Direktlänk till inlägg 30 april 2015

Prata gott om Nässjö?

Av Sofia - 30 april 2015 16:38

På en av föreläsningarna i Stockholm fick vi höra att vi skulle hjälpas åt. Hjälpas åt att prata väl om skolan. ALLA!! Att försöka förändra bilden genom att vara positiv. Lärare – kollegor emellan och föräldrar gentemot sina barn. Vi hör och ser mycket negativt om skolan (t.ex. i tidningarna) - dåliga resultat och stökiga klassrum – kanske inte så konstigt att det inte är kö till lärarutbildningen?


Samma syndrom kan man hitta beträffande staden Nässjö….  Läser ifatt några dagars lokaltidning nu när man varit borta ett par dar.  Tänk om vi hade skribenter som vore lite mer positiva till vår stad…. Återigen en skitartikel som på något underligt sätt kan vända något oerhört positivt till något negativt. Om ni får välja – vem vill ha en giftig grusplan mitt i stan jämfört med tre snygga flerbostadshus med fräsch utomhusmiljö. För mig är detta inget svårt val! Förvisso fanns förr ett par stora yviga träd MEN det har planterats nytt så don’t worry – de växer till sig. Jag har även lärt mig att stora träd måste ibland ersättas med yngre….även om vissa andra inte verkar förstå det! Varje gång jag går ut från jobbet och ser hur fint gamla bryggeritomten blivit blir jag både glad och stolt. Å hur snabbt har det inte gått? Senast i morse la de gräs utanför senaste huset. Artikeln i tidningen var egentligen bara en blaj-blaj-text och försöka liva upp stackars-träd-debatten återigen. Lägg av - de är nedhuggna nu. Borta! Dessutom tar man en bild när allt inte är färdigt….. ”massor av asfalt och ett träskjul närmast vägen…..” Ja tar man ett foto rätt ned i svart asfalt – då blir det liksom mycket asfalt….. Dessutom har ju ölflaskan fått sig en rejäl uppfräschning. Den hamnade inte på bilden. Saknar objektiviteten och blir så trött på att vi alla inte kan hjälpas åt att prata/skriva positivt om vår stad Nässjö. Inte minst vår lokala tidning! Skärp er!


Å ni som är så attans trötta på staden/kommunen så ni tycker alla andra platser är bättre. Flytta då istället för att försöka förändra. Lite skatteintäkter minus men väldans mycket negativitet och dålig energi mindre. Inte alltid så säkert att det ska till så många förändringar i stan utan kanske istället i våra hjärnor…


Valborg och flaggdag! Grattis kungen! Fredagskänsla. Löpartur efter jobbet. Grill med barnen till kvällen och bara vara hemma. Borde gå och titta på en eld någonstans eftersom vi bjuds på detta. Men två resdagar i Stockholm och ett föräldraråd i Äng i går – det blir bara en kväll kvar med kidsen. Prioritering måste få vara min ledstjärna – alltid alltid!  


Ha en fortsatt fin kväll!!!



Ta en promenad till det fina området nu - det börjar bli "färdigt"!!!!

 
 
Ingen bild

Janne Tengvall

1 maj 2015 15:13

Hej!

Skönt att höra att det är fler som tycker som jag. Nässjö får och har fått oförtjänt dåligt rykte. Tyvärr är Nässjöborna själva en del i detta genom att inte stanna upp och se hur mycket bra som gjorts under åren för att göra vår stad trevligare.
Ja, SMT och vissa av dess reportrar har tappat sin objektivitet och använder sin arbetsplats till egen propaganda efter hur han, oftast han, känner det för dagen. Är det något politikerna eller fastighetsägarna gjort vänds det nästan alltid till något negativt. Mycket tråkigt men sant.
Jag sände senast i förgår in en insändare om detta megaviva om Nässjö så vi får se om och när den kommer in.
Vi skall vara stolta över Nässjö! :)

Sofia

2 maj 2015 16:37

Hej!
Håller med dig om allt du skriver! Hoppas din insändare kommer in. Vi behöver vända trenden och verkligen vara stolta över vår stad!! :)

 
Ingen bild

Realisten

14 maj 2015 00:26

Kul o läsa om eran positiva bild av Nässjö. Jag håller tyvärr inte med er. Jag tycker Nässjö är en extremt ful stad utan hjärta, totalt död på allt som gör en stad trevlig, jag försöker komma på något men allt blir bara patetiskt. Sen kan man inte kalla den stad heller, byhåla klingar bättre. Jag är glad att det bara tar 20 min till Jkpg och knappt 2 timmar till Götet. Men visst smaken är som baken 😄 naiviteten blir uppgången och fallet.

Sofia

14 maj 2015 15:00

Nej, jag håller verkligen inte med dig och kan man inte se något???? positivt med Nässjö undrar man ju lite hur du orkar leva överhuvudtaget!

 
Ingen bild

Realisten

14 maj 2015 15:12

Det finns absolut något positivt med Nässjö, och det är när man åker härifrån. Låt mig säga så här, Nässjö var ok en gång i tiden, men den tiden är förbi, och det är den på i stort sett alla plan. Samtidigt respekterar jag ju givetvis att det finns människor som konstigt nog gillar Nässjö, dock undrar jag ju om dom gett upp hela sin livskvalité? Den hittar man inte i Nässjö iaf.

Sofia

14 maj 2015 15:17

Man får ju hoppas att du valt att bosätta dig nån annanstans än i Nässjö så du inte går och är bitter och dömer folk här hela dagarna.

 
Ingen bild

Jenny

16 maj 2015 08:35

Jag flyttade hit i slutet av 90-talet och jag förundras över hur illa en del tycker om sin stad. Jag kommer från en liten by i norrland. Där är det nästan löjligt hur stolta man över sin bygd. Man skulle inte våga säga något negativ. Jag gillar Nässjö. Skulle gilla det ännu mer om folket blev mer positiva :-)

Sofia

16 maj 2015 17:16

Härligt Jenny! Tack för dina ord. Alla städer o platser har "något". När man inser det utan att gnälla över allt som inte är helt bra - då har man kommit långt!! Jag är stolt Nässjöbo trots att jag växte upp på landet o älskar bygden i Norra Sandsjö. Många platser finns i mitt hjärta! Just nu är min livssituation Nässjö och jag trivs och tycker staden är perfekt!! Storlek, aktiviteter - lagom!!!!! :) Hoppas vår inställning smittar!!!

 
Mattias Thyr

Mattias Thyr

17 oktober 2017 05:04

Jag älskar Nässjö. Naturen och möjligheterna.

http://www.thyr.se

Sofia

17 oktober 2017 08:38

Härligt att läsa!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofia - Söndag 17 mars 18:55

Igår kväll blev det inget Anne på Grönkulla, den underbara serie som vi följer på Netflix. Det var NHL-hockey och Jonas son Erik spelade med sitt Pittsburgh mot New York Rangers. Jag virkade mig in i andra perioden men gick och la mig kl halv tio. Or...

Av Sofia - Lördag 16 mars 17:43

En blank lördag, en ledig lördag. Vad gör vi helst då? Packar ryggsäcken med fika och ger oss ut. Vi var sugna på att gå runt Spexhultasjön och trots lite vanskligt väder gav vi oss iväg. Lite duggregn men ingen fara. Första kaffepausen tog vi efter ...

Av Sofia - Fredag 15 mars 19:19

Tiden går. Å tiden går fort. Alldeles för fort. 15 mars och nu vill man börja sakta ned kalendern. Men det var nyss fredag och nu är det fredag igen. En mastig vecka är till ända men den har varit otroligt bra. Resultatdialoger med Kultur- och Fritid...

Av Sofia - Onsdag 13 mars 19:46

Vaknade till ett vitt snötäcke. Bakslag faktum. Men det vita försvann tack och lov fort och innan jag tog bilen insöp jag vårluft. Det var mjukt ute. Helt underbart. Som jag har längtat efter denna våren. Det blir värre och värre för varje år. Vinter...

Av Sofia - Tisdag 12 mars 17:45

Idag har vi haft omvärldsdag. Många var vi vilket är kul. Samtliga ledamöter i kommunfullmäktige, nämndledamöter, VD för kommunala bolag, förvaltningschefer och avdelningschefer etc var inbjudna och vi samlades i Pigalle. Omvärldsdagen innebär my...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9
10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards