Senaste inläggen

Av Sofia - Fredag 9 feb 17:27

Igår hade vi årets första nämndmöte i barn- och utbildningsförvaltningen. Det tog sina timmar. Internbudget, internkontrollplan och en mängd andra viktiga ärenden. Vi avtackade en ledamot som jag saknar så det värker. Klok och förståndig och hon verkar vara gjord av glädje och kärlek. Minns en gång när jag fick ett fick ett ryck o tyckte jag skulle bli golfspelare. I samband med detta fick jag en scarves av henne med små golfspelare på. En sån härligt gest.


Vi hälsade igår hennes efterträdare välkommen. En ung tjej (inte ens fyllda 20) och jag blev så imponerad av hela henne. Så modig - komma mitt i säsongen - in i vår församling med mest gubbar o tanter och bara vara så hängiven. Med klar blick och röst och full med intresse. Jag ser fram emot sammankomsterna med denna nya kraft. Synd bara att hon inte tillhör mitt parti men det är ju inte så mkt att göra åt. Hon är redan, trots sin unga ålder, en väletablerad kraft i sitt eget parti och är distriktsordförande för Jönköpings läns SSU-distrikt. Varmt välkommen Anna Franzén!


Å så har vi fått ett resultat! En diagnos på vår älskade Henry. Om jag ska vara helt ärlig har nog många av oss nån typ av diagnos även om vi inte har det på papper. Vissa får chansen att bli utredda beroende på lite olika anledning. Efter flera år med diverse besök hos kurator och psykolog samt återkommande besök hos BUP fick vi idag ett utlåtande. Inte heller särskilt förvånande när jag ser mönster i beteende och upplevda svårigheter. Vad diagnosen är har egentligen ingen betydelse. Han är vår älskade Henry med eller utan bokstäver och allt fungerar idag så mycket mycket bättre. Kanske, genom en tydligare medvetenhet blir detta en trygghet i ryggsäcken. Jag älskar dig till månen och tillbaka, Henry!!


Avslutar denna kväll tillsammans med Jonas på Vallen och säljer korv i samband med NIF's A-lagsmatch. Jag kan ärligen säga att efter en vecka där jag jobbat mer än vad jag ska är det inte drömmen att ställa sig utomhus i några timmar. Men, glädjen att David har härlig sysselsättning, att idrottsklubben med ledare, lagkamrater har fostrat honom och dessutom har mycket trevligt och kul ihop med kompisarna överväger - såklart!!


Kom o kolla på bandy ikväll och köp en korv!!!!

ANNONS
Av Sofia - Onsdag 7 feb 21:31

Långt före det blir tö

Jag hörde det i kvittret
i gryningen - ett rop om vår, en sång
En vädjan om värme
Efter vintern som känns lång

Som fåglarna längtar jag
Medan snön envist ligger kvar
Att februari skulle bli värst
Trots att månaden minst antal dagar har

Kanske kanske är allt som bäst just nu
medan knopparna sover och vilar sig
Innan gröna blad och gräs gror
Innan solen på riktigt värmer mig

Det är som att vinterångest blir värre
med åren som går
Som att själen fryser
och hjärtat nästan stannar o inte längre slår

Jag kan ju njuta av vitt snölandskap
Trots kyla och snö
Jag vill lära mig att omfamna vintern
långt före det börjar bli tö


Sigrid 7 feb 2018

ANNONS
Av Sofia - Tisdag 6 feb 20:09

Lyckan är att hitta ett par termobrallor i bra skick. Ärvegrejor knappt använda. Det händer ju nåt där i tonåren med barnen, när barn blir lite halvt vuxna o helt plötsligt heter tonåring. Då tvingar man inte längre på dem mössa, bra vantar och rejäla vinterkläder. Den pondusen har åtminstone inte jag som moder haft. Det är mest håliga jeans (eller rättare sagt de hänger knappt ihop) och icke halsduk som gäller. Å man får bara blunda o låtsas som att det regnar och hoppas på att de inte bli förkylda. Nej, regna gör det INTE för tillfället.

På torsdag är det friluftsdag för Stella o övriga från Norråsaskolan. I Lövhult. Hon och ett gäng ska åka pulka o nu helt plötsligt var det oerhört viktigt med termobyxor o rejäla vantar. Det verkar som hon ser fram emot det rejält och visst är pulka kul. Även för vuxna. Särskilt om man har varm choklad med sig.

Å en rad om jobbet som är en stor del av vardagen o livet. Vissa dagar känns verkligen som ett rejält kliv framåt. Vanligtvis. Vissa dagar känns som två steg bakåt och steget framåt kommer liksom inte.. Idag var en sån dag. I morgon är en ny dag - då kommer säkert framsteget. Ligger under filten o känner mig inte hurk. Hoppas att det blir ett steg ur sängen i mon. Jonas har precis hämtat sig från sin förkylning och jag har hoppats på att klara mig undan.

Go kväll!

Av Sofia - Söndag 4 feb 20:44

Så var den helgen slut. Nästan... Vi kramar ut den sista via TV?n. Å förutom en frisk lång promenad och middagsfix har det blivit lite filmtittande idag. Pelikanfallet med Julia Roberts och Denzel Washington - kan inte bli så mycket bättre. Riktigt bra rulle!

En god potatisgratäng och rostbiff på älg - vintermat. Vinterkäk och vintersport. Skulle ju haft skidor nu. I åtta minus blir till och med jag mer sams med mitt löparband. Skulle ljuga om jag säger att den investeringen hade gått ihop sig men som i Triss-reklamen: Plötsligt händer det! Å när man är färdig känns det faktiskt riktigt bra. Dock inte alls den sköna upplevelse som att kuta ute.

Mello är i gång och hade det inte varit för låt nr 2 i går - My Turn med John Lundvik - hade det varit en skräpkväll. Edward Blom var ungefär så dålig som jag trodde och så vidare. Jag hoppas på My Turn - sååå bra!!! Heja heja i finalen (trots att jag ännu inte hört alla bidrag).

Ny vecka, ny kall vecka, en vecka närmare våren!!

Bra låt! Bra röst! Ödmjuk kille!

Av Sofia - Lördag 3 feb 17:47

Tråkväder! Börjar bli trött på minus sex som enligt telefonen känns som minus elva. Idag dessutom snö som yr och far. Så lessamt. Hade det inte varit för Jonas förkylning och Iprenintag hade vi nog ändå gått en långgrunda - trots vädret. Men inte idag. Det blev en kort runda ned till stan och köpa semlor. Elsies variant smakade mycket gott till nybryggt kaffe när vi kom hem. Rätt så mysigt att sitta innanför fönstret och kika ut på allt det vita när man är i varmt förvar.

En sån här dag kan man ju också passa på att göra annat tråkigt som man annars inte riktigt tycker man hinner (prioriterar oftast roligare sysslor). Rensa avlopp i duschen, skura duschväggar, damma sovrummet.... Jonas bytte sängkläder och jag dammsög. Känns onekligen underbart när huset är rent!!

Å så blev det drygt en timme på min käre vän - inomhuscykeln. Härligt! Jag laddade med gamla mellolåtar dagen till ära. Ikväll är det första deltävlingen i årets spektakel. Jag ser med skräckblandad förtjusning fram emot kvällens program. Edward Blom ska sjunga om dill o sill o spädgrisar..

Har precis skickat iväg Stella o Henry för att köpa mellogodis på Willys. Lite rörelse är ju bra även för dem o en seg råtta kan nog sitta fint till bidragen!!

Ha en fin kväll!!

Mums på riktigt!!

Av Sofia - Fredag 2 feb 18:49

Jag betonar och poängterar - fredagskväll o med ett utropstecken! Eller två!!

Vilken vecka! Helt slut. Mentalt utpumpad efter arbetsdagarna. Nya medarbetare som ska börja jobba och inte kommer. Protokollförare på möte - strategiskt fastighetsgrupp och att skriva i fyra timmar o vara på helspänn i alla diskussioner är sannerligen energikrävande. Reflektion - Lokaler är åtråvärd vara när det inte finns så många att tillgå. Sedan ska man försöka få ett vettigt protokoll som slutprodukt. Tycker ändå att jag lyckades hyfsat bra. 7 sidor!!

Är det ont om lokaler i Nässjö kommun är det ännu mer ont om lägenheter. Kände mig som en ?vitskjorta? från filmen En man som hette Ove när jag o två kollegor skulle besöka två familjer som inte kan bo kvar i ett hus som ska rivas. Känns fruktansvärt eftersom dessa individer har varit med om saker man inte ens kan drömma om. Hur kan man förstå hur det är att fly från krig o elände när vi myser ned oss i soffan på kvällarna? Dock ska våra regler gälla för alla och att särbehandla vissa blir bara fel i slutändan.

Jag drömde i natt om det här besöket - att vi blev kidnappade o aldrig mer kom hem. Svettig i morse o jag ville helst inte åka dit. Med tolk via telefon gick faktiskt mötet riktigt bra o jag kom hem till mitt hus öven denna dag!

Härliga idrottsliga prestationer har genomförts i veckan - tänk att ha en juniorvärldsmästarinna i släkten. Så häftigt!!!

Go mysig fredagskväll!!

Av Sofia - Torsdag 1 feb 18:00

Gårdagens kvällsmatch i Stinsen Arena slutade 12-1 till Nässjö IF’s P18. Gött mos! Lite märklig och turbulent match – i slutet satt det tre grabbar från Nässjö i utvisningsbåset. Det var trångt…fick inte plats fler.. Domaren hutade åt tränaren och ville inte se ”höjda armar en enda gång till” – ganska underhållande faktiskt. David fick två ass i matchen. Hör inte till vanligheterna att målvakterna i bandy får det.. Grattis till vinsten NIF's duktiga P18-luar.


Var lite pirrig i kroppen i morse. Lite som inför julafton, förväntansfull. Vi har sökt länge efter ny fastighetsförvaltare och några veckor före jul hittade vi en bra och driven person som i intervjun gjorde ett mycket gott intryck på oss alla som grillade med frågor. Innan julledigheten tackade han ja till jobbet och jobbstart skulle ske förste februari. Minns hur glad jag var då – att nu skulle vi få lite mer resurser och muskler för att klara ut jobbet på Tekniska Serviceförvaltningen och utveckla vår avdelning.


Personen i fråga dök aldrig upp idag. Min chef fick ett SMS (ett ÄSSÄMÄSS!!!) i går eftermiddag att nytt jobb hade erbjudits och han valde det, trots påskrivet kontrakt! Inte klokt hur besviken man kan bli. Luften gick liksom ur……


Det bästa idag var att mitt kusinebarn Frida Karlsson blev JUNIORVÄRLDSMÄSTARINNA i längdskidor, skiathlon i Goms, Schweiz. Så fantastiskt roligt! Stort grattis till Frida och hela familjen! Hon vann brons i sprint i söndags - vilka prestationer. Gener finns samt pannben och stor dos av talang. HÄÄÄÄÄÄRLIGT! Stora kramar från Småland till dig Frida och hela familjen!! Jag har haft förmånen att vara stolt kusin för mamma Mias historiska framgångar och även moster Eva-Lena. Det bara fortsätter!!!!


Ha en fortsatt go kväll!


 

Frida Karlsson tog guldet efter utklassning!


 

12-1 slutade matchen igår till NIF's fördel. Grymma grabbar! 

Av Sofia - Onsdag 31 jan 21:19

Tidig morgon och sen kväll. Plus en massa grejer däremellan. Jobb, jobb o mer jobb, simma i Nässjö simhall, handla, äta o så lite bandy på det. En sån där härlig kvällsmatch man längtar efter när soffan ropar: Kom gärna o sätt dig! Söndagens match för NIF P18 mot Motala blev inställd pga sjukdomsfall i Motala så matchen spelas ikväll istället med start 20.10 Sen för Nässjös grabbar med efterföljande skoldag. Ännu senare för Motalas grabbar som ska resa hem. Senast är det för oss föräldrar konstaterade jag o en annan bandymamma.... Skojar men lite sant. Kraften tar slut fort i veckorna.

Igår var jag på föräldraråd i Parkskolan. En ny och tillkommande uppgift i mitt uppdrag som fritidspolitiker. Var lite nervös innan vilket jag alltid är. Mycket trevligt var det och det var bra diskussioner. Engagerade föräldrar!! När jag slirat hem på hala vägar hade jag som alltid svårt för att varva ned o somna. Funderar så mycket. Samarbete mellan förvaltningar. Hur svårt kan det va? Borde vara enkelt. Ser fram emot nästa möte i april men kommer säkert ha fjärilar i magen även då.

Ha en go kväll. Det har vi - i Stinsen Arena. Nässjö leder med 3-1 i halvlek - hoppas vi får gå o lägga oss med en seger. Heja NIF o David i målet!!!

Trötta mumier

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se