Alla inlägg under april 2020

Av Sofia - 15 april 2020 19:13

En dålig runda är oxå en runda. Nej, idag kan jag väl inte hurra direkt för min löpartur men nu efteråt är det hursomhelst skönt. 7,38 km i STORM. Hård vind har blivit min värsta fiende tror jag, löparmässigt. Så tråkigt. Värre än regn. Sedan är det lite så, att jobba från kvart över sex till fem och tro att man ska orka - utopi. Men ska man kalla sig för löpare så måste man ge sig ut ibland även om man är slut. Jobbet går liksom före och idag har det varit struligare än vanligt.

Nu är det kväll och när jag pausade löparturen hade jag en rolig SMS-kontakt med min hemmastuderande son. Han undrade när vi skulle äta och jag bad honom handla.... Se nedan.

I morgon är det nämndsmöte med Tekniska Serviceförvaltningen. Pga Corona ska vi vara i stora salen så vi kan sprida ut oss. De över 70 och är med på länk. De som är krassliga får vara hemma. Undra hur många vi blir? Senare på kvällen är det kommunfullmäktige. Ledamöterna är nedskakade så jag ska inte delta. Bara tre från Centerpartiet får komma enligt uträkningen. Det känns som en lessam film det här. Allt som har med Corona att göra.

Ta hand om er!

Av Sofia - 13 april 2020 17:29

Påskhelgen har gått i ett rasande tempo. Fyra lediga dagar med mycket uteluft och faktiskt lite socialt umgänge. Det har varit sköna dagar med mycket bättre väder än man först trodde. Det var väl dagens väder då...ha, ha... idag fick jag springa i sol, hagen och hårda vindar. Kände mig ännu nöjdare när jag klarade ut den milen. Enorm motvind när jag vände. Extra träning - man får se det så.

Igår gick vi in till stan och träffade några vänner, fick så god räkgryta och bladade det med snack om livet och så. Gick hemåt innan det blev ny dag och omtänksamme David undrade om han skulle komma o hämta då det både småregnade och blåste. Då var vi redan i Vallbohaga så hälften var avverkat.

Har tvättat en massa tvätt i helgen o jag gläder mig åt de vackra blomster som nu pryder hemmet. Blommor är alltid en glädjespridare.

Jag ser fram emot jobbet i morgon, jag vill att allt ska vara som vanligt. Jag är rädd för Corona och önskar det aldrig hade funnits. Jag sörjer med de som mister sina nära. Det finns solskenshistorier men de flesta är helt utan sol.

Tack Cissi o Claes för detta fina.
Å mysig kväll hade vi.

Av Sofia - 11 april 2020 14:01

Ja, det blev en annorlunda påsk. En påsk utan t.ex påskdagsmidag i Torset med alla. Känns konstigt och mycket tråkigt. Men vi lyder. Men våren tar inte paus bara för att Covid 19 härjar. Träden knoppas och sipporna står i backarna och trängs. De håller inte avståndet ett dugg. Vackert så det gör ont. Dagens löpartur innebar verkligen ögongodis. På alla håll.

Igår var vi ute nästan hela dagen. Vi gjorde premiärturen med kajakerna då sjön låg stilla och behaglig. Utan att drulla i kan väl tilläggas. Förutom det där att ta sig ur farkosten - gick ngt bättre för mig än för Jonas. Men vatten är som bekant inte farligt.

Nu är vi på väg mot Landsbro och Torset. Påskägg till våra föräldrar ska överlämnas och det blir fika utomhus på behörigt avstånd.

Ha en fortsatt fin påsk! Var rädda om er!

Långfredagsmorgon

Härligt i eftermiddagssolen

Våra egna sippor på tomten - de håller då inte avstånd ;)

Av Sofia - 9 april 2020 18:58

En riktigt rosa torsdag. Rosa är min favoritfärg så det är en positiv dag. Sovmorgon och ledig. Slitit som ett djur måndag till onsdag så jag skulle hinna med allt för att just kunna vara ledig idag. Jag lyckades.

Grötfrukost med kokt ägg o kaffe. Ett nytt hus ska snart ta form nedanför oss intill sjön. Vi har verkligen första parkett på byggandet. Så trevligt. Beundrar lastbilschauffören som nu levererat husdelar och fönsterpartier i flera kvällar. Vägarna här är ganska smala. Å så backar han tillbaka hela vägen. Förstår inte riktigt varför men det finns säkert en bra anledning.

Sprang en hyfsat lång runda. Sol o vindar men de var goa. Runt Holma o Torsa stenar. Så skönt. Har beställt ett växthus oxå. Nu så. Önska oss lycka till. I år blir nog detta projekt sparsamt när det gäller just odling. Det var inte leverans förrän v 24. Vi ska vara glada om vi kan montera allt rätt och riktigt. Men tomatplantor ska dit hursomhelst. Längtar redan.

Ha en underbar kväll!

Påskris på plats

Det finaste påskpyntet är det jag sparat från barnen

Tupp som Johanna gjort

Av Sofia - 6 april 2020 19:19

Efter en underbar helg med mycket frisk luft och uteaktivitet var det dax att starta en ny arbetsvecka. Några hektiska dagar ska man igenom innan det blir påskledigt.

Åt frukost till vackraste månnedgång (om det nu är ett ord) och när månen hade gått och lagt sig i skogskanten var det dags för solen från andra sidan att göra sitt. Det var en ljuvlig promenad till jobbet. Å solen har verkligen gjort sitt idag. Man får lite tänka bort att vara tvungen att sitta inne en lång arbetsdag. Gick en liten runda på lunchen oxå. Så underbart att känna att solen verkligen värmer, på riktigt.

Handlade vårblommor till utekrukorna efter jobbet. Det blir morgondagens projekt. Stella kom o hämtade moppen. Årets premiärtur. Nu får mammahjärtat leva med att hon är ute i trafiken. Jobbigt och så är det med all ångest. Man får förhålla sig. Sedan om det är Corona lr annat - det kvittar.

Ha en bra kväll!

Igår kväll - en kort kvällspromenad till Spexhults utsiktsplats, Sörängsberget. 345 underbara meter över havet.

Månnedgång

Gryningstimme o soluppgång

Av Sofia - 4 april 2020 19:16

En dag helt i min smak. Rubriken talar för sitt. Promenad i skogen med medhavd fika. Det finns nog inget som jag o Jonas uppskattar mer. Min plan var att gå sträckan Hook till Tomtabacken. En av de sträckorna vi inte gått men då har vi problemet med att åka o ställa en bil. Höglandsleden från Hulu berg till Lövhult går utanför knuten mer lr mindre så vi valde istället.

Det är ca fyra år sedan vi gick här o jag minns att det var gudomligt vackert. 7 maj den gången (Johannas 20-årsdag) o hon skulle ha fest på Ulriksdalsgatan o det passade ju bra att vi var borta. Idag var det inte lika grönt men en bit bort från Bråna är det så fint. Idag intog vi gofikat där.

Vidare mot Biltema och tittade på växthus. Jag har alltid vetat vara den där människan som odlar saker, har gjort mina tappra försök under årens lopp men aldrig riktigt lyckats. Mycket pga de häääärliga mördarsniglarna som det kryllade av borta i Målen. Nu ska vi göra ett nytt gott försök här i Solbacka. Tomatplantor, lite kryddor... Drömmar!

Nu är vi rejält trötta. 2 mil i benen o tunnebad på det. Lite mat o Bäckström på C-more o då gick en dag otroligt fort.

Gokväll!!

Gofika

7 maj 2016. Då såg det ut såhär. Vann ett pris för denna bild i Eksjo o Co. Det presentkortet blev en resväska.

Av Sofia - 2 april 2020 20:32

Vilket skådespel vi hade här för en stund sedan. Snöstorm blandat med åska som följdes av solsken. När det var som värst såg vi inte ens sjön o som bekant ligger inte den så långt bort.

Vi käkade våfflor och myste framför elden. Våffeldagen har ju redan varit men vi missade att fixa smet just den dagen. Gick lika bra idag. Efter dagen indiska lunch var det gott. Vi testade den nya restaurangen i stan och det smakade bra men det var väldigt hett och starkt. Lite dåligt med personal så naanbrödet kom när vi nästan ätit upp den starka röran.

Torsdagkväll innebär ju fredag i morgon (logiskt). Otroligt skönt att denna arbetsvecka får ett slut. Det är så mycket och så rörigt och så Corona på det. Men jag kämpar på vilket alla gör. Dagen höjdpunkt var promenaden till jobbet. Då var det inte full storm.

Godnatt!

Morgonbild. Stan är påskpyntad!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards