Senaste inläggen

Av Sofia - 22 december 2016 15:53

Sista arbetsdagen detta året i arbetsrollen. (Om jag går dit en sväng på tisdag räknas inte.) En helt underbar känsla förövrigt att gå på julledighet. Mest glad är jag för att jobbet de sista veckorna har gått så bra! Det stärker inför nytt år och nya utmaningar!!!

Dagar med lugn o ro, samvaro med nära o kära väntar. Julaftons morgon är jag ju jättenervös som alltid för att sjunga inkyrkan men det liksom tillhör.

Ikväll när det av söderöver, några mil. Ska stöka lite med julen o fira den med Jonas familj. På juldagen blir det Torset för hela slanten med min sida. Alla nöjda - alla glada även att det "känns" lite att inte ha barnen just på julafton. Livet är som det och jag kan inte skylla på nån annan!

Åt lunch med Henry på Espressohouse idag. Mysigt mysigt! Jag visade en liten bonusklapp jag köpte till mig själv idag. Kunde inte motstå o dessutom har jag sökt en boomerjacka länge. När Henry såg motivet på ryggen skrattade han o sa: "Klart du skulle ha en sån!!" Jo, det är som om Lindex hade specialdesignat den Höken till ära!!

Ha en fin dan-före-dan-doppare-dagen!!

Myslunch med Henry

Snyggaste jackan....

ANNONS
Av Sofia - 20 december 2016 19:23

Jag har inte knäck i lurarna, möjligen lite i hjärnan för tillfället. Hektiska dagar och allt som ska få plats rinner liter över… Dock har veckorna i december varit riktigt bra – massor har blivit gjort och papper och uppgifter blir undanröjda i god fart. Dagen hade tre riktigt bra höjdpunkter. Jag fick några knäckbitar av knäckproffset Susanne, min kompis. Skulle ätit lunch igår men så blev sedan inte fallet men jag fick en hälsning med några mycket goda knäckbitar och det värmde både hjärtat och gommen. En ”vän”lig gest! Annars har jag kunnat hålla mig ifrån alla skålar som står överallt med diverse sött. Anledningen är att jag helt enkelt inte varit sugen. Ibland är det otroligt gott att ta en bit men man behöver ju inte äta bara för att det finns. Vissa har helt enkelt svårare för det kan jag tydligt konstatera på resonmanget runt om kring.


Den andra av dagens höjdpunkt var en gemensam lunch för vår avdelning på restaurang Akropolis. Alltid kul när någon (i detta fallet vår chef) tar initiativet och sitta ned en stund med goa kollegor med något gott på tallriken. Idag bjöds det på lax med romsås vilket undertecknad uppskattar mycket. Tyvärr råkade saltkvarnen haverera när jag skulle förse mig så 1 dl grovsalt föll likt ett vackert snötäcke över härligheten. Suck!


Dagens tredje höjdpunkt blev att öva i Norra Sandsjö kyrka inför Julafton. Alla förkylda människor runt omkring mig har peppar peppar inte vidarebefordrat några baciller till mig så rösten känns bra och jag är pigg. Sångerna är klara och nu kan vi bara invänta lördag kl. 12.00 Hoppas som vanligt på mycket folk vilket det också vanligen är just på denna julbön. Bra tid – man hinner få en lugn och fridfull stund i kyrkan innan maten ska fram på bordet och Kalle Anka börjar och tomten kommer..


Det finns fler höjdpunkter idag vid närmare eftertanke. Den är nu. Brasa i Landsbro och pusta ut efter ännu en dag. De bästa stunderna är gratis (nästan – björkved är ju värdefullt).


God kväll!!!

ANNONS
Av Sofia - 18 december 2016 12:29

Vatten, vatten, vatten... Underbara timmar i Hok. Spahelg avverkad o med sig hem har man en ren och mycket avslappnad kropp, något mindre spända axlar och ett härligt lugn. Spavistelse på Hooks Herrgård kan varmt rekommenderas. Verkligen prisvärt.

När vi kom (nästan en timme för tidigt) insåg vi rätt snabbt att det skulle bli trångt i baljorna. Mycket folk o företag skulle avnjuta julshow med tillhörande spaavdelning. Men vi beställde middag sent o kl 19.00 var vi nästan helt ensamma med allt vatten. Att sitta utomhus i varmt vatten o se ut över Hokasjön är verkligen en upplevelse utöver det vanliga. Så häftigt! Ännu fränare i morse när vi passade på att utnyttja allt igen. I dagsljus ser man allt bättre.

Massagen vi fick var som alltid behövlig. Det fanns möjlighet att bada i en 12-gradig bassäng om man så önskade. Så önskade inte jag. Personalen rekommenderade inte heller att gå ned i isvaken då hålet var för litet. Tack för det!

Middagen var grymt god. Hjortfilé var mör och smälte i munnen. Vi avslutade vistelsen med en promenad vid sjön och hittade till slut en golfboll. Den studsade fint på isen långt långt bort!!

Nu hem för att heja fram NIF P16 i Stinsen Arena. Vi byter varma källor mot kall hall mao.

Förrätt - pilgrimsmussla med diverse

Hjortfilé

Kommer inte ihåg vad det var eller hette men det var sött o gott!

Grattis till 50 år igen

Fina vyer ;)

Tack för denna gång, Hooks Herrgård. Det gör vi gärna igen!

Av Sofia - 17 december 2016 13:43

På väg från julstök o hundra saker i kalendern. Nu är det bara några grejer som ska göras eller avnjutas är väl ett bättre uttryck. Spavistelse på Hooks herrgård. Umgås med vatten på längden o på tvären, uppifrån o underifrån. Kallt vatten o varmt vatten. Kanske undertecknad tom ska våga sig i Hokasjön... det var 20 meter från sjön till närmaste varma pool o det är väl 19 för många i och för sig men vi får se....

God mat ska det oxå bli. Jonas o jag sitter väl som två russin ikväll o käkar. Det var över tre månader sedan vi bokade detta o det är tydligen ett populärt ställe. Enda helgen vi kunde då de hade ledigt. Härligt ska det bli!!!

Spa är väldigt mycket lyx o det kostar därefter. Vår lilla tripp blir dock inte så kostsam - en försenad 50-årspresent från Jonas jobb. Så tack Rörvik Timber för att blir riktigt julrena nu!!

Ha en fortsatt fin lördag!!

Av Sofia - 15 december 2016 19:35

Gårdagens julfest för Tekniska Serviceförvaltningen var så trevlig. Som alltid! Rekordmånga hade anmält sig vilket alltid är roligt. Enligt tradition började kvällen med lekar och det är detta som bygger och skapar gemenskap. Att hamna i lag med personer man kanske inte träffar så ofta o dagligen pratar med är bra - man lär känna kollegorna bättre. Igår var jag lag nr 18 ihop med en nyanställd elektriker (som förövrigt kommer från Landsbro - trevligt folk i allmänhet). Vi vann en av de fem grenarna. Detta betyder i sin tur att vi inte vann några stora priser men det gör mig inte så mkt. Faktum är att de värsta vinnarskallarna har slutat o valt att gå vidare i sina karriärer. Nu pratar jag om den tiden då vissa kunde älta en silver plats från julfest fram till sommarfest pga av i hens tycke luddiga regler.

Jag fick mina pikar när vi skulle spela hockeyspel. Fick göra att "du hade då inte hjälp av dina bonusbackar Pelle o Erik Karlsson". Nej, de hjälpte mig inte o det hade varit pinsamt om de hade kunnat se hur jag spelade. Jag är dock förlåten (anser jag) eftersom stunderna då jag spelat detta är extremt få. Cissi min chef vann över mig med 2-1. Så ett (!!) mål fick jag in.... Däremot är jag sugen på att köpa ett spel! Det var ju kul!!!

Maten som var tagen från Parkgården var superb. Lagom med sorter o behagligt mätt. Tyvärr tog tillställningen slut lite för fort och de mycket bra danslåtarna som min kollega Pelle o jag fixat ihop till en Spotifylista blev bara ögongodis utan stuff. Å andra sidan var det skönt att nå hemmet strax innan kl 22.00 o få en pratstund med kidzen innan kudden ropade.

Dagen har varit precis lika fullproppad som veckan i övrigt. En skön och solig men kall lunchpromenad var guld!!!!

Ha en fortsatt fin torsdagskväll!

Till o med jag kan njuta av vintern....vissa dagar....

Av Sofia - 14 december 2016 07:01

Det sägs att ett gott skratt förlänger livet o då förlängde jag mitt rejält i morse. Jonas fick öppna lucka 14 i Triss-kalendern varpå han kommenterade mitt missnöje med bara julklappssymboler. "Du har ju fått massor med olika symboler?" Genom ett mystiskt trolleri hade mina paket förvandlats till julkulor, mistlar och stjärnor... Först då insåg jag att jag i nio dagar bara har öppnat luckan o får se symbol paket. Dag ut o dag in...

Undra vad David (trollkarlen) tänkte när han sent igår kväll skrapade nio symboler. Undra varför mamma inte har skrapat luckorna? Skrattade så jag kiknade. Ler fortfarande vid tanken.

Kalla mig inte dum eller trög, snarare disträ... jag fokuserar i nuläget på investeringsprojekt med tusen saker, koder o siffror att hålla reda på - inte på ev vinster i min kalender. Det finns inte plats för mer i min hjärna denna veckan. Ärligt talat hade jag om ingen (trollkarl) hade hindrat mig kunnat slänga kalendern den 24:e o muttrat irriterat att jag minsann aldrig har nån tur... Tack David BTW!!!!

Efter jobbet idag blir det julfest!!! Musiklistan är fixad. Jullåtar, det senaste, lite country o lite annat dansvänligt. Många lekar blir det, god mat o trevlig samvaro utan jobbarkostymen!!

Ha en fin dag!!!

PS. Glöm inte att skrapa luckan oxå...inte bara öppna den...

Av Sofia - 13 december 2016 19:20

Idag startade dagen på bästa sätt! Nässjö Lucia gjorde ett av sina 38 besök hos oss på Vipan. Jag vet inte varför jag blir så oerhört berörd varenda år. Förutom att det är oerhört vacker sång och fin versläsning får det mig att minnas mina egna tåg från barndom och ungdom. Var alltid med i Torsets byalags Lucia (eftersom jag är född där). Mamma tog sedan över ledarskapet för evenemanget o det var det extra naturligt förstås. Som 16-åring fick jag avsluta med den åtråvärda huvudrollen o hade levande ljus i håret. I Norra Sandsjö kyrka var det extra stämningsfullt som det ju alltid blir i en kyrka. Sången "Det lider mot jul" eller som den snarare benämns "Det strålar en stjärna" var min sång. För alltid i hjärtat en bevarad favorit.

Det lät så vackert i morse o de är som alltid så imponerande duktiga. Alltid helt a capella o tonerna i stämmorna sitter där de ska. Ja, jag fick använda servetten denna gång oxå o det var inte bara till senap på handen från skinkmackan.

Vårt café var fint dukat o vi fick alla plats jämfört med gamla fiket. En härlig start på dagen!! Vi kan kalla det för en kommunalanställds lyx!!!

*********************
När första ljuset brinner står julens dörr på glänt, och jubelpsalmer klinga i helig tid advent

När andra ljuset glimmar vi höra löftets ord, om konungen som kommer med frälsning till vår jord

När tredje ljuset tändes i kulen vintertid, vi höra himlens klockor som ringa fröjd och frid

Vi ser i fjärde ljuset en stjärna underbar, som ger på tiden gåtor, ett evighetens svar

Nässjö Luciatåg 2016 (Lucian är dotter till min BU-kollega Anna Gerebo så det var lite extra kul)

Många ska få plats!

Lucia i Norra Sandsjö kyrka 1984 o jag är längst till vänster. Min kompis Sus längst till höger. Lucia Lill Martinsson f. Adolfsson. Minnen!!! <3

Lucia dito plats 1986. Ja, hela ungdomskören hjälpte till även om man varit Lucia tidigare år!!

Av Sofia - 12 december 2016 21:35

Två veckor kvar att jobba innan julledigheten o det känns som någon (förmodligen en tomte) flyttar minutvisaren snabbare nu... För i min triss-kalender jag fick av Jonas finns det inte så många tomtar bakom luckorna. Det är mest symbolen paket vilket inte ger någon vinst alls. Tre tomtar ger en miljon kronor vilket inte hade varit så fel. Men det är väl drömmarna man lever på. Om man hade de där obegränsade tillgångarna vore man säkert inte lyckligare. Saker o ting skulle bara bli lite enklare. Möjligen.

Kvällen avslutades i samlingssalen i Anneberg för styrelsemöte bostadsstiftelsen samt julbord enkel variant. Efter en solig o kall lunchpromenad hade jag nog kunnat äta en halv gris. Mätt blev jag o många bra beslut togs i kväll.

Nu har jag pratat en stund med varje barn o deras kväll hade varit bra. Har alltid ständigt dåligt samvete om jag inte finns tillgänglig även om jag vet att de klarar sig utan mig några timmar. Hade jag inte varit i Anneberg hade jag varit på 100-års jubileum Centern i Norra Sandsjö bygdegård inkl julbord. Då hade jag nog inte varit hemma än....

I morgon är det Lucia. En tomte bakom luckan vill jag ha till frukost o sen kommer Nässjö Lucia med sina tärnor till vårt fina café Vipan!! Längtar efter ljuvlig sång o en god skinkmacka - båda är en fin tradition.

Godnatt

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se