Alla inlägg under december 2014

Av Sofia - 7 december 2014 14:11

En av de mest händelserika helgerna på mycket mycket länge. Tre konserter Stjärnglans med TCB-kören, Richard Herrey, Fredrik Kempe, Jenny Silver, Pernilla Fogelström och sist men inte minst - den fantastiska Höglandskåren under ledning av Maria Sandberg. Allt gick hur bra som helst och det var väl lite nervöst dagarna (dagen) före konserten. Jenny Silver var beräknad till den 10 dec men hennes lilla tös ville ut redan i tisdags. Men Jenny kom och visst var det rörande att höra henne sjunga "When a child is born"... TCB-körens helt egna lilla nummer "Let it snow" lät mycket bra (om jag får tycka) på ljudinspelningen och stämmorna var tighta. Härligt att pusta ut dagen efter och ett visst vakuum infinner sig. I år är det lite extra vemodigt. Sista gången vi körar...eller tar vi bara en paus. Vår egen fina stjärna Pernilla har fått andra fina uppdrag som gör att tiden blir knapp för att rodda TCB-kören ihop med kåren.


Gårdagskvällens efterfest blev en härlig stund. Sedan jul 2009 har jag varit med och jag har känt mig så otroligt välkommen i detta gäng. Så många fina människor som jag har lärt känna och det har gett extremt mycket energi. Sammanlagt har det varit många många timmars slit och övning och vissa av låtarna har gett light ångest när stämmorna har vägrat att sätta sig. En liten bonus har varit att få träffa alla mycket trevliga kändisar. Igår passade jag på att tacka Fredrik Kempe för Centerns fina vallåt. Vi kom överens om att den nu blir ännu mer grön. Dengår i återvinningens tecken då det blir nyval!!!


Men pusta ut idag var det inte tal om. Klockan 10.00 var det Stellas tur att stå på scen med sin dansgrupp - Streetdance 10--12 år i arr av Vuxenskolan. Nu var det min tur att få sjunka ned i en go blå fåtölj i Pigalles konsertsal. Stella och hennes bästis Danni skötte sig med den äran och när alla andra hade malt igenom sina (ursäkta men det är faktiskt BARA Stella jag vill se trots att de är så duktiga så duktiga) var det dax för att fylla på kylskåpet med mjölk, smör och bröd. Hem o laga middag innan David skulle vara på plats på Vallen för bandymatch. Hann nästan med att få potatisen färdig och biffarna blev goda.


Nu är det kyrkan som gäller kl. 17.00 Adventsgudtjänst och nu ska Stella äntligen få sjunga sina adventssånger. Glädjande nog är även Maria Sandberg där med sina små blåsare. Ska bli skönt att få en timmes verklig ro i kyrkan.


Ha en fortsatt fin söndag!!


 

Vår egen sång - Let it snow

  

 

Fredrik Kempe och Pernilla sjunger duett

 

Kören i rött

 

Två cooooola killar - sandpappersbaletten

  

...å så byter vi till svart...


 

Mycket huvud....min kära familj satt lite långt bort för bra kort.

 

Richard Herrey sjunger Tom Jones

   

Jenny Silver, Kempe, Herrey och Fogelström

 

Alla på scen och blommor delas ut..

 

Lite extranummer.... 

 

Stella tyckte vår konsert var lysande bra!!!

 

Fredrik Kempe, jag och "lillasyster" Johanna på efterfesten!!

   

Stella dansar - hon i mitten








Av Sofia - 6 december 2014 13:51

Det är inte ofta man både få äta kakan o ha den kvar....men just i detta sammanhang känns det så. Igår genomförde vi första konserten Stjärnglans (av totalt tre). Det gick hur bra som helst o nu är det snart dax för konsert nr två.

Att få köra bakom Fredrik Kempe, Richard Herrey, Jenny Silver o Pernilla Fogelström är så härligt! Lägg till mäktigt blås från Höglandskåren under ledning av Maria Sandberg är fulländat!!

Nu kör vi igen!!!!!! VÄLKOMMEN!!!

I logen med fina kören

Efter gårdagen!!

Av Sofia - 5 december 2014 16:37

Denna lediga dag behövde jag. Sov ut länge länge.... Kokt ägg, fil och starkt kaffe. Tog sedan en promenad och fick massor med välbehövlig frisk luft. Sjöng till kvällens låtar samtidigt som jag gick. Mötte inte många och de som i så fall hörde får väl undra om jag är tokig.... Stella kom hem efter skolan och vi hann med en snabbrunda på stan. Jag är inte den enda som behöver rekvisita. Hon ska ha dansuppvisning med Vuxenskolan på Pigalle nu på söndag. Svarta mysbrallor gäller med färglad top. 


En korv på gågatan var exakt den middag både jag och Stella behövde. Jag hann dessutom att köpa två julklappar - en till mor och en till far. Helt underbart när man hittar "det" som man vet de blir glada för. En bock i listan. En viktig sådan.


Nu har jag lagt en timme på att locka håret. Slingorna tar liksom aldrig slut..... Lösögonfransar har jag aldrig haft i hela mitt liv och det tar ett tag att vänja sig - brukar aldrig sminka ögonen så hårt. På scen är däremot för mycket aldrig för mycket, varken när det gäller smink eller glitter. I kväll blir det bling bling på hög nivå. Strålkastarna konkurrerar med TCB-kören när det gäller att lysa!!


Om 45 minuter ska jag vara på plats! Klockan 19.00 smäller det. Den första konserten "Stjärnglans" av totalt tre denna helgen! De sista vi gör! Nu ger vi järnet!!


Ha en underbar kväll - det ska jag ha!!!


 

Bling bling o andra nödvändiga konsertgrejer...

 

- Du är inte lik min mamma! sa Stella till mig....

Av Sofia - 4 december 2014 17:34

Snart ska jag vara på plats i Pigalle. Genrep inför helgens Stjärnglans. Att få spela och sjunga ihop sig med kår och kör och artisterna är alltid lika spännande och roligt.  Jag kan ju medge att det hade varit mycket roligare om jag hade varit pigg. Känner mig orkeslös och ”känner inte igen” kroppen. Dagen har känts lång och jag har längtat till sängen hela dagen. Ändå sov jag från 21.30—07.00 natten som gick. Har bett om ledigt i morgon för att orka morgondagens konsert och två st dito på lördag. Det tar på krafterna. Borde tagit ledigt i morgon för längesen men man tror man är gjord av stål. Faktum är att jag känner mig mer som mosad banan för tillfället. Känner mig inte förkyld – bara just utan ork, styrka och energi.


Julklappsfunderingarna snurrar snabbt i mitt huvud. Jag tycker verkligen inte det är kul. Idéer till bra och fyndiga saker är som bortblåsta och jag har heller inte fått några julklappslistor från mina barn. Två klappar är inhandlade och dagarna rullar på snabbt nu. Denna helg har jag inte en minut över men förhoppningsvis finns det lite tid nästa helg. Om jag är pigg och orkar! Pengar kan man ju lägga i ett kuvert men hur roooooligt är det på en skala?


För egen del vet jag att jag får en klapp. Jag har själv slagit in den. Jag har själv ombesörjt den. Den kommer att smaka gott när den väl öppnas. Styrelsen i Bostadsstiftelsen Annebergshus beslutade att vi som jobbar (sliter) med allt skulle få en chokladask. Jag är extremt tacksam för denna uppskattning!!


Ha en fin kväll!!

Av Sofia - 3 december 2014 17:36

Det kändes verkligen som att ”komma hem” redan när man öppnade dörren. Man får inte den känslan så ofta vid husvisningar. Alltid är något som inte känns rätt. Att gå in i ett hem där någon annan bor känns lite…..som om man trängde sig lite på. Det är ju meningen att man SKA titta överallt, ställa tusen frågor och verkligen se sig om men ändå – det är ändå någon annans hem.


Igår tittade vi på ett mycket fint radhus. Välplanerat, öppet och välkomnande, fräscht och ljust över allt. Övre plan var rena rama guldgruvan vilket i detta fallet är 4 stora fina sovrum (önskar mig inget hellre än det för tillfället), fina och insynsskyddade uteplatser – både framför och bakom huset, en underbar balkong med utsikt över vår vackra stad. Både Elin och David som också var med blev överförtjusta i huset. Jag njöt nog mest när jag gick in i den nyrenoverade tvättstugan med både tvättmaskin och torktumlare och hyllor och bänkar och tvättlinor och och och…. Ja, man lär sig att hantera tvättmaskin på toan och hänga lakan i hela lägenheten men visst skulle det underlätta men ett separat kyffe för det. Nej, huset kunde inte bli så mycket bättre…..enda kruxet var att det var många familjer på husvisningen.  Det finns ytterligare ett krux. Jag har en lägenhet som ska säljas.. Men den är ju så otroligt trivsam och mysig så det borde INTE vara något som helst problem.


Har idag varit på Eksjö lasarett för andra gången på två veckor. Denna gången fick jag genomgå en lungröntgen. Enligt specialist efter förra veckans hjärtröntgen hade de hittat något de ville kolla närmre på. Fick inga svar idag mer än att sköterskan såg att jag hade stora lungor. Just det uttrycket har jag ALDRIG hört förut.... Springer man mycket (har bra kondition) är de tydligen större.. Hoppas jag får svar på plåtarna fort. Jag oroar mig ständigt för olika saker. Är jag frisk är det en oro mindre….man måste ju på något sätt vara stark och pigg för att kunna oroa sig för allt. Eller? Alternativet är ju att inte oroa sig för allt…..men svårare att genomföra… Är tacksam för att läkarna utreder vad det kan vara.


Å så nyval….mer oro…. Tänder en brasa ikväll och ska tänka bort all mörka moln…


 

En tavla i ett väntrum på Eksjö lasarett...vacker och rofyllt att vila ögonen på...

Av Sofia - 1 december 2014 22:08

Förtroendevald – vald i förtroende! Jag kan stolt och med stor ödmjukhet berätta att jag idag valdes till ledamot i Barn- och utbildningsnämden. Spännande och pirrigt på samma gång. Det kan finnas åsikter om att man som kommunal tjänsteman engagerar sig politiskt och då kan få politiska uppdrag men eftersom det finns fler exempel än mig på den punkten har jag bestämt mig för att inte bry mig om det. Jag vet att jag är Centerns röst i BU-nämnden och på min blå arbetsstol är jag fastighetsekonom på tekniska serviceförvaltningen. Dessutom är det ju inte fel med sakkunskap den gången det kan gälla fastighetsfrågor likväl som tekniska nämnden har en lärare som ledamot och kan bidra med sakkunskaper från verksamheten. Helt enkelt en tillgång!


Hursomhelst är jag jätteglad för att ha fått förtroendet, att Center-gruppen i Nässjö tror på mig, att ha blivit vald. Ska göra mitt absolut bästa för att göra min Centerröst hörd i denna nämnd. När man har fyra barn i årskurserna 4, 7, 8 och 3 på gymnasiet brinner man automatiskt för dessa frågor. Satt många år i föräldrarådet på Åkersskolan vilket var både nyttigt och givande.  


Kom hem för en timme sedan från sista repet med TCB-kören inför helgens konserter ”Stjärnglans”. Nu sitter stämmorna och det känns så otroligt bra! Hoppas verkligen att ni som inte köpt några biljetter gör det snabbt som attan. Detta måste ses och det måste upplevas! Idag var övningen dessutom som julafton. Alla fick varsin ängel av sångfågeln Pernilla för alla år vi sjungit ihop. Av Emma fick vi ben (eller mycket användbara och fina smörknivar). Å när jag kom hem ville jag så gärna pynta granen. Alldeles för tidigt - jag vet...... Fick en minigran av min far i lördags. Precis den storleken som passar mitt stora fönster och någon större variant får jag inte plats med. Gran, ny ved till öppna spisen och en bautastor burk hemmabakta pepparkakor av mor. Julen är räddad!


Let it snow, let it snow, let it snow!!!


 

Vacker Torsetgran (eller grantopp....)

 

Julstämning i min lya

 

Lucian på plats!!

 

Det räcker till det tar slut...

 

Ord överflödiga....

   

Nice!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards