Alla inlägg under januari 2017

Av Sofia - 19 januari 2017 19:51

Idag luftade jag mig runt Träslända på lunchen. Med facit i hand hade det varit bättre om jag haft skrillor på mig. Åtminstone broddar.... Isgata nästa hela grusvägen. Fick gå i kanten hela tiden. Som alltid dock, mycket skönt att få lite rörelse under en lång arbetsdag. Åkte från Landsbro i morse å då är jag med automatik på jobbet kl. 07.00 vilket är en timme (i regel) tidigare än jag brukar.

Efter jobbet gjorde vi oss en runda till IKEA. I ärlighetens namn har jag fått min beskärda del av IKEA-doser för ett långt tag framöver men det saknas en täckskiva, där nya köksskåp möter taket och eftersom jag VILL (å Jonas också) få allt färdigt fick det bli ett besök. Inklusive god måltid och när man kommer frampå kvällskvisten är det något lugnare med folk. Faktum är att jag blir nästa aldrig besviken när jag äter på IKEA-restaurangen, alltid gott och fräscht på nåt sätt. Spätta fick det bli! Nu är vi IKEA-mätta i dubbel bemärkelse. Å förutom täckskivan smög det sig ned en fin växt som jag tänkte ha på köksbänken. Jaadå, det finns alltid något som vill köpas när man går runt. Kaktus är ju inne så beslutet föll på en sån.

Nu är vi hemma och vi kommer inte att börja snickra nu ikväll. Bara TV och lite slapp innan kudden. Ny dag i morgon. Ny jobbdag, ny eftermiddag med snickeri och fix. Jag hoppas att vädret blir drägligt till helgen. Frisk luft och rörelse gör det lättare att härda ut på vintern.

Ha en fortsatt fin kväll!

Av Sofia - 18 januari 2017 18:28

Idag har Hildur namnsdag. Ett vackert namn. Min farmor hette Hildur. Den enda av mina mor- och farföräldrar jag faktiskt har riktigt bra minnen av. Som minst i kusinskaran var jag bara 6 år när farfar John dog så han minns jag inte så starkt. Min mormor Sigrid och morfar Martin dog tyvärr långt innan jag föddes så dem har jag inga minnen av - mer än det mor har berättat och det hon har visat på kort.


Farmor var en stark kvinna. I dubbel bermärkelse. Hon var dubbelarbetande (som ju många kvinnar var och ÄR). Alltså jobbade "ute" på gården och samtidigt hade alla i maten. Dessutom ystade hon ost och sålde till dem som ville. Minns hur det luktade i deras hem i Torset på ovanvåningen där hon hade dem. Inte så gott och när jag var liten uppskattade jag verkligen inte hemystad ost. Numera känns det som en delikatess och smakar ju så gott. 1990 renoverade pappa huset i Torset och under tiden bodde farmor hemma i Sandsjö. Då lärde jag känna henne ännu bättre. Det var sista året jag själv bodde hemma och hon lärde mig bl. a att göra bruna bönor från grunden. Jag kan erkänna att jag som 19-åring också kunde vara lite irriterad på henne . När hon bakade kakor skulle hon alltid öppna ugnsluckan och glutta in - så klart att hon gjorde det. Hennes ugn i Torset hade ju ingen lucka med glas så förr gluttade hon för att se om de började bli färdiga. Även om närminnet svek henne då och då hade hon stenkoll på vad som hände förr. Jag bad henne berätta om när hon var ung från tiden i Skepperstad (där hon kom ifrån) och det var alltid lika roligt att höra på.


Hon dog 1997 - 93 år gammal och hennes fina drag och hållning behöll hon i det sista. Ett långt liv fick hon och jag hoppas att jag får åldras på samma sätt. Verkligen! Det enda av mina barn som träffat Hildur är Johanna, minns att hon fick sitta i korgen på hennes rullator när hon levde sina sista fina år på Ringgården. En fin lägenhet. Jag har hennes köksbord + stolar från den tiden och brännmärket från ett värmeljus finns kvar, numera döljs det av en duk. Farmor och farfar fick tre fina söner. Bara en av dem lever idag, min pappa. Kusinerna som finns, Bosse "Mackan", Rolf, Eva-Lena och Mia - vi har en fin kontakt. Både IRL och på Facebook. Det är härligt!!


Dagen har varit hur bra som helst. Ibland bara flyyyyyter det på, så bra. En lunch med Susanne hemma hos mig var ett härligt avbrott på arbetsdagen. Hon jobbade hos kund i Nässjö och jag fick visa henne mitt nya kök. Stort grattis till hennes P-A som oxå fyller idag!!


Ha en fin dag!



Varsågod - en sång helt dedikerad till Jonas. En av hans älsklingssånger ville han att jag skulle lära mig och sjunga/spela in. Naturligtvis gjorde jag det!! Hästjazz när den är som absolut bäst!!!

Av Sofia - 16 januari 2017 20:18

Kalla dagar är vackra dagar. Jag har en bra bil som alltid startar. Jag har en varm jacka. Jag har vantar och bra skor. Solen skiner på dagen och månen lyser (lyste i går kväll och natt) vackert på himlen. Det gäller att vara positiv. Nu har mer än halva januari passerat och det är "bara" en och halv månad kvar till det blir vår. Mars ÄR en vårmånad. I varje fall enligt kalendern och mig. Hur det ser ut utomhus kan ju diskuteras... Jag fick bilder av min bror för några dagar sedan. Från Nya Zeeland. Varmt och sol? Jag liksom druknade i bilderna. Å alla andra som far iväg till varmare breddgrader. För de läggs ju gärna ut....från Thailand och andra sköna ställen. Jag gläds med dem och önskar att jag kunde avverka lång tid, långt bort på vintern. Dock funkar det inte särskilt bra med livet i övrigt och definitivt inte med jobbet. Men.....det är kanske är precis det man skulle göra. Fast en liten kortare tripp...åka en vecka till solen och tanka på D-vitaminförrådet och värma upp sig. Behöver verkligen inte fara så långt som till Nya Zeeland, Australien eller Thailand. Det finns andra alternativ...

I kväll har mor och far varit på besök. Kökstitt kan man val rubricera det hela samt övertagande av micro. Deras antika från 1988 sjöng på sista versen (dock fungerade den). En Miele och det märket är ju välkänt bra. Den har tjänat familjen Karlsson i snart 30 år och har mer än väl betalat sig. Den jag nu överlåter är knappt två år och fungerar klockrent ? dock passade den inte i mitt inbyggnadsskåp (mitt dåliga samvete för slit- och slängvärden mildras såklart av att mina kära föräldrar nu kommer att nyttja den). Å så fick de ett par grytor på köpet. De funkar inte på min induktionshäll... Mamma (å pappa) behöver dem säkert med tanke på antalet i ditt grytskåp.

Dagen på jobbet gick som en dans, mängder med nya hyreskontrakt som helst måste bli färdiga till nästa vecka. Arbetet är otroligt kul när man får leda detta arbete. Samla in information från höger och vänster (ännu roligare när höger och vänster blir klara med information) och skapa nya kontrakt i vårt fastighetssystem. Låter säkert extremt nördigt men sån är jag.

Sitter nu och kollar på Idrottsgalan ? alltid lika trevligt. Annars har det verkligen inte blivit mycket av den varan senaste tiden. I fredags hamnade vi dock framför Victoria Secrets mycket märkliga program. En hel timme där mycket mycket smala modeller visar underkläder på catwalken. Min underbare livskamrat kläcker den ena efter den andra kommentaren så man skrattar högt. ?Det där var ju fint, men alla fjädrar och vingar...vad ska de med det till? De där pärlorna och kedjorna överallt....kan det verkligen vara skönt att ha under sina kläder?. Nej, de där underkläderna är nog bara till för just visning på catwalken ? inte så mycket att ha ? just som underwear!!!

Ha en fin kväll!

Mysstund med mor o far. Tårtan var en surprise - från mamma!!!

Av Sofia - 14 januari 2017 17:49

I rubriken smög det sig in ett "på" istället för "och" men faktum är att det stämmer. Nyhetens behag var ingen höjdare. Den vackra o nya gröna semlan har likt en bomb slagit med i Nässjö. Thimons i Nässjö var tom på riksnyheterna för sin uppfinning. Klä in en semla med grön marsipan o VIPS så blir det en prinsessemla... Tack men nej tack. Kul förvisso att den idérika bagaren/ägaren sätter Nässjö på cafékartan (för andra gången - förra året var det semelsmoothien) men den gröna skulpturen var finare än god. Marsipanen ihop med vetedeg blev en märklig kombination o allt blev bara sött sött sött.. Som min vän Sus sa: "Varför kan inte semlor få vara semlor o princeesstårta/bakelser får vara just det." Den andra semlan - en hederlig vanlig - var himmelskt god. För personligen gör Thimons alltid himmelskt goda grejer o är ett mkt fräscht fik!

Det var hursomhelst gott med sötesaker till kaffet efter att ha hyrt en kärra o fått iväg hela gamla köket och mängder med emballage till tippen. Som alltid är det lördagsfest på Bodatippen. Många människor känner en befrielse att slänga grejor o gubbarna ute på tippen är alltid lika trevliga.

Vi tog en uppfriskande promenad till...ja men visst...Spexhult o idag lurade Jonas ut mig på isen. Bara en bit även om jag har en svag aning om att han hade velat gå en längre bit... På nåt sätt är varje promenad ett äventyr med honom. Positivt är att det ger lite mer. Över stock o sten, över snöfyllda åkrar - trött blir man..

Ha en fin kväll. Jag kommer att somna helt ovaggad!!!!

Väl tjänt sedan 1975...

Den till höger var himmelskt god!!

En underbar vinterdag o Spexhult är mycket vackert även på vintern!

Jonas fotar utan att jag vet.. helkoncentrerad på att plocka ur diskmaskinen. :)

Av Sofia - 13 januari 2017 20:06

Köksveckan går mot sitt slut. Det har varit ett minst sagt hårt tempo, både kroppsligt och mentalt, och det "känns" idag. Det var inte!!!! optimalt att fixa nytt kök samma vecka som kommunen stänger sitt ekonomiska år (mer jobb än vanligt för oss som håller på med ekonomi o siffror). Dock är det extremt tillfredsställande att nu ligga i soffan.....fredag kväll, köket klart, jobbveckan är avklarad med bravur - så många krångligheter fixade.

Dessutom har vi lyckats fira ett födelsedag och det funkade fint. Dagen blev fin och mysig!!! Henry har blivit 17 år. Otroligt vad tiden går!!

Nu har jag nu så dåligt samvete för att jag inte står o kollar NIF P16 i Jönköping nu. Två timmar utomhus från halv åtta, jag bara orkade inte. David förstod tack o lov, det kommer fler matcher. Dessutom har det hänt nåt i min rygg, har så ont på ett ställe och jag har sovit så illa hela veckan. Så fort jag vänder mig om vaknar jag - inte bra. Har haft värken sedan nyårsdagen och jag fattar inte vad jag gjort.

I morgon blir det mer jobb. Besök (förmodligen fler än ett) på Bodatippen. Frys, diskmaskin, spis och en massa brädor, papp o plast... Den sista biten runt fläkten är spacklad o det ska slipas o sedan målas vitt. Det kommer att bli helt klart...snart...

Go kväll!!

Före o efter...

Det ser inte riktigt så snyggt ut utanför.. Tippen nästa!!!

Av Sofia - 11 januari 2017 22:49

.....idag är det Henrys födelsedag!!!

Åter en sen kväll. Handtag skulle visst på alla luckor o lådor.... Ni vet, det underlättar extremt mkt när man ska öppna dem. Å jag ska snart sluta tjata om vårt nya kök men ikväll startade jag diskmaskinen o den går så tyst, så tyst... Som Henry sa, jag kan nog ligga o sova bredvid utan att vakna. Den gamla var högljudd - man fick höja volymen på TV'n för att höra när den var i gång.

Henry ja! 17 bast! På kvällskvisten för 17 år sedan blev jag tvåbarnsmor till den söta söta bebisen som var så nöjd o snäll så det var overkligt. För ett år sen blev du Henry med hela din omgivning o idag är du en gladare, tryggare person än någonsin. Din styrka ger mig kraft på ngt underligt vis o allt löser sig.

Dagen har varit guld. Trots skitväder o jag bangade för lunchpromenad blev dagen såååå bra. Kan säga att det händer ALDRIG att jag bangar när jag väl klätt mig men snöblåsten idag skruvade in sig under min vinterjacksluva o då kände jag - tack men nej tack.

Firade 17-åringen med hamburgare som han önskade sig o tårtan blev glass. En jättemysig kväll! Grattis älskade unge!!

Natti världen!!

Morrongrattis!!!!

Stellas present till Henry - ärtpuré och persikopuré på naglarna.. ?

Salongen är fri från kökslådor - hamburgare till födelsedagsmiddag!!

Av Sofia - 10 januari 2017 23:54

Ja - rubriken är en kort sammanfattning av dagen. Det nya köket färdigställs o jag går med dammsugaren, våt trasa och sitter med jämna mellanrum vid jobbdatorn o slutattesterar leverantörsfakturor. Idag, den 10 januari MÅSTE det vara tomt i inkorgarna - i morgon släpps leverantörsfakturorna för 2017 på.

Å medan de båda duktiga Jonasarna har monterat fläkt, diskmaskin, häll och tillhörande skåp har jag städat undan emballage och annat skräp. Jag vill liksom inte bygga in slipdamm och sågspån under skåpen... Här kommer min mkt kvinnliga sida fram för även att jag tror på ett jämlikt samhälle (där båda könen ska samsas o respekterar varandra) märks här en tydlig skillnad.... De två männen i huset idag verkade inte bry sig det minsta om just den detaljen (ha, ha)... hör monterades det i en rasande fart över både spindelväv o annat.. Lite kul när vi bröt upp sockeln till den gamla diskbänken. Hittade en gammal "Domus-påse"... Det var inte igår om man så säger. Några ölburkar daterade 2010...ja, det var inte mina synder som plockades fram (flyttade hit våren 2015).

Ligger lycklig o trött i sängen. Köket fungerar - alla vitvaror är i funktion, tom äggen smakade bättre efter stekningen på induktionshällen (kan va inbillning). Å det är en skön känsla när man verkligen känner att man gjort rätt val. Bänkskiva, luckor, glasvägg, fläkt o placeringar av skåp etc. Har plockat in nästan allt i skåpen och hyllorna så hemmet börjar likna ett hem igen.. Å allt har fungerat utmärkt med barnen i huset.

Nu saknas bara några fronter, täcklister o socklar. Därför får ni hia er ett tag - publicerar inga "färdiga" bilder på köket förrän det är klart. Men några typiska för dagen bjuder jag på. Jonas kallar mig för "trasan" o idag stämmer det verkligen....

Natti!!!!

Passar på att dammsuga...

Oxå en ganska typisk bild. Hungrig 15-årig pojk kollar kylen.

Även jag blir hungrig iofs.. Lunchen idag intogs på Almenäs källare. Kålpudding till oss arbetare!

Av Sofia - 8 januari 2017 10:50

Jag sparade alltid dina fina kort


Jag sjöng på din stora fina fest - den sista sången

Du bjöd mig och jag fick vara gäst – den sista gången

Det gick så fort – det kändes så nyss jag såg dig

Ingen förstod hur det egentligen var med dig


Vad hjälper det att ett liv är långt

när ett liv tar slut?

En moster, en farmor, en mormor, en syster, en svägerska, en mor

En konstnärssjäl som har fått frid - i himlens entré står nu dina skor


Du samlade alla omkring dig

en fin septemberlördag

Solen sken – inte ett moln på himlen

Denna vackra septemberdag


Min hög av post vid jul förgylldes alltid av dina kort

Jag sparade alltid dom – de var gjorda av dig och speciella, en alldeles egen sort

Du orkade inte kämpa mot det onda i din kropp

Jag undrade, när jag fick veta, om det verkligen fanns något hopp


”Tidevarv komma, tidevarv försvinna – släkten följa släktens gång”

Just nu känns inte orden som en tröst i denna sång

Minnet av dig, alltid med ett leende och nära till skratt

ger mig styrka att vara tacksam för varje dag vi är friska – och varje natt  


Sigrid jan 2017

 

 

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards