Senaste inläggen

Av Sofia - Lördag 23 sept 14:58

Idag besökte vi Bodatippen och gamla fönster åkte på tippen. På nåt underligt sätt kändes det skönt när de gamla gick sönder i den stora containern. Det var ju tillåtet. Det som går sönder utan tillåtelse gör mig heligt förbannad. Den skadegörelse som sker på t.ex kommunens fastigheter. Så onödigt och så otroligt tråkigt! Men de som gör detta kanske njuter, vad vet jag. Sjukt beteende!

Efter tippbesöket återlämnade vi kärran som vi lånat av grannen Henrik och Tina - ovärderlig tillgång när man ska slänga bråte som skrymmer. Vi blev bjudna på kaffe o goda småkakor och tjötade en stund. Fick hålla fina Havanna en stund - drygt fem veckor gammal. Bebismys!

Vi tog en löparrunda i det underbara och syrerika vädret. En mil nöjde jag mig med idag. Efter förkylningen som varit seg var det lagom. Gott att flåsa lite.

Nu sitter vi på tåget till Jönköping. Pinchos ska besökas och magen ska få några tapas. Det gäller att ha appen redo - här sker alla beställningar via den.

Ha en go kväll

Havanna o tant Sofia

ANNONS
Av Sofia - Fredag 22 sept 19:00

Vi är sååååååå nöjda med de nya fönsterna vi har fått monterade. Så snyggt gjort och så lätt att öppna, svänga runt. En fungerande balkongdörr. Helt suveränt. Nu återstår bara uppstädning av de gamla framför huset plus diverse skräp och rester från montaget. Det blir en runda till tippen med andra ord…. Vissa av de gamla vara bara smylle av träet . som kexchoklad. Annat som återstår är att åter skruva upp gardinfästen samt fönsterbrädor. Är hur glad som helst för detta projekt! Nästan så man blir sugen på att putsa fönster men det är väl ingen idé i denna regniga september. Det verkar aldrig sluta ösa ned MEN jag vet att det är bra för åar, bäckar, sjöar och grundvatten. Med tanke på orkaner och katastroflägen i andra delar av världen är jag nöjd och tacksam att jag bor här i Sverige. Det får gärna regna.


Premiäråt på nya saluhallen i Nässjö idag med min kollega/chef Cissi. Har längtat till att Vita Amandi Saluhalv, som namnet är, ska öppna och enligt dagens tidning skedde det i går. Det blir ett sådan lyft för hela Nässjö och framförallt för gallerian Loket med ett sådant inslag. Visste inte att de skulle ha servering så det blev en glad överraskning. Jag beställde sushi och dessa nio bitar var himmelska. Den absolut godaste sushin jag ätit, den godast lunchen på mycket mycket länge. Detta ställe kommer att besökas ofta. Till kvällen har jag köpt lite ost och chark så Jonas och jag kan fortsätta njuta. Nu gäller det att folket i stan verkligen svänger förbi och inhandlar lyxen och stödjer deras business.


En fullspäckad arbetsvecka är slut. Det jag tar med mig som en otroligt varmt minne är tacksamhetens ögon från en familj i Anneberg som fick ett eget lägenhetskontrakt. Migrationsverket har haft dem boende hos sig i över sex år och slängde helt plötsligt ut dessa ”rättslösa” människor. Kommunen fick ansvaret och jag fick en ledig trea och dessutom med snabb inflyttning. Nu kan deras barn fortsätta gå i skolan och på förskolan i Anneberg. Helt underbart!! Ett annat skönt arbetsmoment är att projekt Runnerydsskolan är aktiverad, etapp 1. Nu genererar detta ränta och avskrivningar. Tänker inte skriva hur många timmar jag la ned på detta…..men det var systemet som strulade - inte min hjärna. Hur som helst är det klart – 73 miljoner inkörda. Det största jag någonsin aktiverat! En mycket fin skola växer fram!


God fredagskväll!!!  

 

Vackert och mycket mycket gott!!


 

Nya tjusiga fönster. Bleck ska på snarast om det nu är någon petig som ser det...

 

En kärra full med gamla fönster

 

Detta var ett fönster, det sämsta iofs, men ändå....det var behövligt att byta....

ANNONS
Av Sofia - Onsdag 20 sept 19:23

Hade absolut inga som helst förväntningar på dagens utbildning. Jag blev inbjuden och om jag var intresserad fick jag gärna vara med. I den stunden tackade jag ja - det kunde väl va bra att ha ett hum om "entreprenadsjuridik".

Hade visst motstånd i morse - jobbar inte så mkt med detta och och så hann jag inte riktigt. Men åh så bra dagen var. En sån duktig jurist föreläste om diverse frågeställningar och fall och timmarna från 09 till 16 gick som tåget. Det var extremt givande och jag har ju helfel när jag skriver att jag inte jobbar med det. Jag är i högsta grad inblandad i ärende (konflikter) när våra entreprenörer inte gör vad de ska inom tidsgränsen. Det ska skickas fakturor vilket oftast jag ska fixa. Dessutom är det oerhört nyttigt att få en inblick i hur mina kollegor, t.ex projektledarna jobbar med sina projekt och när det strular. Det innebär en HEL DEL strul när en förskola som ska bli byggd blir försenad, eller ett skolkök.... idag var en kanondag helt enkelt.

Nu har vi skruvat ned fönsterbrädor och tagit bort gardiner o annat så det ska bli rent för fönstermontage i morron bitti. Snickaren valde en perfekt dag (eller inte). Det blir ingen sovmorgon för kidsen i mon. De har just i morron studiedag.....

Ha en fin kväll!

En mycket bra dag på kursstolen

Av Sofia - Tisdag 19 sept 20:09

Mannagrynsgröten står färdig och jag hoppas att 16 portioner räcker. Vi är 5 kan tilläggas. Jag vet inte hur Axa räknar ut portionsmängden men de är för oss hur som helst alldeles för små. Davids behov är ju numera tonårskille och han kan allt som oftast äta en halv ko, man får göra extra helt enkelt. Tiden är förbi då det blir matlåda till dagen efter. Faten är tomma och fullständigt rena när han har ätit klart. Gött mos det. Barn som äter med god aptit.

Jag har som liten alltid ätit middag kl 13.00 Så var det på landet. När man kom från skolan åt man rester. Familjer som åt kl 17.00 tyckte jag kändes avigt. Vi åt ju kvällsmat vid ca kl 19.00 och då var det lite enklare som stekt ägg, macka eller kanske just mannagrynsgröt. Jag har haft svårt för att vänja mig vid att göra middag när jag kommer hem från jobbet kl 17.30 typ, ÄVEN om jag vet att barnen behöver ytterligare ett lagat mål per dag. Jag har blivit bättre på det men det drar iväg till senare på kvällen...

Tack o lov sitter inte barnen o svälter på rummet om inte mamma sköter sig. Bra mellanmål fixar de själva. Å ju äldre de har blivit, ju mer rätter har de gjort. Jag kan bli bli varm i hjärtat när de messar o frågar om de får tina kyckling och göra gryta. Mindre glad om det öppnas ett paket mjuka tacoskskal som inte försluts...

Nu blir det gröt!

Godisgröt

Av Sofia - Måndag 18 sept 19:49

Måndag morgon. Ny vecka. Att gå till jobbet och samtliga barn går till skolan precis som de ska, är en obeskrivlig känsla. Som mamma har jag inte fått uppleva detta (att alla går alltså) så många gånger de senaste åren. Att sådant som andra tycker är en självklarhet känns för mig som en stor seger. Det är svårt att förklara den känslan. Det är extra lätt att själv påbörja veckan. Det är bara varm lycka i hela kroppen trots att septembermorgonen var ovanligt kylig. Förkylningen sitter i och idag känns det sämre än helgen som var. Nu efter en extra lång arbetsdagen är jag helt slut. Det var egentligen gruppmöte Centern men jag gick hem och försökte hitta några krafter. Just ikväll var det investeringsbudget 2018 som stod på programmet och jag har hör dessa siffor en hel del på jobbet.  


I går kväll möblerade Henry om i sitt rum (bra att ha ett stort rum så olika konstellationer är möjliga). Eftersom hennes 160 cm breda säng förut stod framför fönstret kändes det extra bra att hon vnu ille ha den i andra hörnet. På torsdag kommer en snickare för att montera våra nya fönster. Han som sålde dem slutade på företaget den 31 augusti. Snickaren som har varit hemma och kontrollmätt hann inte ta sig an sitt jobb så nu kommer det en annan person. Inget fel i det men jag blev lite skraj ett tag. Det blev några samtal till företaget innan allt var utrett. Det är viktigt för företag att ta hand om sina kunder. Om jag är riktigt ärlig kan jag nog inte påstå att underskriven har fått den bästa informationen. Bara det nu blir bra och att montaget går fint. På onsdag kväll är det röja som gäller. Plocka ned gardiner och fönsterbrädor så det är fritt fram. Wish us luck!


Å det är ju inte bara att Henry går till skolan, han gör grymma grejor när han är där. Nu i tvåan har de börjat med digital redigering och det är som att ställa fram godis till ett litet barn. Det är hans grej. Förändra bilder i PhotoShop. Just look! Blir onekligen sugen på frukt....


Ha en fortsatt fin kväll!!


Av Sofia - Söndag 17 sept 18:56

En fantastiskt rolig och mycket trevlig 50-årsfest var vi på igår. Så mycket god mat och dryck, så många trevliga människor och i det hemmet - hos Lotta o Kenneth blir man så väl omhändertagen. Igår hade de dessutom hjälp av sina fina ungdomar som servade oss på bästa sätt. Kvällen gick i en rasade fart och det blev småtimmar innan vi bröt upp. Det var skönt om än lite kallt att gå vägen från Handskeryd till vårt hem efter den sagolikt goda o rikliga buffén plus Lottas nöttårta. Godare finns inte! Även om jag inte kan dansa bugg (försöker ibland och tycker det är grymt roligt) är det otroligt kul att se de som verkligen kan. Det var bugg på hög nivå i festens hus igår. Tävling fanns oxå på programmet och jag fick alla rätt utom ett. Missade en fråga om favoriträtt vilket jag borde prickat med tanke på att vi lunchar då och då. Men jag visste att hon sprungit Gbg-varvet 6 ggr och att hon har ett av klubbrekordetet i Nässjö Simhall.

När vi kom hem, typ en bit över två upptäckte vi att vi missat att ta med husnycklar. Det är pinsamt att behöva väcka Henry o erkänna sitt misstag. Ska aldrig mer gnälla på barnen när de missar sina nycklar.

STORT TACK till 50-åringen Lotta (det inte ut en dag över 40) och Kenneth plus ungdomarna för ett härligt party!!

Idag har vi gjort vår plikt och gick och röstade i Mariagården. Kyrkoval 2017 och det var låååång kö till valurnorna. Henry hängde till min stora glädje på. Får man rösta ska man använda den möjligheten.

Nu blir det snart tacos för det går hur bra som helst att äta på en söndag.

Ha en fin kväll!!!

Fina jubilaren Lotta och hennes Kenneth

Idag har vi gjort vår röst hörd

Av Sofia - Lördag 16 sept 16:42

....idag är det Davids födelsedag! Stort grattis älskade pojk - du gör mig alltid så otroligt glad och stolt!

16 år sedan du kom till världen och du förgyllde vår värld. Johanna och Elin fick en lillebror som de tog väl hand om. Skönt att få fira med frukostbrickan när det är helg och sovmorgon - lättare att få upp syskonen än kl halv sju en vardag. Enligt traditionerna blev det glass på sängen och lite platta paket, eller rättare sagt swishade paket. Han fick sin huvudpresent för några veckor sedan eller kanske fotpresent - ett par nya skridskor till bandyn. Av Stella fick han fem rullar tejp - förbrukningsvara till bandyutrustningen.

Vi har inhandlat födelsedagspresent o blomma till kvällens 50-åring. Vännen Lotta fylldei somras men har fest i kväll. Ska bli så kul!

Har även inhandlat och planterat ljung och nu är utekrukorna åter fina. En skön promenad i skogarna kring Skogsvallen har vi oxå hunnit med, till ljudet eller oljudet av speedway-åkning.

Ha en fortsatt fin kväll!

Grattis bästa killen!!

David i olika storlekar

Av Sofia - Fredag 15 sept 17:20

Idag har jag namnsdag. Både bror, mor och Jonas grattade tidigt tidigt. Var så imponerad att Jonas kom ihåg det. Då svarade han att han hörde det på radion (hade jag varit honom hade jag ju inte avslöjat det...)


Mamma har oxå namnsdag! Å Henry! Å mormor – i himlen! Mitt skrivarnamn och mina gener. SigridSofia. Idag ska jag bjuda på en några ord som varken hon eller jag har skrivit. Någon annan klok människa har författat detta och innebörden är så viktig. Vi har så lätt att se det vi inte har, att gnälla över det vi inte får. Att stanna upp, reflektera och vara nöjda över det vi har fått – och hela tiden göra det bästa av det, det borde vi träna på oftare. Ibland funderar jag på hur det vore om man vann ”obegränsat” med pengar. Om livet skulle vara annorlunda. Innerst inne tror jag faktiskt inte det även om det såklart skulle vara enklare. Behövde inte tänka två ggr när man ska köpa den där nya tröjan. Att inte alltid ställa sig frågan - behöver jag verkligen den?


Lycklig endast den kan skattas

Som den gyllene regeln minns

Att inte bara värdera det som fattas

Utan även uppskatta det som finns


Visst är det fint skrivet? Så sant så sant.


Nu ligger jag i soffan och kurerar mig. Förkylningen är bättre men tröttheten efter arbetsveckan är enorm. Skulle väl varit hemma några dagar egentligen denna veckan men har löst arbetsuppgifterna i strid ström. Nu är barnen åter och ikväll tänder vi grillen. Hederliga karrékotletter av svensk gris ska läggas på gallret. Å klyftpotatis från ugnen därtill. Ett fredagsmys som slår det mesta. Jonas har kämpat sig igenom ytterligare en vecka på nya jobbet och jag vet att han tycker det skönt med fredag. För 16 år sedan var jag idag rejält tjock om magen. David skulle anlända den 16 september och det var segt att än en gång gå över tiden.


 

Sigrid - min mormor som ung flicka

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se