Senaste inläggen

Av Sofia - 28 december 2016 18:06

Dagens inlägg vill jag tillägna mina parenteser. Alltså mina föräldrar. Parentes är ett märkligt slangord för föräldrar. De är definitivt inga parenteser. De är några av de mest värdefulla personerna i varje människas liv o de har med all säkerhet gjort sitt allra bästa för sitt barn/sina barn i generation efter generation. Det tror man ju inte alltid - ibland finns det stunder då man känner sig helt värdelös som rollen av mamma o ansvaret känns så tungt. Ibland skulle jag vilja kasta iväg det dit pepparn växer o så har nog de flesta känt nån gång.

Jag minns aldrig att jag någonsin har skämts för min mamma o pappa eller har tyckt de har varit pinsamma. Har bara varit rakt igenom stolt o haft respekt för dem. Åsikterna gick säkert isär många gånger när jag i senare tonåren bodde hemma - minns att jag förmanade min far att inte äta så mkt smör, grädde bla bla bla...kolesterolhetsen var enorm och han var nog rätt trött på mig... Kan ju tillägga att jag ALDRIG använder något annat hemma än helfeta mejeriprodukter - det ÄR det bästa å särskilt de som kommer från Arla.

Ikväll kommer de hit - o provsmakar vår nyårsmeny. De måste ju komma hit o se julen i detta huset ju....

Å det där med att skämmas för sina föräldrar.... David delade ett foto på mig på Snapchat (sociala medier) med texten "my lovely mom" när jag sjöng på julafton. Det om något måste vara ett tecken på att han inte tycker jag är pinsam. Det värmer!!!

Ha en fin kväll!!!

Mamma Gunilla o pappa Kenneth

ANNONS
Av Sofia - 27 december 2016 15:35

Vardag. Mellandag. Igår visade vädrets makter upp hela registret. Sol, regn, snö, hagel, åska och kraftiga vindar... Det var väl en föraning om stormen Urd som gjorde entré inatt. Dock blev det inte så illa som man gick o oroade sig för. I varje fall inte här på höglandet. Många grenar o kvistar låg på backen i morse när jag tog en promenad. Såg och hörde ett häftigt fenomen vid Ingsbergssjön. All is som förut täckte sjön låg nu i kanten som ett myller av glasskärvor. Å ljudet - det lät som ett vackert klockspel.

Naturen är fantastisk och man får lov att känna stor respekt. David o Emma skulle åka med buss till Göteborg idag o jag förmanade dem att de inte fick åka om stormen slog till. De är iväg och de har redan vunnit två högvinster på chokladhjulen på Liseberg....

Snart ska vi inta dagens efterrätt. Det händer mycket sällan i detta hus men igår blev det risgrynsgröt så vi ska mumsa på ris á la Malta. Något mamma alltid gjorde förr på julen o är sååååå gott.

Ikväll blir det hockey i Nybro. Nybro Vikings spelar mot Borlänge o det lär bli mycket folk. I går vann vår stads stolthet derbyt i bandy mot Tranås. Härligt jobbat NIF!!!

Ha en fortsatt fin första mellandag!!!

Som glasskärvor...

Nu har hyacinten som vi fick för vår sång på julafton slagit ut. Så fin o luktar så gott!

ANNONS
Av Sofia - 25 december 2016 20:46

Sol på juldagen betyder enligt bondepraktikan att det blir ett gott näringsår. (alltså grödorna kommer växa bra o skörden blir god). Det räcker med att solen tittar fram så "en ryttare hinner upp på en häst". 2017 blir säkert riktigt bra med tanke på dagens strålar. Det lyste så fint på alla mammas 147 tomtar. Japp, det var det antalet i år. Det är tradition varje juldag - tävling att räkna alla tomtar. Å det är några stycken.... David fick full pott i år. Eller exakt pott. Jag hade 145 o var nära. Det kan va klurigt, alla små figurer som har röd luva behöver nödvändigtvis inte vara en tomte. Det kan lika gärna vara ett troll... Mamma är i det här fallet enväldig domare o inget kan överklagas.

Så har ytterligare en juldag i Torset med syskon o kusiner passerat och vi har med stor tacksamhet fått njuta av god mat och härlig samvaro. Det man är mest tacksam över är att alla är friska, pigga o är med. Simon o Anton fattades dock i år - en i Kanada o en på Nya Zeeland. Lite långt att åka för en juldag i Småland.

Tusen tack mor o far för att ni orkade stå med allt ett år till! Gott! Mysigt! Timmarna går fort. Julklapparna värmer! Alla nöjda - alla glada!!

God fortsättning!!!

Julbord

Julmatskö

Kusiner

Syskon med respektive

Jonas, Lotta, Alexander o Johanna

Mor o far

Ett av alla fönster med tomtar...

En hemmagjord struva

Johanna blev MYCKET glad för en färgpalett från Makeup Store.

Nästan alla. Simon o Anton har giltig frånvaro o Jonas tar kortet

Juldagen avslutades med paketöppning med mina barn hemma i Nässjö.

Stella innan hon drar av pappret

Av Sofia - 24 december 2016 15:13

När man tar de sista stroferna i "Marias vaggsång" tillsammans med mamma i Norra Sandsjö kyrka på julafton - då kommer friden. Då infinner sig den riktiga julkänslan. När sångerna har gått bra och inga olycksaliga "tuppar" förstört någon vers eller refräng. För när man är riktigt nervös, då kan rösten spela en ett spratt. Man styr inte över det riktigt - inte jag i varje fall. Faktum var att jag var bara lagom nervös idag. Jag var inte föööör nervös. Jag hade lite annat att tänka på i morse. Mina barn ville se och höra kyrkan så jag och Jonas fick åka till Nässjö och helt enkelt hämta dem vilket jag GÄRNA gjorde. Under resan till Nässjö fick Jonas stå ut med diverse "prippsplunta, prippsplunta och andra gymanstiska övningar för rösten". Han stod ut och dessutom med glädje verkade det som.


Att se Norra Sandsjö kyrka så fullsatt som i dag klockan 12.00 - det är så härligt. Att få vända hem på julafton och genomföra detta ärofyllda uppdrag med mamma - det är verkligen hedersamt. Kan dock inte tänka för mycket på vad jag sjunger - för då kan ögonen bli blöta. Att försöka sjunga med inlevelse och hålla känslorna i från sig - det har jag övat på varje julafton i många många år. Så glad att folk tar sig tid mitt på julafton och gå till kyrkan för att lyssna och njuta av stilla och ro en stund. Stort tack till alla som kommer! Å kusin Bettan - att dra från Vaggeryd t/r - det värmde alldeles speciellt.


En god kopp glögg bjöd min bror Anders och Lotta på efter kyrkan. Så gott att sitta ned en stund och prata lite och få se deras jul. Nu har vi grejat med mat i Landsbro så snart ska en hungrig mage få äta allt det där jag längtat till.


Ha en fortsatt helt underbar julafton!! Ta hand om varandra!!!  Jul jul strålande jul  Halleluja

Av Sofia - 23 december 2016 15:12

Janson står i ugnen. Jag har skurit potatisen i lagom strimlor enligt konstens alla regler. Att riva!!! går fett bort. Dock önskade jag där ett tag att jag hade tillgång till mammas strimmelmaskin för det finns såna. Har aldrig sett någon i en affär så jag lär aldrig skaffa någon. Köttbullarna är rullade o snart klara. Vi provstekte några så kryddorna var som de skulle...å det var de. Ljuvligt julpyssel i köket.

Dagen startade med en promenad på spåret från Landsbro till Myresjö. Djuren i skogen fick lyssna på hela programmet inför morgondagens julbön. Det gäller att sjunga upp sig o det var förutom härlig motion o frisk luft anledningen till att jag gav mig ut.

En god frukost laddade vi med innan vi åkte å krigade på Willys i Vetlanda. Vi o många andra skulle julhandla mat. Det tog lite tid, vi träffade två av Jonas trevliga kusiner plus hans syster. Sånt är mycket trevligt!!

Nu sänker sig så sakta mörkret över bygden o brasan brinner. Uppesittarkväll väntar o jag ska försöka att inte sitta uppe så länge med tanke på morgondagens sånguppdrag. Men jag vet hur det brukar bli hos goda grannar...

Jag avslutar med att GRATULERA barnens kusin Lukas Wetterholm. Dan före dopparedagen är hans dag!! Stort grattis till 21 år. Nu är du myndig på riktigt!!

Ha en fin kväll!!

Nästan det godaste jag vet - Janson

Av Sofia - 22 december 2016 15:53

Sista arbetsdagen detta året i arbetsrollen. (Om jag går dit en sväng på tisdag räknas inte.) En helt underbar känsla förövrigt att gå på julledighet. Mest glad är jag för att jobbet de sista veckorna har gått så bra! Det stärker inför nytt år och nya utmaningar!!!

Dagar med lugn o ro, samvaro med nära o kära väntar. Julaftons morgon är jag ju jättenervös som alltid för att sjunga inkyrkan men det liksom tillhör.

Ikväll när det av söderöver, några mil. Ska stöka lite med julen o fira den med Jonas familj. På juldagen blir det Torset för hela slanten med min sida. Alla nöjda - alla glada även att det "känns" lite att inte ha barnen just på julafton. Livet är som det och jag kan inte skylla på nån annan!

Åt lunch med Henry på Espressohouse idag. Mysigt mysigt! Jag visade en liten bonusklapp jag köpte till mig själv idag. Kunde inte motstå o dessutom har jag sökt en boomerjacka länge. När Henry såg motivet på ryggen skrattade han o sa: "Klart du skulle ha en sån!!" Jo, det är som om Lindex hade specialdesignat den Höken till ära!!

Ha en fin dan-före-dan-doppare-dagen!!

Myslunch med Henry

Snyggaste jackan....

Av Sofia - 20 december 2016 19:23

Jag har inte knäck i lurarna, möjligen lite i hjärnan för tillfället. Hektiska dagar och allt som ska få plats rinner liter över… Dock har veckorna i december varit riktigt bra – massor har blivit gjort och papper och uppgifter blir undanröjda i god fart. Dagen hade tre riktigt bra höjdpunkter. Jag fick några knäckbitar av knäckproffset Susanne, min kompis. Skulle ätit lunch igår men så blev sedan inte fallet men jag fick en hälsning med några mycket goda knäckbitar och det värmde både hjärtat och gommen. En ”vän”lig gest! Annars har jag kunnat hålla mig ifrån alla skålar som står överallt med diverse sött. Anledningen är att jag helt enkelt inte varit sugen. Ibland är det otroligt gott att ta en bit men man behöver ju inte äta bara för att det finns. Vissa har helt enkelt svårare för det kan jag tydligt konstatera på resonmanget runt om kring.


Den andra av dagens höjdpunkt var en gemensam lunch för vår avdelning på restaurang Akropolis. Alltid kul när någon (i detta fallet vår chef) tar initiativet och sitta ned en stund med goa kollegor med något gott på tallriken. Idag bjöds det på lax med romsås vilket undertecknad uppskattar mycket. Tyvärr råkade saltkvarnen haverera när jag skulle förse mig så 1 dl grovsalt föll likt ett vackert snötäcke över härligheten. Suck!


Dagens tredje höjdpunkt blev att öva i Norra Sandsjö kyrka inför Julafton. Alla förkylda människor runt omkring mig har peppar peppar inte vidarebefordrat några baciller till mig så rösten känns bra och jag är pigg. Sångerna är klara och nu kan vi bara invänta lördag kl. 12.00 Hoppas som vanligt på mycket folk vilket det också vanligen är just på denna julbön. Bra tid – man hinner få en lugn och fridfull stund i kyrkan innan maten ska fram på bordet och Kalle Anka börjar och tomten kommer..


Det finns fler höjdpunkter idag vid närmare eftertanke. Den är nu. Brasa i Landsbro och pusta ut efter ännu en dag. De bästa stunderna är gratis (nästan – björkved är ju värdefullt).


God kväll!!!

Av Sofia - 18 december 2016 12:29

Vatten, vatten, vatten... Underbara timmar i Hok. Spahelg avverkad o med sig hem har man en ren och mycket avslappnad kropp, något mindre spända axlar och ett härligt lugn. Spavistelse på Hooks Herrgård kan varmt rekommenderas. Verkligen prisvärt.

När vi kom (nästan en timme för tidigt) insåg vi rätt snabbt att det skulle bli trångt i baljorna. Mycket folk o företag skulle avnjuta julshow med tillhörande spaavdelning. Men vi beställde middag sent o kl 19.00 var vi nästan helt ensamma med allt vatten. Att sitta utomhus i varmt vatten o se ut över Hokasjön är verkligen en upplevelse utöver det vanliga. Så häftigt! Ännu fränare i morse när vi passade på att utnyttja allt igen. I dagsljus ser man allt bättre.

Massagen vi fick var som alltid behövlig. Det fanns möjlighet att bada i en 12-gradig bassäng om man så önskade. Så önskade inte jag. Personalen rekommenderade inte heller att gå ned i isvaken då hålet var för litet. Tack för det!

Middagen var grymt god. Hjortfilé var mör och smälte i munnen. Vi avslutade vistelsen med en promenad vid sjön och hittade till slut en golfboll. Den studsade fint på isen långt långt bort!!

Nu hem för att heja fram NIF P16 i Stinsen Arena. Vi byter varma källor mot kall hall mao.

Förrätt - pilgrimsmussla med diverse

Hjortfilé

Kommer inte ihåg vad det var eller hette men det var sött o gott!

Grattis till 50 år igen

Fina vyer ;)

Tack för denna gång, Hooks Herrgård. Det gör vi gärna igen!

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6
7
8 9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se