Alla inlägg under september 2020

Av Sofia - 16 september 2020 20:48

......idag är det Davids födelsedag! 19 år fyller nr tre i syskonskaran. Med blixtens hastighet går åren och från att han fanns i famnen för första gången är han nu en kille eller vuxen man som jobbar och tränar hårt med sin bandy. Alltid med ett leende på läpparna. Tidig morgon och sen kväll - alltid utan gnäll. Klok, genomsnäll, omtänksam och ?ser? när äppelträdet blommar. Du skänker så mycket glädje och lycka blandat med lite oro. Mina förbaskade hjärnspöken att något ska hända. Mer eller mindre lätta att kontrollera och hantera.

I eftermiddags, efter jobb och före isträning firades det med mozzarellamackor och hemmagjord tårta av ?momo?. Mamma och pappa kom med peng till David, tårta och ved. David har firat hela dan. Han hade med sig smörgåstårta till jobbet och mösatövor till bandylaget.

En ljuvlig dag är till ända. Jag var ledig från jobbet, prickade in fantastiskt väder, löpning i bara löparlinne och sedan lite pyssel i trädgården.

Natti, natti!

Grattis älskade lu

Några ord för längesen

19 bast

Av Sofia - 15 september 2020 19:13

Grattis till mig idag. Jag har namnsdag idag. 15 september. SIGRID. Namnet kommer från mormor som jag tyvärr aldrig fick förmånen att träffa. Hon omkom i en bilolycka två år innan jag föddes. På något förunderligt sätt känner jag henne ändå. Genom det mamma har berättat. Hon blev änka vid 46 års ålder, ensamstående med sex barn. Mina morbröder Gösta och Sture fick i tidiga tonåren ta huvudansvaret för sysslorna på gården i Hägnen utanför Sävsjö. Plus de andra syskonen förstås! Man kan inte riktigt förstå det jobb det innebar. Ved och vatten in o mat på bordet och jag själv kan känna det övermäktigt att handla på ICA efter jobbet... Det är stora kontraster.

Å så har vi skrivandet gemensamt. Hon skrev oerhört fina dikter och lusten för ordet har vi båda. Det finns liksom en anledning att jag döpte min blogg till SigridSofia och det är även mitt namn på Instagram. Sedan vet jag inte hur hon var som person, om vi har känslorna gemensamt. Det sägs vi består av 60-70% vatten. Jag består av 90% känslor. Resten är nån annan sörja. Det kan vara riktigt trevligt men oxå väldigt jobbigt....

En riktigt go kväll efter en bra arbetsdag. Skördat våra chili i växthuset - tack Johanna för plantan. Fint röda och go styrka. I morgon är jag ledig - jobbar ned flexen o det ska bli bra väder. Jag sprang till jobbet i morse men det kan helt klart bli en runda i morgon oxå.

Ha en fortsatt fin kväll!

Mormor som flicka

Jag och mamma - två Sigridar till

Ljuvlig kväll - 21 grader

Chiliskörd o några tomater....till...

Av Sofia - 14 september 2020 20:03

Det är vackert när ljungen börjar komma. Det kliade lite i köptarmen i torsdag när jag såg torgknallarna som dukat upp till ljungfest. Å den fina prydnadskålen. Tillsamman med murgröna som förhoppningsvis har klarat sig igenom både pensé- och sommarblomsplantering (läs - snåljåp som inte köper ny varje gång) blir det en oslagbar kombo.

Jag brukar hålla mig till byte av sommar till höst i krukorna runt när David fyller. Det gör han om två dagar så idag fixade jag detta. Handlade på Granngården och de hade riktigt fina exemplar o lite olika sorter att välja på. Prydnadkål gick jag dock bet på. Synd för dem - de fick inte sälja. Det blev rigtigt fint ändå.

De befintliga blommorna, tja det var inte mycket med varken lavendel eller lobelian om jag ska vara riktigt ärlig. Men jag fick ihop en vacker liten minibukett av det som återstod (som iofs är en annan blomma som jag icke vet namnet på).

Måndag och ny vecka. Det ska bli en fin vecka och då kan september vara riktigt ljuvlig. Till kvällen kör vi en fläskpannkaka - vardagsmat och riktgt gott.

Godkväll!!

Det som fanns kvar av sommarblommorna

Av Sofia - 13 september 2020 15:51

När inget riktigt blev som man tänkte denna söndag får man göra det bästa av den. Å den är faktiskt bäst. En mösatövaplåt står i ugnen, eller kärleksmums eller snoddas eller skit samma - de är goda och kär kaka har många namn. Det blir inget för oss utan David ska bjuda sugna bandyspelare den kvällen han fyller. Å det var tesagt att det skulle vara hembakt. Bara o damma av kakbakarkunskaperna o de fanns kvar. Man har det i fingrarna när man i stort sett inte gjorde annat förr i världen.

Har sprungit dryga milen på förmiddagen - utan regn kan tilläggas. Som jag mådde igår är jag otroligt glad att de funkade överhuvudtaget. En tillfällig svacka i måendet och helt orkeslös. Idag känner jag mig hur pigg som helst.

Å så beställde jag några höstplagg o skulle stryka upp dem. När jag står här med järnet blir jag så trött på mig själv. Jag älskar klädda knappar och lite puff vid ärmarna MEN hur kul är det att få bort rynkorna. Med en ärmstrykbräda går allt. Tjusigt blev det o jag längtar lite efter att få dra på den rostrosa blusen. Frågan är bara hur slät den är efter promenaden till jobbet under jackan...

Snart dax för brasa. Ska försöka locka ut Stella till elden - Wi-Fi funkar ju här oxå.

Ha en go söndagskväll!

Bra uppfinning

Plötsligt händer det

Nu fattas bara glasyr. David är o handlar cocos.

Av Sofia - 11 september 2020 19:52

Idag har jag avverkat en dag helt utan energi. Det är så ibland. Efter några dagar av mer intensivt arbete än vanligt och extra långa dagar blir det kanske så. Delårsbokslut check och musten eller luften går lite ur. Allt har gått så bra så bra och tacksamheten till min egen förmåga känner ingen gräns. Ger man sig f-n på att något ska gå så går det. På något oförklarligt sätt. Det har inte varit en lätt vår och det är ingen lätt höst, det saknas personer på plats. Men - vi som är på plats sliter på och stöttar varandra. Dessutom har vi KUL på jobbet. Tycker så mycket om mina kollegor. Både jobbsnack o annat snack. Guld värt!!

Ikväll är det taco-time. Grillsäsongen går mot sitt slut o nu går vi på höstens sköna fredagsstandard. Fräscht o gott. David o Stella är tillbaka och jag konstatera att veckorna går såååå fort. Bra eller dåligt? Till o med David sa efter en arbetsvecka ?min vecka har gått fort, hur har din varit?? Jag kontrade med ?veckan har gått i ilfart om nu det är meningen med livet??

Nu har vi käkat och det var hur gott som helst. Som vanligt. Alltid!!

Tacotime

Av Sofia - 9 september 2020 19:19

Idag, till skillnad från tidigare i veckan, åkte jag hem i tid. Kunde varit kvar ett tag till men idag gick bilen vid strax över halv fem. Punkt. Man går liksom aldrig hem och känner sig färdig.

Städade när jag kom hem. Det behövs då och då även om man in i det längsta försöker att ignorera det.... Jonas sprang, plockade svamp o kokade kräftor. När jag var klar satte jag mig med mina album och gjorde färdigt fram till sommaren - så långt jag på gammalt hederligt sätt tar ut kort och med klisterpluttar sätter in dem på vita albumblad.

Just det momentet - när jag ska skriva till bilderna älskar jag. Att minnas tillbaka. Att se studentbilderna, se en jätteglad David och den härliga dagen. Trots Corona-elände o den klumpen jag hade i magen för eventuellt dåligt väder - allt gick ju superbra. Så otroligt kul att ha i minneskassaskåpet och även dokumenterat i album.

Nu doftar gott av kräftor i huset och jag blir sååå sugen NU!! Men de ska få dra sig i spadet till i morgon.

Ha en fin kväll!

Av Sofia - 8 september 2020 21:14

Idag startade inte dagen med rörelse. Kände inte för att springa ut i regnet och ta mig till jobbet. Åkte med Jonas och var på jobbet tidigt. Fick mycket gjort de där morgontimmarna och en dos kaffe fick mig att vakna till istället för steg.

Tog igen stegen på lunchen. Hade med mig löparkläder då de lovat bättre väder och lunchturen runt Träslända blev varm o svettig. Det var så skönt så jag la till ett tog ett varv runt Ingsbergssjön. Efter dusch var jag så pigg och glad, full med energi igen. Eftersom jag skulle jobba till kl 18 behövdes ett bra break mitt på dagen.

Föräldramöte på Brinell, Stella och samhällsprogrammet. Bra info om både sådant jag redan visste och inte visste. Nu var det fjärde o sista gången som ett av barnen börjar gymnasiet. Estet, estet, bygg o samhäll. I den ordningen. Barnen växer upp fort.

Nu är jag trött och ligger i sängen. Magen smälter två slicar underbart god pizza. Känner mig lite frusen och ruggig. Hoppas bara det är något tillfälligt då jag jobbat alldeles för mycket ett par dar plus aktiviteter efter det. Gruppmöte Centern i måndags. Långa men bra dagar. Då känns allt bra.

Godnatt!!!

Tänk att den här ?bruden? blivit så stor : )

Av Sofia - 5 september 2020 17:25

Idag spelade Nässjö IF träningsmatch mot LAIK, Lidköpings AIK i Lidköping. Första matchen och premiär för David i målet. En halvlek skulle han stå. Man kunde följa matchen via länk på Elitrapport och det var riktigt bra kvalitet på bilden även om jag måste erkänna att det är svårt att se bollen på en lite datorskärm.

Å jag hör mig mest ligga och sucka o stöna när det blir farliga lägen. Varför ska jag alltid bli så nervös. Jag är verkligen inte gjord för att vara bandymålvaktsmamma men samtidigt är det ju väldigt roligt. Härligt att höra David berätta hur taggad han var inför resan och matchen. Matchen slutade med förlust, 5-2 till LAIK. David gjorde fina räddningar och jag hoppas verkligen i skrivande stund att han är nöjd med sin insats.
Numera är man delägare av di blåe, hi, hi - aktierna som skulle säljas har sålts. Riktigt riktigt kul!

Förmiddagens svamprunda tog knäcken på mig. Kläddes mig alldeles för varmt och det var tryckande värme. Mörka mörka moln fanns runt om och strax innan vi kom hem öste regnet ned. Sedan dess har det fortsatt då, hällregn och sol om vartannat. Har inte gjort många knop sedan dess, jo jag stekte svampen vi plockade - gott!

Till kvällen blir det en kväll med vännerna i Sandrydet. Hos Susanne och P-A. Längesen vi träffades och bara satt ned o pratade. Jo, vi har träffats på student och hennes 50-årskalas men då blir det inte riktigt samma sak.

Ha en fortsatt fin kväll!

Nervösa mamman bakom skärmen då sonen står i kassen.

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards