Alla inlägg den 27 februari 2012

Av Sofia - 27 februari 2012 19:49

Har besökt min gamla skola idag. Där jag tillbingade 7 år. Gick aldrig på dagis när jag var liten utan startade med förskola vid 6 års ålder (4 h om dagen) i en grön barack som är utbytt av andra för längesen. Det är många minnen som sköljer över mig när man går på den stenbelagda gången in till byggnaden till den nu övergivna förskolebyggnaden. Sprang där som liten och minns....fruktstunderna särskilt väl...varför vet jag inte..


Därefter besökte vi skolan som nu har fått både till- och ombyggnad. Ny fräsch förskola med två avdelningar samt ombyggnad av skolan. Det som inte är ombyggt är sig dock likt. T.ex de gamla svarta dörrarna med blåa glashandtag, den låååånga korridoren (som idag när man är äldre inte verkar så lång...). Matsalen i källaren...minns hur vi stod i kö innan vi fick gå in och äta. Den stoooora matsalen som oxå verkar ha krympt. Å så källaren...där vi ibland olovandes var på rasterna och hade en speciell tjej-klubb... Ja, det var härliga och speciella år!!


Ja, det måste vara ett litet himmelrike att få börja jobba i nya lokaler där allt är genomtänkt och funktionellt uttänkt. Det luktar nytt och varje vrå är fylld med inspiration. De hade ställt frågor till förskolebarnen om vad de tyckte om nya och gamla "Lyckan" som det heter. Svaren var uppsatta på väggen och jag hann läsa några stycken. Något litet barn hade skrivit att den nya förskolan hade så fina nya kuddar ;) Tindra (min kompis Sus's minsting) hade svarat "mmmmmm" på frågan om hon tyckte bättre om gamla förskolan... Förskolan har ju bara varit öppen sedan i början på jan så det hade säkert lite med vanan och göra...ska fråga henne nästa gång vi träffas - då har hon säkert ett annat svar!!


Ha en fin kväll!!! 

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13
14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards