsbärsträd exploderat. Under några dagar framöver kan jag njuta av denna syn.

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se