Direktlänk till inlägg 29 januari 2024

Kvinnliga problem

Av Sofia - Måndag 29 jan 19:19

Nästa progekt! Sitter och virkar framför brasan. Efter en lång arbetsdag kan jag verkligen inte hitta nån bättre sysselsättning. Avkopplande och väldigt väldigt roligt. Sommarlinne nr två. Halterneck. Vitt. Kanske inte optimala färgen men vitt är vackert och väldigt fräscht.

Startade dagen med en vårlig promenad till stan. Halt på sina ställen men jag fixade backarna här i SolBACKA utan benbrott. Vilket var tur eftersom jag skulle till vårdcentralen. Fick hostmedicin för min nu tre månader långa efterhosta a la lunginflammation. Nu räcker det! Men det var inte därför jag sökte vården och egentligen hade jag inte tönkt att outa detta på forumet bloggen. Men varför inte? Varför ska vi kvinnor inte låtsas om våra problem? Det talas alldeles för lite om detta. Är det aldrig nån som skriker så kommer vi aldrig att höras.

Klimakteriebesvär! Oregelbundna blödningar som varar i tre veckor och du måste byta skydd MINST en gång i timmen. Magsmärtor som gör dig illamående och yr där inte Ipren hjälper. Jag sökte för oerhörd smärta för två år sedan men fick tillbaka att - står du ut, gör vi typ inget - eftersom ultraljudet inte påvisade något avvikande. Ps. Det var en kvinnlig läkare. Hade det varit män som varit i vår situation hade det varit bortforskat för länge sen. Antagligen. Vi ska tydligen bara lida.

De senaste veckorna har varit ett rent helvete rent ut sagt. Trött, förlorar för mycket blod förstås. Inväntar remiss från kvinnokliniken i Eksjö och jag hoppas på en snabb process. Ska till Umeå i helgen på Centerpartiets kommundagar. Ser fram emot detta mycket förutom ovan nyss problem. Motion och rörelse hjälper, sitta still - jobbigt.

Jonas och jag gick tipsrunda i Lövhult i går tillsammans med vännerna Claes o Cissi. Så trevligt och mysigt. Avslutade med kaffe o våffla som Nässjö Ski fixar. Så gott!

Å så är våren på G. Ljuset, lukten, luften, fågelkvitter! Underbart! Så det finns ljuspunkter i tillvaron trots kroppsliga åkommor. Faktiskt.

Nästa projekt!

Tipsrunda i Lövhult med Cissi o Claes

Mums

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofia - Fredag 19 april 23:16

Ja denna fredag blev inte riktigt som jag hade tänkt. Satt djupt försjunken i exceldokument när jag i morse fick ett SMS. Av Lendo. Att mitt banklån beviljats o att pengarna skulle utbetalas inom 1-3 bankdagar. Tyckte det lät väldigt skumt. Ringde nr...

Av Sofia - Torsdag 18 april 19:18


Aprilväder i min värld är BÅDE snö, hagel, regn, kyla OCH sol o värme. Inte BARA allt det första utom sol och värme. Nu är det 18 april och man har inte fått tillstymmelse till varmare vårväder. Otroligt tråkigt! Jag tittar längtansfullt ut mot vå...

Av Sofia - Onsdag 17 april 16:25

Igår var verkligen en sån där dag med många punkter i kalendern. Några möte på förmiddagen, lunch och möte igen. Sen vaccination mot Bältros på Apoteket som öppnade sin verksamhet för cirka en månad sedan. Min valda vårdcentral erbjöd inte ens detta ...

Av Sofia - Måndag 15 april 19:17


Den fruktansvärt hårda vinden, näst intill storm, är över. För denna gång. Sjön ligger nu spegelblan - nästan. Vackert! Tänker tillbaka på gårdagen och hur dumt det egentligen var att faktiskt åka till Torset. Att ge sig ut på vägarna. Så många träd ...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards