Alla inlägg under juni 2024

Av Sofia - Söndag 23 juni 18:21

Har säkert använt rubriken dubbelt upp den här helgen men det har varit härliga dagar i dagarna tre. Fantastiska midsommarafton med långpromenad och goa vänner, fika och sillunch hemma. Så trevlig afton i Sandrydet med goa vänner.

Igår med kantarell-premiär och träffa Landsbro, mys med brasa när regnet smattrade mot rutorna.

I morse blev det utefrukost igen, helt underbart. En go löparrunda runt Sjömilsås och orken finns. Jag må ha astma men den ger sig då inte till känna varken vid promenad elller löpning, tack o lov. En midsommarfika i Torset enligt tradition och vi fick underbar tårta och vi lekte. Fästa ringen på stolpen och ringar på bräda. Även det enligt tradition. Njuta!!

Nu är det bara kantarellmackorna kvar. De toppar denna helg. Det bästa av allt är att jag bara jobbar en vecka till. Sedan semester. En känsla av lycka.

Ha en fortsatt fin söndag.

Jonas fixade till hängmattan till jag sprungit klart. Så skönt.

En midsommarfika i Torset

Ringar på planka

Fästa ringen på stolpen

Pappa vid finfload ved

David och momo

Av Sofia - Lördag 22 juni 18:18

Idag har vi plockat de första guldgula knapparna. Premiär för sommarkantarellerna. Bilderna har florerat ett tag på Insta och vi kollade av en del av våra ställen idag. Ett par nävar fick vi ihop, räcker till tre mackor enligt överslagsberäkningen. Vi hade dessutom tur med vädret, inte en droppe regn. Det är det däremot nu. Det öser ned och brasan värmer gott. Tänk vilken skillnad på väder igår med nu. En sån underbar midsommarafton.

Vi hade en härlig kväll i Sandrydet med Sus och PA och Jonas syster Helena. God mat och trevligt prat. En kvällspromenad ned till deras fina damm och vi inspekterade det stadiga vindskyddet som PA och Tindra byggt. Så fint. Tack snälla för en härlig kväll!

Idag gick vi även förbi @blomsterkrukanisolbacka. Vår egen lilla affär här ute. Odling av dahlior i mängder och hon säljer de finaste buketterna i sitt skåp på sensommaren. Nu finns även fin keramik att köpa och vi köpte en otroligt snygg vas som matchar vår mjölkkanna sedan tigare. Köpte även en ny kaffemugg som jag ska ha på jobbet - då min förra är puts väck.

Har hunnit med en social runda till Landsbro oxå. Hälsat på Jonas mor och Pelle och Lina med barn.

Ha en fortsatt fin midsommardag!

Midsommarafton i Sandrydet.

Härlig kvällspromenad

Vårt bidrag till knytis - tårta

Aztros storebror har intagit en tveksam plats.

Dagens promenad gav resultat

En vacker vas inhandlades av @blomsterkrukanisolbacka

Å en ny kaffemugg till jobbet i min favoritfärg grönt.

Av Sofia - Fredag 21 juni 16:49

Utvilade efter sovmorgon blev det frukost ute. Ljuvligt midsommarväder och ljuvlig stund på trappen och flaggan i topp.

Vi hade planerat sedan länge att vi idag skulle ta med fika och gå en långgrunda. Igår bjöd vi in vännerna Cissi och Claes att följa med och det gjorde de gärna. Promenad till Isåsadammen där vi mumsade i oss fikat. Vilken idyll. Så vackert. Förr i tiden fick man fiska kräftor här enligt Cissis pappa. Kommunen ägde marken.

Vidare hem till oss genom snåren - alla stigar idag var inte optimala att promenera på barbent. Sillunch enligt midsommaraftonens tradition och det smakade så bra. Lite jordgubbar på det och vi blev rätt trötta. Innan gästerna åkte hem tog vi ett svalkande dopp i sjön. Då blir man pigg igen.

Nu har vi fixat efterrätt till kvällens firande och vi beger oss till Sandrydet och Sus och P-A. Även Jonas syster Helena kommer.

En sån härlig dag!!! GLAD MIDSOMMAR till er alla!!

Promenad i värmen

Fina stigar

Så vackert vid Isåsadammen

Sillunch hemma hos oss

Av Sofia - Torsdag 20 juni 20:04

Vilken fantastisk förmiddag. Vilket fantastiskt jobb man har. Landshövding Brittis Benzler som är relativt ny i sin roll gör en kommunturné och idag stod Nässjö på tur. Ett välkomponerat program hade komponerats av kommundirektör Malena och utvecklingsstrateg Stina och vi startade vår promenad från stadshustrappan till stationen. Där, vid den senaste coola skulpturen med rallaren och Dregen berättade Malena om järnvägen och dess betydelse, att stambanan anlades här på 1860-talet och lite utveckling kring detta.

Vidare kollade vi in merparten av våra fantastiska väggmålningar. Vädret var med oss, tack o lov. Sol och lagom varmt. Stannade till vid ölflaskan vid Bryggeri-tomten där nu otroligt fina bostadsrätter finns. Jag minns hur olyckskorparna kraxade på den tiden. Det kommer aldrig att gå, inte en lägenhet kommer att bli såld. Men ack så fel de hade. Så bra det gick. Det var liksom grunden till att fler och nya bostadsområden planerades och fick fart i Nässjö.

Vi stannade till vid stadshuset och fick historien om hur denna fastighet föddes. Finansierad av Carl Pettersson och att det var festlokal, restaurang, hotell, systembolag, polis och häkte i en och samma byggnad.

Vi travade mot vår fina stadspark, kollade bysten av stadens grundare Carl Pettersson och tog slutligen en fika på bryggan vid Ingsbergssjön. Så trevligt. Vi pratade möjligheter och utmaningar för vår kommun. Att många av länets kommuner tappar invånare är verkligen en utmaning. Brittis pratade om sin roll och samarbetet mellan Länsstyrelsen och kommunerna som är så viktigt att vårda. Hon ska ju se länets kommuners behov och framföra detta till regeringen. En superhärlig förmiddag och mycket givande. Dagen till ära hade vi två feriepraktikanter med oss. Två goa tjejer som gav sin syn på vad Nässjö bör bli bättre på. Mer möjligheter och fler jobb. Så rätt!! Vi jobbar på det, hela tiden typ.

När Brittis avslutningsvis tackade oss sa hon att det märks att vi är stolta över Nässjö. Så klart vi ÄR!!

Ha en fortsatt fin kväll!

En av våra imponerande väggmålningar

Brittis vid ölflaska än. Nässjös industriella arv. Ja vi bryggde öl med eget märke.

Vår stads grundare - Carl Pettersson vid kulturhuset Pigalle

Vårt fina stadshus

Den här väggen är min personliga favorit- målningen HOPE. När den invigdes och blev klar förra hösten låg Stella på sjukhus. Den där bilden ger mig för evigt hopp!!

Fika och samtal vid bryggan

Av Sofia - Onsdag 19 juni 20:31

Väcktes inatt av ett pip. Ett mycket mycket svagt pip. Jag visste innan jag vaknade att Aztro hade släpat in en liten mus. Vi har varit förskonade. Nog för att den lille missen är en enastående jägare trots sin bjällra, men vi har sluppit detta fenomen. Till nu. Vi sover med altandörren på glänt då det är typ det härligaste som finns att ligga under täcket och känna den svalkande luften i sovrummet. Dessutom sover man så mycket bättre.

Aztro lät tyvärr den lilla musen ränna in i vår garderob, modell med skjutdörrar som vi tyvärr inte hade stängt. Inne bland mina skor och dessutom 38 fotoalbum hade inte kissen en chans. Musen försvann och Aztro gav till slut upp. Kunde inte sova särskilt mycket efter detta. Låg på helspänn hela natten utifall han skulle hoppa upp i sängen med en mus i nosen.

Idag efter jobbet plockade jag ur alla skor och alla 38 fotoalbum. Väntade mig en död mus någonstans men förmodligen hade den lille krabaten hittat nåt hål ut i ytterväggen. Det kommer säkerligen inom kort dofta härligt av död mus. Det enda positiva med ovan nattliga händelse är att jag fick dammat och torkat bland skor och album. Damm blir det som bekant precis överallt.

Ha en fortsatt fin kväll!

Vilken liten rackare. I natt stördes sömnen av Aztros musjakt.

Av Sofia - Tisdag 18 juni 17:29

Idag var det lite extra kul att gå till brevlådan. Alltid kul att få paket men detta paket var extra roligt. En parfym från ett Nässjöföretag. Känn på den. Nässjöföretag. Ett företag som startade i källaren och har vuxit med sådan kraft att ordet explosion är rätt benämning. De nyanställer på löpande band och växer ur sina lokaler. En ung tjej - kvinna som startade detta och under tiden har hon dessutom fött två barn. Amazing. En sån hörlig förebild för kvinnligt företagande.

Företaget har kammat hem många priser redan och förra torsdagen var det dax igen. Jonna blev årets unga företagare i Nässjö kommun. Tyvärr kunde hon inte själv vara på plats i kommunfullmäktigesalen denna torsdagkväll men hon var med på länk. Ett megastort grattis till henne och hennes sambo som är väldigt involverad enligt säkra källor plus medarbetarna som hon lovordade i sitt tacktal.

Å som den doftnörd jag är surfade jag in på deras hemsida för ett tag sedan och beställde efter doft-quizet en doft och tre små prover. Blev otroligt nöjd och jag skulle vilja påstå att jag kommer handla Essnce i fortsättningen. Lägre priser utan mellanhänder och dofterna kommer i likadana förpackningar. Det är grejen liksom.

Lite kuriosa är att jag bodde granne med Jonnas far och hans syster i Norra Sandsjö under hela min barndom. Malena och jag var bästisar då och vi har idag lite kontakt på Facebook. Jonas har spelat hockey med hennes far och det är så extremt kul att Nässjö levererar en sån här framgång. Stort grattis Jonna och Co till allt! Lycka till i framtiden!!

Sååååå nöjd!

Utdelningen av priser i torsdags. Årets unga företagare till Essnce och Årets företagare till Mascot motor i Nässjö. Stort grattis! Jonna är med på länk.

Av Sofia - Måndag 17 juni 21:04

Har precis varit ute och åkt buss. Med ett helt gäng gröna vänner. Som sista aktivitet inför sommaren brukar vi i Centerpartiet Nässjö ta en busstur och titta på allt som sker och händer i Nässjö kommun. Finns hur mycket som helst att se precis överallt men vi brukar koncentrera oss på de projekt som är i kommunkoncernens regi. Det räcker också till med råge.

Leif Gunnar rattade vant ratten och guide Tommy Friman pratade projekt. Han hade verkligen läst på - riktigt bra information. Vi kollade in Lindens nya byggnation i Åkershäll, vidare mot Södergårdens industriområde och där händer det mycket hela tiden. Infustrilås stora nya byggnad och Prysmisan expanderar. Vidare åkte vi förbi den senaste och mycket fina jordgloben i rondellen. Kollade in nytt bostadsområde Södra Handskeryd och nytt gruppboende uppe vid Skogskyrkogården. Åkte även förbi Handskerydsskolan som ska byggas helt ny.

Ut till Lövhult och inta medhavd fikakorg. Gott i den ljumma sommarkvällen, utan regn, just då kan tilläggas. Ett härligt grönt gäng ut i det gröna. I Lövhult händer det oxå mycket. Ny servicebyggnad för campingen står näst intill klar och motionsgården ska renoveras och byggas om.

En riktigt bra kväll med god uppslutning. Extra roligt att bror Anders med fru hängde på.

Tack Tommy för pratet och tack Leif för rattandet.

Ha en forsatt fin kväll. Jag forsätter min på kudden.

Fika i Lövhult - gott stopp på kvällens busstur

Tommy guide

Av Sofia - Söndag 16 juni 17:24

Student 2024. En glädjens dag! Så otroligt kul att få se alla glada studenter springa ut från dörrarna på Brinellskolan. Dansandes till den öronbedövande musiken där basdunket känns i magen - och då stod vi en bit ifrån. När dörrarna öppnas och konfetti glittrar i luften kan jag för ett kort ögonblick minnas exakt hur jag kände den 9 juni 1989. Iförd vit klädsel och mössa på, hur enormt lycklig jag var att skolan äntligen var över. Vidare, lite starkare minnen när mina egna underbara barn, en i taget har fått uppleva dito. Tårarna kommer alltid, där i folkhavet, vid samma ögonblick. Livet väntar!

Å igår skulle vi gratta och hänga gosedjur runt tre studenter. Lyckades nästan med uppdraget. Inte lätt att hitta alla i vimlet. Axel Rydin, Anton Undfors och William Sälll. När det gällde William fick David och flickvännen Matilda - Willes storasyster - hänga på grattis och hälsa. Eftersom han sitter i rullstol hade han redan tagit plats på flaket och hade dessutom flakets bästa plats. En häftig uppbyggd ramp.

Vi grattade Anton hemma på Älgstigen och fick god smörgåstårta. Trevlig stund. Vidare till Axel som bor granne med Ingsbergssjön. Kallt i tältet men vi flyttade inomhus senare på kvällen. Härlig kväll! Tyvärr var Axel sjuk i feber och förmodad halsfluss så vi såg inte mycket av honom. Så ledsamt för honom och för oss.

Idag är jag så lycklig. Johanna har äntligen fått göra sin 25-års present. Fallskärmshopp och jag ville bara veta när hon var nere. Det var självklart fantastiskt enligt henne och jag är uppriktigt glad för hennes skull. Såklart! Hon kan ju inte hjälpa att hon har en orosmor.

Ha en fin söndagskväll!

Anton Undfors student 2024 GRATTIS!!!

Axel Rydin student 2024 GRATTIS!!

William Säll student 2024 GRATTIS! Bild mamma Säll

Min tuffa äldsta tjej - precis nedkommen från ett fallskärmshopp

Konversation mor dotter!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards