Senaste inläggen

Av Sofia - Lördag 16 sept 16:42

....idag är det Davids födelsedag! Stort grattis älskade pojk - du gör mig alltid så otroligt glad och stolt!

16 år sedan du kom till världen och du förgyllde vår värld. Johanna och Elin fick en lillebror som de tog väl hand om. Skönt att få fira med frukostbrickan när det är helg och sovmorgon - lättare att få upp syskonen än kl halv sju en vardag. Enligt traditionerna blev det glass på sängen och lite platta paket, eller rättare sagt swishade paket. Han fick sin huvudpresent för några veckor sedan eller kanske fotpresent - ett par nya skridskor till bandyn. Av Stella fick han fem rullar tejp - förbrukningsvara till bandyutrustningen.

Vi har inhandlat födelsedagspresent o blomma till kvällens 50-åring. Vännen Lotta fylldei somras men har fest i kväll. Ska bli så kul!

Har även inhandlat och planterat ljung och nu är utekrukorna åter fina. En skön promenad i skogarna kring Skogsvallen har vi oxå hunnit med, till ljudet eller oljudet av speedway-åkning.

Ha en fortsatt fin kväll!

Grattis bästa killen!!

David i olika storlekar

ANNONS
Av Sofia - Fredag 15 sept 17:20

Idag har jag namnsdag. Både bror, mor och Jonas grattade tidigt tidigt. Var så imponerad att Jonas kom ihåg det. Då svarade han att han hörde det på radion (hade jag varit honom hade jag ju inte avslöjat det...)


Mamma har oxå namnsdag! Å Henry! Å mormor – i himlen! Mitt skrivarnamn och mina gener. SigridSofia. Idag ska jag bjuda på en några ord som varken hon eller jag har skrivit. Någon annan klok människa har författat detta och innebörden är så viktig. Vi har så lätt att se det vi inte har, att gnälla över det vi inte får. Att stanna upp, reflektera och vara nöjda över det vi har fått – och hela tiden göra det bästa av det, det borde vi träna på oftare. Ibland funderar jag på hur det vore om man vann ”obegränsat” med pengar. Om livet skulle vara annorlunda. Innerst inne tror jag faktiskt inte det även om det såklart skulle vara enklare. Behövde inte tänka två ggr när man ska köpa den där nya tröjan. Att inte alltid ställa sig frågan - behöver jag verkligen den?


Lycklig endast den kan skattas

Som den gyllene regeln minns

Att inte bara värdera det som fattas

Utan även uppskatta det som finns


Visst är det fint skrivet? Så sant så sant.


Nu ligger jag i soffan och kurerar mig. Förkylningen är bättre men tröttheten efter arbetsveckan är enorm. Skulle väl varit hemma några dagar egentligen denna veckan men har löst arbetsuppgifterna i strid ström. Nu är barnen åter och ikväll tänder vi grillen. Hederliga karrékotletter av svensk gris ska läggas på gallret. Å klyftpotatis från ugnen därtill. Ett fredagsmys som slår det mesta. Jonas har kämpat sig igenom ytterligare en vecka på nya jobbet och jag vet att han tycker det skönt med fredag. För 16 år sedan var jag idag rejält tjock om magen. David skulle anlända den 16 september och det var segt att än en gång gå över tiden.


 

Sigrid - min mormor som ung flicka

ANNONS
Av Sofia - Torsdag 14 sept 19:55

En fibersäljare ringde på dörren i tisdags kväll och ville komma in. Jag sa att han fick komma in på egen risk då min hals värkte och jag låg i soffan och inte kände mig särskilt pigg. Han tog den risken. Besöktet slutade med att vi skrev på – tecknades oss för fiber. Indragning sker vår/sommar 2018 och då blir huset fibrerat. Undra just om det ordet står med i Svenska Akademiens ordbok (SAOL)? Vi har stött och blött detta några gånger, rivit oss i huvudet och frågar oss – när klipper de kopparlinorna i Nässjö tätort? Att det gör det ute på landsbygden är ett faktum och visst kommer det ske även i lite större städer. Dock har vi inte kommit till skott. Skottet brann av igår. Det känns bra. Ett hus som är rustat för framtidens behov.


Min förkylning är något bättre idag. Med Ipren och halstabletter är förhoppningsvis det värsta över. Huvudet känns fortfarande tungt men halsontet har släppt och nu är näsan istället täppt. Igår var det en lång dag. Föräldramöte på Brinell för Davids nya klass men det tog tack-och-lov inte så lång tid. Information jag inte ville missa. Kul att se Davids murade vägg. Första stationen av många moment han ska prova på. I kväll efter jobbet var det dags för utvecklingssamtal Stella. Eller mer kanske ett ”hur-har-skolstarten-varit-möte”. Viktigt det också.


Våra nya fönster har anlänt. Nu ska bara snickaren komma också och montera dem. Jag minns att de sa i våras, vid beställningstillfället, att ni behöver kanske inte storstäda precis veckan innan vi kommer. Tack snälla! Jag ska lyda det rådet. Finns inte mycket ork till städning nu, bara vila. Ska bli skönt att få nya fönster inkl. en ventilationslucka i ovankant som förhoppningsvis eliminerar att det rinner vatten på insidan hela hösten och vintern. Å gör det ändå det så är de nya gjorda i aluminium vilket inte kan ruttna som trä. Lättare att putsa också även om just den sysslan ALDRIG är speciellt kul.


Det är snart ett år sedan vi åkte till Toronto och kollade World Cup i Hockey. Då var jag också sjuk och hostig – kommer mycket basilusker på hösten. Sitter just nu och klistrar in kort från denna resan. Ett år går så otroligt fort. Härliga minnen och korten hjälper verkligen att förstärka dem. En magiskt härlig resa!!


Ha en fin kväll!!


 

Klädda för match

 

Hockey Hall of Fame

   

En härlig souvernir att ha

   

Många kort på detta torn....å denne man

       

Hotellrummet - a room with a view

    

En av de fyra härliga matcherna i World Cup

En fin kväll i Toronto inkl. CN-tower

Av Sofia - Måndag 11 sept 19:04

Idag har jag varit på Vårdcentralen och fått (betalat) en vaccination mot lunginflammation. En billig investering om man funderar på vad allt kostade i våras när jag var hemma från jobbet i tre veckor.... Å framförallt en välgärning när det gäller hur dåligt jag mådde i flera veckor, repade mig inte ordentligt (eller fick orken tillbaka) på två månader. Nu tar inte detta vaccin alla sorter men förhoppningsvis har jag ett bra skydd mot den smittsamma varianten. Känns bra att det blev av. Det är så lätt att säga ”jag borde” och så glömmer man bort det. Däremot höll jag på att glömma bort den bokade tiden idag men jag hann dit i tid.


Måndag och veckan sparkar igång med full kraft. En bra arbetsdag avslutades med klipp och sling. Mitt hår växer som gräs (eller ogräs) och därmed också råttfärgad utväxt. Känns härligt att få lite guld i håret och övervinna de grå. Tack-och-lov känns det inte som att de blir fler – de grå alltså – och visst är det märkligt. De äkta grå vill man inte ha men när man inte har dem färgar många just till grått… Eller vad säger du Johanna? Min äldsta dotter som har den tjockaste kalufs jag någonsin känt har färgat alltihopa grått. Undra just hur mycket färg det går åt? Min älsklingsfrisör Systrarna Sax i Sävsjö har upphört och det är verkligen en omställning. Än så länge blir jag dock omhändertagen av mitt kusinebarn Mia och jag hoppas att hon har tid för mig då och då (en gång i halvåret). Trevlig stund och som alltid är det roligt och uppdatera sig om vad som hänt sedan sists i släktet Holm. Å få träffa systrarna och deras goa luar Olle och Abbe.Nu ska det bli så gott med starkt kaffe och en chokladboll. Jonas hade rullat såna finingar när jag var i Sävsjö. Han kände sig väl tvungen att göra kakor av de havregryn som han köpte enligt mig ”fel”. Jag är säkert väldigt larvig men gröt på Axa-gryn går bort, det SKA vara Gyllenhammars. Dyrare förvisso men mycket mycket godare. Dessutom behöver man inte sitta och spotta skal när gröten är gjord av Gyllenhammars. Jag har sedan jag var liten blivit matad med både gröt och inställningen om att Gyllenhammars är bäst så det sitter liksom i.... (Nej, Gyllenhammars sponsrar inte min blogg....)


Ha en fin kväll!

 

Å å med cocos - så mkt godare än pärlsocker!! Mamma gjorde å andra sidan alltid med socker...


Av Sofia - Söndag 10 sept 17:05

Nej den har inte visat sig så mycket i veckan. Solen! Men idag har den lyst några gånger. Å särskilt nu i eftermiddag. Helt ljuvligt!

Vi har ett löparpass och ett svamppass i kroppen o nu sitter vi i soffan o är helt slut. Vi har laddat med en film på Net-flix och det är så mysigt!! Det är en riktigt bra aktivitet när man inte orkar göra nåt annat. Jag (vi) har inte städat denna veckan men faktum är att jag kan må bra utan att städa en vecka. Jag har tränat de senaste åren och faktiskt lärt mig. Uttrycket från min älskade sambo "att det behövs inte" kan ju diskuteras men han har ju köpt nya lite starkare glasögon. Det hjälper säkert!

Vi hittade så mycket svamp så vi har till en god pastasås lite senare. Å matlåda till mig o Jonas i morgon. Ny vecka och det är en go känsla när man "vill ta tag i'at" igen. Jonas påbörjar sin andra vecka på nytt jobb. Ingarps Trä utanför Eksjö. Denna anläggning är mer datoriserad än där han var förut så det är mkt att sätta sig in i. Tur att han är lättlärd!

Boro vann sin träningsmatch igår. 3-2 mot Värnamo. Kul!! Stella har haft sitt första Cheerleading-pass idag o hon skrev att det var SÅÅÅÅÅ kul! Härligt!

Ha en fortsatt fin söndag!

[Bild]

Det finns små o stora kantareller o så finns det jätttttestora!!!

Av Sofia - Lördag 9 sept 13:18

Igår var det extra skönt att rensa hjärnan med en löparrunda. Trots ihållande regn. Att sortera alla intryck och liksom bearbeta veckan som gått. Ny chef, långt möte med nämnd BU samt lite andra krångliga och mindre bekväma arbetsuppgifter. Det är inte roligt att ringa samtal till en ung människa och meddela att, nej - vi kan inte ta in dig som hyresgäst med tanke på informationen enligt kreditupplysning. Känner sig som en stor bov som slår undan benen men jag har regler att följa o jag kan inte frångå dem. Men det är jobbigt.

Det knepigaste i veckan var nog familjen som bott i Anneberg i över sex år med barn både i skolan och förskolan. Migrationsverket har nu hittat nån ny paragraf och kallar familjen "rättslös". Utkastade på tre dagar och ansvaret går direkt över till kommunen. Jag gjorde vad jag kunde, ringde till Migrationsverket och vädjade - inget gehör. Alltså man GÖR inte såhär med människor. Hur illa kan man behandla individer när de har etablerat sig i samhället, pratar vårt språk och dessutom hjälper andra nyanlända. Har vi råd att inte försöka hjälpa de som hjälper till med integration?

Jag har legat sömnlös för detta i veckan o har fått höra att jag blir för emotionellt berörd. Å det vet jag men den egenskapen hade verkligen inte Migrationsverket....

Lazy day - sovmorgon, gick till stan, fixa små ärende, fika på Thimons. Skön lördag! Nu är vi på väg till Borohallen för att se första träningsmatch för Boro mot Värnamo. Trevligt!!

Ha en fortsatt fin dag!

Av Sofia - Torsdag 7 sept 19:08

Igår var vi på Bio. I Nässjö. Jag, Jonas och David och 9 pers till (alltså inte så många i salongen). Just igår släppte tidningen nyheten att Saga-biografen ska bygga som till hösten. Vi ska få TRE salongen med brantare lutning så alla ser, skönare stolar och ny utrustning. Känns riktigt riktigt roligt! Eftersom Tulpanfeber med Alicia Vikander inte gick i Nässjö fick jag släppa tankarna på ett romantiskt drama och inrikta mig på krigsfilmen som skulle visas. Inte min favoritkategori av filmer men nu ville Jonas väldigt gärna se den här och bio är alltid mysigt. Filmen vi skulle se hette Dunkirk. Frågan är varför eftersom platsen i verkligheten heter Dunkerque. Filmen baseras på en verkligheten - andra världskriget och utspelades sig på franska kusten nära Calais.


Wikipedia – ”Slaget vid Dunkerque var ett viktigt slag under andra världskriget mellan de allierade och Nazityskland. Som en del av slaget om Frankrike på västfronten var slaget ett försvar och evakuering av brittiska och allierade styrkorna i Europa från 26 maj till 4 juni 1940.” Man kan nog säga att i ovan mening sammanfattades hela filmen. Mycket pang pang (alldeles för högt ljud). Satt på helspänn hela tiden, ljudet kändes i magen och ja, överallt. Borde haft öronproppar. På något sätt var det ändå en bra film, inte mycket prat, mer en skildring om hur det var. Filmen innebar mycket bombplan, gevär, döda kroppar, stora båtar sjönk vid varje besök att rädda 350 000 man från den franska kusten. En gång fick jag tårar i ögonen – när mängder av privata småbåtar kom för att hjälpa soldaterna i iväg från Dunkerque. Det kanske berodde på att befälhavaren Lord Gort grät när han såg att folk som ägde småbåtar hade gått man ur huse för att göra vad de kunde. Hursomhelst var det en bra historielektion. Inte minst för David. När vi gick hemåt i duggregn efteråt förstod jag att herrarna tyckte den var bra. Nästa biobesök blir ett romantiskt drama… När vi kom hem frågade Stella och Henry om filmen var bra…eller rättare sagt om Harry Styles (f.d. One Direction-medlemmen) var bra. Ja, han  var bra i sin roll!


Hela eftermiddagen har det varit nämnd BU. Dessutom öppen för allmänheten inklusive pressen. Idag var det fokus på besparingar och neddragningar och det är absolut inte roligt att sitta i majoriteten i ett läge som detta. Jag är övertygad om att all verksam personal inom skolan gör sitt allra bästa för att lösa situationen efter förutsättningarna. När det inte finns pengar måste man helt enkelt göra vad man kan för att spara. Så är det överallt! Det man kan hoppas på är att staten skjuter till medel till de viktigaste vi har. Barnen! Att spara in på deras bekostnad känns oerhört surt. Ökat barnantal och mindre kompensation – det rimmar dåligt. Vi kan dock inte trolla och det förstår säkert oppositionen också även om de nu ser ett gyllene läge att ifrågasätta alla beslut.


Ha en fin kväll!!

Av Sofia - Tisdag 5 sept 20:09

I går fick jag en riktigt riktigt trevlig inbjudan. Från Nässjö kommun. Öppnade det i tron om att det var något massutskick men blev lite glatt förundrad över innehållet. Jag är inbjuden till ”ett framtidsinriktat idémöte kring platsvarumärket Nässjö”. Jag förstod efter att ha läs ytterligare ett par rader att jag faktiskt var lite utvald. ”Vi har noterat att du är aktiv i sociala medier och utifrån ditt perspektiv sprider vetskap i positiv anda om bygden och vad som händer här. Det tycker vi är väldigt trevligt och vill därför bjuda in dig särskilt till idémöte då vi tycker oss ana att du har ett perspektiv vi saknar”.


Känns ju onekligen spännande och jag känner att jag vill gå dit trots att jag verkligen inte känner mig som en idéspruta. För det handlade just om det. Hur vi ska marknadsföra Nässjö och vad är våra styrkor? Det jag gör är att alltid försöka prata (skriva) gott om Nässjö och plocka fram det vi faktiskt har och försöka se det lilla och enkla i livet. (Lite Ernst-varning där kanske….) Alltså att inte gnälla över sådant vi inte har. Trots att jag är uppvuxen på landet, på en prästgård i Norra Sandsjös stortrivs jag i Nässjö. Man kan kanske säga att jag har lärt mig att älska Nässjö. Närheten till naturen finns bara några km bort åt varje håll. Med barn som har aktiviteter finns det i mitt tycke inget bättre ställe att bo på. Bra skola, en stad som har det mesta, inte särskilt långt till något – Nässjö är helt enkelt LAGOM. Sedan gäller det ju att ”se” saker från olika perspektiv. Jag blir så trött på folk som inte tycks vilja ”se” någonting. Slentrianmässiga uttryck som att Nässjö är en ful stad, Nässjö är en tråkig stad…. Det är bara tröttsamt!


Gå ett varv runt Ingsbergssjön – kan någon säga att det inte är vackert? En sjö ett stenkast från city. Hur många städer är förärade med det? Lövhult – ett paradis för de som vill träna och utöva diverse aktiviteter i vackraste natur. Vår väggmålningar – hur fina som helst (får gärna bli fler – som ett signum för vår stad). Området kring Sim- och Sporthallen utvecklas ständigt, snart har vi en häftig skatepark där. Rådhusgatan har förvandlats (och nu bygger de om resten) från lessam genomfartsled till en jättefin gata. Restaurangutbudet är inte dåligt – det är lagom. Vita Amandi är en riktig pärla om man vill unna sig något lyxigt och väldigt gott. Å fiken! Vi har många och jättebra fik i stan. Gallerian Loket lockar fler och fler butiker och jag längtar till att nya delikatessaffären öppnar. Jag lovar!!!! att jag ska göra mycket för att handla hem godsaker till fredagsmyset. Ja, jag känner ju att jag kan hålla på i evigheter. Det gäller ju som sagt att marknadsföra det vi har och kanske vi är lite dåliga på det. Att skriva gott om platsen man bor på och faktiskt argumentera mot dem som hävdar tråkigheter är ett sätt.


Igår på Centermötet hade vi Tommy Friman från Tekniska Serviceförvaltningen som gäst. Han är bl.a ansvarig för tätortsnära skog och dess skötsel och avverkning. Han pratade om Lövhult och alla de aktiviteter som har gjorts och görs där. Det är spännande att höra sin kollega prata om allt som händer. När man jobbar dagligen i förvaltning blir man ju lite fartblind. Stannar man upp och tänker till är det helt fantastiskt hur mycket vi faktiskt gör. Precis som med Nässjö. Reflektera en stund och fundera. Det finns hur mycket som helst att göra i vår stad, om man bara tänker till. Sen är jag ju en person som inte alltid kräver full gas. En promenad ut till Spexhult eller runt Västra vägen förbi stan funkar alldeles utmärkt! Det är LAGOM!


     

Några sköna lunchpromenadbilder från Nässjö

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se