Senaste inläggen

Av Sofia - Söndag 17 feb 19:06

Det händer inte så särskilt ofta att Jonas o jag sätter oss framför TV?n efter söndagsfrukosten - typ aldrig. Idag var det dock ett riktigt måste. Satt o satt - jag fladdrade lite upp o ned av nervositet. Frida Karlsson skulle göra världscupspremiär i Italienska Cogne. Efter hennes härliga JVM guld på längdskidor tidigare i år fick hon nu chansen att åka bland seniorer vilket såklart är tuffare. Det glädjande beskedet att hon får en VM-biljett i Seefeld kommande vecka är sååå stort och häftigt. Blott 19 år!

Å som hon åkte idag. Det är ju inte bara det att hon åker fort och med full kraft, hon åker så snyggt. Hon ledde i första delen av loppet och placerade sig sedan på en sjundeplats. Fantastiskt bra gjort. De höga höjden var så klart tuff men även att hon inte var, som hon sa efteråt, riktigt nöjd - så är vi det!!

All lycka till i veckan Frida. Vi håller tummarna hårt för att du får starta på flera lopp och att det går bra!!!

Vi bjöd oss själva på middag till Torset idag. Överraskade mamma igår med det beskedet och eftersom vi var sex pers som kom lovade jag att fixa med oss mat. Kycklingsallad o sen fick vi under OSTKAKA!!! (som mor gjort). Mamma o pappa hade naturligtvis oxå följt Frida i spåret o jag tänkte på pappas bror Uno som då är morfar till Frida. Han och fru Gullan följde sina duktiga flickor på loppen. Tänk om de fått uppleva Fridas framgångar i verkligheten. Jag vet att de ser och vet - från en annan plats.

Såg i min femårsdagsbok att för ett år sedan, exakt idag, var Jonas o jag i Hallby o bevittnade en överlägsen Frida då hon vann SM där. Dråpligt att precis ett år sedan gör hon debut i världscupen.

När vi kom hem sprang jag en runda. När jag sprang där tänkte jag på Frida. Undra hur det känns att anstränga sig hårt på den där höga höjden de befann sig på idag. Jag springer på 300 möh o tycker det är jobbigt - i varje fall de två sista km av 12.

Ha en härlig söndagkväll!!

Så bra gjort! Heja Frida!!

Middagsmys i Torset

Vår på bordet och i luften

ANNONS
Av Sofia - Lördag 16 feb 17:35

Överskriften kanske passar bäst på sommaren men man kan ju bada i februari oxå - i tunna. Å sol har vi haft - så gott den värmer. Vårvarma vindar när vi tog vår promenad. Vi lämnade tre fnittriga tjejer vid frukostbordet o gick vår ås. Tog en titt på Torsa stenar - så de stod kvar. Blev så där trött efter milen - av varma vårvindar.

Städade lillstugan och det klart, nån gång måste man gå över den oxå. Kunde döpa dammtussarna.

Vi tog ett bad i vår tunna och det var i vanlig ordning sååååå skönt. Nu väntar vi på Johanna, Oliver o David som kommer hit o ska käka köttfärspaj. Mysigt!

Å så vann de glädjande sin bandymatch igår - borta mot Falun. Lång resa som gick NIF p18?s väg. Härligt!! Returmöte nästa lördag.

Lägger till några bilder från dagens tidning. Reportage om bygg- o anläggningsprogrammet på Brinell och deras arbete för ökad jämställdhet i branschen samt förhoppningsvis förinta den machokultur som finns där. Bra gjort Brinell o lärare/rektor som tagit tag i saken på riktigt!!

Ha en fortsatt go lördag!

Inledde promenad med steg till berber, 344 möh.

Åsen

Vårkänslor

Jo då, de stod kvar idag oxå.

Dagens tidning. Bra jobbat Brinell!

ANNONS
Av Sofia - Fredag 15 feb 16:00

Man får nypa sig armen. Fåglarna vrålar vår o det luktar vår, det är vår. I varje fall nästan. Ser man till kalendern är det definitivt vinter o det vore bra med ytterligare snö o regn. Har nog aldrig tänkt så mycket på vattenbalansen som nu. Själv hade jag kunnat höja nivån på Spexhultasjön efter dagens löparrunda. Tog på mig lite för mycket kläder - det är ju bara mitten på februari.....kläderna kunde vridas ur efteråt. Skönt var det hursomhelst.

Ledig dag. Flextimmarna blir färre vilket är bra. Har gått o fixat hemma, tvättat (löparkläder), sett när småfåglarna pickar i sig mat från våra upphängda bollar. Åt resterna från kärlekssoppan igår. Fisksoppa med torsk o lax på Valentins dag. Den var god och het, precis som den ska vara!

Åkte o handlade. Till kvällens taco-party, till huset i stan för kommande vecka. Ja det gäller att packa i rätt kasse så man inte behöver stuva om allt igen. Stella ska ha två kompisar över natt i Solbacka. Alltid lika mysigt när de hittar på kul saker.

Ha en fin fredag!

Mumsigt het soppa

Av Sofia - Torsdag 14 feb 17:49

Det var minsann inga dieselrosor som stod på bordet när jag kom hem. Hörde nämligen Måns Möller på morgon-radion häromdagen och vad man skulle undvika på Alla Hjärtans dag. Rosor inpackade i plast köpta på mack gick bort. Ärligen kan jag säga att jag hade blivit glad för det oxå. Hade inte förväntat mig något även om det innebär stor glädje stt få blommor - alltid. De jag fick var underbara o pryder nu bordet. Jag köpte chokladpraliner o det får väl pryda eller smörja gommen senare ikväll till kaffet.

Stor dag idag o den uppmärksammas rejält. Jag blir glad av alla hjärtan, erbjudande o annonser man ser. Såklart att det är ett konsumtionsjippo men det är väl inget fel att uppmärksamma kärleken med blommor, choklad och/eller god mat.

I morse sneddade jag över Stora Torget i vanlig ordning o Nilssons blommor är fenomenala varje år. Är det inte hjärtan av blommor i snön på marken är det hjärtan på väggen. Denna butik sprider kärlek o glädje -lite extra idag!!!
Vackert!!!!!!

Tjusigt!

Oro

Av Sofia - Onsdag 13 feb 18:36

Gick från Solbacka i morse medan solen jobbade på och skapade gryning. Lite halt på sina ställen men ack så skönt att starta dagen så. Det är de små och vardagliga ljuspunkterna man får klamra sig fast vid när sinnesstämningen allmänt är lite låg. Förstår inte vad det beror på bara. Jag oroar mig så för allt. Från smått till stort. Den där oron gnager och tar så mycket energi. Önskar så innerligt att jag kunde släppa kontrollen och försöka ha inställningen - det löser sig. Det gör ju oftast det, mer eller mindre bra. Grejen är att jag oroar mig så för att andra inte gör det de ska. Å det händer ibland men eftersom jag ändå oftast måste reda upp det själv så borde jag kunna släppa orosbiten. Det är liksom lönlöst.

Gick även lunchrundan runt Träslända idag. Man kan inte låta bli då naturen och vädret ropar och visar vår. Onaturligt varmt för att vara 13 februari och man kan ju undra....ja, så var oron där igen. För världen. Vill uppleva naturens årstider, under så många år till. Vill efterlämna en värld som är värd namnet.

Förutom att man mår så mycket bättre när man har många steg i dagens bagage är att jag sover nästan alltid bättre. Kroppen tar ut sin vila helt enkelt. Kanonbra lösning där av vår Herre. Nu händer det i och för sig ganska ofta att jag ligger i timmar och kan inte sova. Vanliga tankar som inte är så knepiga på dagen blir enormt mycket större på natten. Undra just varför? Där och då är det absolut lönlöst. Kan inte lösa någonting nattetid.

Ikväll är Jonas och jag förpassade till radhuset. David har sportlov och ville chilla med några kompisar i Solbacka. Av någon outgrundlig anledning ville han inte att vi skulle vara där. Undra just vad begreppet chilla innebär. Bada i tunnan ingick ? det förstod jag. Max 5 pers åt gången har jag förmanat. Inget ska gå sönder under deras chillningstimmar och det ska städas ordentligt efteråt. Oroar jag mig?.nejdå. Inte alls.

Ha en fin kväll!

Undra just om chillande ungdomar tottar på det här...?

Av Sofia - Tisdag 12 feb 18:39

Inledde dagen med att simma. Vi fem-sex st morgonpigga människor hade HELA bassängen för oss själva. Härlig musik i högtalarna o tända stora ljusstakar vid kanterna. Ligga där o mala i en timme - jag gillar det så mycket. Var sedan på plats på jobbet innan åtta. Detta vill jag gärna göra till en vana. Morgonsim på tisdagar.

Efter fikarasten gick jag ned till tidningen. Inbjuden för ett reportage som kommer framöver i SMT. En reporter hade hört mitt anförande i KF på webben o ville skriva om detta. Tacksam. Jag bad att få läsa det som ska skrivas före publicering. Jag vill inte misstolkas, vill inte uppfattas som någon sur pekpinnetant. Vill bara att Nässjös fantastiska förskola i första hand ska vara till för barn som verkligen behöver en plats.

Efter jobbet gick vi en ny runda. Vi tog oss till högsta punkten i Solbacka Spexhult. 344 m öh. Vi har sett höjden ovanför vårt hus. Vi traskade på skaren o höjden visade sig vara ett berg. Där fanns bänkar så här sitter nog folk med fikakorgen ibland. Så fint!!!

Ha en go kväll!!

Så vackert!!

Av Sofia - Måndag 11 feb 17:47

Jag köpte min stålsträngade svarta gitarr för fyra år sedan. Har inte ångrat det en sekund. Vackrare ljud än nylon. Nackdelen är att det känns i fingertopparna när man suttit några timmar och spelat. Så har jag gjort idag. Flexledig och måste ta ut lediga timmar. Sovmorgon, långfrukost och långpromenad i ett inte så roligt väder inledde dagen. Skulle inte jobba men det är sådär roligt att vara tvungen att ta ut lediga timmar och känna att man ändå inte riktigt borde vara ledig. Tog hand om fakturor och svarade på mejl. SEN!!! satte jag mig med gitarren. Har någor favoritlåtar som spelas ihärdigt på radion för tillfället och som kanske skulle passa min stämma. Ibland när man försöker göra en "cover" på nån go låt kanske det inte alls passar. Det blev en lång stund med min svarta och det är så otroligt roligt.


Fick en snödroppebild av mor som far plockat in från sin tomt. Inte var den så stor men den kommer snart - VÅREN!! Det är glädjande. Läser sportsidorna i Expressen och Aftonbladet. Nu närmar sig VM i Seefeld och Frida Karlsson kom med i truppen. Så otroligt kul. Önskar henne ALL lycka till. Det är så häftigt att hon får chansen, blott 19 år gammal. Från Nässjö, Småland håller vi alla tummar vi har.


Dagarna är längre nu. Jonas kom hem vid kvart i fem och vi tog en fika och tittade mot rödvacker himmel innan solen sa adjö för idag. Ljuvligt vacker utsikt! Nu är det dock mörkt och brasan är tänd. En bra dag är snart till ända. En måndag i februari med sång och musik och ledigt. Nästan ledigt i varje fall.


Ha en fortsatt fin kväll!!

Rewrite the stars


Lovisa


 

Första snödroppen i Torset - 11 feb

 

Tröttnar aldrig på denna vyAv Sofia - Söndag 10 feb 20:10

Gårdagskvällen slutade i katastrof. Då menar jag inte att NIF P18 förlorade sista bandymatchen i grundserierna mot Villa Lidköping. Villa var väldigt bra. Nån annan var oxå mycket bra. Den fine killen i målet. David blev matchens hjälte. Väl värd. Som mor blir man såååå stolt. Nu bär det av mot slutspel. Hejjjja NIF!!

Åter till katastrofen. Det var ingen fara att gå hem i regnet en timme...värmen finns ju där när vi kliver innanför dörren. Mello var väl inte heller nån katastrof. Såg låtarna i snabbrepris och kunde konstatera att Hanna o Liamoo var solklart bäst.

Katastrofen inträffade när det var dags för läggdags. Jag hade lagt min älskade Apple Watch på laddning nedanför sängen inför natten. Min mobil glider ur sängen o träffar klockan. Jag tittar ned o ska hämta mobilen o blir chockad av det jag ser. Klockans glas är fullständigt krossat o den är helt död. Chockad är ett ord man ska använda med försiktighet men den extrema otur som jag nyss varit med om, finns inte. Mobilen har skyddsfodral o måste fallit ned med sitt ena hörn mot klockan. Detta är materiella ting och jag överlever MEN det känns så surt. Den här historien lär ju inte ens försäkringsbolaget tro på.

Idag har vi haft fina middagsgäster. Jonas son Pelle fyller snart år och de var här o hälsade på. Förutom lingonkött blev det en god semmelkladdkaka som Jonas fixat ihop. Mums!

Ha en fin söndagskväll!

Fin kille och grymt bra i målet

Väldigt väldigt tråkig syn

Så god!!! Semmelkladdkaka

En kille full av fart. Våra snälla grannar på Ulriksdalsgatan har gett oss bilen. Den är Williams favorit...förutom mina prydnadssaker : )

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5 6 7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se