Alla inlägg under juli 2013

Av Sofia - 17 juli 2013 20:06

Nu har man kommit in i jobbet igen. Det går ganska fort när man väl är tillbaka. Förutom 183!!!! nya fakturor har jag fixat lite nya kolonilottskontrakt och fått annat värdefullt gjort!! MEN ska jag vara riktigt ärlig kändes det ändå rätt tungt idag. Klarblå himmel och varm sooool. Hade gärna legat på stranden med näsan i vädret... Men, man kan inte va ledig jämt - så är det!! Det mantrat får man ta till medan högtrycket håller i sig!

Å det finns värre saker i livet än att man måste jobba när solen steker. Jobbigt att se en dödsannons idag, en kille vars föräldrar vi känner. Livet som annars brukar rulla på i rasande fart stannar upp en stund!! Det är bara en vecka sedan vi bjöds in till deras "hem" (säsongsplats på Skrea strand) och drack rosévin och hade hur trevligt som helst. David o Stella fick glass o godis o dricka....

Att förlora ett barn.... Kan liksom inte tänka klart tanken. Den finns inte och ändå vet man att det fruktansvärda då och då händer!

Tankarna går idag till de närmsta i familjen! Världens trevligaste människor!

Njut av livet vänner! Njut av varandra!!

ANNONS
Av Sofia - 16 juli 2013 17:44

Att vissa får gator uppkallade efter sig vet vi men i Norra Sandsjö finns faktiskt "Oskars kulle". Ett stenkast ifrån mitt gamla föräldrahem ligger den. Där åkte vi mycket pulka och skidor på vintrarna och lekte på somrarna. Anledningen till namnet var att en av bröderna i huset bredvid hette just Oskar. Där bodde tre original och i dagens exemplar av Smålandstidningen går det att läsa om just dessa bröderna Sandqwist. På första sidan finns en stor bild från svunnen tid samt ett stort reportage inne i tidningen. Oj, vad minnena kommer flygande….


Var då och då hembjudna till dem på fika med mor och far och hela huset var som ett.....paradis för barn… Speldosor och roliga manicker överallt. Minns speciellt kakfatet som spelade musik och snurrade runt. Oskar tillverkade själv speldosor och spelverk och de hjälpte till med reparationer när folk kom förbi. De var t.ex först i Småland att ha TV vilket i sig är lite häftigt. De hade världens största hund och jag minns att jag var livrädd. Den där hunden öppnade dörrarna själv inne i huset. La sin tass och tryckte ned. Jämt när man gick förbi skällde den och sprang utmed staketet fram och tillbaka. Deras apa till husdjur minns jag inte, möjligen att mina äldre bröder har #minne av den. Jag var för liten.


Arvid, Oskar och Olle – när jag tänker på dem är det verkligen som att förflytta sig till barndomen.


Dag två är avverkad på jobbet. Det flyter på, det känns bra, man måste försörja sig….. Man är verkligen en kugge i den kommunala ”servicen” så här i semestertider…ha, ha…


Kram på er!!

ANNONS
Av Sofia - 15 juli 2013 20:11

Vaknade kl. 04.00 idag på morgonen och det var lögn att somna om. Snurrade runt och grunnade på jobbet och allt som väntade. Kom på att jag hade glömt bort lösenordet till att överhuvudtaget komma in i min burk. Det har aldrig hänt förut och jag ser det som positivt. Man har liksom kopplat bort jobbet med råge. Å ytterligare ett positivt faktum - jag har INTE kollat min jobbmejl på fyra veckor. Visserligen tog det mig ett par timmar att bara gå igenom alla 150 st idag. Sortera bort all reklam och allt skräp och läsa igenom allt annat som var mer av vikt.


Å så fakturorna. När man är allena på en avdelning med 13 pers får man ALLAS elektroniska fakturor när de är väck. Å vet jag hur dessa ska konteras? Näpp!! Har jag någon att fråga? Näpp! De andra har semester! Jag trodde för fyra veckor sedan att det "blir nog inte så många" men jisses vad jag bedrog mig. Över 100 st att ta hand om. Å alla ska vara betalda före att de som är ansvariga är tillbaka. Mmmmmm....nice.... Jag gjorde (gör - för arbetet fortsätter i morgon) så gott jag kan och sedan får "någon" boka om senare om det är fel. Och "någon" - det är jag. På vårt sista ekonommöte redogjorde en annan förvaltning för att de istället drar på sig lite kostanderna för betalningspåminnelser under sommaren. Det kostar ju att ha folk som sitter och sliter sitt hår för att reda ut konteringar samt ombokningar detta medför. För det blir en del fel när personer ersätter andra i dessa sammanhang. Rätt eller fel...intressant fundering!!


Det jag är mest skraj för är bluffakturorna. Hua - vissa av fakturorna har ju rätt höga belopp... Jag känner inte igen alla leverantörer direkt. Jag håller tummarna att bluffmakarna tar semester.  

 


Men har man å göra så går ju dagarna fort.......nästa års semester! Känns onekligen avlägset idag!!


Ha en fortsatt go kväll!!!

Av Sofia - 14 juli 2013 13:02

Ska fokusera på fina minnen och bra saker idag. Ska inte skriva ETT ord om att jag börjar jobba i morron...


Två kvällar i rad har vi umgåtts med goda vänner. Varma soliga julikvällar - det blir inte så väldans många såna på en sommar. I fredags grillade vi hos fam Undfors - nära grannar. Vi satt där på deras altan i soligt läge, njöt av en välkomstdrink - champagne och jordgubbar - så lyxigt!!! Vi pratade semesterminnen, fick se kort från deras bilresa genom Europa till Italien. Det var både snöbollskrig (Alperna) och heta bad (Italien). Verkligen kontraster. När vi skulle äta efterätt fick jag lite "mellansnax" - KRÄFTOR...... Suveränt goda. Lite tidigt att äta...eller sent men oj, vad gott. Eftersom min bordsgranne inte äter fick jag desto fler!!


I går var vi i Sandrydet hos Sus och P-A. Mitt i skogen! Inte en bil i sikte. Efter en jättegod grillad måltid åkte vi till sjön Lill-Nömmen och tog ett kvällsdopp. Otroligt fin badplats mitt ute i skogen. Alla badade inte ...men barnen och vissa vuxna tyckte det var jätteskönt i vattnet. Till kaffet serverades en underbar cheesecake + jordgubbar och vi pratade semsterminnen från Turkiet. De har sitt kvar....deras flyg till Side går om några veckor.


Idag är det söndag....SÖNDAG!!! Känns extra mycket söndag idag... Nu glömmer vi det och fokuserar på kommande vecka. Vi kan faktiskt hoppa ända till nästa lördag. Kl. 18.00 lördagen den 20 juli är ni sååå välkomna till Vallsjö gamla kyrka utanför Sävsjö. Då sjunger jag och mamma på en sånggudstjänst. Det blir blandade pärlor från sveriges skatt av visor och fina sånger!!


Ha en forsatt skön sööööööööööööndag!!!!


Ps. Å alla ni som just fått semester...den tar slut den oxå... Jag är INTE bitter....


 

Solnedgång vid sjön Lill-Nömmen

Av Sofia - 13 juli 2013 17:08

Den kommer smygande nu. Liten släng av ångest inför jobbstart på måndag. Det är inte jobbet som sådant som känns negativt utan mer faktum att fyra lediga och goa veckor är slut... Men som någon klok människa sa häromdagen (som oxå skulle börja jobba igen): Semestern är slut men inte sommaren. Å så är det ju. Många fina eftermiddagar/kvällar och helger finns kvar innan löven börjar gulna och...... Tänker inte längre fram....

Idag har jag spenderat en bra stund på min cykel. Goa och varma mil - kändes lite som att cykla i en bastu (temperaturmässigt alltså). Trodde familjen skulle möta upp i Stensjön på badplatsen men barnen VILLE inte...åka dit... Bara att trampa vidare....uppför...

Men vi tog en eftermiddagstur till Adela udde och badade och jag var i lääänge - så gott! Ett stort minus till Nässjö kommun som inte håller bättre ordning här. Hela stranden är full med fågelbajs av våra kära gäss... Svårt att lösa detta men varför inte göra denna badplats attraktiv? Skulle kunna bli sååå fin. Premiärbesökte sedan stadens nya glasskiosk - bra jobbat Nässjö kommun som har fixat denna på torget!! Ett stort plus!!!

Ha en fin kväll!!

Av Sofia - 12 juli 2013 15:59

Jag har och kommer alltid att ha starka känslor för badplatsen Sandsjöbaden. Åtskilliga timmar har tillbringats här under min uppväxt och minnen sköljer över mig varje gång jag åker hit. När jag var liten fanns det ingen tid att åka till en badplats med fika eller medhavd lunch och stanna i flera timmar. Mina föräldrar - bönder jobbade liksom alltid, dag som kväll, måndag som lördag och söndag. Nu menar jag inte att det på något vis var synd om mig. Jag var van att vi tog ett kvälldopp när "mjölket" var avklarat och det var mycket mysigt.

Dessutom tog jag mig tillsammans med vänner de få km till Sandsjöbaden helt för egen maskin. Vi cyklade. Vi parkerade inte våra handdukar och stannade över dagen utan vi cyklade alltid fram och tillbaka. Ibland många gånger per dag!!!!

Det har hänt lite med Sandsjöbaden på ca 30 år. Från att restaurangen låg "däruppe" o var knuttarnas paradis till att idag vara ett riktigt Wärdshus med underbara oxfiléplankor. Vägen har dragits om, bryggorna har kapats, femman är borta på hopptornet...

När jag var 13 år träffade jag en tysk flicka vars familj campade där. Vi började brevväxla. Vi hade kontakt i flera år och hon hälsade på mig i Nässjö en gång. Jag var kär i hennes bror Rolf men eftersom det aldrig besvarades (vågade aldrig tilltala honom) gick det till slut över... Minnen, minnen, minnen...

Idag har vi tillbringat hela dan här i mitt barndomens paradis. Lyxade till det med lunch och medhavd fika! Skönt att inte ha några kor o mjölka när jag kommer hem.....

Go eftermiddag

Stella o Danni väntar på sin mat

David, Ulf och Vincent i solen

1D

Av Sofia - 11 juli 2013 19:42

Det är fascinerande hur två av mina flickor kan bli så fullkomligt uppslukade av en grupp som One Direction. Fem grabbar som vann nån musiktävling typ Idol, sjunger andras låtar och dansar i takt med musiken samt är jättesöta. Det sistnämnda är naturligtvis en stark faktor. Å framförallt Elin är ett STORT fan. Hon gillar en av killarna speciellt mycket!! Hennes rum är tapetserat med affischer och står det EN rubrik på en tidning SKA hon köpa den. Idag cyklade hon till Willys - nån ny specialbilaga One Direction. Hon följer dem på Twitter och lyssnar dagligen på deras musik.

Å lillasyster Stella är på god väg att bli likadan. Tröjan med One Direction motiv inköpt i Turkiet är hetaste plagget.... Ja de är sanna "One Directioner's" som det kallas att vara deras äkta fan's.

Å jag vet hur det känns - jag vet hur det är. Jag var tooookig i.....Carola. Jag kunde cykla de sex km uppförsbackarna till Rostedts Livs i Bodafors för att köpa senaste upplagan av OKEJ bara för att Carola var med... Tilläggas kan att det begav sig på den tiden då Sofia INTE var träningsnarkoman/träningsfantast = (vad är skillnaden...?)

Jag och min vän Sara Henriz bodde i nästan hela somrarna i en liten stuga som vi döpt till Carola-kojan. Affischer på väggarna så klart... Vi övade till våra shower. Tack-o-lov har jag kassettbanden kvar. Beviset som bekräftar vårt engagemang.

Det är väl den stora skillnaden. Jag sjöng och mimade till Carolas låtar. Elin och hennes kompisar sjunger inte... Å sjunger JAG i bilen till One Direction - då är jag pinsam... Begriper ingenting!!! ; )

Ha en fin kväll!

Ps. Stella sover över hos Danni i hennes lekstuga tillika "One Direction club"

Danni o Stella i lekstugan

Av Sofia - 10 juli 2013 16:32

Vi packade ihop vårt tält (å alla andra grejer som tycks ha svällt på två dagar...) efter en mycket kylig morgon och god frukost. Det är inte smidigt att bära två fulla kaffe-muggar + en ICA-påse c a 700 m till campingen. Vi tog en avstickare till Ullared på hemvägen - ligger ju bara 4 mil från F-berg. Det är så grymt billigt där - sanslöst!!! Inte en spänn kostade det oss när vi väl var framme. Vi stannade nämligen aldrig, parkerade inte bilen, gick aldrig in. Billigare kan det inte bli.  Det räckte med att SE campingen, parkeringen, allt folk....för att lusten till eventuellt besök skulle avta rejält. Blankt NEJ! Nu hade vi ju inte plats för några "fynd" i bilen men nån lite kasse kanske man hade kunnat ha i knäet i bilen. Men som sagt - orken, energin, motivationen, viljan tog slut...


Vi vred på Sommar i P1 kl. 13.00 och hade sån tur att Henrik Lundqvist sommarpratade. Ett helt underbart program i allmänhet och i synnerhet när vissa pratar. Förutom att han ser mycket bra ut ;) var han mycket intressant att lyssna på.  David som är stort fan av Frölunda och Henke och dessutom själv är målvakt satt som ett ljus i baksätet och tog in varenda stavelse som sas. Jag är så fascinerad av att idrottares drömmar och mål med hjälp av talang (förstås) och ett otroligt slit kan slå in och uppfyllas. Å trots att man tjänar "a lot of money" kan man behålla fötterna på jorden. Han pratade om mental intställning beträffande målvaktandet och det fanns många kloka ord för David att ta efter. Nu spelar ju sonen inte hockey men om man säger så här - orden kan nog behövas i bandymålet oxå, det är ju inte direkt lättare att stoppa bandybollar. Intressant att även höra hur det faktiskt kändes att få chansen att spela i NHL, att "lämna" familj och vänner hemma. 


Idag är det höst! Regn och blåstigt värre! Jag ska snart lägga mig i ett varmt bad! Tältliv är annorlunda men jag föredrar min säng och "hemma".


Ha en fin kväll!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se