Alla inlägg under maj 2024

Av Sofia - Fredag 31 maj 16:26

Har precis varit och badat. Försökte råda bot på en trött kropp och huvudvärk. Å jag lyckades. Tillbringade i eftermiddags några timmar i vårt gemensamma EU-tält på torget där många partier samlas för att kampanja. Innan dess var det jobb på tekniska och dagen inleddes med att jag föredrog vad jag har pysslat med sedan oktober. Underlag, siffror och kvadratmeter till en lokalförsörjningsplan och även redogöra syftet med planen. En samlad och gemensam bild av kommunens lokalbehov så skattepengarna används på bästa sätt. Kort sammanfattning.

Igår tog vi farväl av min äldsta moster. Anna-Lisas begravning var välbesökt och nästan alla mina kusiner på mammas sida fanns där. Alltid lika roligt att träffa dem även om man inte förknippar begravning med uttrycket roligt. Även mina kusinebarn var där, som jag inte träffar särskilt ofta. De är nästan i min ålder så man har umgåtts med dem mycket. En fin stund i kyrkan och Anders Axelsson sjöng och spelade magiskt fint. Under sista psalmen tog pappa mammas hand i sin och den andra handen fattade min. Den finaste stunden på hela dagen. Det är en overklig lycka att fortfarande få ha dem kvar här blad oss.

Tyvärr fick jag åka i förtid innan minnesstunden var slut. Kommunfullmäktige kallade och igår klubbades ärendet ny detaljplan Sörängen. Var uppe och talade mig varmt för kommunstyrelsens förslag till beslut. Å ja-rösterna vann med 74 procent. Det här blir bra!!!

Nu återstår fredagkväll och jag är helt slut efter denna vecka. Ladda om med grill och en natts sömn, i morgon är det kampanj EU-val. Ni röstar väl?

Ha en fortsatt härlig kväll!!

Så vackra blommor

Kampanj med Urban och Ann-Cathrin

Av Sofia - Tisdag 28 maj 19:52

Vi säger, innan, det löser vi. Att vänta på nattåg på Köpenhamns flygplats är väl inget. Men bänkarna är väldigt hårda. Lyckades nog få en timmes slummer hursomhelst och det är värt mycket. Gick bättre att sova på tåget från Malmö till Nässjö. Å framförallt när vi kom hem i den egna sängen men det blev för lite.

Fantastiskt sköna och roliga dagar i Prag men att komma hem till detta är helt underbart. Sen frukost med KNÄCKEBRÖD och sedan läsa ifatt en massa dokument till styrelsemöte Nässjö Näringsliv kl 15.00 Mycket av det var inte publicerat på teamet innan jag åkte och jag hade inte med mig dator till hockey-VM-resan. Att flyga med Ryanair betyder få kilo och jag är glad för att jag hade några ombyten då vi gick en hel del i varmt väder.

Vi gick en rundvandring på Flokk idag innan vi hade möte och jag konstaterar att det har hänt en hel del i produktionen på drygt 20 år. Oj, vilka avancerade liner. Så spännande att ta del av. Det var många välbekanta ansikten jag hejade på - så kul. Härligast av allt var att få ge Henry en kram precis innan han skulle sluta jobbet. Häftigt att se sin egen där och veta vad han gör om dagarna.

Intressant möte, vi diskuterade kompetensförsörjning gällande bl a grön omställning och det är riktigt intressant. Elbranschen är oändlig med nyheter nu. Vi måste få våra ungdomar att intressera sig för jobb i de branscher där det saknas folk.

Nu har vi ätit och njuter av en fantastisk kväll vid vår sjö. Fåglarna försöker överrösta varandra och jag önskade jag kunde sitta här fkera timmar till. Men ögonen är sååå trötta och i mon är det tidigt upp. Sömnen det senaste dygnet har inte varit optimalt. I morgon är det möte kommunstyrelsen och många ärende på listan. Dagen blir lång.

Godkväll!!!

Solbacka

Av Sofia - Måndag 27 maj 20:41

En fantastiskt skön dag har vi haft i Prag, denna resas sista dag. Gick ned till stan efter frukost. Såg både om saker vi sett förut och såg nytt. Traskade uppför till parlamentet. Så fin utsikt över staden. Vi kollade in Lennon Wall - offentlig konst. Det missade vi vid vår förra resa för två år sedan. Naturligtvis gick vi på Karlsbron och klappade de nötta figurer man ska. Det för tur med sig. Prag är en underbar stad och man vill gärna gärna tillbaka. Krumelurer och figurer på nästan alla hus. Har skickat många bilder till Johanna, hon måste bara hit. Vilken arbetsmarknad för det hon utbildar sig för. Konservator.

En god lunch vid vattnet och sedan tog vi tunnelbanan tillbaks till hotellet. Sen taxi i hård trafik till flygplatsen.


Nu sitter vi på flygplatsen och ska snart gå ombord. Några timmars väntetid i Köpenhamn innan det snabba tåget tar oss till Nässjö. Hem o sova några timmar innan det är styrelsemöte Nässjö Näringsliv. Äger rum på Flokk och där har jag inte varit sedan 2003 när jag slutade efter 13 års arbetsperiod. Ska bli spännande att se, har nog hänt en del sen sist.

Hoppas jag kan sova lite under resan. Dagens 30 000 steg känns i ben och fötter. Kvav värme hela dagen och på sina håll har det åskat!

Tack Prag för denna gång. Hoppas vi ses igen. Å med oss hem har vi ett hockey-VM brons. Gott!!

En sista dag i Prag. I bakgrunden Karlsbron och parlamentet

Upp till parlamentet

Här restaureras det något.

Lennon Wall

Av Sofia - Söndag 26 maj 23:51

Otroligt kul match! Otroligt kul vinst. Känns som seger även om det var tredje plats. När vi efter gårdagens jobbiga skitförlust har slickat såren var vi på G efter medalj. Idag gick det vägen. Sverige har inte på sex år fått någon valör så det kändes skönt med medalj. Ståpäls när nationalsången spelades efter vinsten.

Vi firade segern en stund på landslagets hotell och stämningen var mer än god. Helt underbart!! Gott att vi får med oss en medalj hem. Avslutade kvällen med en underbar middag intill Karlsbron med Miccan och Johan. Så mysigt!

Å inte bara hockeydag. Det är mors dag. Å jag har blivit firad. På avstånd. Ungarna har skrivit mess så tårarna har trillat. Älskar dem mer än det går. Å jag har firat mor. På avstånd. Ringde till henne när vi satt nedanför Karlsbron i solen. Försökte förklara hur mycket jag beundrar henne. Love you mom! Å är såååå tacksam att jag har dig kvar.

Nu har vi landat på kudden och utanför JUBLAR Tjeckien över sitt hockey-VM guld. Grattis!!!

Nu kör vi! Mot bronset!

Brons och nationalsång - stämning

Snodd bild från Tre Kronors Insta. Far och son

Grattis till bronset

Nöjd pappa

Go middag med Miccan och Johan

Parlamentet. Upplyst i kvällen

Av Sofia - Lördag 25 maj 22:14

Full av förväntan startade vi morgonen med god frukost och en uppladdning inför dagens semifinal, Sverige mot Tjeckien. En fantastiskt härlig runda och vi hittade en stor park och naturområde. Så vackert och 100 m upp såg vi hela Prag nedanför.

I baren på hotellet hittade vi folk från Landsbro - som vi stämt träff med. Jättekul!! Klabbis och Jonas kusin Klas Fridsäll bl a. Därefter dax att ta plats på O2 Arena. Det kokade verkligen därinne, i dubbel bemärkelse. Fullsatt och jättevarmt. Många många tjeckiska fans såklart och vi som var gula och blå var betydligt färre till antalet.

Matchen började bra men slutade i katastrof. Förlust så det small om det. Ljudvolymen när Tjeckien gjorde mål var öronbedövande, på riktigt. Nej det var verkligen inte kul. Inte roligt att förlora. Mycket rättvist resultat dock. Tjeckien var bättre. Hade längtat så efter att få höra Du gamla du fria.

Bryta ihop och komma igen. Ladda om med gott sällskap och tjeckisk mat. Jonas dotter Miccan och Johan, Jonas och jag tog oss ned till stan och njöt av vimlet i en ljummen kväll.

I morgon är det kamp om bronset. Mot Kanada. Heja Sverige.

En härlig morgonpromenad

Uppklädda och förväntansfulla

Ännu mer uppklädda

Ett gäng Landsbroare - före hockey

Några svenska mål fick vi jubla över

Melinda och jag när hoppet fortfarande levde

Vinst Tjeckien

Glöm förlust och gå vidare

Ned på stan och det där uret var gott att se igen

God tjeckisk mat även om det kanske inte ser så gott ut.

Av Sofia - Fredag 24 maj 22:26

Gårdagskvällen! Säger bara det, vilken pärs. Både Jonas och jag har intalat oss och varit beredda på att Sverige kunde förlora igår, mot Finland vilket betyder att det inte blir nån hockey alls i Prag. Staden är underbar och man göra den gott några dagar utan semifinal och final i hockey-VM.

Men när vi satt där i soffan igår och målen aldrig kom, åh vad det kändes tungt att kanske idag lyfta mot Prag och inte få se några svenska puckar. När Sverige gjorde första målet skrek vi så katten hoppade högt. Den glädjen varade inte länge, Finland reducerade. Det blev åter väldigt nervöst. Fy!! När sen Joel Eriksson Ek dammade in det avgörande målet i förlängning skrek vi så det säkert hördes över hela Spexhultasjön. Vilken skön seger.

Vi har varit på resande fot hela dan känns det som. Krösatåget mot Alvesta kl 9. Öresundståg till Köpenhamns flygplats. Kom tidigt dit och när vi lyckats checkat in oss själva och fått iväg väskan - Ryainair har tydligen helt tagit bort personal - blev det pizza och flygplansöl.

Landade i Prag kl halv sju och fick snabbt en taxi till vårt hotell. Nu har vi landat på kudden på ett hotell som ligger granne med morgondagens hockeyarena. Tidigare ikväll besökte vi Erik på hans hotell där landslaget ligger. Erik var skönt taggad inför i morgon. Härligt!! Fick ett gäng Sverige-tröjor som vårt sällskap ska heja i. Såååå kul dag!!

HEJA Sverige!!

Gårdagskvällen- nervöst

Sverige vann till slut!!! Såååå skönt

Äntligen på väg

Byte av tåg i Alvesta

I väntan på avgång

Hämtar arbetskläder:)

Av Sofia - Torsdag 23 maj 16:52

Igår fick jag förmånen att tillsammans med Sara Lindberg, KSO, representera kommunstyrelsen när den nya rondellutsmyckningen skulle invigas. En fem meter hög jordglob står nu klar i Kvarntorpsrondellen och projektet är ytterligare ett fint exempel på när kommunen och Näringslivet jobbar tillsammans. Så bra det kan bli då. Från idé till färdig produkt symboliserar nu jordgloben Nässjö - världens rum för människor och möten. Orden är en del av vår vision och det är klockrent att de stora företagen i området med stora internationella kopplingar samt arbetskraft från hela världen, har varit delaktiga.

Igår blev det fika på Industrilås och representanter från kommunens samhällsbyggnadsavdelning, företagen Industrilås, JYSK, Prysmian och Lagerservice var där. Förstås också smeden från Stensjön som tillverkat den var där.

Joel Spångby, chef samhällsbyggnad och Mirjam Alinder, landskapsarkitekt berättade om processen och Mirjam har även designat jordgloben. Sara invigde globen med väl valda ord och knöt an till kommunens vision. Nu hjärnvägars! Med glädje och fiffighet vässar vi Smålands höjdpunkt. Nässjö 2030 - världens rum för människor och möten.

Personligen har jag följt arbetet nogsamt nästan dag för dag. Passerar förbi till och från jobbet och sett den växa fram. Det är verkligen imponerad. Ett fantastiskt resultat!!! Så fin!!

Lunchade i går med min lekisfröken. Jag bjöd tillbaka och vi åt ute, på Hotell Högland. En mycket trevlig lunch som ger livet mervärde. Tack Kerstin Svensson.

Idag har Sara och jag varit på verksamhetsbesök i Forserum, klass fem på Rosenholmsskolan. Vi fick ta del av projektet skola - näringsliv där ett samarbete med skolan och i detta fallet Safety Glas i Forserum ägde rum. Elever gör studiebesök och får lära sig om verksamheten och möjligheten att jobba med glas - på väldigt många sätt. Idag presenterade eleverna med bildspel vad de fått höra och göra och därefter hade de byggt upp ett samhälle och skulle fokusera på allt där glas kan användas. Vilket jobb!! Otroliga ungar. Så kul att ta del av.

Å vi har redan börjat ladda. För hockey ikväll. Kvartsfinalen Sverige mot Finland. De MÅSTE vinna! Det bara är så. Annars får vi inte se nån hockey i Prag. I mon bär det av, med eller utan hockey på agendan.
Heja Sverige!!!

Fantastiskt fin jordglob i Kvarntorpsrondellen
Bilden är inte min, tagen av Industrilås

Fredrik Mölzer, Industrilås, jag och Sara samt kommunens landskapsarkitekt Mirjam Alinder som oxå designat jordgloben.

Joel Spångby framför rondellutsmyckningen

Elever från klass fem på Rosenholmsskolan har skapat ett samhälle i projektet Skola - Näringsliv

Tavlor i glas som gjorts i samarbete med elever och företaget Safety Glas i Forserum.

Av Sofia - Tisdag 21 maj 22:10

Jubeljoggen 2024 gick av stapeln denna ljuvliga kväll. Mängder med folk deltog och det är så härligt att se folkhav i Nässjö för det är verkligen det. Hörde ingen siffra men mellan 800-900 personer deltog. Å 12 av dem var glada gröna vänner från Centerpartiet. Otroligt kul att vi fick ihop tre lag. Ljuvligt väder att springa eller promenera i. Jag och Jonas promenerade. Min pollenallergi och förmodade astma gör att jag inte är sugen på att springa. Hade nog inte sprungit ändå. Gjort fem Göteborgsvarv och är klar med löpning bland folk.

När vi kom i mål fick vi de efterlängtade fikapåsarna. Goda baguetter, banan, bullar och kexchoklad plus dricka. Mums!

Två av vårat gäng sprang. Stor eloge till Alen och förmodligen dagens äldste deltagare, Urban Persson. Bra jobbat alla! Härlig kväll.

Sedan kunde man vinna fina priser på sin nummerlapp. Men nej, vi stannade inte tills att hela utlottningen var klar. Hem till hockey. Å i skrivande stund leder Sverige mot Slovakien med 4-0. Gott! Erik Karlsson har gjort två av dessa. Ännu godare. Heja Sverige!!!

Snart godnatt!!!

Härlig jubeljogg i ljuvligt väder

Jonas och jag i folkhavet

Härligt grönt gäng! Heja Centerpartiet! Bra jobbat alla!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4
5
6
7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards