Alla inlägg under mars 2010

Av Sofia - 15 mars 2010 16:47

Satt lite i dörröppningen förut idag. Solen är varm men luften iskall. Snöhögarna sjunker 1 mm om dagen (känns det som) men nu är vi ju mitt i mars! Idag har jag varit hemma med förkyld David. Nässpray o flytande alvedon är kuren och han är möjligen något bättre.


Själv har jag inte gjort mycket nyttigt idag. David slog mig i "Fia med knuff" och "Finns i sjön". Jag slog honom i "Vändåtta" vilket säkert berodde på att det var första gången han spelade ; ) Hade ju kunnat använda dan till att baka men i bland existerar ingen som helst lust till det. Inte ens en stunds gitarrspel fick mig på gott humör...


En promenad med frisk luft kanske skulle göra susen. Halka omkring lite på knagglig is kan ju vara ett äventyr. Borde verkligen ha köpte de där dobbarna...


Ha en bra kväll!

ANNONS
Av Sofia - 14 mars 2010 10:25

Faktiskt en riktigt bra låttitel! Stämmer på varenda kotte på jorden. Var o en har ett alldeles eget liv! Å visst ÄR det en fantastiskt bra låt som segrade igår ÄVEN att jag innerst inne ville att den vita killen no. 1 som "glänste" lite xtra skulle vinna. Jag hade fel. Den lilla tjejen med den stora rösten tog hem slutspelet i Globen och jag önskar henne ALL lycka i Norge. 18 år - vilken cirkus det kommer bli runt omkring henne. Man får hoppas att hon står stadigt med sina röda Converse på jorden.


Annars hade vi en mycket trevlig kväll igår. Både kräftsoppa o blåbärspannacottan slank ner utan några större besvär och man behövde inte gå hungrig till sängs...denna dagen heller ; )


Nu är det soffläge som gäller. Efter en söndagsfrukost är det skönt att ta't lite lugnt. Kl. 13.00 är det födelsedagsmiddag hos svärföräldrarna. Hipp hipp hurra - Åke fyller år idag!!


Ha en fin söndag!!

ANNONS
Av Sofia - 13 mars 2010 12:30

Skrev häromdan att jag mister min simultanförmåga när jag hör Darins schlagerbidrag. Jag upptäckte för två timmar sen att jag gör det UTAN att höra den låten. Eller vad sägs om blåbärspannacotta med kräftost eller kräftsoppa med blåbär. Ingen höjdare va? Det höll ett litet tag på att bli så. Efter frukosten skulle jag fixa förrätt o efterrätt till kvällen. Istället för att göra en sak i taget gjorde jag allt samtidigt. Man vill ju vara effektiv och snabb för att hitta tid till andra roliga saker en sån här dag. Läs LÖPNING!!!! Var väldigt nära att lägga 400 gr Kavli kräftost i pannacottablandningen... Gick dock bra och båda rätterna smakar förhoppningsvis gott i kväll..


En del undrar hur jag hinner med allt. Som att blogga t.ex. Jag tror det handlar om prioritering. Igår hann jag INTE.. Direkt i anslutning till jobbet var hela förvaltningen på afterwork. Det var jättetrevligt, många skratt - alltid lika roligt att träffas lite vid sidan av jobbet. Ju fler öl som säljs desto smidigare blir det att finna lösningar de vardagliga problemen ; )


Nu är det sammanlagt 5 barn på ovanvåningen varav 4 spelar Guitar-hero!! Funderar starkt på att fly ut ett tag - innan det är dax att sno ihop huvudrätten - kyckling med purjor o paprika i krämig vitlökssås..å då ska jag "bara" gör den o inget annat..möjligen skära lite sallad...duka...dammsuga av det sista.....

  

Ha en fin eftermiddag!


PS!! Ring nu o rösta på Timotej eller Darin ikväll!!!

Av Sofia - 11 mars 2010 21:00

Snön smälter sakta bort eller rättare sagt "sjunker" en aning och genererar vatten på vägarna som fryser till is på kvällarna vid alla minusgrader... Lång mening det där! Idag sprang jag iväg kl. 18.00 och det gick bra - hyfsat med barmark på cykel- och gångvägarna i varje fall. Tänkte att jag fixar nog Träslända runt - mina absoluta älsklingsmarker - innan mörkrets inbrott. MEN det gjorde jag inte. Jag ska inte påstå att jag var speciellt rädd men jag tyckte jag såg både Herr o fru Älg och fröken Vildsvin ute i skogen. Men jag undrar - VEM??? skulle våga sig fram när en springande stolle sjunger högt o tydligt "Kom, kom, kom innan som, som, sommaren..." Inte jag i varje fall. Jag hade garanterat inte vunnit med denna tolkning av Timotejs schlagerbidrag på lördag. 


Å genast gled jag över på detta tema. Jag tror på dessa tjejer även o jag gillar Darins bättre (men det vet ni ju vid det här laget). Kärleken till hans låt bara växer och när den spelas på min lilla radio på kontoret tappar jag helt plötsligt den kvinnliga förmåga vi är så kända för. Att kunna göra flera saker samtidigt. Jag bara sitter stilla en stund o stirrar ut genom fönstret - den är sååå bra!! Tur att den bara varar i 3 min   


Nu tittar vi ytterligare på ett vansinnigt program av Lyxfällan. Jag kan inte med ord beskriva hur jag känner. Hur kan människor köra huvudet i sanden sååå fullkomligt. Å så känner JAG mig slösig när jag går ut o äter... Idag var jag dock duktig. Keldasoppa toppat med keso - det ni!!


God natt!!

Av Sofia - 10 mars 2010 19:49

Om jag gnällde över tillvaron igår tänker jag fortsätta nu.. Gnälla är fel ord - uttrycka min oro är en bättre benämning. Skulle på en vanlig rutinkontroll (5½ år) med Stella idag. Sista besöket på Barnavårdcentralen när det gäller våra barn!! De upptäckte ett tydligt blåsljud på hennes hjärta!! Man blir orolig. Läkaren förklarade att det kan bli så ett par år i växande ålder och att det säkerligen växer bort. Denna lugnande förklaring lugnade inte ett dugg kan jag säga. Vi blev skickade till lasarettet direkt för att ta blodprov och resultatet vet jag ju inte än...


När vi efteråt satt å fikade "lunch" ser vi David o Ulf komma intraskande. David har haft lek med is- och snökulle och fallit illa. Han kunde inte röra sin högerarm. I denna stund kände jag lite - Undra när Elin o Johanna kommer hit? I skrivande stund KAN David röra sin högerarm men den är lite blå...


Ungarna fick potatisplättar till kvällsmat efter middagens rester som var potatismos och fiskpinnar. Det gäller att återanvända!  


PS. Ja, Sus! Nu kan sikta in oss på en husvagnssemester på Skrea! Nybyggd restaurang o affär på området som är klar till sommaren. Var kommer ungarna va nu ; ) Kommer det fler automater????


Ha en bra kväll!

Av Sofia - 9 mars 2010 21:39

Små barn, små bekymmer, stora barn, stora bekymmer!! Maktlöshet är exakt rätt beskrivning för hur jag känner just nu.... Å det stämmer inte riktigt heller för vi föräldrar HAR makt. Så sa i varje fall polisen som informerade om "farorna där ute". Det som polisen säger är väl sant??


Nyss hemkommen från ett föräldrarmöte för 7F, Centralskolan där vår äldsta dotter Johanna befinner sig största delen av dagen. Ett intressant föredrag av en närpolis pratade drygt en timme. Det handlade om de problem som finns i Nässjö (och förmodligen i många städer), alkohol, droger, snatteri etc. Att hormonbomber eller rättare sagt tonåringar befinner sig i gränslandet mellan barn o vuxen vet vi - svårare är att som förälder veta - Göra jag rätt? Hur ska jag sätta gränser? Vad är tillåtet?


Summan av kvällens resonemang blev "ramar o kramar" d.v.s tonåringar behöver regler och mycket kärlek. Jag skulle vilja tillägga - o lite tur.... Öka på kontot för självkänsla - hallå någon!!! har ni något tips?? Ibland undrar jag varför jag satte 4 barn till världen. Har jag inte nog av mina egna problem?


Det där lät ju väldigt svart. Jag ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLSKAR mina barn och vill ge dom allt men ibland känns allt en aning svårt!! Känslan av att inte räcka till blir väldigt stark en sån här kväll.


Natti!

Av Sofia - 8 mars 2010 18:51

För 5 år sedan köpte vi vårt 2:a hem. 17 år gamma, blekrosa plysch-dynor MEN den hade plats för 6 personer och begagnade i bra skick är de sällsynta. Man ska ha husvagn... För en storfamilj som oss är det nog det "billigaste" och "smidigaste" sättet att semestra. Om sen verkligen råkar gilla sättet att semestra är det ju ännu bättre - vilket vi ju gör. Så det blev kaos i skallen idag när tidningen hade en artikel om "Snöfyllt tak rasade över husvagnar". Vår husvagn fanns där ngnstans och både Ulf o jag kände att vår kommande semester blir på Renstigen 11. Inget fel med denna stig 365 dgr om året MEN visst ÄR det skönt med ett break på en helt annan plats å då gärna, gärna, gärna, gärna, gärna vid havet... Ett andninghål för våra törstande inlandssjälar!!!


Vi fick inte besked förrän tidig kväll att just VÅR husvagn klarat sig helt oskadd. Inte en skråma. Vår ögonsten + ett fåtal till som stod intill en långsida invid väggen var helt utan skada. Men resten... Själv såg jag det inte med egna ögon men Ulf tog lite bilder med telefonen..


Annars har det varit soool ute och iiiiiiis på gatan idag. Ulf skulle hämta husvagn (förhoppningsvis vilket blev till säkerligen) och jag skulle cykla hans hoj hem. Inte det lättaste med kjol, stövlar med klack och så en herrcykel. Riktigt glad när jag kom hem..


Ha en fin måndagskväll!!!


  

Här är himmel - förr var det TAK här....


  

Under denna högen ligger det några vagnar...


  

En ny Adria som hade en bjälke rätt genom våningssängen...


  

Bredvid denna vagnen stod vår - alltså helt oskadd!!! Otroligt!!

Av Sofia - 7 mars 2010 14:05

En guldmedalj och en bronsmedalj! Nu snackar vi inte OS - detta är "större" i varje fall för David och vår familj. David och sitt Nässjö Gul spelade hem segern i denna cup och Nässjö blå fick en mycket hedrande bronspeng. Via SMS- och telefonkontakt visste jag ju detta redan igår men man SÅG det på David när han vaknade idag på morgonen. Det riktigt lyste om honom.


Att som 8-åring få vara med om en sån här cup, stiga upp tidigt, åka buss i flera timmar till Katrineholm med lagkompisar och föräldrar, käka matsäck och framför allt under en hel dag få spela sammanlagt 6 matcher är en stor upplevelse. Idag är han genomtrött...men glad. Han har sin guldmedalj runt halsen och alla systrarna är imponerade. För att inte tala om stolta mamman och pappan.


Hela U9 hade blivit lovade av tränaren att de skulle få duscha honom MED kläder om de vann. Å eftersom de vann blev resultatet så klart blött ; )


Nu är bandyn snart slut för denna säsong och man får väl lov att säga - det blev verligen en bra avslutning!! 


Ha en fin söndag!!!


  

Klart för avfärd - 05.30 Nej, Smilla - katter får inte följa med...


  

David i omklädningsrunnet... Mkt grejer ska på...


      

Härliga matcher i solen!

  

Hallå där bakom gallret....

  

Avgjort... GUUUUUUUUUUUULD!!!!

  

Tränaren i duschen..

     

Glad guld-David med pokalen..


  Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se