Alla inlägg den 15 mars 2022

Av Sofia - 15 mars 2022 20:59

15 mars. Mitten av mars. Redan. Tiden går så vansinnigt fort. Nu när solen skiner och vårens knoppar börjar explodera, då vill man stanna tiden. Vårvintern är i mitt tycke den bästa av alla tider. Innan allt riktigt händer.

Men saker händer hela tiden. Å för tillfället skuggas allt av den pågående konflikten Ryssland Ukraina. Känns som en blöt filt över allt man gör. Men allt man gör måste göras, på samma sätt.

Idag var vi ett jättegäng på Träcentrum. Nässjö kommun genomförde en omvärldsdag med bl a deltagare av politiker, tjänstemän från kommun och kommunala bolag samt intressanta föreläsningar. Kommunstyrelsens ordförande hälsade välkommen med orden. Om världen går under i morgon planterar jag ändå mitt äppelträd idag. Visa ord och så måste man på nåt sätt tänka. Å mina äppelträd blir mest budgetjusteringar men ändå. Det skjuts till mer pengar från den kommunala kassan vilket är oerhört positivt.

Frågor som diskuterades var även segregationen i vårt samhälle. Skillnader mellan olika delar i vår stad. Svåra frågor att hantera men även jätteintressant. Framförallt hur vi ska lösa problemen.

Insprierad av dagen vandrade jag tillbaka till Vipan via gatorna i Runneryd. Tallåsgatan som var mitt hem i många år. Jag trivdes där och det känns fortfarande lite som hemma på nåt märkligt sätt. Barnen gick på Snövits förskola och mångkulturen upplevde jag bara som positiv. Språket är nog det viktigaste - att förstå varandra.

Dagen är snart slut och jag laddar för en ny arbetsdag. Utbildning light ekonomi för arbetsutvecklingsavdelningens chefer. Spännande och framförallt kul att de vill lära sig mer.

Godnatt!!!

Vårvinter

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards