Senaste inläggen

Av Sofia - Fredag 9 juni 18:49

Stockholm i mitt hjärta!! Det är faktiskt så. Dock....i små doser (typ två dagar) och dessa doser blir i regel intensiva. Att bo här för jämnan o trängas med folk överallt - det skulle ta lång tid att vänja sig.

Dagen började inte kanon. Tåget försenat en timme pga "olycka". Man vill inte ens veta vad som hände... Vi tog en god Cappuccino på Sveriges bästa Espresso house (Nässjö station) och det mättade gott. När tåget väl kom gick vi på FEL tåg. Det där med tågnr är ju lätt men tydligen inte idag. Ja, vi kom ju till Stockholm hur som helst (utan frukost) så allt löste sig.

Det är förunderligt. När man väl börjar gå i affärer inser man hur MÅNGA affärer det faktiskt finns här. Jag försäkrade mig hela tiden om mitt resesällskap hade det bra. Att shoppa runt hör kanske i vissa fall (nästan i alla fall) inte till männens älsklingssyssla.. Han verkade trivas och hjälpte mig att jaga rosa festskor för kommande event. Utan lycka! Det finns många rosa skor men inte så många som passar mina fötter. En rosa väska är införskaffad hursomhelst - har aldrig ägt en märkesväska - nu gör jag det!

Stockholms stadshus är magnifikt! Vi har gått ALLA trappor upp o fått se hela Stockholm ovan! Så fint!

Snart dax för middag på vikingarestaurang i gamla stan. E-typer place! Spännande ska det bli och förhoppningsvis gott!

Jag har världens bästa födelsedag och jag tackar för alla underbara hälsningar på Fejjan och Insta. Gladast blev jag för SMS'en från mina barn. Jag känner mig, som de skriver, som 25 år och är världens bästa mamma!!!

Love and hugs!

Stadshuset och annat mys

25.....eller jag menar 47-åringen

Hur snygg som helst!!

ANNONS
Av Sofia - Torsdag 8 juni 21:26

Ömsom regn, ömsom sol! Dagens väder speglar livet i allmänhet - i bland går det upp och ibland går det ned. För tillfället känns det upp. Återigen en löparrunda (här var det sol och inte regn). Dock blev ingen bra runda - ingen ork över huvud taget och idag var pannbenet mjukt som bomull, kunde inte tvinga mig att tugga på. Såååå tråkigt!!! 4 sprungna av 11 km är bättre än inga alls. 7 härliga promenadkm är var hursomhelst härliga!!!

Mer upp ? i morgon är jag ledig. Semester! Resa till Stockholm med Jonas. Tåg t/r fredag till söndag. En s k födelsedagspresent för det är MIN dag i morgon. Jag fyller 47 år till siffran, 25 till sinnet och jag fyller på Börjedagen. På programmet står i första hand konsert på Stockholms Stadion med Håkan Hellström men även middag på E-types vikingarestaurang i Gamla stan. Johanna och hennes Alexander var där för någon månad sedan och rekommenderade det varmt. Naturligtvis blir det lite travande i affärer så det är sköna promenadskor som gäller. Å sedan vill jag (vi) bara vara - njuta av sommarStockholm ? denna underbara stad när grönskan är som bäst. Hoppas, hoppas vädret är med oss ? ser dock inte ut så enligt mobilen.

Om jag spinner vidare på ?ibland går det upp, ibland går det ned" så gäller det även Stella dagen till ära. Hon är på klassresa för sexorna på Liseberg. Som hon har längtat! Jag har fått SMS om att hon har det bra och jag hoppas att hon hunnit åka (upp, ned, uppochned, runt) så mycket hon har haft lust till. Om det har regnat har det nog inte bekommit varken henne eller hennes klasskompisar det minsta. Liseberg är helt klart paradiset enligt denna lilla tös!

Ha en fortsatt fin kväll! Nu ska jag packa!!

En dag i förväg - de vackraste rosor har jag fått!

ANNONS
Av Sofia - Tisdag 6 juni 13:15

Flaggorna vajar fint i vinden idag. Den svenska fina flaggan. Gult som i sol, blått som i sjö eller himmel. Jag har känt på elementen väl idag. Jag firade dagen med en löpartur till Spexhult. Inte riktigt ända fram dock, det orkar jag inte riktigt än eller rättare sagt - jag vill inte fresta kroppen för hårt och ta ut mig för mycket. Är helt enkelt lite rädd. Å fixar jag 8--9 km två eller tre ggr hela sommaren - det är mer än bra. Det är hursomhelst underbart att vara igång igen. Promenader i all ära men flåset mina vänner, flåset!

Även om vårt firande av nationaldag inte är alls lika stort som t.ex grannlandet Norge känns det ändå som det har ökat med åren. David hade i varje fall koll på varför vi firar dagen, jag frågade igår. Gustav Vasa blev utnämnd till kung 1523 men vi började fira den först 1893.

Har precis avnjutit en god brunch med Jonas o Henry på vår altan. Så underbart gott att kunna sitta ute i sommarsverige. Nu ska jag snart åka till Pålskog utanför Skillingaryd för att träffa RH-tjejerna, mina fd jobbarkompisar och goooooda vänner. En av dem bor där och jag tror det var 1999 jag senast var där. Ska bli så trevligt.

Ha en härlig nationaldag alla!!!

Ljuvliga Sverige, Nässjö, på väg ut mot Spexhult

Flaggan vajar på Fridhem 14

Av Sofia - Söndag 4 juni 16:05

En sväng till Sveriges framsida i går och idag. Hälsa på Jonas dotter. Kvalitetstid och mystid. Hon hade bokat bord på Burgesson som levererade på hög nivå. Ekologiskt och närproducerat kött och allt var toppengott. Vi avslutade kvällen på Clarion Post Hotel med flädermojito. Friskt!!

Idag har jag handlat (eller investerat - det låter bättre) i ett par nya promenadskor. Det ska bli en fröjd att slänga de gamla och utgångna. Bra rabatt på Stadion. Dessutom har jag gjort något jag aldrig gjort förut. Manikyr. När jag målar naglarna själv blir det ett lager färg vilket håller typ max en dag. Nu blev det filning, förstärkning, underlack, lack, lack, överlack, överlack! Miccan tipsade och det håller lääänge. Tack för förslaget! Så nöjd. Det var inte lätt att välja färg men mitt val var mycket bra!

Vi tog sedan en pastalunch på Nonnas - en underbar italiensk restaurang där vi ätit förut. Många härliga timmar på Sveriges västkust - framsidan!

Nu återvänder vi till Höglandet med regnet smattrande på taket!!!

Supernöjd

Av Sofia - Fredag 2 juni 18:16

Idag har jag anmält oss. Till Göteborgsvarvet nästa år. Lördagen den 19 maj ligger långt fram men målet är satt. I och med det finns det några delmål att nå innan dess. Många och framförallt längre löparrundor ska genomföras. I går var jag dock mycket glad då 6 km kändes bra – första turen efter pärsen lunginflammation. Det är på dagen två år sedan vi anmälde oss till loppet förra året vilket var en enormt kul upplevelse. Idag är det också på dagen ett år sedan jag fick meddelandet att Jonas hade brutit benet som innebar en väldigt lugn och stillsam sommar (för honom). Därav inget lopp i år. Jag kunde ju kutat själv – visst, men det är bara hälften så roligt - mycket trevligare om projektet är gemensamt. Nu är benet läkt och löpningen kan återigen tas upp, bara pannbenet vill.  Har ju alltid hävdat att jag inte ”behöver” ett mål för att motivera mig, dock har något uppenbarligen hänt (svagare pannben?) så nu gläder jag mig åt att just ha ett mål. Att jag kommer ihåg allt på dagen är inte svårt med en 5-årskalender BTW (om ni nu undrar över min nördighet).


Igår skulle jag övningsköra med Henry för andra gången. Magnetskylt till bilens bakdel införskaffad då den skylten med sugproppar inte sitter så bra inne i bilen samt att min bils tonade rutor inte är optimala. Det var ju jättelätt!!! att sätta en magnetskylt på bilen – allt är ju i plast på bakdelen. Ja, Henry klurade ju ut en brilliant idé och vände på sugpropparna så vi kunde fästa den andra skylten utanpå istället. Magnetskylten satt jag på sidan – dubbla säkerheter med andra ord. Henry är lugn och fin i trafiken – en perfekt blivande bilkörare. Efter bara några gånger blir det inga motorstopp, han blinkar och saktar ned som han ska, tittar åt de håll jag vill. MEN jag kan ändå inte hjälpa det… Jag ogillar å det skarparste att övningsköra. När jag själv inte har kontrollen och jag vet att trafikvärden är full av knäppgökar som både kör illa och för fort samt inte visar hänsyn till gröna övningskörningsskyltar. Nästan så jag vill montera dubbelkommando i bilen. En av mina kollegor som har en bakgrund som uppkörningsman (heter det så?) trodde det kunde kosta typ 15 lappar. Skojar bara – ska inte investera i detta men som sagt, jag är helt slut efter en halvtimme. Nästan så jag funderar på om min kollega är mutbar för extraknäck någon helg. Tänk att få köra med en kille som gjort mängder med beslut huruvida ungdomar ska få sitt körkort eller inte…


Snart kommer Johanna och Alexander på besök. Det händer inte så ofta en fredag och grillen är på G samt lite goda tillbehör. Mellan klockan ett och två i natt ska jag hämta David på Norråsaskolan efter en heldag med klass 9 i Stockholm. Jag skjutsade dit honom kl halv sju så dagen har varit och blir låååång. Det kan bli så att Jonas och jag tar en nattpromenad och hämtar honom. Man ska ju enligt godare hälsa ”låta bilen stå”…..


Go kväll!


 

I väntan på Johanna och Alexander


Av Sofia - Onsdag 31 maj 20:05

Normalt sett brukar jag inte vara glad när det regnar men idag känner jag stor lycka och äkta glädje. Även om rikligt regn behövs i allmänhet och för alla, tänker jag framförallt på alla bönder som behöver väta för sina grödor. I synnerhet går naturligtvis tankarna till mina bondebröder Anders och Pelle. Vet att de är glada idag. Naturen är nu i all sin prakt helt fantastisk. Att gå ut från huset och känna doften från en mängd blommande syrénbuskar runt knuten är helt ljuvligt. Syrén och liljekonvalj är ”mina” blommor. När jag föddes stod buskarna i blom och liljekonvalj har alltid varit en blomma jag fått i bukett på min födelsedag den 9 juni. Vi som är födda i slutet av maj och i början på juni – vi får detta som en extra bonus. Ja, idag är det Jonas son Eriks dag och i morgon fyller lillasyster Miccan. Stort grattis ända bort till Ottawa och ut till Göteborg.


I lördags lyssnade jag som sagt på min kusin Eva-Lenas cykelpod. Hon beskrev så fint att hjärtat kan lite stanna kvar på en plats som är hemma. Så kände jag i måndags kväll.  Jag besökte Sandsjövik denna varma och soliga afton och jag var där som C-politiker och lyssnade på Riksbyggens presentation av att göra denna fastighet till trygghetsboende. En mycket bra presentation där kanske polletten trillade ned (hos mig). Jag har väl ärligen inte varit helt övertygad om att det känns helt rätt att sälja iväg byggnader i kommunens ägo och regi (eftersom detta i allra högsta grad påverkar förvaltningen där jag jobbar). Vi får minskade hyresintäkter och vaktmästarjobben får minskas.


Att göra trygghetsboende av Sandsjövik känns helrätt och jag kan tänka mig att många äldre vill bo såhär. Att medan man är pigg umgås tillsammans, göra olika aktiviteter, basta en kväll invid sjön, använda ev. utegym eller andra fina förslag på utrustning. Det kostar ju naturligtvis en slant men det gör det ju överallt om man vill ha en ny och fräsch lägenhet. Å så läget! Sjön på ena kanten, åkrar och fält på andra, fina Norra Sandsjö kyrka och Runåsen med sin fina runsten. När jag bodde här själv (i 20 år) var man onekligen lite hemmablind – man tog allt det vackra för givet. När jag ser omgivningarna idag hugger det till i hjärtat – som om den delen jag har lämnat kvar i hembygden gör sig lite påmind. När jag ser min bror prata tydligt och klart om förslaget blir ju hjärtat ännu varmare. Beundrar honom, att han orkar hålla i med allt han har. Jag ser honom skymta förbi då och då i stadshuset och stunderna när jag lyckas hugga honom för en pratstund är alldeles för få. Jag hoppas att många äldre redan har lämnat in sitt intresse så det blir ekonomi i detta kommande projekt. Vem vet, man kanske redan ska boka sig i kön – för att så småningom hamna där man en gång började livet.


Äldreboendet Sandsjövik var mitt första sommarjobb. Som 16-årig ”gå-flicka” körde jag runt de äldre i sina rullstolar, satt och pratade med dem och avlastade personalen genom att duka fram kaffe. Efter gymnasiet jobbade jag drygt ett halvår som hemsamarit (hemtjänsten) och for runt på landsbygden och hjälpte äldre med städ och mat. Som 19-åring var det extremt lärorikt att få knacka på en helt okänd människas dörr och göra de uppgifter som förväntades. Minns detta med glädje. Sedan skulle det dröja 20 år innan jag åter hamnade på Nässjö kommun, nu i en helt annan förvaltning men fortfarande lika glad!


Ha en fortsatt underbar sista maj-dag!


 

Mina bröder Anders och Pelle + jag intill runstenen på Runåsen

 

 

Sandsjön ligger spegelblank - en magiskt ljummen julikväll förra året

 

Vackra omgivningar och mina nära i Norra Sandsjö


Av Sofia - Söndag 28 maj 19:35

Min dag! Min mammas dag! Många mammors dag! För några mammor allra första gången. Blommor, choklad och lotter i all ära men att få ha barnen hemma är den största gåvan, Å att få ett SMS av Johanna att "Jag är bäst" värmer ju långt in i själen.


Dagen började mycket bra. Att vakna bredvid Jonas är alltid en bra start på dagen och att dessutom få sovmorgon är ju bonus. Frukost ute på altanen med de barn som orkade upp (dvs bara Stella) var riktigt skönt. Därefter tog jag mig en långrunda till Spexhult medan Jonas åkte till Landsbro för att snickra i huset med sonen Pelle. Idag var promenaden extra härlig. Jag lyssnade på den nyss släppta podden som min kusin Eva-Lena Frick har gjort via cykelpratarna.se. Hör den om ni har en timme över! Klokord från en klok kvinna. Jag beundrar hennes mod som fört henne frarm i livet. Skidprestationer, ansvarig för Vätternrundan och nu VD för Vasaloppet samt en mängd andra saker. Den röda tråden i podden var hennes olika cyklar genom livet...riktigt fyndigt och roligt! Dessutom fick JAG medverka i hennes timme. Jag inledde med min Youtube-inspelning av "Strövtåg i hembygden". Så roligt!!


Hela eftermiddagen firade jag min dag, tillsammans med min egen mamma och Jonas mamma. Min mor hade med sig rabarberpaj och det var sköna timmar ute i det ljumna vädret.


Avslutningsvis vill jag tacka våra fina vänner Mats och Nettan som bjöd enligt tradition på förfest inför Vetlandafesten igår. Så härligt att få vara era gäster på Holmgatan! Vi grillade på eftermiddagen och vi som var där blev nästan lika grillade som köttet på gallret. Eftermiddagssolen var het och den skugga som fanns på deras altan var eftertraktad. Jonas har så många trevliga kusiner inkl respektive och vi hade en otroligt trevlig och god kväll innan vi begav oss ned till city för att lyssna på Sabina Ddumba.


Ha en fortsatt fin kväll!!


Strövtåg i hembygden! Tack fina kusin Eva-Lena för att jag fick medverka i din pod!!


 

Ett soligt och glatt gäng hos Nettan och Mats inför Vetlandafestens lördagskväll!!!

 

Tre mammor och andra goa männniskor!!


Av Sofia - Fredag 26 maj 08:52

Natten gick i hockeyns tecken. Jag upprepar mitt nattliga Facebook-inlägg "Läktaren ser ut som ett maskrosfält. Ett ett och tjugo minuter kvar. I tredje perran avgörs allt. Starkt kaffe lugnar hjärtat."

Medan det stod lika mellan lagen levde hoppet och jag såg mig själv på planet till Ottawa på söndag. Vi planerade att åka för två hemmamatcher i finalen mot Nashville.
Skulle bara fixa ledigt från jobbet...

Nu avgjordes inte allt i period tre utan i femte (!) perioden, dvs förlängning x 2. Då satt den där. Det hårda svarta gummiföremålet i FEL kasse. De gula pingvinsupportrarna jublade i hemmahallen. Sport är inte rättvist, inte livet i allmänhet MEN inatt kändes det orättvist att Ottawa Senators förlorade. I natt var de bättre o det kunde likaväl slutat med vinst. Nu gjorde det inte det.

De har varit underdogs och sportreportrar har tippat att de inte skulle ta sig så här långt. På något häftigt vis har de mer än någonsin bekräftat symbolen på sina tröjor. Krigare!!!! De har kämpat som djur o fått till det (utom möjligen i match 5 då de blev överkörda).

I natt gällde det allt. "Do or die" som Erik sagt till pressen. Själv var han grym som vanligt. I natt hade jag samma känslor för honom som jag har för David när han står i bandymålet. Han var såååå värd att få denna seger och föra sitt lag till NHL-final. Han är inte min son men enormt mycket bonus!

Grattis Senators! RESPEKT!! En fantastisk säsong är över och laget får ta lite fritt. Idag är det sol och fredag "surt sa räven" men jag slipper be om ledigt.

Ha en fin dag!

King Karl

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8
9
10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se