Alla inlägg den 8 april 2024

Av Sofia - Måndag 8 april 21:16

Rubriken kan tyckas något suspekt men egentligen inte. Allt hör ihop på något sätt eller flätar i varandra.

Förra veckan var jag inbjuden tillsammans med andra politiker i Nässjö kommun till stadshuset för att lyssna på en mycket erfaren person beträffande gängkriminalitet. Fredrik Gårdare som nästan i hela sitt yrkesliv har jobbat med gäng och dess kriminalitet berättade om ursprunget och historian om Hells Angels och Bandidos. Han hade lång erfarenhet och varit verksam i förorterna i Stockholm på nittiotalet och framåt. Då hade det blivit andra gäng men i stort sett samma uppbyggnad. Det var mycket kunskap som förmedlades i salen den där kvällen och frågan som alla ställer sig - hur får vi stopp på det - fick svaret - förebygga och bygga relationer. Längre och hårdare straff är inte svaret. Vi måste också få stopp på smuggling av droger och användandet av det. Den marknaden är ju bränslet till gängens verksamhet.

När jag gick och la mig den kvällen blev det ytterligare ett avsnitt av nya filminspelningen av Ronja Rövardotter. Helt underbar i sig men jag tänkte då - DET var ju dåtidens gängkriminalitet. En stark ledare som fostrade sina rövare och levde bus i skogen, stal saker och värdeföremål från folk. Å lilla Ronja som blir så besviken på sin far när hon kommer på sanningen.

Ikväll var det studiecirkel EU på Vuxenskolan med Centerpartiet Nässjö krets. Raymond Pettersson från Värnamo står som nr 14 på listan kom och besökte oss. Han berättade om hur viktigt det är att rösta i detta val, att nästan alla beslut i EU på något sätt påverkar oss lokalt. Att hålla gränsen!! Mot klimatförnekarna, mot hatet, mot brottslighet, för freden, för frihet, för miljön. För jämställdhet!

Så lova mig en sak! Att du röstar!

Föreläsning om gängkriminalitet

Fredrik Gårdare - specialist på området

Raymond pratar EU tidigare ikväll

Alen tackar Raymond med en burk honung

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards