Alla inlägg under augusti 2009

Av Sofia - 12 augusti 2009 19:13

Det är väl en kort och lämplig sammanfattning av dagen! Det är ingen större tillfredsställelse att bokföra när underlag fattas och kunden inte går att nå etc. etc. etc. Fick ihop det till slut och där ÄR skönt när man fyller i skattedeklarationen o lägger den i postfacket!!


Städning - ja, detta ständigt återkommande moment. Damm överallt o toaletten med kattlådan ska vi inte bara prata om. Det är varje dag som gäller om det ska se anständigt ut. Men, jag älskar dessa små djur så man gillar läget.


Steka pannkakor - En hel skål full med smet och visst - det tar en stund. Det är ju trevligt och fram för allt gott att sätta sig vid bordet med rårörda blåbär, sirap, grädde o hugga in på läckerheten.

Första fotbollsträningen för David. En svettig, glad o trött pojk kom hem med tränaren (Ulf). Pannkakorna tog slut så när som på en halv....så även Tessi blev nöjd o glad!!

God kväll!!

Av Sofia - 11 augusti 2009 22:00

Så var den betald. Egyptenresan!!! Nu känns det verkligen som att vi faktiskt kommer dit. Det känns smått overkligt när vi skrev in beloppet och betalningen blev genomförd. Sen tillkommer det ju lite kostnader, i runda 6000 kr för pass, vaccin o magdoser ; ) Bara o betala o se glad ut. Inte kul o ligga på hotellet i magsjuka o tänka "varför betalade vi inte för magdosen" även att vårdcentralen påtalade att det inte alls var 100%-igt skydd.


Om man blir gladare av tanken så kostar resan 215 kr per timme i 7 dygn... Alltså, t.ex om jag simmar 1000 m i den stora polen vilket tar mig ca 35 min kostar det mig drygt 100 spänn. Betala för att simma????


Ska hur som helst bli jättehärligt att få uppleva en sådan här resa med familjen. Få en sol- och energikick mitt i den långa hösten. Det enda jag känner lite ångest för är flygresan. Landningen är värst även att jag hört det är farligare att starta.


Å så  får vi ju lova att gratta sessan Madde o hennes Jonas. Undra om det var av kärlek eller anledningen endast var att få ta med sig pojkvännen till systerns bröllop nästa år? Man ser ju förlovningsannonser ibland där anledningen tydligen är "av kärlek". Vad skulle det annars vara?


Godnatt!

Av Sofia - 10 augusti 2009 19:29

Nu är det inte längre någon risk att Tessi får kattungar. Veterinären gjorde ett snabbt o smidigt ingrepp denna eftermiddag. Hon har sovit i några timmar o vaknar till då och då - lite ostadig på benen, stackarn.


Både Johanna o Elin ville titta när hon opererades vilket de också gärna fick. Efter ett tag var Johanna likblek i ansiktet och satte sig på en stol. Kallsvettades en aning o veterinären var nog lite orolig att hon skulle tuppa av... Det stärkte med en ordentlig fika hos mormor/morfar som bara bor någon km från djurpraktiken.


Nu blir det en kvällspromenad  i ljummet augustiväder. En perfekt kväll för att äta kräftor - vad sugen jag blev på det helt plöstligt. Vi ska faktiskt på en kräftskiva på lördag. En av mina kollegor på mitt jobb (f.d. kontorschef) har alltid en skiva för de anställda INKL. respektive. Sjön där han fiskar har så mycket kräftor att man kan ösa med spann (i varje fall låter det så ;) Det ska hur som helst bli mycket trevligt o GOTT!!


God kväll!

Av Sofia - 9 augusti 2009 18:32

Ja, det blev till slut en husvagnshelg precis tvärtemot vad vi hade planerat. En fantastisk varm o härlig sådan och det gäller ju att ta till vara sommarens sista heta dagar. Vem vet om det blir några fler?


Våra grannar ringde o undrade om vi skulle komma ut med husvagnen till Spexhult där de har en sommarstuga. Då var klockan halv sju. Vi tog ett snabbt beslut. Stuvade in den mat vi tänkt grilla, lakan, täcken och badkläder. Vi kom fram till dem exakt en timme senare. Det hör ju till saken att Spexhult inte ligger mer än 10 min från stan...


En jättemysig liten stuga med stor lummig tomt. Några min därifån ligger en fin badplats där ungarna tog kvällsdopp innan vi grillade. Vi landade nog inte på kudden förrän kl. 03.00 Då hade jag avverkat många kräftor...som var en liten överraskning! Oj, vad gott det är!!


Idag har vi badat (även JAG) och barnen åkte ut med papporna för att fiska en liten stund. Inget napp förutom Ulf som fick en trädgren på kroken. Johanna utbrast:

Yes - Ulf fick en fiskpinne!!!


Efter en kulinarisk lunch med makaroner o köttbullar tog vi ett sista dopp för att sedan återvända till hemmet. Härliga dagar och jag hoppas att det blir fler tillfällen att få vara där.


God kväll!

Av Sofia - 8 augusti 2009 18:17

En av många hit-låtar "made by Madonna" skrålar från radion. För övrigt den bästa om jag får tycka (o det får jag ju för detta är MIN blogg).


JA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag hade velat vara där. Det var 19 år sedan sist o jag hade tvingat med mig min dåvarande kille som nog inte tyckte det var lika fantastiskt som jag. Madonnas konsert i Göteborg i juni 1990 var så stort för mig då. Å nu 19 år senare skulle jag med samma glöd stå o beundra hennes show - tja, kanske inte - då hade jag ju varit där. 


Många tycker, tänker o har åsikter om denna kvinna. Ngn skrev i dagens nöjesbilaga att hon inte hade någon stil - hon är mer som en kamelont. Å det är ju precis det som ÄR hennes stil. Hon har ändrat skepnad många gånger under alla år hon hållt på o det har alltid inneburit succé och framgångar. Hon är en stilikon och håller än trots att hon har passerat 50-års strecket. Det var väl inget jag ens trodde när jag som 15-åring klädde ut mig/sminkade mig som Madonna hemma i mitt flickrum. Inte ens jag kan påstå att jag har slukat allt hon gjort utan kritik. Superstars som hon får ju som bekant lite märkliga krav på livet. Men INGEN kan ta ifrån henne att hon gjort enormt många bra låtar. Hennes röst är väl inte den vackraste men återigen - det är Madonnas röst och den är personlig, passar in på det hon gör. Hon har stenkoll på allt hon gör, sin kropp o det är hon som bestämmer vilka steg hon ska ta. Å det finns ju som bekant både för- och nackdelar med dessa egenskaper.


Suck - jag skulle bokat biljetter till oss Sus så kunde P-A o Uffe suttit på ngt uteställe (om de fått plats) o druckit öl - precis som när vi kollade Celine Dion förra året. Nu lär det ju dröja 20 år till - då är vi 60 o Madonna 72. För hon lär vara lika aktuell då ;)


Godnatt o "open your heart"!!

Av Sofia - 7 augusti 2009 11:50

Fredag, solen skiner, endast fläktande bris o jag tog ledigt. Väntar in jobb som inte kommit o inget akut så jag passade på. En 'extra' dag med barnen känns som guld. Synd bara att inte Jois ville följa med. Anledningen stavas SIMS 3 o jag orkade helt enkelt inte tjata mer. Det sista jag sa innan jag åkte va: Dataförbud under lördag o söndag.



Det är väldigt varmt här o det är nästan så jag skulle kanske mot förmodan troligen... försöka mig på ett dopp.



Fikat med äggmackor o Ballerina choklad o det smakade så gott!



Kram i värmen





Av Sofia - 6 augusti 2009 20:13


  • Allt är roligare.
  • Människorna ser så verkliga ut.
  • Man kan göra slingor i håret.
  • Man kan fixa dit en leverfläck.
  • Sätta möblerna på "sned".
  • Man kan välja skor.
  • Allt ser mer verkligt ut.

Tja, det är inte lätt att veta vad ovan beskriver men JAG har svaret. Förmodligen även de föräldrar som låtit sig övertalas o gett med sig trots att "2:an" finns hemma på datorn och ett antal expansionsspel köpts till under åren...


SIMS 3 har landat i vårt hus. Johanna "övergav" pool-idén och har idag köpt tillsammans med Elin o David nyheten. Lyckan är total, allt är frid o fröjd. Ögonen lyser och skratten haglar!! För er som inte har ett hum om vad SIMS är: Man skapar låtsasfamiljer, bygger hus, fixar arbeten o relationer. Ja, man lever ett verkligt liv men i en animerad värld! Enkelt va! Som om "real life" inte vore nog??


Kanske kan man sälja SIMS 2 + alla tillbehörsspel på blocket? De som producerar spel gnuggar sina händer i förtjusning när de kommer på ngt nytt som inte ungarna kan motstå. Suck!


Godnatt!


Av Sofia - 5 augusti 2009 17:59

Nu när vi (Ulf o jag) börjat jobba igen o syskonen är på dagis/fritids så får Johanna vara hemma själv på dagarna. Ulf kommer hem redan vid 14.30 så det är inte såå länge eftersom hennes dag inte börjar förrän kl. 10.00 cirka. Inatt hade hon sällskap av en kompis o jag ringde från jobbet vid tio-tiden för att väcka dem. Jodå, de hade nyss stigit upp och skulle göra frukost. Finfrukost dessutom. "Fattiga riddare" stod på menyn o när jag undrade om hon visste hur man gjorde svarade hon lite lagom kaxigt:

- Göra pannkakssmet o sen doppa bröd i smeten o sen stek - hur svårt kan det va?


En ganska skön kommentar från en tonåring som mellan raderna uttrycker: Jag fixar det! Det är lugnt!


En relativt bra jobbardag. Det hela "lyftes" ju upp med nybakta vaniljhorn från Thimons som vår allt-i-allo/receptionist hade fixat till eftermiddagsfikat. Smakar gudomligt!


Sen - lite bilder på de senaste projekten betr. altan/hus. Nylagd sten med stöldgods från naturen. Ulf har köpt två utelampor o det är sååå snyggt när det skymmer.. Sedan lite inspiration från mig på altanens innervägg. Kan säga att jag kände mig som Ernst när jag höll på. Den röda färgen bryter av mot den vita väggen och stjälkarnas/bladens gröna  nyans gifter sig med gräsmattan ;) Det går ju alltid måla över med vit färg om man tröttnar!!!

Kram o godnatt

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards