Senaste inläggen

Av Sofia - Torsdag 22 juni 18:32

Mina arbetsdagar är minst sagt oförutsägbara och det är fascinerande när man ligger på huvudkudden (innan John Blund anländer) och tänker igenom dagen.

Det är högt och lågt. Ena stunden sitter man och hanterar bokföringsordrar och konteringar för miljonbelopp och i andra stunden blir man "jagad" sju gånger under en timme för att en grönfingrad person vill ha en kolonilott (en kolonilott inbringar 560 kr till kommunens kassa kan tilläggas). Han kunde ingen svenska och den engelska han kunde?ja, han verkade inte förstå vad jag menade i varje fall. Möjligen var det mitt sätt att förklara, ha, ha. Han hade ingen "map" och visste inte vad Åkers koloniområde låg så det slutade med att jag fick ta en bild med min telefon på kartan på eniro och sända honom via SMS. Ja, allt går att lösa och namnet på min arbetsplats - Tekniska SERVICEförvaltningen gjorde skäl för namnet. Han tackade mig säkert 20 gånger för mitt tålamod. Kopplingen mellan Trio (vårt telefonsystem har senaste veckan inte synkat med mejlen) så alla samtal har gått igenom trots att man har t.ex lunch... Det är stressande att sju missade samtal när man kommer tillbaka från lunch.

Bra dag idag. Gick hem från lunchen för att ta emot snickare o säljare från Mockfjärdsfönster. Nu är beställningen lagd och nya fönster monteras i höst. Häääärligt!!!

Har tillsammans med Jonas fixat nya blommor till uteplats o altan samt förberett vår andel i knytismidsommarfest till i morgon. Igår sprang jag en go löparrunda med mestadels flow så nu längtar jag till morgondagens tur. Sedan blir det fest - fira mitt i sommaren - tillsammans med goda vänner i Sandrydet. Ska bli så kul!!

Jag ska nu sätta tänderna i en ny mobil. Den gamla är inne på sitt tredje år o nu är den slut eller full... Spännande!!

Ha en fortsatt fin torsdagsfredag!!!

Skön runda igår - ingen vind, lagom varmt och mycket vackert!!

Man blir lite extra glad när borden i vårt jobbcafé är smyckade med sommarblommor. Någon på Socialförvaltningen hade fixat!

ANNONS
Av Sofia - Måndag 19 juni 17:19

Hade kraftiga känningar i går, av häckrensningen i lördags. Alla muskler - fler än vad jag trodde hade - gjorde sig påminda. Idag var det ännu värre. Får verkligen anstränga mig så det inte syns när jag reser mig och går iväg. Ja, det går som bekant över och det är inte heller skadligt. Tråkigt nog har jag även fått ont i halsen så det blir ingen löpning idag som var tanken. Vill verkligen!!!!! Inte bli sjuk nu - IGEN!!! Det är så mycket roligt framöver som jag inte vill missa. Midsommarfirande, två sångframträdande i Almesåkra kyrka 1 juli och Vallsjö gamla kyrka 8 juli. Dessutom är det full speta på jobbet nu inför semestern så sjukfrånvaro nu får bara inte ske. Både David och Henry har var sin sommarförkylning och smittan är ibland (om man är mottaglig) oundviklig. Jag önskar av hela mitt hjärta att ungdomarna kryar på sig - att flyga i 13 h med förkylning är inte kul (jag vet). I morgon bär det av till LA Over There. De har räknat ned dagarna sedan resan bestämdes och nu är det dags.

I lördags gick vi ned till stan i ljummet sommarväder och tittade på stora, breda bilar. Jag är så fascinerande av alla dessa människor som har bilar som ett av sitt stora intresse. Att meka och underhålla, putsa och fixa - jag är totalt ointresserad av dito och framförallt okunnig. Däremot är det roligt att folk kommer och visar upp sina klenoder och det verkade jag inte vara ensam om att tycka. Det var fullt av folk på stan som ville titta. Det fina vädret bidrog säkert. Vi fick tag i två platser utanför Caférangen och hade några mycket trevliga timmar. Sedan skulle vi bege oss till sommarfesten på Almenäs. Vi hade inte köpt några biljetter i förväg utan ställde oss i kön utanför. Det hände absolut inget med den så efter c a 20 min gick vi hemåt och kollade på sista avsnittet av SKAM.

Hela helgen var fantastisk - svensk sommar. Häckarna är rensade och det har även funnits tid till hängmattan. Att ligga på altanen utan att frysa och bara njuta - det finns inte så många stunder på en sommar. Låg och fascinerades av ett spindelnät någon ihärdig liten spindel hade skapat. Fantastiska djur får man ju lov att tycka, även om jag inte gillar spindlar på en fläck. Att se solens strålar skina på de fina trådarna ? det är ett litet under i sig! Vilket nätverk!

Ha en fin måndagskväll

Vilket fascinerande nätverk

ANNONS
Av Sofia - Lördag 17 juni 19:17

Vissa lördagar är helt klart bättre än andra!
Ganska slut sitter vi nu efter grillad lax o färskpotatis o bara njuter på altanen. 22 grader varmt o en mild bris i träden. Så nöjda efter dagens arbete o övriga aktiviteter.

Startade med sovmorgon och frukost utomhus - en dag kan inte börja bättre. Därefter tog vi tag i häckarna. Alltså de som är gröna o det finns en på framsidan, en på baksidan och en nere vid bilparkeringen. Tre häckar är klippta och rensade. Det blev tre fulla stora plastsäckar. Man kan äta kirskål sägs det - då skulle vi kunna vara riktigt mätta nu... Tre timmar tog allt fix o jag tror nästan detta är mer tillfredställande än en löpartur. Faktiskt! Vi belönade oss med jordgubbar o glass som sommarlunch. Det var vi värda.

Sen tog vi en cykeltur runt Spexhultasjön. Cyklade på måfå ned på små skogsvägar o hittade så fina sommarstugor i till sjön! VILL HA! Eller åtminstone köpa!

Nu har vi ätit och mår hur bra som helst! Festligheter på Almenäs o jag tror det är cruising på stan. Det fina vädret lockar att gå en promenad o titta runt!!

Ha en fortsatt fin kväll!!

Detta var rester från igår med jisses vad gott!!!

Av Sofia - Fredag 16 juni 19:29

Skolavslutningen för Stella i onsdags var högtidig. Att sluta sexan och lämna fina Åkersskolan kändes såklart både spännande men även lite vemodigt. Även för mig som mamma. Det var den 11:e skolavslutningen på raken i Sporthallen. Inget går upp mot en skolavslutning i kyrkan men jag måste betona att stämningen är påtaglig även i Sporthallen allt till trots.  Avslutningsklassen sitter alltid på en speciell plats framme vid scenen och eleverna turas om att hålla i den svenska fanan. Jag hade verkligen sett fram emot att få höra varje namn läsas upp och respektive elev får sin ros och betyg. I år blev detta en stor besvikelse då detta moment skippades. Anledningen vet jag inte (hörde något om att förskoleklassens barn inte orkade sitta så länge). Jo, visst det tar en stund men allt var över på mindre än en timme så det kan knappast ha varit ett skäl. Hursomhelst fick alla en ros och där var känslosamt när vi efteråt tackade av lärarna och sa adjö. Nu väntar en ny tid – årskurs 7 på Norråsaskolan. Stella får samma klassföreståndare som David hade under sina år vilket känns hur bra och tryggt som helst.


Igår hade vi avslutningsfest inför semestern på Tekniska Serviceförvaltningen. Vi startade med lunch på Parkgården och kycklingsoppan som jag valde smakade supergott. Sedan var det dags för fyra olika studiebesök. Grupperna fick titta på den nybyggda Runnerydsskolan (etapp 1), den tillbyggda delen på Nyhemsskolan, Ingsbersgköket (centralkök) samt det nya bostadsområdet i Alsberg. Otroligt intressant och bra  för oss kontorsråttor att komma ut i verkligheten och se vad som händer bakom siffror och dokument.


Runnerydsskolan – den skofria skolan – var imponerande att se. Den nya entrén med ny scen och fina trätrappor binder ihop den nybyggda delen med A-huset. ”Hjärtat” som det kallas har gigantisk takhöjd och känslan av frihet var slående. Vilket härligt rum!! Många andra smarta lösningar med klassrum, grupprum och uppehållsrum hör till projektet och projektledare Fredrik informerade byggprocessen – mycket intressant! Så häftigt det måste vara att få vara elev och personal här. Att skorna ska ställas i fack när man kommer in, är en god ambition och innebär fördelar, både när det gäller städ och slitage på golvytor och naturligtvis lägre ljudvolym. Det gäller dock att märka sina skor……(här ska måååånga elever vara). Nyhemsskolans tillbyggnad smälter ihop fint med den övriga skolan och bygget är, precis som Runnerydsskolan, lika fint på insidan som på utsidan. (Glömde att ta kort på dessa skolor...)


Sedan var det dags för kvarteret i Alsberg. Här var det bara skog förr – nu såg man ett kvarter med grusade gator och gatubelysning (stolpar utan lampor). Det ligger högt och fint och man ser härifrån hela Nässjö stadsvy. Intresset för tomtköp är redan stort vilket är riktigt kul. Ja, de som hade skog som granne förut får nu nya grannar. Nässjö växer – härligt!!


Ingsbergssköket gjorde mig riktigt imponerad. Kökschefen berättade om verksamheten och den duktiga personalen. De hanterar dagligen 3 500 portioner mat som sänds ut till alla skolor och förskolor i Nässjö tätort, dvs de gör huvudkomponenten (resp tillagningskök fixar tillbehör som pasta, sallad etc.). 800 portioner (om jag nu fattade det hela rätt) är specialkost och de som pysslade med detta får verkligen ha tungan rätt i mun. Det märks att Nässjö kommun har fler elever än när detta köket byggdes och invigdes för 2 år sedan.  2 800—3000  matportioner var då beräknat att göras här.


Efterföljande fest på Odd Fellow var mycket trevlig. Det fina vädret gjorde att utomhusleken blev svettig. I lag skulle vi utföra så många uppdrag som möjligt (med hjälp av en tärning plussade vi på våra siffror). De som gick utanför och såg mängder med vuxna springa omkring som yra höns plötsligt sjungandes nationalsången eller stå på ett ben….ja de undrade nog lite vad vi höll på med. Sedan blev det pajbuffé för hungriga magar.


Det var mycket känslor igår. Vår förvaltningschef John blev avtackad samt avdelningschefen Mats. Mycket vemod…. Det roliga var att hela dagen igår var vår nye chef Ronnie på plats och fick lite inblick i både verksamhet och kollegorna. F.d översten var hemma en sväng från Kabul innan han ska återvända och avsluta sin tjänst där. Det blir en spännande höst!


Avslutningsvis vill jag skriva – är så stolt att få jobba på Nässjö kommun, Tekniska Serviceförvaltningen! Vår ”pretiga” förvaltning gör hur mycket som helst och vi gör det bra!


 

Fina Stella slutar sexan

 

Ingsbergsköket


 

Ett nytt område växer fram - i Alsberg

 

Grattis till silvret pelle (kortspelsmomentet vanns till slut av den nye chefen)Av Sofia - Onsdag 14 juni 10:25

Har nyss varit på Davids skolavslutning. Nian i Norråsa. Grundskoleavslutning. Solsken på himlen! Glada ungdomar!

Det märks att det är fler elever på skolan nu jämfört med för fem år sedan när Johanna slutade nian. Vi fick ingen plats utan fick stå hela tiden längst bak i kyrkan. Jag har under åren saknar mina egna föräldrar på barnens skolavslutningar men idag var jag glad att de inte var där. Det kanske i första hand är mamma och pappa som ska få sitta och se sina barns avslutning i kyrkan?

Otroligt duktiga elever sjöng och spelade och jag fick använda mitt hår som servett till tårarna då och då. Allt blir så laddat. Kan för det första inte fatta att David är så stor - allt har gått så fort. Dessutom allt slit, prov o läxor som jag vet att han har klarat med bravur plus all bandyträning. Är så stolt!! Samtidigt har han trivts i skolan och tyckt det har varit roligt - det är det viktigaste.

Rektorn höll ett mycket fint tal med tänkvärda ord. Regler att hålla sig till samt känna att lärarna tror på förmågan att lyckas. Sammanfattningsvis - elever vill ha ramar och kramar. Bra där!! David vann 200 kr i ingen-tobak-lotteriet! Härligt med lite extra klirr i kassan. De fick skriva på i sjuan att de inte skulle nyttja tobak under åren - sedan lottas det ut pengar med hjälp av olika sponsorer.

Nu - hemma med Stella så hon får göra sig iordning till sin avslutning i Sporthallen kl 12.00 Fler tal, flera sånger, fler tårar. Idag får hon sin röda ros efter 7 år på Åkersskolan! Stor dag i livet!!!

Ha en fortsatt fin dag!

Fin kille!!!

Stämningsfull lokal - svenska kyrkan

Stolt mor till glad son!!

Av Sofia - Måndag 12 juni 21:45

En full dag, en lång dag, en intressant dag, en rolig dag! Trevligt när länge kan vara bra!
Arbetsdag till kl 17.00 Möte med BU en timme. Köpte fika för två, på Princess o sprang vidare till Stadsparken i takt med regndropparna. Avslutningsfest för Stellas klass 6C för lärare, föräldrar och barn såklart. Jag kom lite sent men lagom till fikat. Tur att det fanns tak över huvudet för de vuxna. Barnen brydde sig inte det minsta om regnet. Vidare hem o handla inkl återvinning o pantning. Jonas fixade grillade hamburgare och jag började stryka. Nyss kom David från sin avslutningsfest för niorna på Norråsaskolan. Han fick skjuts av en annan hygglig föräldrar (TACK) så nu parkerar jag mig i soffan.

Ja, en vardag i livet har åter passerat i rasande fart.

Å så har klänningen med stort "K" kommit. Färgen var som jag föreställde mig. Dessutom passade den!! Nja, den var två dm för lång (vet inte hur vi mätte....) och eftersom jag inte vill ha släp runtom så får jag lägga upp den. Inte jag direkt men en vänlig och kunnig kvinna i Landsbro. Å bild på den? Nej, det är och förblir en hemlighet till bröllopet går av stapeln den 5 augusti i Ottawa. Längtar ännu mer nu när stassen passade.

Godnatt

Av Sofia - Söndag 11 juni 10:39

Sitter på tåget mot Småland, Nässjö. Efter ett par fantastiska dagar i Stockholm är det skönt att lämna asfalt och människomyller och återvända till hemstaden. Är glad att man bor i en lagom stor stad utan att behöva trängas för varje litet ärende. Det enorma utbudet av allt i huvudstaden är iofs häftigt men man hittar ju ändå inte det man ska (skor). Å andra sidan fick vi de flesta saker på listan med oss hem, gott!

Idag skriver jag inte om konsertförlusten igår - det har jag kommit över (nästan). Idag skriver jag om den mkt speciella middagen i fredags kväll. Vikingarestaurangen Aifur i gamla stan. Att kliva ned i den källaren var som att förflytta sig långt bak i tiden. Alla gäster blir under stort jubel presenterade och det var både lite pinsamt och roligt när man hörde "Please welcome Jonas and Sofia from Smalland". Jonas gjorde ännu en bejublad entré när han skulle kliva över bordet för att nå sin plats (på servitörens order). Han uppmärksammade inte ljusstakens järnrör (skulle likna udden på ett vikingaskepp) och ljusstaken välte det mesta som stod på bordet samt en dusch av stearin (dock inte på någon mänsklig varelse). Som sagt - jubel!!!

Maten var god, svårt att äta med en gaffel som såg ut som en djävulsgrep. Jag åt med sked. En härligt mysig stämning kvällen igenom med mycket tidstypisk livemusik. Vi sammanfattade kvällen: Vill inte ha det ogjort men det räcker nog med ett besök.

Ha en fortsatt go söndag!!

Vid entrén

Presentation

Livemusik

Förrätt för två, viltplanka - älg, hjort, ren.

Gös med betor

Vad säger Miljö- o byggnadsnämnden samt arbetsmiljölagen om dessa platser??? :)

Härlig kväll och annorlunda!!

Promenad hemåt i natten

Av Sofia - Lördag 10 juni 21:59

Rullande åska! Så heter Håkan Hellströms sommarturné. Ironiskt nog! Jag har sett fram mot denna konsert. Håkan Hellström live. Han har inte den kanske vackraste sångrösten men han har ett mkt speciellt uttryck och jag gillar det. Vissa låtar är helt outstanding. Jag hade en liten oro i magen... Hela stadion full med folk och terrorister som tydligen lägger hela sin energi på att ha ihjäl andra! Terroristerna vill att vi ska ängslas så vi gör motsatsen. Vi går på konsert!

På nåt sätt djävlades hela kvällen. Biljetten jag lagt i min jeansbakficka TAPPADE jag på väg mot stadion. Vi gick vägen tillbaka o HUR stora är oddsen att en sån ligger kvar på gatan? MEN det gjorde den. Tillbaks till stadion o vänta på HH. När oljudet (rappandet) från förbandet försvunnit kommer han då äntligen. Håkan! Han är så bra på scen, han äger den och publiken. Varmt o gott väder - en perfekt kväll.

Efter fem låtar blev himlen mörk, väldigt mörk. Regnet började vräka ned. Blixt o knall rakt över stadion. Det är svårt att skydda sig mot terrorister men det är inte lättare att skydda sig mot åskoväder på Stadion. Ett öppet fält med ca 27 000 människor. Jag är åskrädd till max, genomblöta bestämde vi oss för att gå därifrån. Lättare sagt än gjort. När idioter söker skydd i in- och utgångarna samtidigt som folk (som ger upp) bara vill ut - då blir det panik. Jag sa till mig själv - håll dig på benen, håll dig på benen. Att falla där hade inneburit att ha blivit nedtrampad. Medan vi stod och försökte ta oss ut hörde vi högtalarna "vi avbryter konserten av säkerhetsskäl".

Känns såklart tråkigt att inte få höra de bästa låtarna när jag längtat efter denna stund. Stackars Håkan! I skrivande stund spelar han klart men ändå. Att komma tillbaks efter ett uppehåll är ju inte så lätt.

Nu ligger vi i hotellsängen och har torkat till. Vi lyssnar på Spotify och naturligtvis HÅKAN HELLSTRÖM!!!

Förväntansfull inför konsert och.....innan regn och dunder

Stadion

Han får stå ut med mkt den här mannen. Rappande, trängsel, regn, blixt och åska... ;)

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8
9
10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se