Direktlänk till inlägg 28 februari 2024

Prao-elever i politiken

Av Sofia - Onsdag 28 feb 18:40

Denna vecka och nästa vecka är det många åttondeklassare som befinner sig på Nässjö kommun. Att få en inblick i de olika kommunala verksamheterna och få lite mer koll vad det finns för olika sorters offentliga jobb är ju naturligtvis syftet.

Vi kommunalråd fick oxå förmånen att ta emot elever och hela förmiddagen har vi hängt med tre killar från olika högstadium i kommunens skolor. Den fjärde eleven var tyvärr sjuk.

Vi försökte efter bästa förmåga att förklara så pedagogiskt som möjligt vad för uppdrag vi har, vad vi gör och vad politik och samarbete handlar om. Majoriteten och opposition och våra olika roller.

Vi tog en fika på Vipan för att de skulle se något annat än stadshuset och förklarade vilka som huserade där. Vi lekte kommunfullmäktige i stora salen och de fick turas om att vara ordförande, majoritet och opposition och vi argumenterade mot varandra med mer eller mindre påhittade ärende.

Det var lärorika timmar för dem enligt vad de sa och även för oss. Att försöka förklara en komplex verksamhet som den kommunala faktiskt är där politiken styr, är inte enkelt. Om de får med sig en sak hoppas jag det var att det VIKTIGT att gå och rösta. I vissa länder är det ingen självklarhet utan en rättighet vi ska vara ödmjukt tacksamma för.

Å vem vet, ett litet frö såddes kanske hos någon av dem. En dag kanske de ställer upp och kandiderar. Nya unga politiker behövs!!

Politik lite på låtsas i den stora salen

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofia - Fredag 19 april 23:16

Ja denna fredag blev inte riktigt som jag hade tänkt. Satt djupt försjunken i exceldokument när jag i morse fick ett SMS. Av Lendo. Att mitt banklån beviljats o att pengarna skulle utbetalas inom 1-3 bankdagar. Tyckte det lät väldigt skumt. Ringde nr...

Av Sofia - Torsdag 18 april 19:18


Aprilväder i min värld är BÅDE snö, hagel, regn, kyla OCH sol o värme. Inte BARA allt det första utom sol och värme. Nu är det 18 april och man har inte fått tillstymmelse till varmare vårväder. Otroligt tråkigt! Jag tittar längtansfullt ut mot vå...

Av Sofia - Onsdag 17 april 16:25

Igår var verkligen en sån där dag med många punkter i kalendern. Några möte på förmiddagen, lunch och möte igen. Sen vaccination mot Bältros på Apoteket som öppnade sin verksamhet för cirka en månad sedan. Min valda vårdcentral erbjöd inte ens detta ...

Av Sofia - Måndag 15 april 19:17


Den fruktansvärt hårda vinden, näst intill storm, är över. För denna gång. Sjön ligger nu spegelblan - nästan. Vackert! Tänker tillbaka på gårdagen och hur dumt det egentligen var att faktiskt åka till Torset. Att ge sig ut på vägarna. Så många träd ...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28
29
<<< Februari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards