Alla inlägg under november 2014

Av Sofia - 12 november 2014 20:27

INTE  ETT  HOST  INATT!! Ja, det var verkligen en hostmedicin som gjorde skäl för ryktet. Superbra! Vaknade utvilad, pigg, stark, fräsch och GLAD! Fördelen med att vara förkyld är att euforin lyfter en till stjärnorna när man börjar friskna till. Kan liknas lite och påminna om när man just fött barn. I den stunden och några timmar framöver finns det inga som helst problem eller rättare sagt man löser alla eventuella problem, även klimatfrågan och kärnavfallsproblematiken… En sådan go känsla och man är bara så tacksam att man åter är frisk!!


Idag har jag inte fått något gjort (av det jag skulle och hade planerat – är bäst att tillägga). En massa saker har hela tiden kommit emellan och så är det väl iofs ganska ofta men dagen har varit extrem. Har bl.a försökt att övertyga en dam om att hon betalt in för mycket hyra?!!! Har aldrig någonsin hänt – statusen brukar vara det omvända…


Efter skjutsning kör Stella blev det föräldramöte Davids klass på Norråsa. Information samt tema ”Hur är vi mot varandra?”. Det blev en bra diskussion. Ungdomar kan vara mer än tuffa mot varandra…särskilt i de forum där man inte står face to face. Sociala medier svämmar över av påhopp men såklart gör inte MITT barn något…eller? Vi blev uppmanade att prata med våra barn och ”förhöra” dem lite hur de är mot varandra etc. Det var den dagen. En mycket bra onsdag. I morgon laddar jag om och gör det på jobbet jag hade tänkt att göra idag. Morgondagen avslutas i Bodafors med f.d jobbarkompisar RH-Stolen. Denna gång är det Karin som är värdinna. Ska bli så kul! Det känns lite som ”igår” när vi sågs senast och då var det vår och hos mig. Tiden går för fort!!!!


Mitt uppdrag att dela svartvita bilder på Facebook fortgår. Nedan har ni dagens bild samt en selfie. Att köpa saker man blir glad av att just bara titta på – det känns bra. Vackra hörlurar t.ex Det gör mig glad! Särskilt när de gamla håller på att paja.  


Ha en fin onsdagskväll!!


  

Elin, Johanna och jag på väg till skola och jobb... Varje dag är en gåva!

  

Vackra hörlurar.....

ANNONS
Av Sofia - 11 november 2014 19:42

Var på Vårdcentralen idag. Snabbt och smidigt fick jag tid. Ett blodprov på labb och sedan läkarbesök. Han tog sig verkligen tid och jag kan inget annat än att lovorda vår primärsjukvård. Tack-o-lov är jag inte där särskilt ofta men de gånger jag har behövt gå dit har allt funkat klockrent. Han förhörde mig och och hörde min hosta, skrev sedan ut en bra medicin. Dyr som hyfsad whiskey och dessutom med snarlik effekt. Skulle inte köra t.ex bil efter intag. Däremot har jag varken kikhosta eller lunginflammation vilket har varit några av mina nattliga funderingar. Normal sänka, blodets syresupptagningsförmåga låg på 96% (vilket är suveränt) och även bra blodtryck. Det är ju skönt att gå till läkaren och konstatera att man är kärnfrisk trots att man känner sig sjuk…..


Däremot har jag ett blåsljud på hjärtat. Det har jag haft förr enligt någon läkare varpå en överläkare också lyssnade och "det hade jag inte alls". Å andra sidan kan man vissa människor leva med blåsljud på hjärtat hela livet utan att veta om det och dessutom behöver man aldrig känna av det. Men visst – man ska känna av hur man mår och får man problem måste man såklart uppsöka läkare. Mina hjärtrusningarna då och då (inte ofta) kanske har ett samband… Skulle blivit läkare… Jag är extremt tacksam för att jag bor i Sverige där vi får hjälp med våra åkommor på ett oftast brilliant sätt!!


Ser fram emot natten. En dos Cocilliana och så kanske man får sova mer än två—tre timmar. Det gillar jag!!


Ha en fin tisdagskväll!! Här blir det pannkakskalas!!!!


  

Man ska sitta ned lugnt i 15 min före provtagning. Vad gjorde jag? Fick en hostattack och stod på toaletten den där kvarten.......

  

Dyrgrip..... 300 kr för en halv liter...

ANNONS
Av Sofia - 10 november 2014 19:04

Började dagen med ett 45-min långt studiebesök på vår avdelnings senaste projekt tillika Nässjös nyaste förskola. Under detta året har en otroligt vacker byggnad vuxit fram på tomten bredvid Åkersskolan - på fastigheten Björkholmen. Det var nog många som trodde att förskolan just skulle heta Björkholmen (vackert namn) men det blev det mycket fantasifulla namnet Åkers nya förskola vilket det ju iofs ÄR..... Om tio år heter den oxå Åkers nya förskola.....


Tekniska Serviceförvaltningen fick uppdraget att rita, projektera och upphandla denna förskola, en ny förskola i Ingsberg (Tuvan) samt även där ett nytt centralkök som resulterade i att den totala byggnadskostnaden kunde hållas nere till häpnadsväckande låga nivåer. Det är mer än fränt att se sådana ändamålsenliga lokaler och dessutom VACKRA till så bra priser. Men man kanske ska ha i åtanke att detta året och några år framöver finns det verkligen inget över till en t.ex ny simhall. Men det kommer förhoppningsvis... 


Det blir en fröjd för förskolefröknar, barn och annan personal att gå omkring i dessa lokaler. Fräscha, ljusa och ändamålsenliga lokaler höjer ju motivationen till stor del även om det inte är allt. Jag är hursomhelst mycket stolt att vi i Nässjö kan producera enheter som dessa!!!


Å denna hosta. Har googlat på kikhosta idag för det "går" tydligen. De flesta är väl vaccinerade men inte alla. Själv har jag inte en aning om jag fick en spruta när jag var liten. Varje host gör dessutom ont i skallen.... Lessamt. En mycket tuff arbetsdag är till ända och mina gröna vänner fick klara sig utan mig ikväll. Jag väljer att stanna hemma med mina barn och hosta vidare här.


Ps. När jag kom hem var Elin i om-möbleringstagen vilket resulterar i ytterligare förlängningsladdar....he, he... Det är inte gott om el-uttag i lägenheter modell äldre.


Ha en go kväll!!!


 

Åkers nya förskola. Belägen i en mycket trevlig stadsdel :) på en gigantiskt stor tomt och med skog som närmaste granne.

 

Entré

 

Ljusa träslag och mycket glas.. (här vill jag inte putsa....)


 

"Ta en bild på tornet och skicka till mig sa Stella"... Hon var nyfiken över vad som fanns där. Här är det luft och ljus!

 

2:a våningen med utsikt ut mot "tornet". Här kan det chillas...

 

Köket är i status - porslin in i skåp

 

En av sanlådorna. Till våren och sommaren kan här fästas segeldukar som solskydd...

Av Sofia - 9 november 2014 17:17

Ytterligare en dag som har gått i hostans tecken. En lika jobbig natt har passerat och ett par gånger idag har jag fått såna attacker som jag aldrig någonsin haft. Skulle betala i kassan på Willys - fick nästan andnöd och höll på att kräkas samtidigt. DET hade inte varit kul. Elin var snabb på att packa i varorna i kassorna så vi fort kom därifrån.

En farsdag utan pappor kanske man kan beskriva denna dagen. Vi fick dock ett supermysigt fika igår hos min far och mor. Tyvärr inga vinster på Triss-lotterna men chokladen är garanterat god. Gårdagskvällen avslutades i Sandrydet hos bästa Sus o PA. Älgstek med goda tillbehör. Tyvärr hostade jag nog mer än pratade... Tack för en mysig kväll!

David och hans P16 har precis förlorat finalen i Kosanatta med 4-0. Så lessamt. Vinst i varenda match men det räckte inte i den sista striden. Silver glimmar fint det oxå men så känns det inte strax efteråt...

Ha en fortsatt fin farsdag!!!

Inte farsdagsmiddag men väl middag på fars dag.


 

Jag gillar Elins upplägg ;)


[Bild]

Lite huslighet hittade jag idag...hur det gick till vet jag icke..

Av Sofia - 8 november 2014 13:57

Ytterligare än hemsk natt! Inte många timmar av sömn - desto mer hosta. Inte ett dugg utvilad o dessutom sprängande huvudvärk. Tråkigt att ha en "fri" lördag o inte kunna varken träna eller hitta på nåt annat kul...

Man får glömma bort det eländiga o glädjas åt Davids SMS i går kväll och inatt. NIF i cupen KOSA-natta i Örebro håller än så länge ett stadigt tag om poängen. 15-0 mot Kungälv och 11-1 mot Örebro. Slutspel väntar! 

Även i torsdags kväll vann NIF's P16 mot Somalias landslag på Stinsen arena. Med facit i hand hade kanske U9 varit ett mer rättvist motstånd.... Man får dock tänka på att många i Somalias lag inte åkt skridskor i mer än 1,5 år. Utifrån den aspekten var de duktiga. Go stämning på läktaren och framförallt mycket folk på läktaren. Många många nyanlända vilket var hela grejen med detta integrationsprojekt! 

Inledningsvis stod jag lite i andra tankar (tänkte högt) och undrade var de hittat den versionen av Sveriges nationalsång. Det var Somalias sång som ljöd i högtalaren...

Ha en fortsatt fin lördag!!


En riktig ovän - hosta....

Stämningsfullt i Stinsen Arena. Somalias landslag och NIF's P16-lag

Deltagare

David "nr 21" Storme, världens finaste målvakt

Av Sofia - 7 november 2014 18:18

Finns det något livsmedel som är så laddat som mjölk? Det där vita från kon (ni vet) och höjs priset ut till konsument blir det lika stor debatt som när reproräntan sänks eller höjs. Nya forskningsrön visar att det är dödens dryck. Laktosen i mjölken gör att den framkallar cancer i olika former... Löpsedlarna duggade tätt ett tag för någon veckan sedan. Drack man mycket mjölk (nu talar vi litervis varje dag) kunde detta medföra ökad risk för t.ex prostatacancer. Studien var gjord på människor med laktosintolerans (om jag fattade det hela rätt) och i denna grupp hade fallen av cancer sjunkit då de druckit mindre mjölk. Det lilla tillägget att de helt enkelt konsumerade mindre kalorier....föll liksom bort lite i de feta svarta rubrikerna..


Nu tror jag inte heller att man ska överkonsumera mjölk. Jag tror för den delen inte att man ska överkonsumera något enda livsmedel. Man ska nog inte hälla i sig läsk, morotssaft eller lingonsylt heller.... Jag tror på lagom av allt. Kanske då inte socker och transfetter... Alltså - om man fortsätter att köpa och konsumera mjölk och skippar läsken, kexen, godiset, chipsen....då skulle vi nog f-n få färre cancerfall. Att dra i sig ett kg godis en fredag OCH lördagkväll är det ingen som ifrågasätter (väldigt få och lite i varje fall). Men så fort man börjar härja om ett så självklart livsmedel som mjölk - då rämnar världen (Sverige).


Jag (som är uppfödd på landet) ser mjölk som det naturligaste i världen. Nej, faktiskt så älskar jag inte att dricka mjölk rätt upp och ned men jag älskar att se att alla mina barn älska att dricka det. Själv konsumerar jag för godhetens och kalciumets skull fil, youghurt och ost! Det är mer journalistiken jag ifrågasätter. Precis som när en viss journalist skriver "Kommunen chockhöjer hyrorna för idrotts- och gymnastikshallar". Det handlar t.ex om att företag nu får betala 210 kr/timme iställer för 136 kr. Hallå!!! Frågan är om företagen blir chockade!!!? Knappast..... Hade jag fått välja om nu hade jag verkligen verkligen verkligen velat bli journalist. Självförtroendet och självkänslan i en enda soppa tröt på den tiden det gällde...men hade jag varit ung idag....kanske någon bloggare svurit på mig nu!!!Fakta:

Näringsvärde i mjölk

Mjölk är ett mycket komplext livsmedel som innehåller ungefär 100 000 olika ämnen. Förutom de energigivande näringsämnena fett, proteiner och kolhydrater, innehåller mjölk flertalet av de vitaminer, mineraler och spårämnen som vi behöver. Mjölk innehåller 18 av de 22 näringsämnen som finns med i de Svenska Näringsrekommendationerna. Det är bara fyra näringsämnen, som mjölken inte bidrar med: vitamin C, vitamin E, järn och koppar.

 

 

Ps. Om vi slutar köpa mjölk, om mjölkpriset hela tiden sänks för bönderna leder detta till att vi snart inte har kvar några mjölkbönder. Sedan kan vi ju stå där och försöka göra ALLA de rätter som vi gör av mjölk. Samt att vi får ett igenväxt Sverige när inte korna längre betar våra marker.....  Det finns och jag har respekt för de som inte TÅL mjölk men det är en annan sida av myntet...

Av Sofia - 6 november 2014 14:46

Kunde knappt få fram ett ljud i morse och nattens hosta har inte gjort mig direkt utvilad. Ändå tror jag att förkylningen är på väg bort...känner mig hyfsat pigg i kroppen såhär frampå eftermiddagen. När jag tittade ut i morse såg jag stadens nya look. Yes - äntligen lite härligt vit snö som "ljusar" upp. Alla som känner mig och har läst mig vet att jag ljuger nu - bättre än vad hästen travar. Förnuftet säger mig att naturen måste vila, att träden måste sova för att ha ork att producera nya gröna blad...bla...bla...bla... Inom mig viskar den sanna rösten: I Thailand blommar växterna året om...


Jag har dock fått reda på att det handlar om inställning. Hade jag bara vetat det för typ 30 år sedan när snön tappade (för mig) sin tjusning kanske jag hade jobbat på den lite bättre. Inställningen alltså. Snön som kom i natt har varit Facebooks stora samtalsämne och har smittat även till Instagram med stämningsfulla bilder av snöflingor. Å där mitt i bildströmmen skrev min för evigt mentala pepperska, PT på det grymma gymet e3, Carolin Helt: "Det handlar om inställning - jag har bestämt mig för att denna vinter älska varenda snöflinga". Å varför inte försöka? Ärligt! Jag lovar mig härmed dyrt och heligt att intala mig att jag älskar vintern, kylan och snön. Man kan ljuga för sig själv i så många andra sammanhang (känslor etc.) så varför inte göra det beträffande väder? Å Carolins tips om ett par nya dubbade löparskor kanske inte är så dum ändå.... Däremot tror jag att min egen idé möjligen vinner. Reklam i dag från XXL - ett superbra löparband till fyndpris. Då kan jag stå inomhus när tempen går ned mot 10--20 minus och titta ut och njuta av vintern....inifrån.... Jag fick frågan av en mycket kär vän som undrade var jag skulle ställa bandet? Frågan är mycket berättigad men finns det hjärterum....


Ikväll spelar Davids U16 mot somaliska landslaget i bandy. Stinsen Arena kl. 18.00 Ett integrationsprojekt. Bra! Många bäckar små! Jag är mäkta nyfiken på hur det går och en liten sväng får det nog bli till arenan även om det inte är bästa platsen för "hosta". David skrev i går att han skulle bli "sjukt taggad" om jag kom så bara det gör ju att jag vill gå dit en stund.


Avslutningsvis en reflektion. Såg en liten stund på Bonde söker fru igår... Det är inte ofta jag skrattar högt pga av TV men igår kunde jag inte låta bli. En av bönderna hade fyra tjejer på gården. Han ville inte vara orättvis mot dem och varken pussas/kramas/umgås med någon utvald - han tyckte det blev jobbigt om det blev orättvist. Frågan är varför han sökte till programmet? Han måste ha missat hela grejen....eller?


Ha en fin torsdagskväll!!!


 

Jamen, äntligen. Se så ljust o fint det blir. Å kanske kanske får vi ha det såhär i drygt fem månader till innan den ljuvliga våren och sommaren anländer....

 

Mitt inlägg på Facebook i går...beträffande bonden... Det var många som höll med mig.

 

På mitt nattduksbord för tillfället. Mycket bra! Borde alla läsa. Särskilt de som röstar på SD. Information/böcker kan oxå vara ett integrationsprojekt...
Av Sofia - 5 november 2014 15:37

Ena stunden känns det bättre, andra stunden känns det sämre. Förkylningen har ett envist grepp om kroppen. Inspelade repriser av Skavlan, Sommarpratarna och Timells skärgårdskök har fått dagen att gå. Plus lite läsa....

Nattens NHL-match mellan Ottawa och Detroit vanns av Ottawa o Erik gjorde mål. Underbart! Tyvärr gick den inte (som vi först trodde) på min kanal. Spännande att följa via mobil också.

Nu har jag tänt en mysig o varm brasa. Värmer mig då jag känner mig frusen och det är mkt behagligt att bara glo in i elden. Behöver inte så mycket mer stimulans än så...

Snart dax för ett extrainsatt möte i bostadsrättsföreningen. Vi ska rösta om nya balkonger. Skulle förvåna mig MYCKET om samtliga inte säger ja!!!

Må väl!!!

Härlig att tända i rusket!!

Härlig att titta på!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se