Alla inlägg under januari 2018

Av Sofia - 19 januari 2018 16:31

Ledig fredag. Inga möten så det var lika bra att passa på att jobba ned flextimmarna. Får inte ha hur många som helst. Å visst var det skönt att få vända sig om när Jonas gick upp kl 05.45 Sedan blev jag sådär retligt pigg, bara för att man FÅR sova. Gick upp o åt en god frukost, läste tidningen o njöt av att just vara ledig.

Innan jag gick mot Spexhult tog jag svängen förbi Åkerskolan kl 09.00 och fick se på när första spadtaget togs för den stora till- o ombyggnationen. Blev inbjuden o ville vara där. I ärlighetens namn känner jag så varmt för denna skolan. Alla mina barn har passerat de olika klasserna. Fantastiska lärare!

Äntligen ska det börja byggas! Så behövligt. Jösses vad många barn på skolgården. Det var just två små barn som höll i guldspaden och grävde i grusvägen. Så härligt! Verkligen en symbolisk handling mot framtiden! Politiker, chefer från BU o tjänstemän Tekniska var där. Representanter från byggfirman var där. Tidningen var oxå inbjuden o förhoppningsvis kommer det ett reportage i morgon.

Spexhult var extra vackert idag. Sagoland - vinterland! Kändes lätt att gå. Tanken på fredag o att barnen kommer åter. Ikväll även Johanna. Bara David som fattas. Bandy borta mot och i Sandviken.

Städade av huset - orkade bara nedervåningen men hälften är bättre än inget. Ikväll blir det kebab. Det har Jonas bestämt. Aldrig gjort - ska bli spännande att fixa till! Å gott!

Ha en go fredagskväll!!

Sagoland

Av Sofia - 17 januari 2018 18:58

Har haft konstant molande huvudvärk till o från några dagar, varit fusen - vill inte bli sjuk. Många är det i min omgivning o jag hoppas att bacillerna inte biter sig fast. Nu är jag djupt nedsjunken i soffan (ligger) under filten o sällskapet som väntar är Mästerkocken. Jonas är på hockey i Landsbro o idag orkade jag inte hänga på. Det blir sent innan matchen är slut o jag kunde jobba en extra stund.

Konstigt att det så mkt lättare att jobba kvar när ingen ?drar? hemma. Om jag vore singel utan barn skulle jag förmodligen jobba ihjäl mig alternativt träna ihjäl mig. Nu har jag andra fokus tack-o-lov. Längtar ständigt efter mina barn när de inte är här men man lär sig att hantera det - växelvis veckovis. När Jonas är borta fattas hjärtat helt å håller. Det lär jag mig nog aldrig att hantera....

Apropå barn blev jag så glad när jag hem o skottat klart. Beställde för ett tag sen ett halsband (faktiskt via Instagram) med mina barns namn o deras månadsstenar. Svårt att förklara men ni fattar när ni ser bilden. Det var precis så fint som jag anande o föreställde mig. Det ska jag bära nära hjärtat många gånger!

Å tack Mackan för att du tittade förbi igår. Så otroligt kul när kusin ringer o det passar för besök. En bamsekram till dig o din familj. Så ses vi till sommaren i Halmstad i ert nyrenoverade o tillbyggda hus. Du är så strong!

Ha en go kväll o HEJA BORO!!!

Så vackert!!!

Å efter några dar växer de iväg men fortfarande mycket fina!

Av Sofia - 14 januari 2018 20:51

Ligger i soffan o tittar på - Så ska det låta. Höll på att skriva barnprogram men det hade varit lite elakt så det skriver jag inte. Finns inget annat direkt annat att titta på så då kan de ju få sjunga på i bakgrunden. Vissa är så duktiga på att sjunga men tävlingsmomentet är lite flummigt minst sagt. Vissa delar hur som helst. Ordet ?land? eller ?heart? kommer upp o man ska hitta på en låt så snabbt som möjligt o så kan oftast artisten - gästen - hela sången. Duktigt!!

Annars har vi väl inte helgat denna vilodag så mycket. Sprungit en lång runda i sibirisk kyla. I varje fall de första fyra km. Jag tuffar på o undrar om jag är dum i huvudet när jag kryssar fram bland isfläckar och snöbelagda gator och den kalla luften ?det kan inte vara nyttigt att andas in allt detta?. Men efter ett tag kommer den för mig mycket fascinerande löparvärmen, jag får ta av vantarna o får lätta upp i halsen o är tacksam att jag inte tog en tjockare halsduk. Å när jag kommer hem o har knåpat ihop drygt 14 km med godkänt tempo (för att vara vinter) är jag SÅÅÅÅÅ nöjd. Å det är precis lika kallt enligt telefonen då som när man gav sig av. Tji fick du Kung Bore. Du kan härja på - ibland övervinner jag dig med råge.

Tre tvättmaskiner, nya lakan i sängen o en älgköttgryta senare är vi nu väldigt trötta o helgar vilodagen desto mer. Bara en punkt på programmet kvar. Programmet Bron.

Ha en fortsatt go söndag

Av Sofia - 13 januari 2018 17:35

Sitter på tåget till Jönköping. En ren lördag som vi fyller med bio på filmstaden. Solsidan är bokad o till skillnad från många andra filmer vet man lite vad man får. Jag lär inte bli besviken. Med tanke på serien kan den inte vara dålig. Bara att se de olika karaktärerna är ett rent nöje.

Vi sov lite för länge (10 h) för att hinna med någon längre promenad men kroppen kan ju behöva lite vila ibland. Man behöver inte alltid slå rekord i antal steg o rörelse. Å känner jag mig rätt lär vi gå en del i stan. Vill alltid passa på att ta en titt på t.ex Åhléns när tillfälle ges.

Å nu är vi på hemväg. Filmen var bra - mycket underhållande. Som serien men många program i följd. Semlan och ölen var oxå god. Den svarta klänningen på REA på Åhléns var fin o prisvärd.

Nu väntar soffan! Hoppas ni har en fortsatt bra lördag!!

Öl på Bishops

Semla - mums

Cappuccino - väldigt nyttig dag ;)

Av Sofia - 12 januari 2018 18:01

Jag är en stolt kommunalarbetare. Stolt över att få jobba på Tekniska Serviceförvaltningen. Ja, det klart - när alarmet börjar ringa på morgonen kan det kännas som ett behagligt alternativ att ligga kvar och dra sig men tack-o-lov har man pliktkänslan i kroppen och går upp.


En dag som denna blir denna känslan av stoltheten ännu tydligare. Förvaltningsinformation i Stadshuset som inledde fredagen var en återblick på 2017. En krönika från varje avdelningschef på initiativ av förvaltningschefen. Mer bild än text som visade alla de mängder jobb och projekt som vi har utfört. Vi har byggt till och byggt om, renoverat och underhållit. Vi har servat andra förvaltningar och kommuninvånare och mat har lagats och ytor har städats. Mängder med nya hyreskontrakt har skrivits, kolonilotter har bytt ägare, gräsmattor har blivit klippta, häckar har klippts, lysrör har bytts och väggar har målats. Förråd har byggts, kök har blivit renoverade, felanmälningar har tagits emot och åtgärdats, nya gator och cykelvägar har byggts. Skog har tagits ned och röjts. Det är en brokig förvaltning med många sorters avdelningar. Det är fantastiskt att få jobba med alla dessa människor och vi går 2018 till mötes med ny och härlig energi. Det låter så positivt så det nästan pyser över men faktum är att när man gör tillbakablickar inser man hur mycket man har presterat. Det är oerhört viktigt att belysa detta då och då.


Efteråt var det frukost på Högland – alltid lika gott. På lunchen hoppade jag maten (var fortfarande mätt) och gick en runda. Väldigt skönt. Möte hela eftermiddagen och vi kom några steg framåt i ett viktigt projekt. Ska man vara helt ärlig är det inte optimalt att lägga viktiga möten på fredag eftermiddag. Särskilt inte i bokslutstider när man är lite slut med lite för många arbetstimmar efter gångna veckan. Nu är det fredag kväll och jag välkomnar den ömt. Havskräftor har min älskling köpt och jag ser fram emot dessa. Helg, sovmorgon och lugn väntar  - lördag och söndag! Ladda batterierna! Jag njuter.


Ha en fin kväll!


 

Vår förvaltningschef inledde med denna bild. TSF - Tekniska Serviceförvaltningen - mot "the future"

 

Denna bild som jag tog den 15 dec från Nässjö vattentorn fick vara med i en av avdelningschefernas bildkavalkad. Den blev utnämnd som "årets bild". Tack tack Joel som var enväldig domare. Han utlyste samtidigt tävling till 2018 - att erhålla årets bild. Spännande utmaning!!

Av Sofia - 11 januari 2018 18:39

………idag är det Henrys födelsedag. Å inte vilken födelsedag som helst utan nr 18 i ordningen. 000111 blir myndig! Att bli just myndig är en stor dag. Över en natt är det förenat med mängder av rättigheter men också skyldigheter. Man är vuxen. Frihet och ansvar. Frihet under ansvar är kanske bättre uttryckt. I kalendern för veckan var citatet: ”Att vara medveten om att man inte känner till fakta är ett stort steg mot kunskap”. Att samla på sig kunskap har ju lite med vuxenhet att göra. Jag har varit vuxen länge och tycker mer och mer att citatet stämmer – först när man inser detta, då kanske man är vuxen.


Du föddes mitt i vintern, Henry, och att bli tvåbarnsmor var nästan större omställning än att bli mamma för första gången. Minns hur lycklig jag var när du kom, när allt gått bra och att du var just du. Å det sista har under åren varit en sanning som blivit starkare och mer rätt. Du har haft en resa under några år och trots psykisk ohälsa har jag hela tiden sett och känt din otroliga styrka. Den har alltid lyst igenom trots att vissa dagar har varit mörker. Man lever på sätt och vis genom sina barn och det har funnits dagar då jag har önskat att allt bara kunde få bli bra. När den tunga blöta filten över bröstkorgen var oerhört tung och det kändes svårt att andas. Nu är allt mycket bättre och med historien i backspegeln vill jag inte vara utan din resa. Jag har varit medresenär, som omgivning många gånger är, och är glad och stolt att mitt hjärta var öppet för din inställning, dina val och dina tankar. Allt kan jag kanske inte förstå men som jag har skrivit förr – det är min plikt att försöka.


Nu är det kväll och vi ska fira dig med valfri maträtt och paket. Tack för att du blev mitt barn, min tjej, min kille, min Henry!


      


  

Grattis fina Henry önskar vi alla!


Min låt till dig!


Av Sofia - 9 januari 2018 20:43

Idag var det fjärde samtalet. Idag på danska. De tre förra har varit på bred skånska. ?Jae äe äntresäerad av att keöpa tårrrrvväed, äerrr dä deu som saljör??

Skulle inte tro det. ?Nej, tyvärr? säger jag o ber lite om ursäkt för den vedsäljare som faktiskt säljer o har skrivit fel telefonnummer på lappen där erbjudandet står - nånstans i Skåne förmodligen o helt troligt.

Jag saknar dock torr ved o den kaminen Jonas hade i sitt hus. Att krypa upp i fåtöljen o njuta av värmen som strålade emot. Nästan så jag vill investera i en sådan här i vårt hus - det finns grannar i radhuslängan som har dito så det måste ju funka.

Ett annat sätt att hålla värmen o ångan uppe är att löpträna. Idag tog det tre km innan fötterna tinade upp o nån km senare fick jag dra av vantarna. Jag är fascinerad över hur kroppen kan producera (hålla) värmen vid aktivitet. Så kallt i början o svetten lackar mot slutet. En skön o behövlig runda. Rensade många tankar efter den långa arbetsdagen. BU beredning hela eftermiddagen o det var många ärende som skulle behandlas. Intressanta samtal gällande förskola, skola, särskola, gymnasium o mängder av saker som kan ses som antigen problem, utmaningar eller möjligheter - det är nivån på den mentala inställningen som avgör!!

Ha en fortsatt fin kväll!!

Dagens rutt - gott!!

Av Sofia - 8 januari 2018 20:45

Efter en skön kvällspromenad och god middag - pasta carbonara - kröp vi upp eller rättare sagt kröp ned i soffan under filten. Är väl en av de stunderna jag längtar mest efter under dagen. När allt jobb är gjort för dagen o dagen ändå inte är riktigt slut. Så fort jag lägger mig på kudden är det ju morgon. Å det skriver jag med glädje för det är en gåva att få sova bra. Det är en av mina check - så länge jag sover bra finns det i varje fall mindre risk att gå in i väggen eller att bli utbränd.

Cancergalan. Samma sak varje år o gång. Dessa berättelser och ord som får tårarna att trilla oavbrutet. Ändå all denna livsglädje och allt hopp som omger personerna. Så många som får ett mörkt besked där världen rämnar, så otroligt många drabbas i deras närhet. Känner mig ständigt tacksam för mina egna omständigheter men ändå så rädd att jag eller någon av mina närmsta ska få en dom. Sjukligt rädd tror jag... En av de personer som står mig närmast har fått dom(ar) men gått segrande ur striderna. Tidig upptäckt är ju oerhört viktigt.

Bättre o bättre metoder hjälper allt fler o alla små bidrag till cancerforskningen hjälper.

Ha en fortsatt fin kväll o va rädda om varandra!



https://www.cancerfonden.se/stod-oss/bli-manadsgivare


Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards