Senaste inläggen

Av Sofia - Lördag 7 jan 20:46

Vi tog sovmorgon idag till kl 8.00 Det kunde vi unna oss. Många muskler kändes idag - såna jag inte brukar veta om. Förmodligen eller med säkerhet beroende på all montering av köksskåp igår. Jag förstår att fenomenet gym är en senare uppfinning. Tänk förr när de flesta kroppar fick slita och jobba varje dag, då behövdes inga maskiner att bygga muskler. Tänk om, jag som idag, skulle knacka ned kakel varje dag, då skulle nog mina armar vara grymt mycket mer muskliga. Jisses vad kakel det var när man började på - å det satt som berget. Men med stämjärn o hammare så lyckades det fint. T o m David fick prova och han lär ju få testa igen om det nu blir bygg- och anläggning på gymnasiet till hösten.

Tre vändor till tippen och så var nästan hela gamla köket borta. Där det finns vatten och ström får vi avvakta med tills behörig snickare kommer. Så nöjda och glada för dagens arbete har gått så bra. Barnen har hållit till godo med Thai-rester från igår och de väntar precis som vi med spänning på fortsättningen.

Jag började dagen med att skotta snö när Jonas for fram med kofoten. Tårarna rann medan jag avlägsnade snön. Mamma ringde berättade att min fina moster Maggan nu hade fått frid. Jag har tänkt på henne så mkt senaste tiden. Hon fyllde 80 år i höstas - hur pigg som helst. Jag och mamma sjöng på hennes fest. Det är så fruktansvärt sorgligt. På så kort tid tog sjukdomen allt liv hon hade. Att få leva så länge är fint men när det går så fort till slutet - inte rättvist - så sorgligt ledsamt.

Alla tankar till morbror Gösta idag o mina kusiner Kalle, Nicke, Boel o Tidde med familjer.

Krama varandra ikväll! Ingen vet hur morgondagen blir!!

Lite märkligt med solglasögon mitt i vintern men jättebra mot kakelflisor..

Klart David ska testa!!!

Det kök som idag åkte på tippen kom från Kalmar - april 1975

ANNONS
Av Sofia - Fredag 6 jan 18:39

MONTERA, m o n t e r a...... Å så lite montering till. Hela gårdagskvällen och hela denna dag har vi sysselsatt oss med detta. Vill nästan påstå att jag känner mig som ett proffs på att montera kökslådor från IKEA. Ca 30 lådor o alla stommar till över- och underskåp är klara o fyller nu vackert upp huset... Vi fick ta övervåningen till hjälp för att få plats.

Det har gått bra förutom att en lådfront saknades och en kökslåda var av fel sort. Ja, ja - det löser sig. IKEA ligger ju inte så fasligt långt bort...

Nu är både jag och Jonas väldigt trötta och väldigt ledbrutna, det är ju inte den bästa arbetsställningen direkt - att ligga på knä o kravla o skruva och "klicka". Väldigt mycket handlar faktiskt om självklara "klick" när det gäller dessa kök, skönt! En stor känsla av stolthet infinner sig oxå. Detta har vi gjort tillsammans - skapat och byggt fram ett helt nytt kök. I morgon ska vi riva ut det gamla och hurra för Bodatippen som är öppen!! Vi lär gå upp i ottan!!

Ha en fortsatt fin trettondag!!

Kommer drömma om kökslådor från IKEA!!!

ANNONS
Av Sofia - Onsdag 4 jan 20:32

Idag var jag nog hyfsat ensam om beslutet att promenera på lunchen (om man inte var alldeles tvungen att ta sig från A till B). Trots att det var väldigt kallt, blåsigt och mycket halt var det skönt (mest efteråt när jag satte mig på min kontorsstol). Det gick också snabbare än vanligt att gå Träsländarundan idag – allt för att hålla värmen. Hursomhelst ger de där stegen obeskrivlig energi för resten av dagen.


Hemma nu och har just avnjutit sista delen av dokumentären om bandet KENT. Den sista skivan förgyllde min lunchpromenad och jag tycker det är nördigt sorligt att de lägger av. Nästan så sorgligt att tårarna kommer. Kanske oxå för att jag relaterar refrängens första strofer till en händelse i vår släkt just nu när en underbar människa plötsligt har blivit mycket mycket sjuk... "Den sista gången, sista gången vi sågs - sista sången, sista sången du får....


Nu finns ju låtarna kvar och man kan lyssna på dem om och om igen men ändå. Det är en stor förlust för musik-Sverige att de inte finns längre. Har lyssnat mycket just på deras texter de senaste dagarna och det är så otroligt bra skrivet. Detta ihop med vissa tonslingor och trumslagen – det är magiskt vilket sound de skapade för nu är det verkligen imperfekt på deras verk.


En av de största - Utan dina andetag - är så på pricken jag. Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor. Jag kan inte ens stå när du inte ser på, genomskinlig, grå blir jag utan dina andetag. Kanske jag måste lära mig att jag är färgstark utan någon och att det går att leva så...  Kanske är det så att mitt nyårslöfte att "sluta oroa mig för allt" måste börja hanteras på allvar. Livet kan inte bestå av oro, oro för sådan som kanske inte inträffar. Så lätt att skriva - så svårt att efterleva...


Utan dina andetag


Av Sofia - Tisdag 3 jan 20:52

Hela huset fullt av platta paket. Å vardagsrummet kommer att bli fullt av icke platta över- och underskåp á la kök. Det insåg jag rätt snabbt när den stora bilen hade backat in vid min entré, öppnat upp flaket o släppt ut allt till vårt kök. Hur ska allt få plats? Om vi har fått alla delar o grejor lär visa sig vid montering. En km-lång plocklista (med mer eller mindre obegripliga beteckningar) - det är ju inte så lätt att pricka av direkt. Inget verkade dock leveransskadat vilket är så skönt. Det var fyra olika kök som fanns i lastbilen. Jag hade en stillsam fundering. Tänk om det var nån mer som hette "Sofia" av dessa kökskunder...då kan det ha blivit lite fel.

Vi har efter lite om o men monterat ett högskåp + en av alla dessa lådor. Detta ska bli det så kallade skafferiet. Ett sånt där skafferi med utdragbara lådor, jag drömt om att ha, där man SER ALLT man har på en gång. Det gick bra men det blev fyra skruvar över.... Det kan möjligtvis vara lite oroväckande men men, vi får se hur det går. Hela torsdagkvällen, hela helgen kommer att vigas åt montering och åka till Bodatippen med allt emballage.

David är iväg till Åtvidaberg o spelar en bandymatch med NIF P16. Trots att jag är dödens trött kommer jag inte kunna somna förrän jag fått SMS'et "Nu är jag hemma". Då är resultatet ganska oviktigt, huvudsaken är att de kommer hem. Jag hatar verkligen när de är iväg på vintervägar och särskilt när det är klass 2-varning....

Godnatt!

Skicklig förare måste jag tillstå, att backa mellan hus o gatlampor...

Huset fullt av platta paket

Så var vi igång...

Ett skafferi...

En låda klar men fyra skruvar över..? Jag drog ut lådan flera gånger o njuuuuter när den bromsar...

Av Sofia - Måndag 2 jan 18:26

Igår åkte julen ut. Tidigt tycker många, inte en dag för tidigt tycker jag. Det tog inte särskilt lång tid att plocka ihop tomtarna och lägga i lådorna. Knepigare med ljusslingor som trasslar sig. Har ångrat lite att jag inte fixade en gran i år men just när julen ska städas undan är jag i det ögonblicket väldigt glad. Det blev så knasigt med helgerna i år före jul och eftersom vi knappt var hemma under de rödaste och juligaste dagarna så struntade jag i granen. Jag ska dock bättra mig till nästa år för visst är det mysigt när den lyser och dessutom doften….


I morgon kommer köket. Eller rättare sagt en mängd kolli med köksskåp, lådor, skenor som bara väntar på att få bli sammansatta och monterade. Det är med skräckblandad förtjusning vi ska sätta tänderna i detta projekt. En riktig utmaning. Den stora uppgiften i morgon (för mig) blir att kolla så det inte är några leveransskador – helst medan chauffören väntar. Att komma sedan till IKEA och påstå att något var skadat under leveransen går nog inget vidare bra. De var väldigt noga med att påtala just denna detaljen när vi beställde för några veckor sedan.


Spännande och arbetsamma dagar följer och jag kan tänka mig att det blir några hämtpizzor och plocksallader under tiden då de gamla vitvarorna ska ersättas av nya.


Ikväll är det även utdansning av julen i Landsbro. Jonas har fokuserat på gran, inte en enda tomte har jag sett på Borovägen. Dansen blir därmed inte så långvarig. Faktum är att det går att fira jul utan en enda tomte och jag överlevde min jul utan gran. Traditioner är trevliga men man kan ändra dem…


Ha en fortsatt fin kväll!!!


Av Sofia - Söndag 1 jan 20:00

Årets första dag blev inte så lång. En välbehövlig sovmorgon. Det känns som om det är standard just denna dagen. Vi kunde ju aldrig sluta spela igår med våra gäster så timmen blev sen. Vilken kväll!! En sån toppenkul och trevlig afton. Uttrycket gästen gör festen stämmer verkligen. Goa vänner och goa ungar och go mat. Värmen finns kvar i kroppen även idag. Vi lät gänget träna hjärncellerna i några lekar och som alltid går tiden så otroligt fort. Vips så är klockan kvart i 12 och det nya året ska firas in. Vi tog våra glas med oss ned till sjökanten och såg stadens fyverkeri. Härligt trots att regnet duggade hårt.


Vi kom i säng vid tre-halvfyra och jag var inte ens trött. Då är det kul! Desto tröttare idag men det är det värt. Dagen har vi bl.a ägnat åt promenad. 3 timmar!!!! Vindstilla och skönt väder. Helt underbart att gå i skogen och vidare ut mot Spexhult och tillbaka. Resterna (jo i vanlig ordning blev det ju mat över till 10 matlådor) var goda i dag oxå.


Tack fina Susanne och P-A, Tina och Henrik o alla fina kidz som ville komma och fira in 2016 års slut och 2017 års början med oss!!


Ha en fortsatt fin söndagskväll!!


 

Jonas pysslar. Namnlappar på champagneglasen. Vi använde dem vid två olika tillfällen o namnen eliminerade en diskning.

 

Välkomstsnacks tillreds

 

Jonas fixar salladen

 

Sådär ja, alla filéer är uppbundna och brynta. Goda blev dem med smaskig fyllning. Dock gick inte allt åt...

 

Susanne grejar

 

En helt sagolik laxtårta hade Susanne och P-A med sig. Tina och Henke bjöd på härlig parfâit men där var jag tyvärr inte redo med kameran.

 

Gästerna verkade trivas

 

Gott Nytt år från oss!! Plastbunken på bordet ser onekligen lite märkligt ut. Ostbågar var innehållet...

Av Sofia - 31 december 2016 17:06

2016 års sista timmar. Många är vi som "turen" att ha nyårsfesten och stekoset lägger sig som en dimridå i absolut heeela huset. Har precis duschat bort det så no worry gäster!! Jag och Jonas kommer att lukta gott. Vi har slutat stöka i köket nu och det blir alltid MER än man tror trots att vi bara har varmrätten och snacks till välkomstdrinken. Gästerna har med sig förrätt och efterrätt. Check! Det blir bra.


Reflektion över året som varit. Jag tänker inte skriva ett enda ord om IS, våld och terror. Jag orkar helt enkelt inte. Jag ska fokusera på positiva saker. Mina underbara barn som växer och utvecklas. Jo, jag har haft och har ångestklumpar i magen för vissa familjemedlemmars skolgång och betyg men innerst inne och med Herrens hjälp vet jag att på något vis ordnar det sig. Kreativiteten flödar för dito barn och jag älskar att se hans verk. Jo, Elin blev Henry under året som gick men i ärlighetens namn har det inte så stor betydelse. Personen i sig är stark och jag är lyckig när Henry är lyckig. Johanna har på papperet blivit Vetlandabo och det är trevligt. En mycket trevlig sambo har hon och hon trivs med livet. David spelar bandy och kämpar på i skolan med bravur i båda. Hans talang i målet beundrar jag med sådan stolthet så jag kan inte beskriva. Stella går från barn till tonåren nästa år och hennes aptit på livet och skolan går inte att beskriva. Så underbart att följa alla barn, i varje ålder.


Å Jonas, ja jösses - ett år till har passerat i vårt gemensamma liv. Att även få ta del av hans tre fina barn är en stor stor glädje. På sätt och vis känns de ju som mina fast de inte är det, ett dugg. Ett fantastiskt år för oss har förlutit och jag undrar i mitt stilla sinne vad jag hade gjort utan honom. Stöd, tröst, glädje, kärlek...så mycket ger du mig dag ut och dag in. Dessutom är du sååå duktig på att bryna fläskfiléer...


Det jag önskar mig mest av allt är att allt får bli som det är. Att mina barn får vara friska och glada, att mina föräldrar får vara friska och pigga ytterligare ett år till. Mer kan man inte begära!!!


Å tack alla mina fina läsare. Ni är många och jag blir varm i hela kroppen när jag blir läst får fina kommentarer på mina inlägg. Att skriva en rad om livet, om mörker och ljus är en lisa för själen. Vissa kanske tycker att jag lägger ut livet offentligt. Go ahead, varsegåd - tyck det! Jag tror gott om folk och tror inte att någon enda människa vill vända något emot mig. Det måste ändå vara en bra grundinställning!! Senast igår träffade jag en f.d jobbarkompis på ICA och hon läste min blogg regelbundet. Så kul!!!!


Ha ett fiiiiint avslut på 2016 och en god början på det nya året 2017. 


 

Januari 2016. De tre duktiga bandykillarna Oskar, David och Hampus får delta i VM i Finland. Slutade på en hedrande silverplats.

 

Henry fyller 16 år.

 

Nyår förra året. Vad ett år går fort!!!


 

Vi var på en underbar Darin-konsert.

 

Henry fotar Stella i vintern...

 

Ny bil. Privatleasing - ett mycket bra beslut!!


   

Påskmidda hos oss!!!


 

Vi tog en helg i Göteborg och käkade gott med Jonas dotter Micalela

 

April - Johanna och hennes pojkvän och "svärmor" går modevisning i Vetlanda

 

Stella har cheerleadinguppvisning

 

Kurs i Stockholm och skrivna ord hjälper när jag blir saknig....

 

Jodå, ett Göteborgsvarv är avklarat. Så nöjda - så glada

 

Maj - Johannas födelsedag firar vi


 

Juni - Stella och Tindra hjular. Det gjorde jag med och löparsäsongen var spolierad för några månader framöver...

 

Midsommarkväll. En het dag och en ljummen kväll.

 

Mina kusinebarn Hanna och Lill-Sofia. Fest för Hanna 40 år och hennes mor och far 70 år.


 

En ljuvlig kväll hos vännerna Mats och Nettan Fridsäll i deras nya stuga vid sjön. Stella hade kul med bubblor.

 

Kusin Kristin tar studenten. Här med hela familjen.


 

Vi besökte kusin Eva-Lena i Mora. Så härligt!!!

 

Några sköna dagar i Göteborg

 

Syskonen Karlsson. Anders, jag och Pelle vid Runstenen i Norra Sandsjö

 

En magiskt fin sommarkväll hos min bror i Norra Sandsjö


 

Erik Karlsson kommer hem till Landsbro på besök. David blir sååå stolt att få va med på kort ihop med sin ido.

 

Stjärnan som Vetlanda kommun gav Erik

 

Far och son

 

Kräftskiva hos mor och far

 

World Cup Hockey 2016. Vi är på plats i Toronto. Så maffigt!!!

 

Inte bara hokey - vi hann att se Niagarafallen oxå.

 

Toronto i bakgrunden - Jonas och jag i förgrunden VILKEN RESA!!!


 

Incit användarträff i Stockholm med fina kollegorna Carina och Pelle!!

 

En av alla myskvällar i Landsbro framför brasan


 

Kväll i Landsbro med Nettan och Mats och mina barn

En kväll i Nässjö med nära och kära

   

Fina kusin Elisabeth och Micke på besök i Landsbro


 

En go lunchpromenad!!!


 

Kidzen samlade!!

  

Min bästis Susanne och jag går på KENT's avskedskonsert!!

 

Vinterpromenad

 

Mamma och pappa på JULDAGEN!!! Love U!!

Av Sofia - 29 december 2016 21:44

Har precis sett Rapport - en tillbakablick över året 2016 och allt som hänt. Man vill helst gråta. Kriget i Syrien och terrordåd tog den största delen av timmen. Det är sorgligt hur vår värld ser ut. Det kanske inte är nån skillnad på 2016 jämfört med andra år men det känns som om året som snart tar sin sista suck gör det med större vemod än någonsin. Det verkar som om vissa makthavare blir galna och tycks tro att världen är en enda stor leksak...och behandlar föremålen de handskas med som om de vore gjorda just av plast utan liv. När man ser eländet i Syrien där oskyldiga ständigt dör blir jag så trött. Det är lätt att ge upp hoppet om att världen någonsin blir fridfull. Det finns såklart positiva saker oxå - Sverige var ju värd för Eurovision...

Har precis avnjutit del av pizza. Att dessutom få den hemlevererad var extremt skönt. Mina krafter tog helt enkelt bara slut i kväll. Pizzabudet var en riktig snygging vid namn Jonas. Pizza ibland, märk väl ibland, riktigt riktigt gott.

Igår sprang jag en riktigt skön runda o det känns idag i varenda muskel jag har. Det var längesen, både vädret o annat har naggat i min annars aldrig sinande motivation. Nu kändes det skönt o gick mycket bra. Långpromenader är kanske ingen motionsform som ökar flåset men det underhåller helt klart löparförmågan. Vintern är inte slut på länge men vem vet - motivation o lusten kanske har kommit tillbaka för att stanna.

Godnatt!!

Japp - så glad blir man när en löparrunda blir bra

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6
7
8 9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se