Alla inlägg den 17 maj 2024

Av Sofia - Fredag 17 maj 16:23

Håll gränsen ? gå och rösta i EU-valet

Snart är det dags för EU-val. Mellan den 22 maj till 9 juni har just du möjlighet att påverka. Du har en möjlighet att lägga en röst på en kandidat som kan göra skillnad. Nu har valkampanjen dragit igång på allvar och jag får ofta frågorna: Varför ska jag rösta i EU-valet? EU lyssnar väl ändå inte och bestämmer över huvudet på oss i alla fall. Fokus läggs på fel saker och debatten handlar om eldandet av rishögar och gurkböjar.

Solidaritet måste få kosta. Som vår värld ser ut nu är det viktigare än någonsin att rösta för ett enat Europa. Vi ser Rysslands angrepp på Ukraina. Vi läser om alla brott - morden, tortyren och de våldtagna kvinnorna. Vårt stöd till Ukraina avgör deras framtid. Deras framtid är vår. Vi såg under pandemin vilken kraft ett enat Europa hade. Nu vill vi se samma handlingskraft när det gäller stödet till Ukraina. Vi behöver folk i Bryssel som håller gränsen. Centerpartiets kandidater kämpar för detta!

Stoppa klimatförnekarna och klimatförsenarna. EU behövs när klimatförnekarna tar mark och inte minst nu när vi har en regering i Sverige som ökar utsläppen och försenar klimatarbetet. Utsläpp har inga nationsgränser. Därför ska vi använda EU för att lösa klimatkrisen och dess utmaningar. Ett förslag från Centerpartiet är t ex att hålla inne med EU-pengar till länder i unionen som inte gör sin del av klimatarbetet.

Stå upp mot hatet. Rasister, homofober och antifeminister grupperar sig. De hotar vår frihet och vill vrida klockan tillbaka. Vi måste stå upp för de goda krafterna ? för medmänsklighet och tolerans. Det borde vara ett krav att varje land i EU har en fungerande demokrati. Centerpartiet vill se att icke-demokratiska länder kan uteslutas ur EU och möjligheten finns att hålla inne EU-pengar till medlemsländer som överger de demokratiska principerna.

Därför ska du rösta i EU-valet. Vi behöver kandidater som håller gränsen. Centerpartiet står upp för freden, friheten och klimatet. Vi håller gränsen mot klimatförnekarna, främlingsfientligheten och Ryssland. Men vi ska också hålla gränsen för vad EU ska göra och inte göra. EU ska ägna sig åt de stora frågorna som länderna måste lösa gemensamt. Inte att detaljreglera svensk skog och svenskt snus. Håll gränsen! Gå och rösta. Rösta för freden, friheten och klimatet!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4
5
6
7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards