Senaste inläggen

Av Sofia - Torsdag 13 juli 21:37

....på några veckor!!!

Idag gick jag till jobbet för sista gången på ett antal veckor. Det är en sällsamt skön känsla att känna semestern nalkas och promenera på Brogatan med solen i ögonen. Överhuvudtaget känns livet bra just nu. En glädje är att David trivs på sitt sommarjobb vilket är värdefullt. Han har fått feriepraktik på Emåns Ekomuseum i Bodafors och rensar gångar från ogräs och ansar häckar och annat plock. Jag minns själv när jag låg och rensade häck på Norra Sandsjö kyrkogård flera somrar i rad. Jag tyckte tiden sniglade sig fram och när man kommit till slutet ? då var det liksom bara att börja om eller gå på nästa häck. Jag hade känslor som "ska det kännas så här och jobba hela livet". Jag minns tiden så här efteråt som ljus och jag lärde mig massor. Hade dock otur med vädret nån av de där somrarna. Det var inte en enda regnfri dag på alla de veckor vi var ute.

I måndags fick jag ett SMS av David. "Nu har jag lärt mig dricka kaffe". Jag vet inte om det är något man måste lära sig men visst, det är en social dryck och personligen tycker jag det är mycket gott. Sedan Jonas tog med sig sin kaffemaskin till vårt gemensamma place dricker jag faktiskt mindre kaffe. Förut bryggde jag en termos och drack en kopp då och då. Nu tar man en kopp och sen är det bra. Vissa rön säger att det finns nyttigheter i kaffe, andra rön säger motsatsen. Minns hur illa kaffe smakade under hela graviditeterna och det finns kanske en anledning till att kroppen inte ska ha den drycken när ett nytt liv bildas i kroppen. Kaffebrickan på BB när allt var över var en välsignelse ? smakade gudomligt gott igen. Det är väl som med allt annat. Överdriver man inte konsumtionen är det nog inte så farligt. Det finns eftermiddagar på jobbet då jag inte alls är sugen på drycken ? då dricker jag heller ingenting. I morse hade David somnat om och höll på att missa bussen till Bodafors. Jag påminde honom om att han inte behövde ta cykeln till stationen utan kunde ta en närmre hållplats på Brogatan. Tur som en tok!

Å så har jag numera bevis för att jag sover bra. Har oftast inte något problem med nattsömnen - i varje fall inte när löpträningen genomförs enligt målet 2-3 ggr per vecka men nu har jag mer fakta. Min iPhone-klocka mäter förutom puls, steg och allt annat absolut nödvändigt även sömnen och jag har stor %-del djupsömn varje natt och somnar i snitt på 10 minuter när jag startar "pillow app". Jonas har bett om att få ha på sig den någon natt för att testa sin sömnrytm. Han har ju som bekant laborerat en del med sina rutiner de senaste åren pga alla nattliga hockeymatcher så det vore onekligen intressant att se hur hans REM- och djupsömn ser ut. Han går dock upp tidigt varje jobbmorgon och försover sig aldrig...

Godnatt!!!

David avslutade dagen i Torset. Han ville fortsätta jobba o göra fint i det gröna.

ANNONS
Av Sofia - Måndag 10 juli 17:17

Nu behövs semester. Verkligen. Känns som att jag vill lägga mig i hängmattan på fredag eftermiddag och inte kliva upp förrän söndagen den 13 augusti. Å känns det så är ju något tämligen fel. Håller på att tappa all energi, för allt. Efter allt som hände i helgen som gick, känns det onekligen så. Men, det är bara att bita ihop och tro och hoppas att allt blir bättre. Det känns kanske bra i morgon. Varmt och vackert väder - glad för alla som har semester nu och hoppas att det håller i sig ytterligare några veckor.

Kommer till jobbet och läser tidningen. Tidningen har gjort ett jättereportage om en förskola/skola i vår kommun och bilderna som pryder framsidan är inte vackra då omålade fönster visas i närbild. Det hör till saken att underhåll - måleri har varit beställt sedan länge och även från firman löfte om att det ska ske under säsongen. Det stod även beskrivet i tidningen, faktiskt. Det vore ändå trevligt om det någon gång kunde stå allt vi faktiskt gör men som sagt nu ska det göra även på ovan fastighet. Jättebra att föräldrar engagerar sig, verkligen - jag var antagligen en förälder som inte brydde mig, reflekterade aldrig om förskolorna där mina barn gick som små, hade ordentligt målade fönster. Så länge mina barn trivdes och förskolelärarna tog hand om mina barn på ett exemplariskt sätt var jag mer än nöjd.

Jag vill påstå att vi följer våra underhållsplaner så gott vi kan - vi gör vårt allra bästa med tanke på resurser i form av personal, tid och pengar. Helt klart är det ett stort uppdrag att hålla c a 150 fastigheter i bästa skick. Prioriteringar får göras hela hela tiden.

Jag fick ett trevligt besök på jobbet idag. Min bror Pelle ringde och trodde jag hade semester. Han ville bli bjuden på kaffe då han hade lämnat bilen på service. Kaffe fick han men på vårt fina café Vipan plus att han fick se våra fina lokaler, väl underhållna!

Godkväll

Blommor blir man glad av. Hittade de blommor Jonas gillar mest som fick pryda den fina vad han fick av sina barn på födelsedagen!

ANNONS
Av Sofia - Söndag 9 juli 10:28

....idag är det Jonas födelsedag. 9 juli. Vi är födda på samma datum. Han exakt en månad efter mig. Eller 4 år och 11 månader före om vi ska vara exakta. Dagen började med en härlig frukost ute på altanen. Det blir ju lite märkligt det här, när man överlämnar paket i förväg. Lena Philipsson i höst i Eksjö samt ett par snygga skor (som jag tyckte han behövde lite innan) har han fått av mig. Då blir det ju lite tomt på presentbordet idag. Grattis älskling! Du är värd alla presenter i världen och lite till.


Gårdagens musikandakt i Vallsjö gamla kyrka var en underbar stund. Andra helgen på raken jag sjunger med min mor och det var bra med folk som kom och lyssnade. Det gällde att parera regnskurarna så man kunde ta sig till och från kyrkan utan att bli blöt. Efteråt var det fika utanför kyrkan och vädret var på vår sida. När vi gick till bilen kom sedan nästa skur - tur! En go känsla efteråt, när sång och komp och allt har gått bra! Lika lycklig varje år att kunna genomföra detta med min mamma.


Nu väntar en löpartur. Vädret är till sin fördel och luften är full av syre. I eftermiddag blir det grillmiddag med ett stort gäng. Byggarna (Pelle och hans svärfar) som fixar Jonas hus kommer hit samt Lina och lille William + mina barn. Då är vi ett härligt gäng som kan sjunga HURRA för Jonas på riktigt!


Ha en fortsatt fin söndag!

 

Halleluja
  Gud, du skapat jordens skönhet


 

Bilder från gårdagen. Den vackra gamla kyrkan. Med smala bänkar som verkligen påminner om att man just sitter.

Av Sofia - Torsdag 6 juli 19:50

06.30 Ett soldränkt Nässjö och dessutom vindstilla (vilket vi inte senaste tiden varit så bortskämda med). Alltså en helt ljuvlig morgon. Nej, jag tog inte bilen – jag gick de ynka 2 km långa vägen till jobbet och idag kunde jag inte låta bli att ta några kort på vägen. Brogatan var lugn – knappt en bil, någon cyklist körde om mig och jag mötte en hurtig joggare. Såg härligt ut. Jag fick ta min tur nu efter jobbet. I den fräscha morgonluften funderade jag på hur lätt det var att fånga stunden just där och då. En torsdagmorgon i början av juli, underbart väder. Jobbar en vecka till – sedan semester – allt är ”kvar” – har hela ledigheten framför mig. Då är det nästan som bäst. Innan allt händer! Märkligt att livet är sånt – att det är svårare att njuta av nuet när allt ”händer”.


Det är knepigare att leva efter Carpe Diem när man är mitt i det. Den kommande semestern känns onekligen redan fulltecknad även om jag vill betona att allt vi ska göra är urkul. Vi startar med en Ölandsvistelse hos kära vänner. Lotta och Kenneth har bjudit ned oss till sitt fina hus intill havet vid Blå Rör. Efter två dagar där tar vi färjan från Byxelkrok till Oskarshamn för vidare färd mot Gotland och Visby. Dop för lille William Karlsson några mil söder om Visby. Ska bli så roligt att få se Williams mors hembygd och träffa hennes släktingar i Hemse. I början på augusti ska bröllopet med stort B stånda. Klänningen är upplagd och sitter som den ska (en inte alls oviktig detalj). Att få vara med och se när Jonas son Erik får sin Melinda (eller de får väl varandra?) ska bli ett äventyr och jag ser såklart fram emot det mycket. Att få tillbringa några dagar i Ottawa, som jag bara sett på bild, innebär förväntan. En otroligt fin stad med vackra byggnader och mycket att se.


De lediga dagar som finns före och efter ovan ska tillbringas med barnen i möjligaste mån. Både Henry och David har fått feriepraktik så några lediga veckor tillsammans har vi inte. Det finns ju helger. I kväll kommer de äntligen!!!! hem från USA (har längtat så jag nästan spricker). Ska bli så roligt att höra allt de har att berätta om vistelsen och att se bilder – jag vet att Henry har fotat mycket. En önskan har jag - att åka till Gränna – Visingsö hela bunten. Röttle by strax intill Gränna vore också trevligt att hinna. Att gå omkring bland de låga röda stugorna känns som man befinner sig mitt i Sagan-om-ringen-filmen och naturen omkring är mer än vackert. Å så vill man ju hinna att vara social också – bjuda folk som inte har hunnits med under våren…. En sak i taget. Några dagars jobb till. Fokusera på lördag. Ytterligare en sångandakt där mamma och jag ska sjunga. Går det lika bra på lördag i Vallsjö gamla kyrka som det gjorde i Almesåkra i lördags, blir jag lyckligt glad.


Varmt välkomna kl. 18.00 (För ni har väl inget planerat………. ;)


 

Knappt en bil i sikte kl. 06.30

 

Uppför Brogatan i sol

 

Järnvägsspår är på något underligtvis vackert....

 

Förbi de fina höghusen på Gambrinus och snart framme vid Vipan

Av Sofia - Måndag 3 juli 20:14

Det finns så många ämnen jag vill skriva om, så många ämne som berör. I kväll ska jag skriva några rader om Bråvalla. Festivalen som i skrivande stund bara är ett minne blott.

För oerhört många ungdomar (merparten som var här är ungdomar) förblir dagarna under festivalen ett härligt minne, en musikalisk underbar upplevelse tillsammans med vänner eller flick-/pojkvännen. För vissa enskilda tjejer (för det är ju tjejer) blir denna festival ett svart hål - ett minne like "hell".

Vi har under de senaste åren hört om anmälningarna. Det har varit sexuella trakasserier och fullbordade våldtäkter, både utanför scenområdet och i publikhavet. Den senaste incidenten gjorde att festivalledningen fick nog. De lägger ned hela skiten. Denna kollektiva bestraffning drabbar inte bara de sjuka människor som gör brott, det drabbar även alla andra - helt vanliga personer som åker dit för att lyssna på bra musik, festa och ha kul. För de som gör brotten - de kan inte vara vanliga. De är ovanligt dumma.

Det är för ledsamt! Alltid!!! Att någon ta sig rätten att våldföra sig på en ung tjej övergår mitt förstånd. Vid något fall ingrep en modig kille och försökte förhindra ett övergrepp. Det resulterade i att han själv blev misshandlad sönder och samman. Ett civilkurage som man kan tycka är naturligt men man kan ha viss förståelse för att folk faktiskt inte gör det. Ingriper! Jag bangade Bråvalla - för prisets skull och för tidpunkten. Men!!! hade jag varit där och stått bredvid denna händelse - min ilska hade nog gjort mig olycklig! Vidrigt är vad det är. Stackars tjej...hon hade kanske kort kjol dessutom så oddsen i rätten (om de hittar förövaren) blir väl sådär. För det är ju tyvärr fortfarande så - vi som är tjejer/kvinnor får väldigt märkliga frågor i rättssalen. Har läst så många artiklar om detta och det värsta av allt är att det är sant! Jag blir då trött!!

Tack för ordet!

Av Sofia - Lördag 1 juli 18:19

Det är en riktigt go känsla att nu så här efteråt, när allt gick jättebra, tänka tillbaka o gå igenom sånggudstjänsten. När man är mitt uppe i det är man för fokuserad o naturligtvis nervös.

Jag hade inga större förhoppningar att det skulle bli så mkt folk - varför vet jag inte riktigt. Brist på självförtroende möjligen men på kaffet efteråt var det många som sa att de faktiskt åkt för vår skull o från Sävsjö - det är ju en bit.

Jag är så innerligt tacksam att rösten är tillbaka - efter lunginflammationen var det riktigt stökigt ett tag, trodde i mina mörkaste stunder att sången aldrig bli sig lik igen. Å rösten är mitt verktyg, den skänker mig så mycket glädje o lycka o både offentligt och i min ensamhet hemma med gitarren. Tack du där uppe - du har lyssnat på mig - känner det så intensivt.

När jag i början av juni kom igång med löpningen var det som att luftrören o allt rensades. Jag är nog typ lika glad för att löparorken är tillbaka - som rösten.

Snart kommer det gäster på grill. Fix inför detta på förmiddagen gjorde att jag inte nervösade mig för sången i Almesåkra.

Nästa lördag blir det ny sång med mor och mig i Vallsjö gamla kyrka utanför Sävsjö. VARMT VÄLKOMNA kl. 18.00 Tack mamma för att vi kan sjunga ihop - det hänger ju så mycket på dig!!

Fortsatt trevlig lördagskväll!!

Snart dax för sånggudtjänst i Almesåkra kyrka

Jonas fotar övningen från läktaren

Mamma o jag sjunger till kantorns fina komp.

Kyrkan var så vackert smyckad! Klöver, Prästkrage o Timotej

Av Sofia - Onsdag 28 juni 21:44

56 år gammal och så kliver döden in och tar hand om allt. Några år över 50. Mitt i livet! Eller har det ens börjat....? Jag har nyss fyllt 47 och jag vill hinna så mycket mer, jag börjar ju så smått inse att livet är alldeles för kort för allt man vill göra och uppleva. För vissa människor tar det på ett tragiskt vis slut alldeles alldeles för tidigt.

Nyheten om att Michael Nyqvist hade gått bort gjorde mig så fruktansvärt ledsen och överraskad. Visste inte att han var sjuk så meddelandet fick oerhört många av oss att haja till. När man inte är beredd på det och någon så känd person bara är borta - det känns overkligt. För mig var han Sveriges bäste manlige skådespelare alla kategorier. Han har gestaltat många roller och han gjorde det mer än bra! Han gick hem, han gick igenom rutan och duken, han hade "det". Han levererade alltid en tolkning som kändes äkta. Dessutom verkade han privat sett vara en oerhört fin människa och varm personlighet de gånger han satt i TV-soffprogram. Filmtitlar som "Grabben i graven bredvid" och "Såsom i himlen" får idag en annan betydelse och den sorgliga känslan blir stark. Jag tyckte så mycket om dessa filmer och även Milleniumtriologin. Teater har jag knappt någon erfarenhet av men är det någon jag skulle ha velat se på Dramaten så är det Michael. Tänker på hans familj och hoppas de får sörja ifred. Det är dock oundvikligt att nyhet som denna slår ned som en bomb. Att en känd människa dör i cancer är inte på något sätt sorgligare än när vem som helst gör det men dock - det blir mer känt i offentlighetens ljus och man har alltid en relation till en skådespelare man tycker om.

Nu passar det egentligen inte att skriva något mer...men jag vill ändå berätta att jag idag har träffat Annie Lööf. Detta gröna, kloka, skärpta energiknippe som leder Centerpartiet med den äran. Såklart det var en ära att få delta i dagens lunch på Matlyckan i Nässjö. Före och efter gjorde hon företagsbesök och jag hoppas hon hade en bra dag i vår stad.

Avslutade dagen med att äta god gillbuffé på BaroÄt i Vetlanda med ett mycket härligt gäng. Mats (en kusin till Jonas) och Nettan, hans dotter och dotterdotter och så vi ? Jonas, jag, Stella, Jois och Alexander. Så mysigt att avnjuta diverse läckerheter med dessa människor. Underbart helt enkelt. Tack för initiativet Mats och Nettan!

Lev nu! Vänta inte med allt. Gör något roligt en vardag eller njut av stunden i soffan. Skit i dåligt samvete. Ge kärlek, ta emot kärlek. Krama om de nära lite extra! Livet har vi fått som gåva och man vet aldrig när grabben i graven bredvid kallar...

Kram

Bror och syster o Annie - trevlig lunch och intressant att få en inblick i hur en dag för henne kan vara.

Ytterligare ett härligt gäng! Go kväll!!!

Av Sofia - Tisdag 27 juni 19:19

Det finns både för- och nackdelar att få notiser från nyhetstidningar i mobilen. Fördelarna är ju att man får reda på saker och ting snabbt. Nackdelen är att, eftersom de flesta av nyhetsnotiserna är lessam info, man blir nedstämd för allt tråkigt som ständigt händer. Särskilt stor nackdel är det så klart för personer som jag eftersom jag börjar misstänka att jag lider av diagnosen/syndromet ”högkänslighet”. Så fort en bilolycka inträffar kollar jag snabbt vart det har hänt och hjärnan går sedan igenom med blixtens hastighet samtliga nära och kära – liksom scrollar var de kan tänkas befinna sig. Jag kanske inte är alls är annorlunda jämfört med andra människor på denna punkten men det är lite jobbigt.


I går, hur som helst, fick jag en mycket skön/rolig/underbar nyhet i mobilen. Johan Gustafsson som 2011 kidnappades och togs till fånga av al-Quida hade ÄNTLIGEN släppts. Al-Quida är väl inte direkt kända för att vara så pålitliga så den historien kunde nog ha slutat precis hur som helst. Därför är det så enormt skönt att Värnamokillen fick sin frihet och komma hem till familjen och sina vänner. Att som mamma och förälder vara med om att sonen finns bortrövad i främmande land och dessutom inte veta om han ens kommer hem med livet i behåll - det övergår mitt förstånd - hur man fixar det. Framförallt förstår jag inte hur Johan själv har haft orken att kämpa på, vilken inre styrka han måste besitta.


Tillbaka till överkänsligheten. Har läst lite om det…och även om inte alla symptom stämmer in på mig ligger jag helt klart i närliggande zon. Kanske man kan kalla det överkänslig istället för högkänslig. Ögonen blir våta av minsta lilla. Filmer, minnen, gamla bilder, tankar på att förlora någon nära…allt!!! Läste i Smålandstidningen i morse om mamman som förlorade sin son för några år sedan. Han tog sitt liv och nu skulle hon hedra minnet genom att cykla massor av mil i Sverige. Tårarna bara trillar….  Att människor tar sina liv händer men varje gång det sker är det en för mycket. I detta fall verkade inte sonen ha haft någon kontakt med sjukvård, inga tecken på depression vilket naturligtvis gör det svårare för nära att upptäcka måendet. När man läser om psykvårdens stora resursbrister gör det extra extra ont. Det finns så många som mår dåligt, på olika sätt, och det är så oerhört tragiskt att människor som ropar på hjälp inte får den.


Nyheter på gott och ont, alltså! Överkänslig…kanske är det en gåva att vara – därmed inte sagt att det är lättare att leva! Just nu har jag ständigt dåligt samvete för att jag jobbar och Stella har sommarlov helt ensam då syskonen är i USA. Jag börjar 06.30 på dagarna (tvingar mig upp när Jonas går upp) så jag ska komma hem i tid och dagarna inte ska bli så långa för henne. Idag har vi ätit lunch ihop på Akroplis - så mysigt. I morgon kväll tar vi med henne till BaroÄt för en grillbuffé. Ska fråga Johanna och Alexander också om de vill hänga på. Träffar inte dem speciellt mycket så det kan ju vara ett sätt när vi ändå ska till deras stad!


I dag sänder jag varma tankar till himlen. Där finns mormor Sigrid och tittar ned på mig och på oss. I dag är det hennes födelsedag. Jag saknar ofta att jag inte fick träffa henne och lära känna henne. Genom min mor träffar jag henne ändå på sätt och vis och jag är tacksam för de minnen, bilder och dikter som finns kvar från henne.


Ha en fin kväll!

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se