Alla inlägg under december 2011

Av Sofia - 13 december 2011 21:16

Jag jobbar på en arbetsplats som har förmånen att få ha Nässjö Lucia på besök. Nu menar jag inte på något sätt att andra alternativ är sämre - små barn som sjunger Lusse lelle är fantastiskt det också. Många får inte ens se något lusse-tåg vilket skulle kännas lite tomt (man överlever väl iofs...). Det är ändå något visst med Lucia + tärnor som sjunger stämsång, bär levande ljus och sprider stämning till 110% de 20 minuterna de håller på. Man kan nästan skära skivor av mysigheten på ett trångt Vipans café. Macka med säsongens första julskinkeskivor....så gott! Sedan jobbade man med extra energi timmarna som följde.


Så mycket energi följde dock inte med min kropp på vägen hem. Har varit helt slut hela kvällen. En rask promenad på regn- och snöblaskiga gator gav visserligen rejält med frisk luft men sedan slocknade jag i soffan mellan Wordfeud-dragen. Kan bara inte begripa varför??? jag kan få till det så bra mot vissa spelare och mot vissa - nada!!! Tur??? Mmmm...mentala spöken....


Sitter o laddar för att läsa igenom äldsta dotterns inlämningsuppgift om U.S.A 11 A4-sidor för att vara exakt. Är innerligt tacksam att hon lagt ned det fina jobb och antal timmar hon har...ska därmed inte klaga. Tids nog landar jag på kudden........brukar ju sluta så!


Ha det!!! 

ANNONS
Av Sofia - 12 december 2011 18:29

Det börjar bli tight nu….om tid… Inte för att jag ska stå med dukat bord på julafton och ha fullt julbord till släkten…men det RÄCKER ändå… Är lyckligt lottad som får åka och äta gott borta både på julafton och juldagen. Den dagen kommer när vi vänder på det….och då hoppas jag att energin finns där.


Det ska fixas ett antal julklappar och dagarna trillar på. I morgon är det Lucia vilket betyder ”11 nätter före jul”. Hann ju i vilket fall få upp de röda små tomtarna i fönster och på bord i helgen som gick. Märkligt att det blir färre och färre för varje år. Många små nissar får ligga och sova i sina kartonger till nästa år…o året därpå..


På lördag är åtminstone en ”ren” dag utan nåt på programmet. Då har ju ingen annan tänkt att handla julklappar så det är ju perfekt ;)) Har ju kommit så långt att vi vet VAD vi ska köpa – alltid ett framsteg. Suck för de fantastiska människor som redan är klara med presenterna. Kanske ska ändra strategi till nästa år. Ullared here i come…..eller inte…


Eftermiddagen som gick har barnen bakat pepparkakor hos farmor och farfar! Helt underbart att de får pyssla i pepparkaksdoft när mor varken orkar eller hinner……..


Ha en fin kväll!!!

ANNONS
Av Sofia - 11 december 2011 16:51

Pepparkakshus – check! Smält socker är varmt….. Florsockret för löst….. Resultatet – fantastiskt med tanke på allt strul!! Kan garanterat konstatera att brandskyddet inte är tillräckligt för detta pepparkakshus med tanke på krossad = ihoplimmad skorsten.


Dansuppvisning i regi a’la Studieförbundet Vuxenskolan – check! Stella var jätteduktig med tanke på att hon missat ett antal träningstillfällen (Egypten och lite annat…) Många grupper var det och timme efter timme flöt på där i teatersalongen på Pigalle. Nu satt man på ”andra” sidan och det var lite andra tongångar än Höglandskåren på scenen.  Musikstilar som R&B, Hip-hop, Street dånade från högtalarna…  Behövdes ingen dirigent här inte…


Middag – check! Hem å käka rester från igår! Konstigt att det alltid smakar mycket bättre dagen efter än vid tillfället då festmaten bjuds.


Luciafirande klass 5A – check! Elin ska snart iväg för att bli en tärna för kvällen och därefter ska samtliga föräldrar trängas på läktaren i Åkersskolans gympasal. Elin kläckte att hon skulle sjunga solo med två andra tjejer. Det heter förvisso inte solo då men det ska bli spännande. Korten brukar bli sådär i mörkret..tyvärr men jag ska försöka ta nåt ändå. Därefter ska vi fika på lussebullar och pepparkakor som varje familj tagit med sig själva. Utdelning av frökenblommor står också på kvällens program och eftersom vi är klassföräldrar lär det bli….Ulf som får hålla terminsavslutningstalet.


Så gick den helgen och ny vecka väntar. Jag vet en sysselsättning – julklappsinköp CHECK!!! Ligger hyfsat risigt till!!!


 

Byggherrarna är igång... 

 

Vid dekorationen slinker alltid några nonstop ner i magen...

Klart!!!   

Show-dance årskurs 1-3 Suddigt värre... (Stella är den kortaste tjejen tröjan med stjärnan)

 

Många dansande barn på scenen...


Av Sofia - 10 december 2011 16:08

Jag har inte lika många gäster...som det finns i blå hallen ikväll men väl bästa fam Roos. Det blir hur som helst 3 rätters men kan tänka mig något mer enkel framtoning än det de som sitter i Stockholms stadshus blir bjudna på. Vi kommer bli mätta hur som helst och förhoppningsvis smakar det oxå bra! Bordet är dukat, allt är klart - bara att invänta gästerna.


Övningen i Norra Sandsjö kyrka gick bra. Så gott att "komma hem" en stund. Tänk vad man trajat den kyrkgången upp och ner...dels som kyrkosångare, dels som sommarjobbare kyrkogårdsvaktmästare. Man har rensat en o annan grav, rensat en o annan löpmeter häck, klippt kanter och slängt "vissna blombuketter". Vattnet som fick näsan att krylla sig - urk vilken doft - finns nog inget värre än surt blomvatten. Idag fanns det dock inte så många blombuktter på kyrkogården - mest ljung. Snålblåst och snöblask - nu visar inte vädrets makter sin bästa sida.


När jag kom hem väntade mig en kul syn. Äldsta döttrarna hade gjort snögubbar, många små snögubbar och de stod och välkomnade mig överallt! Ett projekt helt i Johanna- och Elin-stil!!


Å så vann hon till slut - Amanda Fondell. Hela Idol-rasket tog hon hem och igår var hon helt klart bäst! Personligen kommer jag i längden bli trött på hennes röst...tror jag... Ärligt talat är jag rätt trött på Idol och det känns skönt att de lägger ned nu. Ett å annat guldkorn har de dock vaskat fram under åren - årets Moa t.ex Det har ju dock visat sig tydligt att många har inte hållt sig kvar på toppen!!


Ha en skön kväll!! 


 

Sötingar!!!

Av Sofia - 9 december 2011 18:48

Idag har jag tagit tjurarna vid hornen och när jag väl gjorde det var det inte alls så farligt. Det kändes inte som en fäktning utan mer som en dans där jag var den som bjöd upp… Man tjänar på att följa sitt hjärta – man tjänar på att vara ärlig mot sig själv! Lite inlindat och hemlighetsfullt – visst och jag kan inte säga mer än så. Det har varit en av de bästa dagarna på jobbet och jag är stolt över mig själv….


Snöblask och regn – nämen så kul! Det blir så ljust och fint med snö. Men mina fötter blir inte ett dugg blöta för jag har nya skor, tra la la la la i material gore tex. Kan inte förstå varför ett par dojjor inte håller mer än 6 månader på mina fötter. Kan kanske ha med antal steg att göra? Förmodligen….


Idag är det en vecka sen vi sjöng ”Rockin around the x-mas tree” å andra låtar…. Får väl ikväll lyssna igenom alla ljudklipp som finns på Facebook och Youtube från konserterna och minnas och sakna…musiken och människorna… TCB-flickorna får jag bjuda hem snart för en återträff känner jag..  


I morgon övar jag med mor i N. Sandjsö kyrka inför Julafton. Längtar efter ”Stråla milt du ljusa stjärna” som är en stor favorit och även Carolas ”Himlen i min famn” . Den är bara så sagolikt svår att sjunga – om jag tänker på texten får jag bita mig i tungan för att inte börja gråta. Alla vet hur svårt det är att sjunga och samtidigt bita sig i tungan…


Ha en alldeles underbar fredag. Det har jag!!!

Av Sofia - 8 december 2011 20:57

Reflektioner från storstan. Stockholm i decembermörker. Längs varenda gata trängs ljusslingor på längden och på tvären. Det glittrar precis överallt och jag som tänker lite smått på driftskostnaderna undrar hur mycket energi det eg. går åt? Arbetsskadad? Hoppas det är LED-lampor..... 


Mitt resesällskap ville besöka butiken Sea Life och jag hängde på. De måste tjäna bra i Stockholm med dessa priser...eller vad sägs om en dunjacka för 6 490 kr...eller kanske en "skaljacka" (hörde nån nämna det i butiken) för 2 990 kr? Jag behöver en ny fleece men tja... 1 900 kr är inte i min smak. Kan ju styra stegen till andra butiker förstås men jag kom ut med en mössa, En löparmössa som "andas". Med tanke på hur fenomenalt fyndiga andningsorgan vår skapare ordnat till oss människor tyckte jag 269 kr var BILLIGT!!!


Jag åt igår en fenomenalt god fisk- o skaldjursgryta med en st belgisk öl på Belgobaren. De hade 299 sorter till men jag gick inte vidare.... I morse traskade jag iväg till Djurgården, såg att Lena Ph uppträder på Cirkus "det hade ju inte gjort ont" att se den drömshowen ;) Förundras över allt folk ÖVERALLT! Det finns t.o.m underlag för "Kåldolmens dag i Kungsträdgården".


Dagens kurs var givande med bra föreläsare men det blir mycket jobb framöver.... När jag får sova och smälta dagen blir det säkert jättebra! Resan hem bestod av småprat med min kollega samt Wordfeud vilket gick så bra, så bra - eller vad säger du Pelle???  


God kväll!!! 


Av Sofia - 6 december 2011 20:22

Sitter i soffan o lyssnar på "Sommarpratarna". Ett av veckans bättre program med lite vettigt innehåll. Mer eller mindre kända personer samtalar om sitt liv och det de pratat om i programmet från P1. Fascinernade på många sätt. Just nu har julkalenderaktuella Gustaf Hammarström sagt att han var vansinningt blyg när han var yngre.... Det där med blyghet förundras jag över...... Själv är jag och har framförallt varit jätteblyg - ingen som tror på när jag säger det. Men jag har tränat för det kan man faktiskt göra - träna bort blygheten. I skolan gjordes ju flera gedigna och rejäla försök. Man skulle presentera och ha sina små eller något större redovisningar. Kom ihåg att jag ibland var spyfärdig. Oftast gick det mycket bättre än man hade trott (läs stor ångest).


Att byta jobb många gånger är också en typ av träning. Nya kollegor, nya chefer, nya kunder, leverantörer eller vad det nu kan vara för samarbetspartners. En bra skola! Kan fortfarande känna mig rätt obekväm i ett sällskap där jag inte direkt känner någon och måste "mingla". Ibland känner man sig absolut associal.... Ibland är man på hugget och kan gå fram till vem som och börja småprata. Man får ju reda på mycket om man tar chansen. Hade jag aldrig pratat med en av Höglandskårens klarinettspelare hade jag ju inte fått veta att det finns mängder av olika sorters klarinetter. Trodde bara det fanns en variant....   


Alla har nog lite blyghet i sig...på nåt sätt. De som utåt sett framstår som icke-blyga kanske lider alla helvetes kval när hon eller han tvingas prata med dig?  


Nu ska jag packa!!! Huvudstaden Stockholm väntar för två dagar. Kurs i anläggningsreskontra (googla) och många nya människor man ska frottera sig med...kanske...om jag är på det humöret just på torsdag!!


Ha en fridfull kväll och glöm inte att öppna lucka nr. 6!!!


Av Sofia - 5 december 2011 20:08

Går det att hålla kvar ett ögonblick? Inte särskilt ofta....även om man ofta försöker. Trots att arbetstempot har varit högt idag har jag ändå då och då "stannat upp" i tanken, blundat för en kort sekund och drömt mig tillbaka....till helgen som var. När vi satt där bakom kulisserna, lyssnade på den underbara musiken, flabbade gång på gång åt skämten som Anders Mårtensson bjöd på samt njöt av den ljuva stämma som Niklas Andersson hade. Minns när jag stod på podiet, lätt svett i handen höll jag microfonen, strålkastarna i ansiktet, blickade ut över snygga Höglandskåren... Så många timmar å så snabbt dessa timmar passerade.... Min älsklingslåt och absolut favorit när det gäller kåren var Theme from J.A.G Den gjorde mig så attans glad och jag kan inte sitta still när jag hör den. När vi repade lördagen den 26 nov i Flisby kyrka var det detta sound som mötte mig när jag öppnade kyrkdörrarna och den där känslan sitter i. Upprymd är bara förnamnet! Vad gjorde man utan musiken?? Inget förmodligen!!


O helga natt var fantastisk! Your raise me up var outstanding och speciellt när Niklas byter till svenska "Rör vid min själ"... Åhhhh - tidsmaskin var är du? Jag vill tillbaka! Många kollegor, jobbarkompisar och andra har under dagen uppmärksammat helgen och jag är stolt!!!


En mindre trevlig händelse eller rättare sagt i-lands problem för att tjata ut ett begrepp ännu mer...var när Elin provade det nyinköpta Lucia-linnet ikväll. Tjena o godda - HUR har man sytt och VEM har sytt? Å för VEM? Elin är lång förvisso och längden var det inget fel på, ärmarna gick ner till knäna ungefär. Hon vägrar dessutom att bära linnet med gummiband runt ärmarna. (Hade även jag gjort som 11-åring vid närmare eftertanke.....;) Skrev jag att det var nyinköpt? Det blir ett köp till för hon bakom tangenterna och symaskin går definitivt inte ihop. Dessutom äger jag ingen heller för den delen... Det är inte främst pengarna jag tänker på...tiden, tiden, tiden. Morgondagen - skjutsa till bandy på Skogsvallen efter jobbet.... På onsdag åker jag till Stockholm på kurs. På fredag ska hon HA ett passande linne. Det löser sig...nog.....


God kväll!!!!
Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6
7
8 9 10 11
12 13 14
15
16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se