Alla inlägg under juni 2020

Av Sofia - 10 juni 2020 20:30

I går kväll fyllde jag 50 år. En magisk röns är parkerad! Sent igår kväll var jag helt utmattad. Omtumlad eller rättare sagt torktumlad inombords efter all underbar uppvaktning. Alla fina SMS, hälsningar på Facebook och Instagram, telefonsamtal, brev och kort via hederlig post samt fysiska besök av vänner, blombud och kvällens festligheter. Jag hade inte väntat mig så mycket av dagen - Coronatider och en kommande student men MIN DAG var fantastisk från början till slut. Otroligt häftigt att känna sig så speciell under en hel dag. Vädrets makter ställde minst sagt upp på min sida och det var sådant väder som man bara drömmer om. Lagom varmt, sol och minimalt med vind och vi kunde sitta ute till kl. halv tio.

Blev väckt med kaffe på sängen och det klart att det värmde i hjärtat att Jonas fått upp både Stella och David för att sjunga och komma med kaffe på sängen. Jodå, jag hörde hur de stökade i huset och jag tjuvsov förstås när de öppnade dörren.

Medhavd fika och en tur på Höglandsleden. Intog frukost vid Vikskvarn och drack kaffe och åt goda mackor till ljudet av den brusande ån. Man riktigt känner historiens vingslag på denna plats. Tänk så mycket liv och rörelse det måste varit här för längesedan. Bönder som kom med sina hästar och malde sin säd, kanske?

I Mattarps bokskog intog vi fika. Ett glas bubbel, jordgubbar, vattenmelon och Fazer mjölkchoklad. Ja, att befinna sig i en bokskog i början på juni är så nära en naturdröm man kommer. Det ljusgröna taket och solen skiner igenom. Oslagbart.

Hem och försökte få till lite svar på alla hälsningar på sociala medier. Det tar tid att gå igenom och det är kul att läsa hälsningarna från alla vänner. Både de som vet att jag fyller den 9 juni och även alla de som blir påminda om datumet. Blombuden avlöste varandra under eftermiddagen och borden blev i stort sett fulla med de vackraste blomster man kan tänka sig! Otroligt glädjande att få. Vill fota varenda bukett så man kan njuta av dem länge.

Till kvällen kom mina föräldrar, syskon med del av familjer och även barnen (nästan alla). Henry var lite krasslig i halsen så hon valde att stanna hemma och kurera sig. God mat från Caférangen var beställd och smakade jättegott. Å det räckte?..oj, oj, oj vad det blev mkt över.
Jordgubbstårta från mor var också en lite present för undertecknad inte skulle behöva pyssla själv. Så god. Mamma och pappa sjöng, mamma läste dikt och jag fick pricken över i:et av sällskapet. En flaggstång. Perfekt dekoration i trädgården. Mamma fick också en flaggstång när hon fyllde 50.

När allt var iodningplockat hade jag grym huvudvärk. Mycket lycklig och mycket trött. Hela gårdagen kände jag mig som 25 år - pigg och alert. Innan läggdags kände jag mig verkligen som 50+.

Idag fortsatte festligheterna - blev uppvaktad av Nässjö kommun genom ledningsgruppen och fick otroligt vackra blommor och ett presentkort på Backamo i Bankeryd. Perfekt till växthuset!!

Jag smälter alla minnen och njuter.

Vilket väder jag fick!

Frukost

Vackra Småland

I bokskogen i Mattarp - en av det högst belägna spontana bokbestånd i norra Europa.

Från kusiner i norr! Tack Mia o Eva-Lena

Från bonusbarn Miccan o Pelle med familjer

Från fam Petersson i Sandrydet

Från fam Roos

Från Johanna o Oliver

Hon kan - min äldsta tös

Från jobbet

Från Tina o Henke

Från Julia m familj

Från syskon med familj plus mor o far

Å så den bukett som tillhör på min dag - liljekonvaljer från mamma o pappa

Från Jonas

Oxå från Jonas

Från äldsta kusin Magnus o Ingegerd o barn med familjer

Mat från Caférangen

Jois o Oliver

Monica, Kristin o Pelle

David o Julia

Anders o Jonas

Jag o Jonas

Mor o dotter

Ljuvlig kväll

Hjärtat smälter

Trött 50-åring

Av Sofia - 8 juni 2020 19:19

Kanske ett uttjatat ord. Tacksam! Väljer ändå detta för dagen. Sista dagen som 49-åring. Det blev en vacker morgon. Det blev en skön promenad genom skogen intill sjön. Funderad på livet. Så otroligt tacksam för att jag kan stövla iväg obehindrat till jobbet de ca 7-8 km till stan. Dessutom att jag verkligen vill. En fantastisk boost inför arbetsdagen.

Annars var jag inte så särskilt boostad i helgen. Har varit orkeslös och trött - förmodligen på grund av antibiotikan jag äter för Borrelia. Var peppad att rensa ogräs och rensade i många timmar men den där peppen försvann när ryggen började värka. Det kvittar hur skönt man sitter på dynan så blir det statiskt till slut. Vi har bekämpat med ättika på de värsta ställena men ogräseländet byter ju bara kulör. Från grönt till gult. Vet inte vilket som är bäst. Det måste ändå bort. Testade även gasolbrännare, specifikt gjord för att bränna ogräs och det gjorde lite susen. Som någon granne sa ? det behöver inte vara så ansat ? vi bor ju på landet. Jag kan iofs hålla med men lite ordning får det vara. Jag var så trött igår eftermiddag så jag slocknade en och en halv timme (David erbjöd sig att följa med Jonas och hämta extrabord i Landsbro). Tror jag är helt utmattad. Av tankar?. Allt som ska klaffa inför student, väder, bord, avstånd i Covid-tider, kyld dryck, dekorationer?.. Får inte glömma nåt (vilket jag iofs garanterat gör).

I lördags kväll hade vi bästa Tina och Henke på grill. Välbehövligt med lite socialt umgänge men det blev inte så sent. Trots en powernap även på lördagseftermiddagen var jag trött. Sockeln är fastsatt för växthuset. Ett stort framsteg. Nu ska jag fylla först och David ska ta sin student innan vi monterar resten. Nu sitter jag här och tittar på våra tomatplantor som ska bäras ut för lite härdning. Tittar ut över sjön. Vindstilla! Ljummet! Sista kvällen som 49-åring. Undra just om det kommer kännas annorlunda i morgon. Förmodligen inte ett dugg.

Hur jag ska fira dagen? I Mattarps bokskog med champagne o jordgubbar (o ostfrallor o kaffe). En tur på Höglandsleden har jag önskat mig. Mamma skrev igår att hon o pappa hade tagit en tur med bilen just till Mattarps bokskog igår - precis som de gjorde två dar innan jag föddes. Lite dråpligt att jag ville just dit!

Ha en fin kväll!

Förbereder min födelsedag. Ikväll borde det dock stått 49....

Jordgubbar från Axlarp - sååååå goda

Av Sofia - 5 juni 2020 18:41

Så hände det då. Jag som sagt många gånger. ?Så ofta som jag är ute i naturen och rör mig, går och springer - har i princip aldrig haft nån fästing?. Å den förste lille jäkeln som sätter sig ger mig Borrelia.

De första myggorna är jag väldigt känslig emot och trodde att det var det som kliade nedtill på benet. Men, det försvann ju inte och märket blev bara rödare och rödare, större och alldeles varmt. Å väldigt runt.

Jag började misstänka nåt annat än myggbett men VILLE verkligen inte besöka en vårdinrättning i Corona-tider. Jag blev tipsad av en vän som fick se mitt ben häromdagen att testa KRY-appen. Tack för det tipset Hea! Jag beskrev mitt lilla problem och tog en bild och det dröjde inte mer än fem min så ringde en läkare på FaceTime. Hon sa att det var Borrelia till 99% och jag fick antibiotika. Har inte haft feber men idag har jag känt mig hängig och risig.

Det var nog i sista rappet jag fick min medicin. Jag HINNNER liksom inte vara sjuk, hängig och dassig. Min 50-årsdag och student o ALLT på en gång. Skulle nog varit hemma hela dan idag men var tvungen att bli klar med vissa jobbmoment.

Nu ligger jag i soffan och väntar på Stella så vi kan grilla o sen sova....
Det regnar som bara den. Montering av växthuset är pausat.

Å nej, jag visar ingen bild på mitt ben - det är inte nice att se. Perfekt dekoration nu när det är klänningstider, eller hur!

Ha en go kväll.

Av Sofia - 3 juni 2020 18:39

Det är nåt visst med juni. Inte bara för att det är min födelsedag denna månad... Ljuset och luften - det blir aldrig mörkt på riktigt. Juninatt blir aldrig av, liknar mest en daggig dag som min favoritdikt berättar om. Underbara ord och den fångar junistämningen på pricken.

Å så premiärprovade jag en våtdräkt igår. Fick låna av en vänlig kompis som simmat ett antal Vansbrolopp i den. Blöt blev man först men när kroppen väl värmt upp vattnet som kommer blir man varm. Nu påtalade ägaren och även en vänlig kollega på jobbet att jag hade den bakofram, ha, ha.... Inte lätt att veta, ju! Måste säga att vännerna på Instagram var vänliga - INGEN skrev nåt om detta.

Ha en fin kväll!

Hade nog gått ännu bättre om den varit rättvänd

Underbara beskrivning av juni

Av Sofia - 1 juni 2020 19:13

Skrev i dagens blad i dagboken (ja jag har skrivit för hand sedan jag var 12). - ?Gudomlig morgon, sprang till jobbet?. Ljuvligt att göra det en sådan morgon. Å alldeles för varmt att kuta på kvällen.

Full av energi påbörjades uppföljning maj månad för Tekniska o jag måste säga att det gick helt fantastiskt bra. Jag har verkligen kortat ned tiden för att ta fram siffrorna. Jag har gjort det några gånger nu och är varmare i kläderna. Ändå hade helårsbudget ändrat sig rejält inkl den periodiserade budgeten då fem komma två miljoner skulle dras ned. Inte jätteroligt....men nödvändigt. Kl halv sex när Jonas hämtade mig stämde alla rapporter och jag kan jobba vidare med prognos med avd.cheferna

Åt en god fisk till lunch på Akropolis med min kollega Cissi. Jätteskönt att sitta ute i sommarklänning och käka utan att frysa det minsta.

Nu har jag suttit en bra stund i solen på altan. Tittat ut över sjön och bara njutit.

Ps. Stort grattis igen Miccan på din dag! Kram

Sommar

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards