Senaste inläggen

Av Sofia - Lördag 28 jan 11:08

Nu är vi på väg! Till Stockholm. Jag, Jonas, mina bröder med respektive fruar o mamma o pappa är det som ska ut o lufta vingarna. Mamma måste ju vara med på Mamma Mia!! Vi åker i en modern Jo-Ro buss o vi beräknas landa på hotellet vid ett-tiden. Att få se Mamma Mia the Party med detta gäng har jag sett fram emot så länge. Älskar musiken, musikalen, filmen - allt som har med Mamma Mia att göra!

Vaknade med tjock hals o varm panna och det är ju självklart så att man ska känna sig risig exakt denna helg. Senast jag var sjuk var ju förra resan - World Cup i Toronto.

Gårdagen var så kul. En pubrunda i Nässjö innan vi gick på basketen. Förutom att Stella underhöll med sin Cheerleading-grupp i pausen (vilket vi absolut ville se) vann Nässjö över serieledande Luleå. Härligt!!!

Ha en fin lördag!!

Pelle, Monica, far o mor

Anders, Lotta o Jonas

Fika ute i det varma (!) vädret....

ANNONS
Av Sofia - Torsdag 26 jan 20:40

Nu är det ju ingen matblogg jag driver, inte heller någon träningsblogg (även om dessa inslag återfinns med jämna mellanrum eller mer eller mindre ofta). Livet består ju av så mycket mer o det vill jag på något sätt förmedla när jag skriver om mina dagar. Skrivandet är både förlösande o energigivande. Så är det!

Till kvällen gjorde vi varma mackor. Förr i tiden - för längesen brukade jag göra mackor med mosad makrill, lök o över la man ett täcke av hårt vispad äggvita blandat med majonnäs. Gratinera i ugnen och det är himmelskt gott. Så fick det bli till kvällen. Till de vuxna vill säga. Jag har inte lyckats överföra min förtjusning för havens och sjöarnas innehåll till någon av mina barn. Undantaget är Johanna som i varje fall äter vissa ädlare sorter som lax. Barnen eller ungdomarna fick mackor med bacon o ost. Inte fel det heller.

Nu är vi mätta o goa och tittar på lyxfällen. Det är så sorgligt att se människor som har raserat sin ekonomi helt o hållet. Att inte ens öppna breven från Kronofogden - då har det gått långt.... Har tack o lov aldrig fått några som ska öppnas. Varför SMS-lån är tillåtna över huvud taget begriper jag inte. Sorgligt på hög nivå. Årets fattigaste dag är förbi BTW o i mon kommer lönen...... Fortkörningsboten är betald men makrillmackor lite oftare gör utgifterna mindre....

Ha en fin kväll!

Vuxenmacka till vänster o barnens till höger.

Frågan är vad som nödvändigt? 30 rosor för 100 kr på ICA var inte nödvändigt MEN vad glad man blir när man ser dem!!!!

ANNONS
Av Sofia - Onsdag 25 jan 19:37

Idag har jag sänt 143 debiteringar till våra olika hyrande förvaltningar. Hyresfakturor på drygt 120 miljoner. Alltså – det är vår avdelnings levebröd. Hyrorna är våra (Tekniska Serviceförvaltningen) intäkter och det ska vi hushålla med på bästa sätt. För dessa pengar (förutom löner och omkostnader ska vi underhålla våra fastigheter som vi äger). På papperet kan väl tilläggas. Olika kostnaderna fördelas hit och dit och egentligen är det ju bara låtsaspengar som flyttas lite mellan oss – till slut är ju ändå kommunen en gemensam nämnare där allt ska samspela. Omsorg, barn- och utbildning, vägar och gator och allt däremellan. Sedan kommer ju mycket annat oförutsett - läckande tak och t.ex skadegörelse. Att underhålla våra byggnader och planera detta väl och samtidigt ha resurser till det, kan förhindra de läckande taken. Vi kan inte göra så mycket åt klotter och glaskrossning – dock kan vi göra vårt bästa för att försöka förhindra detta och sätta dit dem som gör det (såklart).


Hursomhelst går lite musten ur när den där internhyresfilen är iväg och avstämningsarbetet är gjort. Så skönt!! Det diffade på 6 kr i år vilket är öresutjämning..... Om vi pratar % är felmarginalen 0,000005% och det är ju med andra ord inget….. I år gick det över förväntan bra och inget stopp i körningen. Jag hade inte glömt ett enda ref nr på mottagarnas fakturor så filen slank så fint igenom. Nu är det dock lite jobb för mottagarna, att kontera sina kostnader och framförallt periodisera på 12 månader. Jag håller mina tummar för att det blir rätt på alla 143 ställe och alla hyresrader….


Hela dagen har jag sett fram emot att få sätta till en deg. Goda frallor till kvällens måltid. Det var längesedan barnen kände doften av nybakat och nu när man har en fungerande ugn känns det lite extra roligt. Inspirationen flödar. Degen jäste så fint under bakduken och det är härligt att knåda degen och skapa bullarna. Kreativt arbete med händerna vid arbetsbänken som verkligen stämmer med min längd. IKEA’s köksbänk är högre än vad jag hade förut. Inte fel när man är 1,79 cm lång.


Lillelördag är det idag och TV’n Mästerkocken och därefter Renés brygga. Det kan inte bli så mycket bättre. Det är de små tingen i vardagen som ger lycka sägs det….å det stämmer bra. Barnen snart samlade och Jonas i huset.


Ha en fin kväll!!


 

Av Sofia - Tisdag 24 jan 18:41

Idag var jag ledig från jobbet. Vi tog farväl av min kära moster Maggan. Ett sista möte i Vallsjö kyrka. Denna fina och sagolika byggnad som hon var så engagerad i. Utseendet av kyrkan får mig att tänka på Disney'slotten där Askungen och Törnrosa befann sig i. Å nu finns det ytterligare en prinsessa i himlen. Margareta Holm. Begravningen var vacker, fridfull och fin. Kören sjöng så fint den vackra sången "Förklädd Gud" vilket också var så otroligt passande då Maggan sjöng i Sävsjö kyrkokör i över 30 år. Per Fürst Nilsén sjöng "Håll mitt hjärta" och "Som en bro över mörka vatten". Fantastisk sång! Vilken röst!


Det är svårt att gå på en bravning är att se alla närmaste så ledsna. Ansträngande under timmarna det pågår, tårarna rinner i ett. Huvudvärken kom som ett brev på posten. Trots all sorg så finns det något ljust med en begravning - minnet lever vidare och de är mycket ljusa och väldigt många av den person det gällde idag. Förutom mina föräldrar och min bror Pelle fanns det många kusiner som kom till dagen och det är så härligt skönt att träffa dem. Den värsta känslan är att stå framför kistan och se allt så definitivt slut. Livet tar ju slut - för alla - det vet vi. Jag kan inte ens tänka tanken att stå där i framtiden när det gäller andra personer.....


Minnesstunden var ljus och fin, vi var på Ljunga Park. Det är inte mer än fyra månaders vi var där och firade att Maggan fyllt 80 år. Det kändes märkligt sorgligt. Jag ville så gärna läsa min dikt som jag skrev i samband med hennes bortgång men jag gjorde inte det. Jag klarade helt enkelt inte av det. Jag övade en gång innan jag for i morse men tårarna stoppade rösten från ljud. Jag gav raderna till morbror Gösta så får han läsa dem i lugn och ro.


Dagen började alltså med sovmorgon - bra och därefter blev jag brottsling - mindre bra. Jag åkte in i en poliskontroll i Nyholm utanför Bodafors och de kollade fart, körkort och nykterhet. Just farten klarade jag inte riktigt...63 km istället för 50 vilket jag inte egentligen är jätttttttttefort men enligt polisens sätt att se på brottet i förhållande till straff blev det vääääääldigt dyrt. Två och ett halvt lakan. Satt som en fin utgift så här i januaritider. Jag kan inte skylla på någon, bara på mig själv. Jag är extremt tacksam att jag inte körde fortare. Det är lika många hus i Norra Sandsjö och utmed vägen i Rödja o här får man köra i 70 så att det är 50 just här kan kankse möjligen diskueras. Så är det och jag blir fattig! En nyttig läxa!!!


Ha en fin kväll! Å var rädda om varandra - livet är skört!


 

En sån fin kyrka. "Ding-dongen" som Johanna sa när hon var liten.


Jag sparade alltid dina fina kort


Jag sjöng på din stora fina fest - den sista sången

Du bjöd mig och jag fick vara gäst – den sista gången

Det gick så fort – det kändes så nyss jag såg dig

Ingen förstod hur det egentligen var med dig


Vad hjälper det att ett liv är långt

när ett liv tar slut?

En moster, en farmor, en mormor, en syster, en svägerska, en mor

En konstnärssjäl som har fått frid - i himlens entré står nu dina skor


Du samlade alla omkring dig

en fin septemberlördag

Solen sken – inte ett moln på himlen

Denna vackra septemberdag


Min hög av post vid jul förgylldes alltid av dina kort

Jag sparade alltid dom – de var gjorda av dig och speciella, en alldeles egen sort

Du orkade inte kämpa mot det onda i din kropp

Jag undrade, när jag fick veta, om det verkligen fanns något hopp


”Tidevarv komma, tidevarv försvinna – släkten följa släktens gång”

Just nu känns inte orden som en tröst i denna sång

Minnet av dig, alltid med ett leende och nära till skratt

ger mig styrka att vara tacksam för varje dag vi är friska – och varje natt  


Sigrid jan 2017

Av Sofia - Söndag 22 jan 21:43

Tidigt möte med kudden idag. Hemkommen från ett BU-möte i Äng! Trevligt och bra möte. Trevliga människor, både "nya" och "gamla". Känner att jag har energin nu och hoppas att den finns kvar länge. Det finns så många viktiga frågor att engagera sig i. Å vi i majoriteten är från många olika partier - det är lite tjusningen, att samarbeta o ha samsyn.

Dagen har gått så fort så fort. Den blev dock lite annorlunda (än vad jag tänkt). Cheerleadingträningen för Stella blev inställd o då följde hon med för att fira farmor Mai som idag fyller 75 år!! Grattis och hipp hipp hurra!!!

Jag spenderade då många egna timmar med jobb och träning, läsa BU-handlingar o.....vila. Jonas skulle förbereda "lassa container med virke". Nu väntar ny vecka! Välkommen behövlig sömn!

Natti natti!!!

Av Sofia - Lördag 21 jan 18:58

Idag har vi fått köket helt färdigt. Alltså snickrat och klätt in skåpen invid taket i högblankt vitt. För att dölja t.ex röret som leder fram till fläkten. Jag har inte snickrat så mycket - det stod Jonas för och jag måste tillstå att han är mycket duktig, även om jag ser helt objektivt på det. Skarvarna är så fina och det blev ett väldigt bra resultat. Jag var dock ett stöd i arbetet och kunde både jobba under tiden samt läsa handlingar till kommande BU-nämnd. Å det var en gedigen lunta. Många ärende ska avhandlas.


Nu puttrar tacofärsen så fint på spisen och de hemmagjorda tacoskalen är snart färdiga... Nej, jag bara skojar. Så ambitiös är jag inte så jag gör egna skal - det finns en gräns även för mig. Igår gjorde jag dock hemmagjord pizza och jag måste ju skryta med att den blev såååå god. När man har en fungerande ugn och använder pizzafunktionen - det blev så bra så bra. Helt underbart att ha bra grejer när man gör mat.


Vi hann med en skön promenad runt Västra vägen, Ingsbergssjön och hem. Ett vackert vinterväder har vi bjudits på och solen har slösat med sina strålar på oss. David har dömt bandymatcher, Henry har varit i Jönkping med klasskompisar och kollat BIO och stan, Stella har har hjälpt mig med taco-fix. En mycket mycket bra dag!! De dagar då livet är i balans - då är det härligt att leva. Den balansen vi så ofta eftersträvar - det är gott när vågskålen synkar!!


Taco, Stjärnorna på slottet och P3 Guld-gala - kan inte bli så mkt bättre!!

Ha en fin lördagskväll!


     

Klart!!!!! Såååå nöjd!!!

 

Vi gick drygt en timme när skymningen föll. Vackra Nässjö, vackra Ingsbergssjön

 

Den var vi förtjänta av! True love...

Av Sofia - Torsdag 19 jan 19:51

Idag luftade jag mig runt Träslända på lunchen. Med facit i hand hade det varit bättre om jag haft skrillor på mig. Åtminstone broddar.... Isgata nästa hela grusvägen. Fick gå i kanten hela tiden. Som alltid dock, mycket skönt att få lite rörelse under en lång arbetsdag. Åkte från Landsbro i morse å då är jag med automatik på jobbet kl. 07.00 vilket är en timme (i regel) tidigare än jag brukar.

Efter jobbet gjorde vi oss en runda till IKEA. I ärlighetens namn har jag fått min beskärda del av IKEA-doser för ett långt tag framöver men det saknas en täckskiva, där nya köksskåp möter taket och eftersom jag VILL (å Jonas också) få allt färdigt fick det bli ett besök. Inklusive god måltid och när man kommer frampå kvällskvisten är det något lugnare med folk. Faktum är att jag blir nästa aldrig besviken när jag äter på IKEA-restaurangen, alltid gott och fräscht på nåt sätt. Spätta fick det bli! Nu är vi IKEA-mätta i dubbel bemärkelse. Å förutom täckskivan smög det sig ned en fin växt som jag tänkte ha på köksbänken. Jaadå, det finns alltid något som vill köpas när man går runt. Kaktus är ju inne så beslutet föll på en sån.

Nu är vi hemma och vi kommer inte att börja snickra nu ikväll. Bara TV och lite slapp innan kudden. Ny dag i morgon. Ny jobbdag, ny eftermiddag med snickeri och fix. Jag hoppas att vädret blir drägligt till helgen. Frisk luft och rörelse gör det lättare att härda ut på vintern.

Ha en fortsatt fin kväll!

Av Sofia - Onsdag 18 jan 18:28

Idag har Hildur namnsdag. Ett vackert namn. Min farmor hette Hildur. Den enda av mina mor- och farföräldrar jag faktiskt har riktigt bra minnen av. Som minst i kusinskaran var jag bara 6 år när farfar John dog så han minns jag inte så starkt. Min mormor Sigrid och morfar Martin dog tyvärr långt innan jag föddes så dem har jag inga minnen av - mer än det mor har berättat och det hon har visat på kort.


Farmor var en stark kvinna. I dubbel bermärkelse. Hon var dubbelarbetande (som ju många kvinnar var och ÄR). Alltså jobbade "ute" på gården och samtidigt hade alla i maten. Dessutom ystade hon ost och sålde till dem som ville. Minns hur det luktade i deras hem i Torset på ovanvåningen där hon hade dem. Inte så gott och när jag var liten uppskattade jag verkligen inte hemystad ost. Numera känns det som en delikatess och smakar ju så gott. 1990 renoverade pappa huset i Torset och under tiden bodde farmor hemma i Sandsjö. Då lärde jag känna henne ännu bättre. Det var sista året jag själv bodde hemma och hon lärde mig bl. a att göra bruna bönor från grunden. Jag kan erkänna att jag som 19-åring också kunde vara lite irriterad på henne . När hon bakade kakor skulle hon alltid öppna ugnsluckan och glutta in - så klart att hon gjorde det. Hennes ugn i Torset hade ju ingen lucka med glas så förr gluttade hon för att se om de började bli färdiga. Även om närminnet svek henne då och då hade hon stenkoll på vad som hände förr. Jag bad henne berätta om när hon var ung från tiden i Skepperstad (där hon kom ifrån) och det var alltid lika roligt att höra på.


Hon dog 1997 - 93 år gammal och hennes fina drag och hållning behöll hon i det sista. Ett långt liv fick hon och jag hoppas att jag får åldras på samma sätt. Verkligen! Det enda av mina barn som träffat Hildur är Johanna, minns att hon fick sitta i korgen på hennes rullator när hon levde sina sista fina år på Ringgården. En fin lägenhet. Jag har hennes köksbord + stolar från den tiden och brännmärket från ett värmeljus finns kvar, numera döljs det av en duk. Farmor och farfar fick tre fina söner. Bara en av dem lever idag, min pappa. Kusinerna som finns, Bosse "Mackan", Rolf, Eva-Lena och Mia - vi har en fin kontakt. Både IRL och på Facebook. Det är härligt!!


Dagen har varit hur bra som helst. Ibland bara flyyyyyter det på, så bra. En lunch med Susanne hemma hos mig var ett härligt avbrott på arbetsdagen. Hon jobbade hos kund i Nässjö och jag fick visa henne mitt nya kök. Stort grattis till hennes P-A som oxå fyller idag!!


Ha en fin dag!Varsågod - en sång helt dedikerad till Jonas. En av hans älsklingssånger ville han att jag skulle lära mig och sjunga/spela in. Naturligtvis gjorde jag det!! Hästjazz när den är som absolut bäst!!!

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6 7
8
9
10 11
12
13 14
15 16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se