Alla inlägg under april 2011

Av Sofia - 5 april 2011 20:18

Nu börjar det! Jakten på mellankläderna. De kläder man alltid borde köpt för länge sen. De kläderna som förutseende mammor handlar... Jag tillhör INTE den skara som åker till Ullared o handlar nästa säsong kläder till mina barn. Med 4 stycken borde jag lärt mig att man ska göra så för att både spara tid, energi och framförallt pengar. Nu är det fru Holm Storme som känner sig dum vid fritidslämning av Stella när det bara hänger ett par tunga galonisar och glor på mig och tänker: "Hallå! Det är 4 grader ute. Stella ska ha utedag i dag och hon kommer frysa!!!"


Vinteroverallens tid är förbi = BEFRIELSE!!! Men nu behövs vadderade/fodrade galonisar (snabbt). När barnen är ute mestadels är det lite kallt med tights och ofodrade regnkläder! Gick till de "stora kedjornas" place idag och hittade ETT par. Skitful blå färg som jag hade på känn att Stella inte skulle gilla.... Dessutom ingen tillhörande jacka!


Det var pappa som efter jobbet fick besöka RUSTA och handla. Stella fick välja i de mängder som hängde där...för där hade de grejer. Rosa, lila, gult, blått, alla regnbågens färger... Stella valde rosa!!! (konstigt nog ;) Check! Fixat! Ordnat! Å vi slapp!!!!!!!!!!!!!!! åka till Ullared!!


Å så hämtade vi min cykel idag + en ny snygg hjälm. Inte ett ord till om just racercykel idag eftersom halsen värker och huvudet likaså. Hade jag varit pigg hade jag cyklat till månen ikväll - trots regn!!! Jag kommer igen...med full kraft.


Gonatt!!

Av Sofia - 4 april 2011 20:31

Dax för solglasögon! Speciell känsla när man tar på dem första gången för säsongen och de verkligen behövs. Det finns ju de som använder ändå... Lite coolare (om man nu var nåt cool förut) och man slipper kisa sig till fler rynkor kring ögonen.   


Kände mig inte alls pigg när jag vaknade men i eftermiddags "vände" det och nu känns det riktigt okej. Vågade mig t.o.m ut på en liten promenad när jag kom hem. Gick förbi Konsum och skulle BARA köpa en limpa rostbröd... Kom ut med en hel kasse och det blev tungt hem... I morgon vill jag vara helpigg. Då ska nya cykeln hämtas och det är underförstått här (premiärtur)


David har spelat fotboll på konstgräsplanen på Skogsvallen hela eftermiddagen med kompisar. Det är så otroligt skönt att bo där vi gör. Barnen når både Målenplan och Skogsvallen via cykelvägar utan luriga vägar med hårda bilar. We like!! Lite av veckans läxor är klara och det liknar med andra ord en helt ordinär måndagskväll i det Renstigska hemmet.


Ett inspelat program av Mästarnas mästare förhöjer ju helt klart kvällen. Idrottslig nostalgi och tuffa, spännande utmaningar i välgjord mix. Å det är så kul att se Billan, Stenmark... Röstar nog på en av dem..o det lär ju visa sig med tiden!!!! 


Ha en fin kväll!!

Av Sofia - 3 april 2011 18:14

Varje afton erbjuder TV4 oss programmet "Halv åtta hos mig" och vår familj uppskattar denna halvtimme mycket. I gårkväll var vi på fest a' la "Halv åtta hos mig" förutom att vi inte gick husesyn och rotade i badrumsskåp och lådor med underkläder. Vi var på 70-årsmiddag hos barnens farmor och farfar. 3-rätter med magnifikt innehåll som gladde gommen från början till slut. Sallad till förrätt  avacado, räkor, mango, tomat marinerad i ngn go het sås. Huvudrätt - oxfilé, harico vertes med parmaskinkaströssel, Hasselbackspotatis, "bea-sås", vitlökssmör, go vinsås....mmm.... Efterrätt - vit chokladmousse med fruktkompott. Allt var bara så gott! Hade vi haft de där poängskyltarna hade det garanterat stått 10 på dem ;)


Idag har vi varit hos mormor o morfar i Torset o upplevt ytterligare en kulinarisk höjdpunkt. Äkta söndagsmiddag, hemmagjorda biffar, potatis o sås. Salladsmix som entré och cheesekake till avslutning. Gott, gott, gott! Fler tior att dela ut.


Barnen har tjatat om att de vill se min gamla bröllopsklänning (den hänger hos mor o far). 15 år sen är det jag hade den och den ser ut därefter. Man blir (eller inte) sugen på gräddbakelse när man ser den... Sedan tog jag med den konserverade buketten hem oxå. Någonstans kan vi nog ha det där skåpet innehållande torkade blomster. Blommornas färg är fortfarande fin!


Ha en go kväll!!


 

Från bysten och nedåt är den okej. Men puffärmarna. Hur tänkte vi här?? Eller hade vi bara otur när vi tänkte... Kjolen i siden, tyll och spets över, hade faktiskt mor när hon gifte sig 1960.


 

Stellas klänning är oxå fin!!


 

Buketten väl konserverad och bevarad i ett skåp!! Jo, man gjorde så 1996!!

Av Sofia - 2 april 2011 16:14

Vansinnigt trevlig lördag! Besök hos Cykodel. Jag har en hyfsad cykel. Ålder max 5 år. Märke = Monark. Antal växlar = 7. Det har mest varit transport till och från jobbet men vissa långrundor har det blivit. Å i min värld är långrundor 4--5 mil, inte mer. På semestrarna har det blivit många mil. Förra året blev det extremt många mil p.g.a. trasig fot i drygt en månad. Jag har hört av cykelnördar att "du borde köpa dig en racer - då är du fast". "Fast" här betyder att man bara typ vill cykla...låååånga rundor....Vättern...hm... Nu ska vi ta det mycket sakta i backarna!!


Grejen är att min hyfsade cykel har blivit "snodd". Med min tillåtelse har Johanna tagit över den. Hon fick en ny cykel (märket har jag inte lagt på minnet) för två år sen, köpt från Kvantum. Det mest korkade cykelköp vi har gjort. Höll inte ens två år och Johanna sliter inte direkt ut en cykel. Hon måste ju ha ett fordon till och från skolan. Hon har inget intresse av moppe (tack-o-lov) så lösningen blir att jag får en ny och Johanna tar min gamla. Detta är hon nöjd med måste tilläggas!!


Förklarade min behov i butiken idag vilket då är till-o-från-jobbet-resor samt en å annan långrunda. Ca 7 växlar och minimalt med underhåll är ett annat önskemål. Crescent, 7 växlar - nu hamnade vi på 8 500 kr. Ooops! Ett billigare alternativ eftersom färgen var spygrön (vilket jag iofs skiter i) låg på 3 500 kr. Här ville butiksinnehavaren göra ett reportage med mig - han hade aldrig hört en tjej säga att hon struntade i vilken färg det var! ; ) Om jag kan få en cykel några tusen billigare än vad den eg. kostar - vad har färgen för betydelse?? Har ju direkt inget med funktionen att göra!! (Man kan ju blunda......)


Men sedan tog diskussionen en helt annan riktning. Han plockade fram ett ex. som var skapat för en lång dam (svårsålt tydligen), en RACER av märke Giant. 27 växlar, underhållsfri mer eller mindre, lätt och dessutom otroligt skön att cykla (ja, jag testade den). Ett pangpris på 3 000 kr vilket blev a lot billigare än min kostnadsgräns. Det BLIR roligare att cykla, sa han. Okej - jag ger mig! En RACER fick det bli!! Priset blev iofs något högre då jag önskar stänkskärmar (skonar kläderna till- och från jobbet), stöd, vattenflaskshållare samt lås ; ) Nu ska jag bara lära mig växla oxå samt få in i skallen att det INTE går att bromsa med fötterna. Känns hur som helst jättebra!!!!



Snygg va? Färgen på min är dock grå och svart...


Nu ska vi på födelsedagsmiddag för svärfar som fyllt 70 år! Nice!!!


Ha en go kväll!!!

Av Sofia - 1 april 2011 18:59

Idag har jag haft en mycket skön och avkopplande stund. Kapat en bit på burret och nya slingor. Bondiner är dumma och de har roligare...några fördomar som jag har infriat idag ;) Eller är det månne för att dölja de grå..som har böjrat krypa ut likt silverstrimmor.... Det är ju inte samma kvalisort på de grå som det är på de som är råttfärgade (den naturliga hårfärgen) heller...skumt! Jag går till frisören alldeles för sällan...när jag väl ringer borde jag gjort det för två månader sedan.


Stella is back. Såååå gott!! Gissa om hon blev överlycklig för den "nya" cykel vi köpte på Blocket i veckan. Hon ville ut o cykla direkt såklart och en liten runda blev det för henne. Jag har nu fixat bort de värsta dammråttorna under tiden och snart ska jag ordna till maten, d.v.s duka fram grillad kyckling och diverse småplock. Denna fredag är det makens tur att galeja. Postfest med sina f.d postkompisar från Nässjö. De skulle ta med sig sällskapsspel så frågan är hur kul de tänkte ha på en skala (bara lite bitter för att jag är själv ; )


Nu sitter jag framför TV'n o myser med alla fyra och tycker livet är gott! Livet är gott - för det mesta, trots allt....!


Go kväll!!!


 

Kom igen nu då...lite lik Jennifer Aniston...det sa ju Uffe förra gången... ;))

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards