Direktlänk till inlägg 17 januari 2024

Klimatet i fokus

Av Sofia - Onsdag 17 jan 19:31

Nu ska jag gnälla lite. Över vädret. Tröstlöst tråkig dag. Igår var det kallt och då menar jag KALLT. Men solen mitt på dagen och den korta promenaden runt vår fina Ingsbergsjö mitt i stan var uppfriskande och skön och dessutom solig. Idag var det färre grader men resten! Vinden, mer snö, slirigt på vägarna - allt är bara tråkigt. Så. Nu har jag gnällt färdigt.

Sopade och isade av bilen för att åka till stan för ett möte med regionen. Ordförande Tommie Ekered och Kerstin Hammar, för de båda nämnderna TIM och ANA var på plats samt regional utvecklingsdirektör Karin Hermansson. Det var ett lättsamt möte, ett informellt möte och syftet var att få förståelse för samarbetet och relationen kommun och region. Man kan lätt tycka - vi kommunen och dom regionen- men faktum är att VI är regionen. Nässjö är en pusselbit av 13 st i regionen.

Vi pratade svagheter och möjligheter och förstås stöd, stöttning och samarbete. Ett mycket bra möte där jag lärde mig massor. Trevliga människor dessutom.

Hem och jobba politiskt. Bokade möte med en medlem i partiet om hur vi kan skapa förutsättningar för engagemang i Centerpartiet. Alla behövs. Det gäller att vara lyhörd och få loss tid. En annan centermedlem hörde av sig och undrade över en artikel i Aftonbladet som en Helena Lundgren skrivit - oxå centerpartist. Hon skrev mycket negativt om den misstroendeförklaring som skett från C gällande miljöministern, tillsammans med MP och V.

Jag håller inte med. Det är ett tydligt budskap till regeringen och deras undermåliga eller rättare sagt obefintliga miljöpolitik. Deras politik kommer att öka utsläppen istället för tvärtom. Tyvärr hängde inte S på och det är deras princip att inte misstroendeförklara. Det får man respektera även om jag tycker det var synd. Sedan kan man alltid diskutera att ta till detta vapen, och vad det ger i slutändan. Intressanta frågor hursomhelst och diskussionen lär fortgå.

I morgon tar jag en fika på vår centerlokal i stan. Kalendern är inte full av möten så det hinner jag. Varje torsdag är lokalen öppen några timmar på förmiddagen för fika och för den som vill, prata politik. Välkomna till postgatan i Nässjö.

Nu sitter jag framför brasan och virkar. Bättre kan man inte ha det.

Ha en fin kväll!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofia - Söndag 28 april 19:08

Sitter i fåtöljen och det är första kvällen på länge som vi inte tänder en brasa. Äntligen har vårvärmen kommit och den är så otroligt efterlängtad. 19 grader idag och go sol. Har njutit hela dagen även om vi har varit lite trötta efter festen igår. ...

Av Sofia - Lördag 27 april 15:44

Veckan som gick var minst sagt mastig. Men även kul och känns det mastigt och kul och inte bara mastigt funkar det. Jag funkar! Torsdagskvällen innebar kommunfullmäktige och det var en hel del större ärende. Årsbokslut, jobbstrategi och gymnasiesamve...

Av Sofia - Fredag 19 april 23:16

Ja denna fredag blev inte riktigt som jag hade tänkt. Satt djupt försjunken i exceldokument när jag i morse fick ett SMS. Av Lendo. Att mitt banklån beviljats o att pengarna skulle utbetalas inom 1-3 bankdagar. Tyckte det lät väldigt skumt. Ringde nr...

Av Sofia - Torsdag 18 april 19:18


Aprilväder i min värld är BÅDE snö, hagel, regn, kyla OCH sol o värme. Inte BARA allt det första utom sol och värme. Nu är det 18 april och man har inte fått tillstymmelse till varmare vårväder. Otroligt tråkigt! Jag tittar längtansfullt ut mot vå...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards